Helvik Boligfelt

Haukåsveien 5C

Kommunale avgifter
15 985 kr / år
Byggeår
2018
P-rom
138 ㎡
Bruksareal
Ikke oppgitt
Tomteareal
517 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Om eiendommen

BUD FORELIGGER! Solrikt beliggede enebolig i rekke på endetomt med utsikt.

Om eiendommen

Standard

Nyere enebolig i kjede med gjennomgående høy standard. Boligen er delikat innredet med hvitpigmentert askparkett og flis på gulv. Glatte veggflater (gips) malt i moderne og harmoniske fargetoner. Downlights i stue og kjøkken.

I boligen er det i dag innredet med to stuer, en dagligstue og en tv-stue. Dagligstuen ligger i 2. etasje og er trivelig innredet. Her er det utgang til terrassen hvor man kan nyte utsikten mot Helvikfjorden og solen store deler av dagen. God takhøyde i stuen med store vindusflater som gir godt med lys inn. Rommets utforming skaper en god atmosfære med mulighet for innredning i flere soner. Mellom stue og kjøkken er det plass til å møblere med langbord ved spesielle anledninger eller lage en mer intim spiseplass. På solrike dager kan man bruke de elektriske persiennene på stuevinduene mot sør.

I 1. etasje ligger tv-stuen, som også kan benyttes som soverom.

Kjøkkenet har en åpen, men naturlig avgrenset løsning fra stuen. Innredning fra Ikea i hvit matt utførelse med integrerte gripevennlige håndtak og alle hvitevarer integrert. Planløsningen gjør kjøkkenet til en god arbeidsplass.

Boligen er utstyrt med ett romslig bad og et praktisk toalettrom. Badet ligger i 1. etasje og er pent innredet med fliser med varmekabler på gulv og baderomsplater på vegg.  Badet er innredet med baderomsinnredning, dusjnisje og toalett. God plass på bad til tørkestativ og stellebord. Praktisk toalettrom i 2. etasje.

Det er totalt 3 soverom, fordelt med to i 1. etasje og ett i 2. etasje. Hovedsoverommet ligger i 1. etasje. Soverommene er alle gode i størrelse. Har man behov for et gjesterom/ekstra soverom kan tv-stuen benyttes.

Utvendig bod med adkomst fra carporten og fra hagen.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 138 kvm, Bruttoareal: 138 kvm Sekundærrom: 0 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 69 m²  - 2. etg.  69 m².
P-rom inkl:
1.etg.: gang, 2 soverom, stue, vaskerom og bad.
2.etg.: stue med åpen kjøkkenløsning, wc og soverom.

Kommentar fra takstmann:
Tilbygget bod til 1.etasje, bod med utvendig inngang er ikke medregnet i areal 1.etasje , men tatt med utenom her. 8 m2 BRA - s-rom.
Tilbygget bod er ikke medregnet i BTA /BRA 1.etasje men oppgitt utenom her; 10 m2/ 8 m2, S-rom.
På plantegning vises garasje, det er ikke montert port og langvegg står på søyler, er mere betrakte som carport. Carport er åpent areal og blir ikke arealmålt.
Inntegnet tekn.rom/bod, men rommet brukes som vaskerom og derfor tillagt BRA-P-rom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2018 i følge Farsund kommune.

Oppvarming

Elekrisk og varmepumpe installert i stue.
Balansert ventilasjonssystem.
Mulighet for å sette inn vedovn med stålpipe i stuen.

Varmekabler på bad og i gang.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det betales kr. 300,- pr. år i velavgift.

Det er lagt inn fiber fra Telenor og Alt-i-box.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av den 04.02.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG2 (avvik som ikke trenger umiddelbare tiltak)
Avløp
- Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Nordre vei mellom Farsund og Vanse, ta til høyre mot Helvik. Følg veien et stykke og ta til venstre ved skilt mot Eitland. Følg veien til boligfeltet kommer på høyre side. Følg veien opp i feltet og boligen er merket med salgsskilt fra Sørmegleren på høyre side.

Beliggenhet

Boligen ligger i et nyere etablert boligfelt på Helvik, med en god blanding av leiligheter, eneboliger og rekkehus. Helvik boligfelt ligger ca. 2,5 km fra Vanse sentrum. Området rundt har mye å tilby som bl.a. mange turmuligheter, bademuligheter (Straumen og Helvik Brygge), lekeplasser og balløkke. Boligen ligger solrikt til med flott utsikt mot Helvikfjorden. På sommeren er utsikten noe midre grunnet vegetasjon.

Tomt

Areal: 517 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet tomt med flat plenlagt område beplantet med forskjellige trær og busker. Godt med boltreplass på tomta som er innegjerdet.
På baksiden av boligen har man en platting. Asfaltert tun i front med parkeringsmuligheter.
Det er lagt tråd rundt plenen til robotgressklipper.

Parkering

Godt med parkering på egen tomt og i carport.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 04.06.2019. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

I forhold til fremlagte tegninger fra Farsund kommune er det satt opp en vegg i underetasjen for å lage tv-stuen til et eget rom og ikke som åpen løsning.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål, tilhører reguleringsplan Helvig Boligfelt, vedtatt 22.9.2009/sak 09/55, med mindre endringer fra 10.10.2013. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Det skal bygges to boliger syd for eiendommen. Ringmuren er støpt.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Pliktig medlemsskap i velforening.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen: Ingen

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 77 500,- (Dokumentavgift) 89 370,- (Omkostninger totalt) 3 079 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 15 985 pr. år

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3908,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 477 579,- for år 2020. Sekundær: Kr. 1 719 328,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Haukåsveien 5C, Gnr. 106 Bnr. 141 i Farsund kommune.

Boligtype

Rekkehus

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: kjøleskap, oppvaskmaskin, koketopp, stekovn.

Postkasse følger ikke med.
Lampe i stue ved tvkrok følger ikke med.
Automover gressklipper følger ikke med.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 73.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

61-22-0011

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-22-0011. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Avdelingsleder Anita Cecilie Gabrielsen, tlf. 40 40 80 73

Vederlag

Digital Markedspakke Synlig (Kr.6 490) Annonsering Synlig mai 2022 (Kr.2 990) Eierskifteforsikring (Kr.17 174) Oppgjør (Kr.7 100) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (Kr.45 000) Tilrettelegging (Kr.11 900) Totalt kr. (Kr.91 239)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt

Kontakt megler

Varenummer: 3057048