Siljan/Solvika

Heivannsveien 428

Prisantydning
750 000 kr
Omkostninger
35 750 kr
Totalpris
785 750 kr
Formuesverdi sekundær
151 428 kr
Byggeår
1956
Internt bruksareal (BRA‑i)
58 ㎡
Bruksareal
76 ㎡
Tomteareal
876 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

En svært sjarmerende og retro 50-talls hytte beliggende langs Heivannet i Siljan. Brygge, båtplass og gode badeforhold!

Om eiendommen

Oppvarming

Hytta varmes opp av peis i stue, og forøvrig elektrisk oppvarming.

Beliggenhet

Adkomst

Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering skjer i gruset innkjørsel.

Beliggenhet

Hytta ligger ca. 10 minutter fra Skien sentrum langs Heivannet i Siljan med nydelige solforhold og flott utsikt mot vannet. Ved Heivannet finnes også Solvika Campingplass med badestrand, kafe og fasiliteter. Det er direkte nærhet til ulike turløyper langs vannet som er skiltet. Blant annet kan man ta turen opp til Blåfjell eller Vealøs som har nydelige utsiktspunkter. Nærmeste dagligvarehandel finner du ca. 6 minutter unna på Rema 1000 Siljan eller Kiwi Risingveien i Skien. Det er ca. 50 minutter fra Sandefjord og 1,5 time fra Oslo.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse av ukjent årsak ifølge Skien kommune. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Det foreligger ingen kommunal vann- og avløpsnett for eiendommen.
Det ligger en privat brønn ca. 20 meter fra eiendommen som tilfører hytta med sommervann på sommeren.
Det er trykktank nede i krypkjeller under kjøkken. Denne fylles med vann som kan brukes i kran og i dusj på bad. Varmtvanntank står på et av soverommene.
Eier har satt inn cinderella forbrenningstoalett i et av bodrommene i uteboden for å forbedre fasilitetene.

Siljan kommune fører tilsyn med spredt avløp for å kontrollere at anlegget er ihht. utslippskrav. Det blir også ført tilsyn med boliger og fritidsboliger som ikke har registrert anlegg.
Kommunen skal i henhold til forurensningsforskriften kartlegge og føre tilsyn med private avløpsutslipp i kommunen. Tilsynet dreier seg om å sjekke tilstand på anleggene, og se til at det er i samsvar mellom tillatelser som er gitt og det som er etablert på den enkelte eiendom.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til nåværende fritidsbebyggelse og fritidsområde, og tilhører reguleringsplan "Heivannsområdet", datert 10.12.1987. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen/kommunedelplanen(16.06.2015) er avsatt til
- Nåværende fritidsbebyggelse
- Reguleringsplan skal fortsatt gjelde

Adgang for utleie

Hytta har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Servitutter:
1959/401234-1/101 15.06.1959 BEST. OM BÅT/BRYGGEPLASS
Rettighet hefter i: KNR: 4010 GNR: 16 BNR: 10
Rettighet hefter i: KNR: 4010 GNR: 16 BNR: 360
Rettighet hefter i: KNR: 4010 GNR: 16 BNR: 362
Bestemmelse om bading
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 0811 GNR: 16 BNR: 10 FNR: 14

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 18 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 35 750,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

En svært sjarmerende og retro 50-talls hytte med enkle fasiliteter beliggende i et hyggelig område langs Heivannet i Siljan. Hytta har egen brygge på nedsiden av vegen og det er tinglyst rett til båtplass og bading her. Båt liggende på brygga medfølger i handelen i tillegg til elektrisk motor.

Dette er en hytte for de som liker det enkle liv på sommeren med bading og hygge. Mye av hytta er originalt fra byggeår men fremstår i god stand. Det er ingen tilkobling til kommunalt vann- og avløp, så vann går fra egen brønn ca. 20 meter fra hytta. Avløp til gråvann går til terreng. Det er trykktank i krypkjeller under kjøkken som brukes til vask og dusjkabinett. VV-tank står på et av soverommene. Cinderella toalett er satt inn i uteboden med avlufting over tak.

Innvendig har hytta en klassisk og retro stil med furu på de fleste overflater. Fra veranda går man direkte inn til stuen som har plass til sofa og spisebord. Eldre ovn står plassert midt i rommet som fragir godt med varme. Romslige vindusoverflater gir mulighet for å nyte den hyggelige utsikten mot vannet.

Kjøkkenrom med furu på gulv og tapet på vegger. Hvitevarer som komfyr og kjøleskap medfølger handelen. Original innredning med vask. Trykktank er plassert i kryprom under kjøkken.

Videre er det rom som idag blir brukt til tv-stue med furugulv og tapet på vegger. Fra rommet går man inn til en avdeling med soverom og bad som en gang i tiden ble påbygget. 3 soverom med vinylbelegg på gulv og panel på vegger har overbygget køyesenger som medfølger i handelen. Sikringsskap med ny innmat og automatsikringer er plassert i et av rommene. Bad har vinylbelegg på gulv og tapet på vegger med dusjkabinett og enkel vask.

Ute står et anneks med wc-rom og diverse bodrom. wc-rommet har cinderella toalett og fungerer som en god løsning. Generelt er det god lagringsplass både inne i hytta og ute i boden. Det er godt med sommerleker, fiskeutstyr, barn og vannleker som medfølger i handelen.

Hvitevarer

Alt på kjøkken som er fremvist på visning vil medfølge hytta.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at hytta er ryddig og rengjort før visning, og  at den ikke vil bli ytterligere ryddet og rengjort før overtagelse.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

Servitutter:
1959/401234-1/101 15.06.1959 BEST. OM BÅT/BRYGGEPLASS
Rettighet hefter i: KNR: 4010 GNR: 16 BNR: 10
Rettighet hefter i: KNR: 4010 GNR: 16 BNR: 360
Rettighet hefter i: KNR: 4010 GNR: 16 BNR: 362
Bestemmelse om bading
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 0811 GNR: 16 BNR: 10 FNR: 14

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inneholder fritidsrenovasjon, feiing og tilsyn fritidsbolig og eiendomsskatt.

Byggemåte

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstingeniør Børre Skui AS den 29.04.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
TG3:
- Terrengforhold: Det er synlig tilsig av vann i terrenget øst for tomten. Bygningen er oppført nær fast fjell, med tilsig av vann/smeltevann. Det anbefales og gjøre noe med fall mot hytte.
- Drenering: Ingen fuktsikring, og vann fra nedløp går direkte i terreng og inn under grunnmur da denne er plassert direkte på fast fjell og det ikke er noen utvendig sikring.
- Balkonger, terrasser, veranda og lignende: Overgang mellom balkong og yttervegg er utett. Rekkverk er ikke barnesikret iht. dagens krav. Stor høyde mellom trappetrinn. Det burde foretas tiltak for å lukke avviket.
- Yttertak: Det mangler snøfangere.
- Bad: Ikke fall ti sluk. Ingen mansjett rundt vann og avløpsrør. Det anbefales og skifte vinylbelegg og tette gjennomføringer rundt vann og avløpsrør. Ingen avrenning til septik ol. Ingen mekanisk ventilasjon. Anbefales og montere vifte i yttervegg. Fukt påvist i delevegger mot bad på 20,5% som indikerer fukt.
- Kjøkken: Kjøkkenventilator mangler.
- Tekniske forhold: Avløp går rett i terreng. Bør etableres septiktank. Montere lekkasjevarsler på VV-tank. Ikke sluk på rom med VV-tank(soverom).

TG2:
- Forstøtningsmur
- Fundamenter og grunnmur
- Konstruksjon og kledning
- Vinduer og ytterdører
- Tekking(undertak, lekter og ytterkledning)
- Skorsteiner over tak
- Renner og nedløp
- Innvendig inspeksjon er ikke mulig, kun utvendige
- Bad
- Kjøkken
- Etasjeskiller og gulv mot grunn
- Ildsteder og skorsteiner
- Radon
- Frittstående byggverk.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Selgers sammendrag av egenerklæring:
- Har satt inn forbrenningstoalett ute i annekset/uteboden for å forbedre toalettfasilitetene.
- Har observert noe kondens i kryprom under kjøkken der vannpumpe står.
- Egen brønn stående noen meter fra hytta som tilfører sommervannn.
Se selgers egenerklæring for mer utfyllende informasjon.
Produktnummer: CE954BCA-6474-4709-9D4A-D2998B9707A4