Osebakken

Heimdalsgate 7

Prisantydning
2 990 000 kr
Omkostninger
91 220 kr
Totalpris
3 081 220 kr
Formuesverdi
676 960 kr
Formuesverdi sekundær
2 437 054 kr
Byggeår
1896
P-rom
103 ㎡
Bruksareal
103 ㎡
Tomteareal
491 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Attraktivt plassert enebolig med to bad, kjøkken og stuer. Godt utleieobjekt utleid for kr 16.800,- per måned

Om eiendommen

Oppvarming

Peisovn i stue. Ellers elektrisk oppvarming med varmekabler og pantelovner. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Parkering

Parkering på gruset plass på utsiden av boligen. Dette området er kommunalt eiet, og ligger utenfor tomten til boligen.

Beliggenhet

Eiendommen har en sentral beliggenhet i en gate uten gjennomgangstrafikk på Osebakken. Det er gangavstand til Porsgrunn sentrum og et rikt utvalg av hyggelige spisesteder og kulturtilbud langs elva. Like ved boligen ligger Hovengasenteret, der det i tillegg til senterets butikker også er McDonald's og Rema 1000 på området.

Fra området er det også kort vei til Kjølnes, der du finner Universitetet i Sørøst-Norge og Fagskolen i Telemark, i tillegg til et godt fritidstilbud med svømmehall, skatepark, fotball- og friidrettsanlegg og tennishall.

Gode bussforbindelser med hyppige avganger i retning Skien, Porsgrunn sentrum og Langesund via Herøya.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse, trolig på grunn av eiendommens alder. Fra Porsgrunn kommune er det oversendt tegninger for tilbygg datert 05.08.1959 som er stemplet fra Porsgrunn bygningsråd. Disse tegningene avviker noe fra dagens bruk og plassering av rom. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område regulert til bolig, og tilhører reguleringsplanen "RV.36, Hovenggata , Ligata, Bygrensa med tilliggende arealer" datert 23.5.1991. Planen har ID 208. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen er i dag fullt utleid. Boligen er registrert som en enebolig og har ikke separat utleiedel, men er utleid med to separate leiekontrakter for hver sin del av boligen. Dette fungerer i prinsippet likt som ved utleie av del av egen bolig.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3806/200/1040:
04.07.2023 - Dokumentnr: 714469 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren Telemark AS
Org.nr: 918 067 116
Elektronisk innsendt


Dokumentnr: 908579 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3806 Gnr:200 Bnr:2169
EIENDOMMEN ER OPRETTET FØR 1930


01.01.2020 - Dokumentnr: 1582147 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0805 Gnr:200 Bnr:1040

Økonomi

Omkostninger kjøper

2 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-))

91 220,- (Omkostninger totalt)

3 081 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Boligen holder normal standard og er betydelig oppgradert i nyere tid, med blant annet to nye kjøkken i 2011, bad 1. etasje i 2011 og 2. etasje i 2010, samt taktekking i 2014-2015.

1. etasje:
Fra stor kombinert terrasse og inngangsparti er det inngang til det som i dag er fellesgang for de to leietakerne. Her er det god plass til garderobemøbler og lagring under trapp.

Videre inn i 1. etasje er det todelt, åpen stue og kjøkkenløsning, med kjøkkeninnredning fra Marbodal med integrerte hvitevarer. Mikrobølgeovn og stekeovn er plassert i praktisk arbeidshøyde i høyskap, og det er videre integrert platetopp og kombinert kjøle- og fryseskap. Oppvaskmaskin under benk. God plass til frokostgruppe.

Stuen har plass til stor sofagruppe, og det er montert peisovn med glassdør.

Soverommet ligger innenfor kontor/garderoberom, og på soverommet er det plass til dobbeltseng. De to rommene kan eventuelt slås sammen ved behov for et større soverom.

Baderommet i 1. etasje har flislagt gulv og baderomsplater på vegger. Det er montert servantseksjon med tilhørende høyskap på vegg og speilskap med belysning. Dusjkabinett, wc og opplegg til vaskemaskin.

2. etasje:
Opp trappen i 2. etasje er det en enkel gang med plass til yttertøyet for beboer i 2. etasje. Videre inn i stuen er det plass til sofagruppe og tv-møblement, samt enkel spisegruppe. Videre inn på kjøkkenet er det IKEA kjøkkeninnredning med frittstående hvitevarer.

Sovealkoven har plass til dobbeltseng. Takstmann gjør oppmerksom på at vinduet på sovealkoven ikke tilfredsstiller kravene til rømningsvindu på grunn av størrelsen.

Baderommet er helfliset og har montert enkel servantseksjon med underskap og overliggende vask, samt speil og lysarmatur på vegg. Videre er det montert dusjkabinett, wc og opplegg til vaskemaskin.

Noe lagringsplass i kott i 2. etasje. I krypkjeller er det montert 2 stykk varmtvannsberedere. Det er en strømmåler for boligen, med undermåler for en av enhetene. I hagen er det en frittstående redskapsbod.

Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Terje Sandersen den 02.07.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3:
Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom/wc
Tomteforhold > Drenering

TG2:
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Utvendig > Utvendige trapper
Innvendig > Overflater
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Innvendig > Radon
Innvendig > Pipe og ildsted
Innvendig > Krypkjeller
Innvendig > Innvendige trapper
Innvendig > Innvendige dører
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom/wc
Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom/wc
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom/wc
Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom/wc
Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Tomteforhold > Terrengforhold
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

Punktene overfor er kun en liste, og inneholder ikke komplett informasjon om hva hvert punkt gjelder. Se tilstandsrapport for detaljert beskrivelse.
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: integrerte hvitevarer i kjøkken.

Diverse

Boligen er i dag utleid for til sammen kr 16.300,- per måned. 1. etasje er utleid for kr 9.300,- og 2. etasje for kr 7.000,-. Leiebeløpet i 1. etasje er justert i nyere tid. Leiekontrakten for 2. etasje ble inngått 01.08.2022 og har ikke blitt justert.

Ny eier overtar forpliktelsene ved dagens leieforhold, og leiekontraktene kan fås ved henvendelse til megler. Ny eier må varsle leietakere om endringene i leieforholdet og utleier, og det må ordnes med depositum om leieforhold skal videreføres. Dersom ny eier ønsker å selv ta boligen i bruk må leietakere sies opp.

Randonmåling

Utleieenheten er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt. 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3806/200/1040:
04.07.2023 - Dokumentnr: 714469 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren Telemark AS
Org.nr: 918 067 116
Elektronisk innsendt


Dokumentnr: 908579 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3806 Gnr:200 Bnr:2169
EIENDOMMEN ER OPRETTET FØR 1930


01.01.2020 - Dokumentnr: 1582147 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0805 Gnr:200 Bnr:1040

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkluderer gebyrer for vann/avløp, renovasjon og feiing/tilsyn

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Provisjon 1,2%
Minimumsprovisjon kr 35.000,-
Tilretteleggingshonorar kr 13.000,-
Markedspakke kr 16.000,-
Produktnr: CF7A2740-1B0A-420E-BA62-DA6BD773043F