Hausnes

Hausnesveien 101

Prisantydning
890 000 kr
Omkostninger
39 250 kr
Totalpris
929 250 kr
Formuesverdi sekundær
186 283 kr
Byggeår
1975
Internt bruksareal (BRA‑i)
31 ㎡
Bruksareal
36 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Solrik beliggende fritidsbolig i eldre etablert hyttefelt, med nærhet til innlandsvann og fine tur- og jaktområder |Vei

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Fritidsbolig: Vindfang , toalettrom, stue/kjøkken, soverom 2, og soverom 2.
Stellerom/dusjrom.
Vedbod.

Alternativ rømning fra den tilbygde soveromsdelen er ikke ivaretatt. Det er vinduets netto-åpningsmål som legges til grunn for vurderingen.
Det foreligger tegninger av fritidsboligen, men det er avvik fra disse. Den tilbygde terrassen fremgår ikke av tilgjengelige tegninger.
Det foreligger ikke tegninger, søknader eller byggetillatelser for stellerom/dusjrom og vedbod. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Oppvarming

Panelovner og vedovn.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Biloppstillingsplass ved hytta. Ihht. festekontrakt må utgifter i forbindelse med snørydding og vedlikehold av p-plassen bæres av festere.

Beliggenhet

Hausnesveien 101 ligger meget fint til i naturskjønne omgivelser på Hausnes i øvre Gjerstad. Fritidsboligen fremstår som godt vedlikeholdt, med normal hyttestandard. Eiendommen befinner seg i et eldre etablert hyttefelt med god avstand mellom eiendommene. Det er kort avstand på sti ned til fellesområdene ved vannet med både fiske- og bade muligheter, samt fine turområder. Ved fellesområdet er det blant annet en trivelig gapahuk - hyggelig for venner og familie. Fin beliggenhet på feltet med gode solforhold.

Området har fint turterreng både sommer og vinter, og passer for mennesker i alle aldersgrupper. Idylliske Lundevatn og Urvatn ligger rett ved hytta og byr på flotte bademuligheter. Er du glad i jakt ligger området like ved flotte jaktterreng via Statsskog. Her er det stabil bestand av storfugl og småvilt. Ang. Jakt, se Statskog og Gjerstad JFF for søknad og kjøp av jaktkort.

Eiendommen har en fin og solrik beliggenhet i feltet.

Coop butikk Gjerstad (ca. 7 km.) unna eiendommen. Videre er den lille dyrehage og flere butikker på Brokelandsheia ca. 17 km. unna.

Kun 45 minutters kjøring ca. til de idylliske sørlandsbyene Tvedestrand, Risør og Kragerø.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse på grunn av alder. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Alternativ rømning fra den tilbygde soveromsdelen er ikke ivaretatt. Det er vinduets netto-åpningsmål som legges til grunn for vurderingen.
Det foreligger tegninger av fritidsboligen, men det er avvik fra disse. Den tilbygde terrassen fremgår ikke av tilgjengelige tegninger.
Det foreligger heller ikke tegninger, søknader eller byggetillatelser for stellerom/dusjrom og vedbod.
Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Vei, vann og avløp

Vei. Privat. Det er bom inn til hyttefeltet. Brøyteavtale og vedlikeholdsavtale med Jens Trydal.

Årlige avgifter som betales til Jens Trydal:
Bomavgift/veiavgift: 1 360,-
Veivedlikehold sommer/vinter: 4 000,-

Vann. Privat. Brønn. Videre blir det opplyst av eier at eiendommen har en eierandel i felles borebrønn i hytteforeningen. Dette blir i dag ikke benyttet og kjøper må selv kontakte hytteforening med ønske om påkobling og evt. kostander. Kjøper tar selv ansvar og risiko for om det er kapasitet på anlegget.
Eiendommen har innlagt vann fra brønn/vannpost. Tiltaket er ikke omsøk. Vanntilførsel gjennom yttervegg er krever utslippstillatelse fra kommunen. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuelle pålegg eller søknader til kommunen påhviler kjøper.

Avløp. Privat. Bio-toalett med manuell tømming.

Utgifter i forbindelse med vedlikehold og snø-rydding av parkeringsplassen bæres av leieren av festetomtene ihht. festekontrakt.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan Hausnes disposisjonsplan, 18.06.1971. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Fritidsboligen har ikke egen utleiedel.
Bortleie av hytte og festerett er avhengig av grunneierens godkjenning ihht. festekontrakt.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4211/29/7/7:
30.06.1975 - Dokumentnr: 1982 - Erklæring/avtale
Gjelder feste
På Lundevann og Urvann må bare benyttes robåt. Utgifter i
forb. med vedlikehold og snørydding av park.plassen bæres av
leierne av festetomtene.


30.06.1975 - Dokumentnr: 1982 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 50 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,500
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
LEIEN KAN REGULERES
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder denne registerenheten med flere
----------
Nye vilkår
----------
Nye vilkår - feste
Årlig festeavgift: 1950


01.01.2020 - Dokumentnr: 902800 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0911 Gnr:29 Bnr:7
Gjelder denne registerenheten med flere


Kommentar konsesjon

Det er ikke konsesjon på eiendommen.

Kommentar Bo/Driveplikt

Det er ikke boplikt på eiendommen.

Kommentar odelsrett

Det er ikke odel på eiendommen.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 22 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 39 250,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatten er inkludert i de kommunale avgiftene.

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Hovedsakelig fritidsboliger.

Standard

Pen og godt vedlikeholdt hytte med kort vei til vannet. Hytta holder normal hyttestandard med panel på vegger, tregulv, og peisovn. Ut fra alder og byggemåte fremstår fritidsboligen som normalt vedlikeholdt.

Fritidsboligen har vindfang for å sette fra seg klær og sko. Videre fra entré kommer man inn til et rom med en enkel toalettløsning. Her er det belegg på gulvene og malt trepanel på tak og vegger. Det er satt inn Bio-toalett (Separett) med intern avtrekksvifte.

Fritidsboligen har en hyggelig og åpen kjøkken- og stue løsning. Det er plass til et lite spisebord/kjøkkenbord i stuen, noe som gir en praktisk utnyttelse, samt god romfølelse. Peisovn i stue. Innredningen på kjøkkenet består av nyere over og underskaper med lyse fronter. Utstyr: Utslagsvask med elektrisk pumpe fra innvendig kanne/tank og enkelt gråvannsavløp til terreng.

Innvendige gulver er utført med belegg og overflatebehandlede tregulver. Veggflatene er utført med malt trepanel. Det er benyttet malt trepanel i tak / himlinger.

Det er to lune soverom i fritidsboligen.
Ute er det en romslig og fin terrasse som gir god plass til sittegrupper og eventuelt lek og gøy for barna.

Nye Mill WI-FI panelovner kan styres med APP hjemmefra opplyser selger. Selger opplyser også om at han bruker Ice net med 4G.

Utebod for ved og lagring.
Stellerom/dusjrom fra rundt 2016. Her er det dusjkabinett, servantinnredning, liten varmtvannsbereder/benkbereder og elektriske vannpumper.

Tilstandsrapport:

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Espen Martinsen den 08.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Fritidsbolig fra perioden rundt 1975, oppført i en etasje, med tilhørende frittstående stellerom/dusjrom og redskapsbod. Fritidsboligen har enkel standard. Den tilbygde bodromsdelen med tilhørende ytterkledning og hoveddelen av vinduene er av nyere dato. I følge eier ble det lagt inn strøm i 2020 og to av vinduene i stuen ble skiftet i 2022. Fritidsboligen er påkostet de senere år. Kjøkkeninnredningen og taktekkingen med tilhørende takrenner, nedløp og beslag er av nyere dato. I følge eier ble taktekkingen med tilhørende renner, nedløp og beslag skiftet i 2012. I samme periode ble vinduer og ytterkledning på sydveggen skiftet. Kjøper må være oppmerksom på naturlige aldringssvekkelser for aktuelle bygningsdeler. Det er hovedsakelig gjenværende deler av ytterkledningen, vinduer, dører og søylefundamenter som legges til grunn for vurderingen. Det foreligger ingen tilgjengelige opplysninger som tilsier at tilleggsbygningene er formelt omsøkt, byggemeldt eller godkjent. Utvendig vanntank er tilknyttet innvendige installasjoner i dusjrommet / stellerommet. Det foreligger ikke utslippstillatelse for tilkobling til innvendige installasjoner. Byggtekniske merknader er kommentert i rapportens enkelte avsnitt. Rapporten må leses i sin helhet.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 

TG3: Store eller alvorlige avvik:
Utvendig > Utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk. Det mangler rekkverk i to av trappeløpene. Synlig slitasje. Løst trinn i det ene trappeløpet. Trappevanger og nedstolpinger står i umiddelbar kontakt med terreng og utsettes for direkte fuktbelastning.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevheter i gulvene er sannsynligvis forårsaket av svikt i deler av lettklinkerfundementene, unøyaktigheter ved oppføringen, underdimensjonering eller en kombinasjon av disse. Konstruksjonen er utsatt for kondensbelastning fra terreng og uttørking i paneloverflatene medfører økt risiko for musinntrengning.
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Brannslukningsapparat er over 10 år.

TG2: Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Taktekking
Det er avvik: Det ble registrert overlappingspunkter med redusert limfeste.
Utvendig > Nedløp og beslag
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Manglende utlufting omfatter de gjenværende delene av ytterkledningen. Deler av kledningen står i nær kontakt med terrengnivå og utsettes tidvis for ekstra fuktbelastning med påregnelig raskere nedbrytning av trematerialene.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det mangler inspeksjonstilgang til øverloftet (forskriftsmessig påkrevet). Inspeksjonsluke sitter fast og det er ettermontert / fastskrudd dekkplate. Isolerte og/eller tildekkede skråtak kan være tidvis utsatt for dampgjennomgang fra tilstøtende rom, med påfølgende kondensfukt og betegnes derfor som risikokonstruksjon.
Utvendig > Vinduer
Det er avvik: Naturlig alders slitasje i tilknytning til det gjenværende koblede vinduet.
Utvendig > Hovedinngangsdør
Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det mangler utvendig terskelbeslag. Det ble registrert noe friksjon mellom karm og dørblad.
Utvendig > Plassbygde dører
Det er avvik: Dørene har enkel standard.
Utvendig > Treterrasser
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Deler av stolpepunktene er ført direkte mot terreng og har synlige råteskader. Varierende grad av slitasje, hovedsakelig i tilknytning til terrassegulvene.
Utvendig > Redskapsbod
Det er avvik: Enkel konstruksjonsutførelse og fundamenteringsløsning. Konstruksjonens nedre deler står i nær/umiddelbar kontakt med terrengnivå og utsettes for ekstra fuktbelastning. Det mangler renner og
nedløp for bortledning av takvann.
Utvendig > Markise
Det er avvik: Markisene har noe synlig tekstilslitasje og påbegynt rust.

Innvendig > Overflater
Det er avvik: Tørk tregulv. nkel utf.
Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Det er uvisst om det nye ildstedet er innmeldt til kommunens brann/feiervesen. Det foreligger ingen tilgjengelige tilsynsrapporter på fyringsanlegget.
Innvendig > Krypkjeller
Det er stedvis påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader. Det er for dårlig terrengfall vekk fra konstruksjonen. Krypkjelleren har kondensutfordringer. Det ble registrert / målt noe høyt trefuktinnhold i deler av skillekonstruksjonen. Konstruksjonen er særlig utsatt for fuktbelastning fra underliggende terreng, med jordholdige masser og tilsig av overvann.
Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Kjøkken > Etasje > Stue/kjøkken > Overflater og innredning
Det er avvik: Enkel tilkoblingsløsning utført ved egeninnsats.
Kjøkken > Etasje > Stue/kjøkken > Avtrekk
Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Dørene mellom rommene er utført med trappeterskler som hindrer luftgjennomstrømning.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Åpent elektrisk anlegg, tilknyttet tavleskap i soveromstilbygg. Tavleskapet er utført med automatsikringer. Det foreligger anleggsdokumentasjon fra nyinstallasjon i 2020. Det mangler kursfortegnelse i tavleskapet og det foreligger ingen tilgjengelige kontrollrapporter fra det lokale el-tilsynet.
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er avvik: Søylene er utsatt for terrengfukt med påfølgende frostsprengning. Det mangler betongfundamenter mot fjell. Synlige skjevheter i fundamentene.
Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren. Murverket er utsatt for frostsprengning fra tilbakefylte masser.
Tomteforhold > Terrengforhold
Det er avvik: Terrengforholdene på eiendommen medfører overvannstilsig mot kryprommet.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Det er avvik: Røroppleggene er tilsynelatende etablert ved egeninnsats. Vannrør og sisterne er frostutsatt i den kalde årstiden. Det er fremlagt analyserapport av brønnvannet, med merknad angående biologisk aktivitet som kan medføre bruksutfordringer men ikke av helsemessig art. Rapporten er fra 2019.

 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp, mikrobølgeovn og kaffemaskin.

Diverse

På Lundvatn og Urvatn skal det kun benyttes robåt ihht. festekontrakt.
Eier har hatt en robåt liggende langs vannet, det foreligger ingen tinglyst avtale for dette, men det fremkommer av disposisjonsplan at det er avsatt et område for båter.

Randonmåling

Det foreligger ingen tilgjengelige opplysninger eller dokumentasjon som omfatter radonmålinger eller radontiltak.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Velforening

Hausnes hyttegrend velforening.
Styreformann: Jørn Fallingen.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4211/29/7/7:
30.06.1975 - Dokumentnr: 1982 - Erklæring/avtale
Gjelder feste
På Lundevann og Urvann må bare benyttes robåt. Utgifter i
forb. med vedlikehold og snørydding av park.plassen bæres av
leierne av festetomtene.


30.06.1975 - Dokumentnr: 1982 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 50 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,500
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
LEIEN KAN REGULERES
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder denne registerenheten med flere
----------
Nye vilkår
----------
Nye vilkår - feste
Årlig festeavgift: 1950


01.01.2020 - Dokumentnr: 902800 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0911 Gnr:29 Bnr:7
Gjelder denne registerenheten med flere


Info kommunale avgifter

RTA: 1 943,- (Felles søppelbod)
Eiendomsskatt: 1 882,-
Feiing: 301,-

Byggemåte

Bærende undertak av trepanel. Taket er tekket med asfaltshingel. I følge nåværende eier ble taktekkingen omlagt av forrige eier i 2012. Ytterkonstruksjonen er oppført i bindingsverk av tre. Taket er en saltakskonstruksjon, delvis utført med tildekkede skråtak mot innredede rom. Bjelkelagskonstruksjon av tre mot terreng / kryprom. Det visuelle inntrykket tilsier at bygningen er oppført over fjellgrunn. Fritidsboligen er oppført på pilarer / søyler av lettklinkerblokker.

Info strømforbruk

Eier opplyser om et strømforbruk på ca. 300 kwh det siste året. Strømforbruket vil variere med bruken av eiendommen.

Polisenummer

16901013

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Selger har tidligere brukt canal digital parabol. Selger har gått over til å strømme med ICE net 4G.

Sammendrag selgers egenerklæring

4. Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
Ja. Nytt arbeid. 2020. Faglært. Lagt inn strøm. Caverion. Har dokumentasjon på arbeidet.
Nytt arbeid. 2022. Ufaglært. Skiftet 2 vinduer i stue.
Nytt arbeid. 2012. Faglært. Nytt tak, nedløpsrenner, pipebeslag, ny kledning og isolasjon ,vinduer på sørveggen. Arbeid utført av forrige eier som var snekkerkyndig. Forrige eier. Har ikke dokumentasjon på arbeidet.

11. Har eiendommen privat vannforsyning (ikke tilknyttet det offentlige vannettet), septik, pumpekum, brønn, avløpskvern eller liknende?
Ja. Egen brønn og medeier i ny borebrønn i hytteforeningen.

18. Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe?
Ja. Satt inn ny rentbrennende peisovn I 2018.

21. Har det vært mugg, sopp eller råte i boligen eller andre bygninger på eiendommen?
Ja. Råte i gulv i et soverom, gulvet er fagmessig skiftet av forrige eier.

28. Er det andre forhold av betydning eller sjenanse for eiendommen eller nærområdet?
Ja. Kan være litt støy fra sandtak tidlig på våren pga steinknusing, dette blir kunngjort av eieren.

31. Har ufaglærte utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte? Du trenger ikke gjenta noe du allerede har nevnt.
Ja. Har satt opp nytt uthus som er innredet som bad/vaskerom. Her er dusjkabinett og vask. Ikke fulgt våtromsnorm. Uthuset er satt opp med egeninnsats. Badet får vann fra utvendig tank som fylles opp fra brønn. Drives av el. pumpe.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 5471C9CB-FCE0-41B6-A638-B28A42AF36E0