Hausvikstranda

Hausvik 6

Prisantydning
4 290 000 kr
Omkostninger
123 720 kr
Totalpris
4 413 720 kr
Formuesverdi
628 000 kr
Kommunale avgifter
7 073 kr / år
Byggeår
2013
P-rom
93 ㎡
Bruksareal
93 ㎡
Tomteareal
497 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Hytte på utsiktstomt med solrik beliggenhet og stor båtplass.

Om eiendommen

Standard

Pent innredet hytte med gjennomgående god standard med harmoniske fargetoner og materialvalg. Hytta har en arealeffektiv og god planløsning.

Romslig stue med store vindusflater som gir godt med lys inn og den flotte utsikten kan nytes. En moderne vedovn står fint sentrert slik at man kan nyte varmen og stemningen sammen med utsikten på kalde dager.

Stuen har en åpen kjøkkenløsning med god plass til spisemøblement. Stuen og kjøkkenets utforming gir rom for innredning i flere soner.

Kjøkkenet har en L-utforming med mye skap- og benkeplass. Kjøkkenet er i hvit høyglans fra Ikea med alle hvitevarer integrert. Fra kjøkken/stue er det utgang til terrassen på begge sider.

Badet har fliser på gulv og vegger. Varmekabler i gulv. Badet er innredet med baderomsinnredning, toalett, dusjkabinett og opplegg/plass til vaskemaskin.

Hytta er utstyrt med 3 gode soverom og en stor hems med flere bruksmuligheter.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 93 kvm, Bruksareal: 93 kvm Sekundærrom:  0 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 79 m²  - Loft: 14 m².
P-rom inkl:
1. etasje; Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, bad/vaskerom og 3 soverom.
Loft: Loftstue med 2 sovealkover (se meglers anmerkning under)

Kommentar fra takstmann:
Arealberegning er basert på egen oppmåling på stedet. Areal av utvendige boder er ikke medregnet i oppgitt areal. 2 stk. boder har samlet bruksareal på ca. 18-19 m².:

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Sovealkover  på loft/hems og bod er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Rommene er byggemeldt som henholdsvis kott og carport. Sovealkovene er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2013 i følge Lyngdal kommune.

Ihht. tilstandsrapport.
Taktekkingen er av papp. Takrenner i aluminium. Lakkert metallbeslag over vindskier på tak. Lakkert metallbeslag som vannbord over-/under vinduer/dører. Helbeslått pipe over tak. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade har stående bordkledning (malmfuru). Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon (pulttak). Bygningen har PVC vinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør med 2-lags
glass, og PVC dobbel balkongdør med 2-lags glass. Ytterdør i malt tre til utvendig bod.
Veranda i tre, med ekstra tykke terrassebord (bryggeplank). Veranda ble bygd i 2014, over
opprinnelige betongplatting. Rekkverk dels i tre (malmfuru), dels av vanlig impregnert tre og dels med herdet glass. Støpt plate fra 2018 på del av veranda. Utvendig motorisert markise (med automatisk inntrekk ved kraftig vind). Markise ble ikke funksjonstestet ved befaring.

Påkostning og modernisering

Hytta ansees å være jevnt vedlikeholdt.

Oppvarming

Ved og elektrisk.
Vedovn i stua, varmepumpe på hems og varmekabler i gang/bad.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det er lagt inn fiber i hytta med binding ut oktober. Fiber leveres av Telenor til pris kr. 799,- pr. mnd for hastighet 100/100. 

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takst Sør AS den 29.03.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Bygning oppført i 2013, bestående av innredet 1. etg. og loft. Bygningen holder en normal standard på overflater, innredninger og utstyr, og fremstår generelt med lite bruksslitasje.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3 - STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Utvendig > Balkonger, terrasser
Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen.
Det er påvist råteskade i enkelte bord i trerekkverk.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
El.-anlegg med kombivern (automatsikring m/jordfeilbryter pr. kurs), samt overspenningsvern.
- Stikkontakt for varmepumpe er montert av eier i 2017. Arbeid som er utført ved egeninnsats bør ytterligere kontrolleres
av fagperson.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.

TG2 - AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Nedløp og beslag
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.

KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

Innvendig > Overflater
Det er påvist andre avvik:
Det er stedvis påvist mindre sprekker på veggoverflater, hovedsakelig i høyde med topp vinduer/dører.
Det er påvist høye fuktvariasjoner på gulvparkett i et soverom. Dette skyldes iflg. eier at vindu ble uteglemt å lukke for kort tid siden, samtidig som det regnet.

Innvendig > Gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig > Radon
Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke.

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke.
Det er påvist riss i overflate.
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Dør til et soverom tar i mot overgangslist ved gulv.

Våtrom > Overflater vegger og himling >Bad/vaskerom
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet.
Det er ingen synlig skade på vinduslist av tre inntil dusj, men materialet er uegnet.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom
Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er påvist andre avvik:
Det er påvist manglende fuging av skjøter på ringmurselementer.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Noen småmaur har av og til kommet inn på våren, for så og forsvinne ut igjen.

11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Stikk for varmepumpe er lagt opp av eier. Alt annet elektro arbeid er utført av LRE Elektro.

16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse Terrasse er anlagt av eier.

18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen?Ja. Kledd inn carport.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Lyngdal: Kjør i retning Korshavn i ca. 12 km. Ta til høyre ved skilt "Hausvik Maritime". Følg veien i ca. 3,5 km. Følg veien til toppen av hyttefeltet og hytta ligger på høyre side. Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren

Beliggenhet

Meget flott beliggende hytte med en nydelig havutsikt. Fra eiendommen kan man nyte utsikten mot havet som glinser i sola og som viser sin storhet ved stormer.

Hytta ligger i et nyere etablert hyttefelt med en moderne utforming. Asfaltert vei helt til døra og båtplass en spaserstur unna.

Området rundt byr på mange fine naturopplevelser. Tur til Hausvik Fort med sin historie fra 2. verdenskrig er verdt et besøk. Her kan man se kanonstillinger, fangehytte, gå i tunnellgangene og skyttergraver. Ønsker man å klatre opp på en topp, er det flere muligheter i umiddelbar nærhet.

Bade- og fiskemuligheter i gåavstand fra hytta, med bading fra Hasuviks mange svaberg. Ønsker man å bade på strand kan man ta båten til Epledalen eller Sutnøy, eller man kan kjøre til Epledalen, Rosfjord eller Kvavik.

Båtturene er mange. Her anbefales en tur inn på nettsidene til Skjærgårdparken - https://listerfriluft.no/skjaergaardsparken/lyngdal/ for inspirasjon. Turer som kan anbefales er tur til Lindesnes gjennom Spangreidkanalen, Farsund sentrum med den hvite trehusbebyggelsen i jugendstil og Korshamn med Sælør.

Nærmeste matbutikk finner man i Korshamn med adkomst fra sjø og land. 

Lyngdal kommune er en by i vekst. Her finner man et handelssentrum med gågater og yrende folkeliv på sommeren, Handelsparken med kjøpesenter, Sørlandsbadet, bowling og mye mer.

Tomt

Areal: 497 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomta består i hovedsak av gruslagt tun, terrasser, skråning med vegetasjon og steinmur.
Tomta ligger meget solrikt til med sol fra tidlig morgen til sent på kvelden.

Parkering

Parkering på egen tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 20.01.2014. Ferdigattesten gjelder  oppføring av fritidsbolig på gnr 10 bnr 23 tomt C-6, Hausvikstrand øst i Lyngdal. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens bebyggelse. Carport er kledd igjen til bod. Endringen(e) er ikke omsøkt. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører detaljreguleringsplan for fritidsboliger og småbåthavn på Haustvikstranda østre, gnr. 10 bnr 2, Planid: 201202, datert: 15.02.2017.

Det ligger ubebygde tomter rundt hytta. Tomtene er planert. Kjøper må påregne at disse tomtene vil bli bebygd.

Det er planlagt et nytt felt i Sjonevika. Konferer megler vedr. dette.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann. Privat vei (veirett er tinglyst). Privat avløp til felles renseanlegg.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

2014/78002-4/200  Bestemmelse iflg. skjøte. Tinglyst 28.01.2014 
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Rettigheter på 4225-10/2, 4225-10/26, 4225-10/27, 4225-10/47, 4225-10/58, 4225-10/59, 4225-10/60, 4225-10/62, 4225-10/65

2014/78002-2/200  Bestemmelse om veg. Tinglyst 28.01.2014 
Rettighetshaver:Knr:4225 Gnr:10 Bnr:23

2014/78002-3/200  Best. om adkomstrett. TInglyst 28.01.2014 
Rettighetshaver:Knr:4225 Gnr:10 Bnr:23  
Gjelder for vedlikehold av vann- og kloakkledninger

2014/78002-5/200  Bestemmelse om båtplass. Tinglyst 28.01.2014 
Rettighetshaver:Knr:4225 Gnr:10 Bnr:23  
Gjelder plass nr. 44

Utleie

Hytta har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Radonmåling

Radonmålinger er ikke foretatt, og det er ukjent om det er gjort tiltak mot radon.
Eiendommen ligger i et område som i NVE radon aktsomhetskart er definert med "høy" aktsomhetsgrad.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 107 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 290 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 123 720,- (Omkostninger totalt) 4 413 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 7 073 pr. år Årsprognose for 2023
Beløpet inkluderer  feie- og tilsynsavgift, abonnementsgebyr vann, forbruk vann, vannmålergebyr, renovasjon og slamtømming

Eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt i Lyngdal kommune.

Faste løpende kostnader

Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening.
Årlig velavgift utgjør kr. 2.500,- pr. 2023. Avgiften fastsettes av velforeningen en gang i året.
Avgiften går til drift/vedlikehold av felles anlegg.

Formuesverdi

Kr.  628 000,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Hausvik 6, Gnr. 10 Bnr. 23 i Lyngdal kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: alle

Hytta selges med innvendig møbler og inventar med unntak av personlige artikler og inventar/gjenstander med affeksjonsverdi.

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 73.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

61-23-0029

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-23-0029. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Avdelingsleder Anita Cecilie Gabrielsen, tlf. 40 40 80 73

Vederlag

Digital Markedspakke Synlig (Kr.4 450) Oppgjørs-og visningshonorar (Kr.11 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 290 000,-) (Kr.49 000) Tilrettelegging (Kr.14 900) Totalt kr. (Kr.80 435)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3069266