Åseral

Heddersvegen 2C

Prisantydning
2 990 000 kr
Omkostninger
101 148 kr
Totalpris
3 091 148 kr
Kommunale avgifter
9 152 kr / år
Byggeår
2021
P-rom
93 ㎡
Bruksareal
96 ㎡
Tomteareal
245 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Bortelid (2 solgt) - Flott innflyttningklar hytte med sentral beliggenhet og frikjøpt tomt

Om eiendommen

Innhold

1.etg.: Gang, stue/kjøkken, bad, vaskerom/wc, 2 soverom og bod. Loft: Stue og 2 soverom. Terrasse.

Standard

Tiltalende og nyoppført hytte med følgende innhold 1.etg.: Overbygd inngangsparti med inngang bod og gang med garderobeplass. Stue med peisovn og god takhøyde samt store vinduer som gir godt med lys. Utgang terrasse på ca. 22 kvm. Spiseplass og åpen kjøkkenløsning med innredning fra Norema kjøkken i svart utførelse. Integrert komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Bad med wc, svart Foss baderomsinnredning og Porsgrunn Showrama dusjkabinett 90x90. Vaskerom med opplegg vaskemaskin, wc og vask. 2 soverom. Loft: Stue og 2 soverom. Laminat på gulv med unntak av bad og vaskerom som har belegg. Slett panel behandlet i farge drivved. Baderomsplater på bad og vaskerom. Godt med downlights i tak. Smartstyring av lys og varme. Alle kontakter og brytere i svart utførelse. Svarte vinduskarmer og innvendige svarte slette dører. Utvendig grunnet liggende kledning.  Egen kurs til lading av el-bil. Utelamper. Innlagt fiber.

Primærrom: 93 kvm, Bruksareal: 96 kvm Sekundærrom: 3 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 76m²  - 2. etg. 20m²

1. etasje
P-rom inkl: gang, stue/kjøkken, 2 soverom, baderom og vaskerom
S-rom: utvendig bod

2. etasje
P-rom inkl: 2 soverom og loftstue/trapperom

Arealmåling er utført av takstmann Andreas Natvig. Arealoppmålinger er utført etter takstbransjens retningslinjer for arealoppmåling.

Oppvarming

Varmekabler i alle gulv unntatt soverom samt Contura peisovn i stue.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det er pliktig skiløypeavgift til Bortelid Fjellpark AS.

Forsikring

Frem til overtagelse vil bygget være forsikret av Selger, jfr. buofl. § 13 siste ledd. Etter overtagelse må Kjøper selv besørge forsikring samt løsøre- og innboforsikring

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand følg RV9 mot Evje, ved rundkjøring ved Esso-stasjonen på Hornnes ta til venstre mot Bortelid. Ved ankomst Bortelid kjør på toppen av bakken. Når Bortelidtjønna kommer på venstre side ligger hyttene første vei inn til høyre.

Beliggenhet

Sentral og solrik beliggenhet på Løyningsknodden med nydelig utsikt utover fjellheimen og mot Bortelidtjønna. Alpinanlegg, skistadion, oppkjørte skiløyper og matbutikk i umiddelbar nærhet. Det kan også nevnes blant annet flotte badeplasser med blant annet sandstrand i Bortelidtjønna, frisbeegolf bane, minigolf, ny sykkelløype, rulleski løype, bensinpumper og el-bil ladere like i nærheten. Sommerstid er det gode bade- og fiskemuligheter. Bortelid ligger ca. 650 moh. og er et av Agders mest snøsikre områder. Avstand 99 km. fra Kristiansand, 110 km. fra Mandal, 127 km. fra Arendal og 237 km. fra Stavanger.

Tomt

Areal: 245 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomtene ligger i dag på gnr. 9, bnr. 619 i Åseral kommune. Tomtene skal skilles ut fra disse bruksnummerne og før overtakelse vil Selger gjøre de nødvendige fradelinger og hver tomt vil få et eget gnr/bnr.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det skal foreligge midlertidig brukstillatelse ved overtakelse. Det er selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligen. Kjøper er gjort oppmerksom på, og aksepterer at en slik ferdigattest normalt foreligger først noe tid etter overtakelsestidspunktet. Det forutsettes i så fall at det foreligger midlertidig brukstillatelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtakelse, kan kjøper i medhold av bustadoppføringslovas § 31 holde tilbake et beløp på meglers klientkonto som sikkerhet frem til ferdigattest foreligger. Det gjøres oppmerksom på at tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med forholdene som gjenstår for at ferdigattest kan foreligge. En uavhengig takstmann kan avgjøre rettmessig tilbakehold, og takstmann får da fullmakt til å frigi beløpet når forholdet som hindrer ferdigattest er utbedret.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører detaljreguleringsplan for Løyningsknodden hyttefelt, datert 22.04.2015. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vann og avløp.

Privat vei. Vei til eiendommen etabelert over naboeiendommen gnr. 9, bnr. 7. Reguleringsplanen legger opp til at alle veiene skal opparbeides som vist på planen og gir kjøreadkomst til de nye tomtene. Veiretten er ikke tinglyst. Det blir kjøpers ansvar ved evt. tinglysing.

Det er tinglyst veirett over eiendom gnr. 9 bnr. 621.

Heftelser / Rettigheter

Eiendommen er fradelt etter elektronisk tinglysning trådde i kraft, og da følger alle servitutter med fra hovedbruket. Servituttene har fulgt med fra gnr. 9 og bnr. 7 når eiendommen ble fradelt. Grunnboken følger som vedlegg salgsoppgaven. Servituttene er ikke hentet inn fra kartet men kan bestilles ved behov.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 125690 - Bestemmelse om veg. Tinglyst: 03.02.2023
rettighetshaver:Knr:4224 Gnr:9 Bnr:619  
rettighetshaver:Knr:4224 Gnr:9 Bnr:620  
rettighetshaver:Knr:4224 Gnr:9 Bnr:676  
rettighetshaver:Knr:4224 Gnr:9 Bnr:677

Utleie

Hytten har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten ved å garantere for energi- og oppvarmingskarakter, og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Normalt påregnes i energiklasse B, man kan dog ende opp med lavere energiklasse uten at dette anses som en mangel.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 290 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
92 478,- (Tilkoblingsavgift vann og avløp til Åseral kommune)
7 500,-  (Dokumentavgift (beregnet av tomteverdi: 300 000,-))

101 148,- (Omkostninger totalt)

3 391 148,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr 9 152,-
Beløpet inkluderer abonnementsgebyr for vann og avløp, renovasjon, vannmåler, feie og kontrollavgift.
I tillegg kommer forbruksavgift vann kr 19,44 pr m3 samt avløp kr 53,29 pr m3

I tillegg kommer kostnader til Bortelid Utmarkslag for skiløypekjøring, aktivitetstilbud og brøyting.

Kostnader til drift og vedlikehold av boligen påhviler den enkelte eier.
Den enkelte eier ordner selv strøm, eventuelt abonnement til TV/ data samt innbo og bygningsforsikring.
Boligen vil være forsikret frem til overtakelse. Kjøper tegner fullverdiforsikring fra overtakelse. Kjøper forsikrer eget innbo.

Eiendomsskatt

Det er ikke eiendomsskatt i Åseral kommune

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Heddersvegen 2C, Gnr. 9 Bnr. 677 i Åseral kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Garantier

Boligene selges ihht. Lov om Bustadoppføring, og selger plikter å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering av leilighetene til kjøper. Eventuell overføring av innbetalt forskuddsbeløp fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti ihht. bustadoppføringslovas § 47.

Kjøpekontrakter

Sørmeglerens standard kjøpekontrakt vil bli benyttet  ved salget.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 00 00 00.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale. Mulighet for overtagelse før vinterferien 2022.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Boligene selges iht. bustadsoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der Kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Når bindende avtale inngås etter ferdigstillelse selges boligene etter avhendingsloven. Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

13-21-0146

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/13-21-0146. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Geir Flaa Johansen, tlf. 95 00 00 00

Vederlag

Tilretteleggingshonorar (Kr.5 900) Provisjon pr. enhet (Kr.40 000) Digital markedspakke inkl. finn.no pr. enhet (Kr.2 990) Oppgjørshonorar pr. enhet (Kr.9 900) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 990 000,-) (Kr.95 680) Totalt kr. (Kr.154 470)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3054056