Frogner

Håvundvegen 101

Prisantydning
3 290 000 kr
Omkostninger
98 720 kr
Totalpris
3 388 720 kr
Formuesverdi
831 465 kr
Kommunale avgifter
19 776 kr / år
Byggeår
1948
P-rom
179 ㎡
Bruksareal
196 ㎡
Tomteareal
420 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Innholdsrik murhus på Frogner, nær Storm. Solrik og pen tomt.

Om eiendommen

Innhold

1. Etasje: Entrè, kjøkken, stue, bad, soverom, gang og bod.
Kjeller: Kjellerstue, vaskerom, bad, wc, 2 soverom og 2 boder.

Sportsbod.

Standard

Praktisk enebolig som fremstår som godt tatt vare på og påkostet opp igjennom.

1. Etasje:
Hyggelig entrè med mulighet til å henge og sette fra seg yttertøy og sko. Flis på gulv, panel på vegger og panel i himling.

Romslig og praktisk stue, med god plass til sofagruppe, spisegruppe og øvrig møblement. Stuen fremstår som enkel å møbler, og det er store vindusflater som gir godt med lysinnslipp. Utgang til solrik veranda. Spiseplassen har god plass til hyggelige sammenkomster med hele familien. Det er montert åpen peis som varmer godt på kalde kvelder og gir en lun atmosfære til rommet. Gulvbord på gulv, malte overflater på vegger og panel i himling.

Egen TV-stue som egner seg godt til å samle hele familien for en hyggelig kveld. Kan også brukes som ekstra soverom. Gulvbord på gulv og panel på vegger og i himling.

Kjøkkenet ligger i en sosial åpen løsning mot stuen. Kjøkkeninnredningen har profilerte malte furudører og skuffronter fra 1980 tallet, og benkeplate i laminat. Det er gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap, samt god arbeidsplass. Det er flis på vegg under overskap. Gulvbord på gulv, malte overflater på vegger og panel i himling.

Baderommet er innredet med dusjkabinett, innredning med servant, speil med oppbevaring og toalett. Badet ble oppgradert i 2010 og nytt toalett, baderomsinnredning og dusjkabinett ble satt inn i 2021. Her er det flis på vegger og gulv, og malt panel med downlights i himling.

Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng, og er innredet med garderobeskap. Her er det laminat på gulv, tapet på vegger og takplater i himling. 

Kjeller:
Praktisk kjellerstue som kan brukes som ekstra tv-stue, eller andre bruksområder som hobbyrom/kontor eller ungdomsrom/lekerom. Flis på gulv og panel på vegger.

Lyst vaskerom med belegg på gulv og panel på vegger. Opplegg til vaskemaskin og VV tank på 200L fra 2009. Varmekabel i gulv. 

Pent bad med inngang til badstue. Det er montert innredning med vask og dusjnisje på baderommet. Fliser på gulvflater med sokkelflis på vegg og våtromsplater på vegger.

Toalettrommet er innredet med toalett og servant. Flis på gulv og panel på vegger.

Det er to lyse soverom i boligens kjeller. Det ene har flis på gulv og panel på vegger, mens det andre har laminat på gulv og panel på vegger.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 179 kvm.
Bruksareal: 196 kvm.
Sekundærareal: 17 kvm.

P-rom inneholder:
1. Etasje: Entrè, kjøkken, stue, bad, soverom og gang. 
Kjeller: Kjellerstue, vaskerom, bad, wc og 2 soverom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som

Byggeår og byggemåte

1948 i følge Skien kommune.

Oppvarming

Peisovn og varmepumpe, forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jan Tore Eriksrød den 24.10.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Beskrevne bolig er oppført 1948. Areal over to plan + mindre kryperom. Boligen er renovert av tidligere eier 1986-1987. Nåværende eier kjøpte boligen i 2021. Boligen er etablert på løsmasser. Grunnmur i betong blokk og
plass støpt betong. Yttervegger i murt betongblokker med utvendig murpuss. Liggende trepanel i gavelspisser. Boligens vinduer består av to-lags isolerglass vinduer. Etasjeskiller i plass støpt betong. Sadlet plassbygget takverk tekket med betong takstein. Takrenner i lakkert stål.
Pipe i murt teglstein med ett pipeløp. Ildsted etablert til pipe.

Følgende avvik har fått TG3:
Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc.

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft.
- Utvendig > Vinduer.
- Utvendig > Dører.
- Utvendig > Utvendige trapper.
- Innvendig > Pipe og ildsted.
- Våtrom > Ventilasjon > Bad.
- Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom.
- Våtrom > Overflater gulv > Bad.
- Våtrom > Ventilasjon > Bad.
- Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken.
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
- Tekniske installasjoner > Ventilasjon.
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.
- Tomteforhold > Drenering.
- Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger.
- Utvendig > Taktekking.
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
- Innvendig > Radon.
- Innvendig > Rom under terreng.
- Våtrom > Overflater gulv > Bad.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Skien sentrum kjører du nordover mot  Schweigaards gate. Ta til høyre inn på P.A Munchs gate sør, og følg veien videre mot Håvundvegen. Etter et lite stykke tar du til venstre inn på Frognerlia. Ta første til høyre, boligen ligger på høyre hånd. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning

Beliggenhet

Praktisk enebolig beliggende i et meget sentralt og attraktiv område på Frogner i Skien. Frogner er et meget sentralt, attraktivt og veletablert boligområde som består hovedsakelig av eneboliger og eldre trehusbebyggelse. Frogner er ideelt for barnefamilier med kort veg til barnehager, skoler (Bratsbergkleiva barneskole /Skauen skolen og Menstad Ungdomsskole), herlige Brekkeparken, Folkeparken, Gjerpensdalen og idrettsanlegg på Storm. Skal du ned til Skien sentrum bruker du 5-10 min til fots. Kort vei til flere dagligvareforretninger som Kiwi Frogner og Spar (Toppen matsenter). Et flott sted å bo i trivelig boområde

Tomt

Areal: 420 kvm, Eierform: Eiet tomt

Pent opparbeidet uteområde med plen, prydbusker og gruset gårdsplass. Solrike uteplasser.

Eiendommen er en del av et realsameie med ideell andel 1/2. Realsameiet har gnr. 62, bnr. 496 og er felles vei for samtlige eiendommer. Kostander for vedlikehold i forbindelse med dette må påregnes.

Parkering

Parkering i gruset gårdsplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen av ukjent årsak i følge Skien kommune. Det er trolig grunnet boligens alder, da flere boliger fra denne tidsepoken ofte mangler ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.
Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig).

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger, tilhører reguleringsplan "Håvundvegen, parsell Stormbanen-Frognerkrysset og tilgr omr", datert 22.06.1994.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse-nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp.

Adkomst via felles privat vei.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 290 000,-)) 98 720,- (Omkostninger totalt) 3 388 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 19 776 pr. år

Formuesverdi

Primær: Kr. 831 465,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Håvundvegen 101, Gnr. 62 Bnr. 236 i Skien kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 17 56 64.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-22-0208

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-22-0208. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen, tlf. 97 17 56 64

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,4%, Tilretteleggingshonorar kr 12 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116

Kontakt megler

Varenummer: 3062437