Hellemyr

Hellemyrdalen 24

Prisantydning
5 490 000 kr
Omkostninger
154 250 kr
Totalpris
5 644 250 kr
Formuesverdi
1 254 375 kr
Formuesverdi sekundær
4 766 623 kr
Byggeår
2005
Internt bruksareal (BRA‑i)
174 ㎡
Bruksareal
193 ㎡
Tomteareal
288 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
5
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Påmeldingsvisning 27/5! Svært innholdsrik, pen enebolig m/god plass og rolig bel. i blindvei. 5 sov., 2 stuer, 3 bad!

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Boligen går over 3 etasjer og har følgende praktiske innhold:

U.etasje: Vindfang, gang, soverom/garderobe, dusjbad/vaskerom, 1 bod, kinorom/soverom.
1. etasje: Stue, kjøkken, hovedsoverom m/utgang terrasse, dusjbad/wc, gang m/utgang terrasse.
2. etasje: Stor loftstue, 3 soverom, bad/wc. Kott i knevegger. Inspeksjonsluke til lite loft.

I tillegg følger garasje under veranda samt utebod.

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler i alle rom nede samt alle bad. Peisovn i stue. Varmepumpe.

Beliggenhet

Adkomst

Se kartbeskrivelse på finn.no.

Parkering

Garasje under veranda. Biloppstillingsplasser.
Gjesteparkering rett ved.

Beliggenhet

Rolig og barnevennlig beliggenhet i rolig blindvei i populært og godt etablert boligområde på Hellemyr, ca. 6 km. vest for Kristiansand sentrum.

Gangavstand til butikk, kirke, kunstgressbane, bussforbindelse, barnehager og skole.

Sykkelvei/gangsti til Tinnheiaområdet starter rett ved.

Kort vei til flotte turområder med bl.a lysløype, badevann og et allsidig løypenett i nærområdet.
Lekeplass rett ved.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 27.09.2005. Ferdigattesten gjelder enebolig - Hellemyrdalen 24. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ferdigattest for tilbygg og bruksendring, datert 05.01.2016. Gjelder bruksendring av garasje til soverom og bod. I tillegg utvidelse og underbygging av veranda.

Deler av utebod står på grensen til naboeiendommen gnr. 151 bnr. 2782.

Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei da det mangler rømningsstige loftsvindu gavl. Eier har liggende en oppe, men ikke noe som er montert på vegg.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Det foreligger ikke dokumentasjon for utebod og tiltaket er trolig ikke byggemeldt kommunen. Kinorom er opprinnelig godkjent som soverom og bod. Deler av kinorom (bod-delen) er ikke godkjent for varig opphold. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan for Ytre Eigevann - Eigevannskollen, datert 02.10.2022. Planer under arbeid i nærområdet: Områderegulering Tinnheia bydel. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

En mindre del av eiendommen grenser til friområde. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging m.m.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser:
19.01.2005 - Dokumentnr: 1007 - Bestemmelse iflg. skjøte. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter registrert.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 137 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 154 250,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Boligen holder en god tidsmessig standard.

Gulv: Parkett i begge stuer, kjøkken og soverommene. Flislagte bad (Bad/vaskerom i u.etg samt soverom/garderobe har belegg).
Vegger: Flislagte vegger på bad i 1. og 2. etasje, forøvrig stort sett malte flater.
Himlinger: Takplater og malt panel.

Kjøkken: Moderne kjøkkeninnredning med fronter til tak. Fliser over benk. Avtrekksvifte. Integrerte hvitevarer: kjøleskap, platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin.

Bad u. etasje: Badet har dusjkabinett, wc og servant/utslagsvask. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Bad 1. etasje: Badet har dusjkabinett, vegghengt toalett og servant m/ underskuff og sideskap.
Bad 2. etasje: Badet har kar, wc og servant m/ skap.

Skyvedørsgarderobe i gangen nede.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser:
19.01.2005 - Dokumentnr: 1007 - Bestemmelse iflg. skjøte. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter registrert.

Info kommunale avgifter

Totalt kr. 18 192,-. Beløpet inkluderer eiendomsskatt, feie- og tilsynsavgift og gebyr for vann- og avløp.

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 er kr. 2 986. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Fiber (Alt-i-box).

Sammendrag selgers egenerklæring

1 Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja, sikkerhetsventil dryppet. Ble byttet av rørlegger.

2 Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja, nytt arbeid 2023. Utført av faglært. Rørlegger byttet sikkerhetsventil på varmtvannsbereder. Var visst en kjent feil. Arbeidet utført som vennetjeneste. Har ikke dokumentasjon på arbeidet.

2.2.1 Nytt arbeid 2020. Utført av faglært. Vaskerom, bygde om innredning. Gjort på egeninnsats, jeg er Tømrer. Har ikke dokumentasjon på arbeidet.

4 Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja, nytt arbeid 2023. Utført av ufaglært. Har malt huset.

8 Er det utført arbeid med drenering? Ja, nytt arbeid 2005. Utført av faglært. Usikker, men er konsmohus. Vet ikke hvem de brukte til drenering. Firma som utførte arbeidet var Konsomhus. Har ikke dokumentasjon på arbeidet.

10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja, nytt arbeid 2022. Utført av faglært. Montert el-bil lader. Tror det var Oneco som monterte. Ble kjøpt gjennom Gbil når vi bestilte ny bil. Firma som utførte arbeidet var Oneco? Har dokumentasjon på arbeidet.

10.2.1 Nytt arbeid 2020. Utført av faglært. Oneco monterte stikk kontakt til varmepumpe. Har dokumentasjon på arbeidet.

10.3.1 Nytt arbeid 2020. Utført av faglært. Montert varmepumpe. Firma som utførte arbeidet var Daikin. Har dokumentasjon på arbeidet.

21 Har det vært mugg, sopp eller råte i boligen eller andre bygninger på eiendommen? Ja, Utestue hadde mugg. Rev alt innvendig og bygde opp på nytt. Det var ikke bygd med lufting i tak, så kondens var problemet. Dette er fikset.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Visning

mandag 27. mai
kl. 17:00-18:00
Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!
Produktnummer: 22BF97C0-E063-4F7F-A8DE-0871C6F5FE2F Kategori: