Siljan

Heivannsveien 185

Prisantydning
3 500 000 kr
Omkostninger
103 970 kr
Totalpris
3 603 970 kr
Formuesverdi
470 998 kr
Byggeår
1964
P-rom
113 ㎡
Bruksareal
145 ㎡
Tomteareal
2 361 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Koselig enebolig med stor tomt i landlige omgivelser. Gode solforhold og flotte uteområder. Garasje.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

1. Etasje: Entrè, kjøkken, stue, 2 soverom og bad.
Kjeller: Kjellerstue, soverom, vaskerom, bod og garasje.

Hyggelig entrè som gir et godt førsteinntrykk av boligen. Her er det plass til å henge og sette fra seg yttertøy og sko. Laminat på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Stuen fremstår som lys og luftig, og har god plass til sofagruppe og øvrig ønsket møblement, samt spisegruppe i tilknytning til kjøkkenet. De store vindusflatene slipper inn godt med naturlig dagslys, og gir rommet en hyggelig atmosfære. Rommet er innredet med vedovn som varmer godt på kalde kvelder. Fra stuen er det utgang til stor solrik terrasse. Laminat på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Kjøkkenet ligger i en sosial åpen løsning mot stuen. Pen innredning med profilerte fronter og laminert benkeplate fra IKEA. Integrerte hvitevarer. Det er gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap, samt god arbeidsplass. Waterguard etablert i benk. Laminat på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Pent baderom innredet med vask med underskap, vegghengt skap, speil med lys, toalett og dusjkabinett. Flis på gulv med varmekabler, våtromsplater på vegger og malt himling.

Boligen har 3 soverom av god størrelse. Alle rommene har plass til dobbeltseng og øvrig ønsket møblement. Rommene er malt i moderne farger og har laminat på gulv.

Praktisk kjellerstue som kan brukes som ekstra tv-stue, eller andre bruksområder som hobbyrom, kontor eller barne- og ungdomsavdeling. Laminat på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Vaskerommet er innredet med benk med skyllekum og toalett. Opplegg var vaskemaskin. Flis på gulv, malt mur på vegger og malt himling.

Bod med gode oppbevaringsmuligheter.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe, forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Skien følger man Siljanvegen til man kommer til Holtesletta. Avkjøring til boligen er til venstre i enden av Holtesletta.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering i garasje. Gode parkeringsmuligheter ellers på tomten.

Beliggenhet

Eiendommen har en flott, usjenert og landlig beliggenhet ved Holtesletta i Siljan. Stor tomt med gode solforhold og flotte uteplasser. Det er flere fine tur- og rekreasjonsmuligheter i nærheten med merkede toppturløyper og lysløyper, samt flotte badeplasser og fiskemuligheter(krever fiskekort) for de naturglade. Gangavstand til skole, barnehage og idrettsanlegg. I Siljan sentrum finner man blant annet dagligvarebutikker, skole, barnehage, bensinstasjon og frisør. Ca. 10-15 minutters kjøring til Skien sentrum med alle byens fasiliteter.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen av ukjent årsak i følge Siljan kommune. Det er trolig grunnet boligens alder, da flere boliger fra denne tidsepoken ofte mangler ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.
Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig).

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til kjørevei, tilhører reguleringsplan "Holtesletta idrettsområde", datert 27.06.1986.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse-nåværende, LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag-nåværende og reguleringsplan skal fortsatt gjelde, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2015.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommentar konsesjon

Eiendommen er over to mål, og egenerklæring om konsesjonsfrihet må fylles ut. Kjøper må undertegne dette før megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

3 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,-))
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

103 970,- (Omkostninger totalt)

3 603 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jan Tore Eriksrød den 06.06.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Beskrevne bolig er en frittliggende enebolig med areal over to etasjer oppført 1964. Nåværende eier kjøpte boligen i 2022. Boligen er etablert på oppfylte steinmasser på løsmasser. Grunnmur i murt betongblokker. Yttervegger i

tradisjonelt isolert bindingsverk tekket utvendig med liggende trepanel. Boligens vinduer består av to-lags isolerglass vinduer. Etasjeskiller i tradisjonelt isolert tre bjelkelag. Sadlet plassbygget takverk tekket med betong takstein. Takrenner i stål. Pipe i murt teglstein med ett pipeløp. Peisovn etablert til pipe. Romslig terrasser i impregnert trevirke. De fleste bygningselementer oppgradert/skiftet 2016. Det er viktig å merke seg at bygningen er oppført i henhold til de byggeforskriftene/krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring av dette bygget. Dagens forskrifter til inneklima, isolasjon, lyd og krav til våtrom er strengere en de som gjaldt da dette bygget ble oppført. Det er ikke gitt opplysninger til takstmann om forhold vedrørende problemer med skadedyr, maur e.l. utover det som eventuelt er nevnt i denne rapporten. For ytterligere informasjon og andre viktige bemerkninger, seunder egne premisser, andre opplysninger og byggebeskrivelse.

Følgende avvik har fått TG3:
Ingen

Følgende avvik har fått TG2:
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom.
- Innvendig > Innvendige trapper.
- Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82230032. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Sammendrag selgers egenerklæring

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
Punkt 2: satt opp veggplater, listet med beslag/vannstoppkant og med hjelp av fagmann som vennetjeneste lagt flis på gulv. Rørleggermester Cathrine Nordhov har hatt rørarbeid.
Punkt 2.1: Bad i hovedetasje har membran og nytt sluk. Vaskerommet nede har nytt membran men ikke skiftet sluk.
Punkt 4: Helt nytt røropplegg, vann og avløp 1.etasje og kjeller er byttet med unntak av i betonggulv i kjeller. Dette ble utført da huset ble betydelig oppgradert i 2016. Vannmåler og vannlåser ble også installert.
Punkt 5: Drenert rundt huset av fagfolk-Yngvar Søntvedt gravefirma .Det ble også da fjernet nedgravd parafintank fra eiendommen.
Punkt 6: Raftepapp er lagt og isolasjon trukket ned/fylt på. Utført 2022
Punkt 11: Nytt El anlegg i 2016, sikringsskap og ny kabel lagt i jord fra stolpe ute, i tillegg så er at alt innvendig elektrisk skiftet i 2016, dette inkluderer også varmepumpe.
Punkt 18: Underetg/kjeller ble gjort om til oppholdsrom, soverom, bad og vaskerom i 2016. Det er lagt varmekabler i alle rom utenom bod, nye oppgraderte overflater og vinduer i alle rom.
Punkt 19: Det er lagt frem plan i kommunestyret om at hovedvei skal flyttes, noe som vil medføre mindre forbikjørende trafikk. Det er uvisst om Siljan kommune har vedtatt planen.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,5%, Tilretteleggingshonorar kr 13 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Visning

Kontakt megler

Produktnr: D4A6E702-2ECE-4455-B68E-8D6B4D1B2AF3 Kategori: