Bø i Telemark

Haugerudbakken 5i

Prisantydning
2 800 000 kr
Omkostninger
1 159 kr
Andel fellesgjeld
3 719 370 kr
Totalpris
6 520 529 kr
Felleskostnader
17 763 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2022
P-rom
106 ㎡
Bruksareal
110 ㎡
Tomteareal
2 308 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Endeleilighet med 3 soverom, livsløpstandard, stor solrik balkong og lekker utsikt. Meget attraktiv og spennende!

Om eiendommen

Innhold

Denne leiligheten inneholder: Entrè, 3 soverom, garderobe, 2 bad, bod, romslig stue med åpen løsning til kjøkken.
Hovedsoverommet/mastersuite har eget bad og walk-in-garderobe. Egen praktisk bod i kjeller.

Solrik balkong på ca. 57kvm.

Standard

Leiligheten har gjennomgående lyse og fine overflater. Det er slette vegger og tak med 1 stav parkett på gulv. Badene og gangen har flislagte gulv.
Det er listefritt i overgang mellom vegg og himling.

Romslig og moderne åpen stue og kjøkkenløsning med rikelig naturlig lys fra de store vinduene og skyvedørene ut til balkongen. Her har du mange møbleringsmuligheter.

Kjøkkeninnredning er levert fra Sigdal med hvite slette fronter. Her har du godt med plass til oppbevaring i skuffer og skap. Er det ønskelig og oppgradere med ytterligere innredning kan man kontakte Sigdal direkte.

Bad er utstyrt med gulvfliser i grå farge 20X20cm og hvite baderomsplater. Baderomsinnredning på 100cm med overhengende speil. Dushjørne 90*90cm. Vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin på det ene badet.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 106 kvm, Bruksareal: 110 kvm Sekundærrom: 4 kvm.
Bra. 110m²
P-rom inkl: Entrè, gang, 3 soverom, garderobe, 2 bad, stue og kjøkken.
S-rom inkl: Bod/teknisk

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2022 i følge Midt-Telemark kommune.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming kombinert med tilluft/fraluftvarmepumpe NIBE F470 iht. krav i TEK 17. Varmekabler på bad.

Diverse

Organisering:

Boligprosjektet er organisert som et borettslag. Det betyr at beboerne eier boligdelen av bygningene, fellesanlegg og utearealer i fellesskap. Beboerne kjøper en rett til å bo i en bestemt bolig, derav navnet "borettslag". Beboerne eier en del av borettslaget derav navnet "andelseier". Når du har kjøpt bolig i borettslag eier du dermed borettslaget sammen med de andre som bor der. Det betyr at du eier din egen bolig, men at et større fellesskap vil gjøre det enklere for deg når det gjelder vedlikehold og økonomi.

Borettslaget vil bli tilknyttet Notodden Boligbyggerlag. Kjøpere som ikke er medlem av NBBL må tegne medlemskap. Medlemskap NBBL pr. person kr 550,- og Kontingent pr år kr 250,- Beløpet innbetales til NBBL.

Vedtekter:
Det er utarbeidet vedtekter for borettslaget som er bindende for kjøper. Vedtektene er en del av salgsprospektet og det er viktig at en gjør seg godt kjent med disse før det inngås avtale om kjøp. Andelseier plikter å følge borettslagets vedtekter.

Sikringsordning:
Gjennom PBBL som forretningsfører, blir borettslaget tilknyttet Borettslagenes Sikringsfond. Risikoen for tap av felleskostnader er dermed redusert. Alle eiere av boligene dekkes av Borettslagenes sikringsfond fra første dag forutsatt at alle boligene er solgt. Sikringsfondet dekker, etter nærmere regler, tap hvis noen beboere ikke klarer å betale sin del av fellesutgiftene.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Når du kommer fra Gvarv, mot Seljord, tar du til høyre i første rundkjøringen når du kommer til Bø sentrum. Kjør ca 250m og ta deretter til venstre inn på Gamleveg. Kjør deretter 2 veg til høyre inn i Haugerudbakken. Du får innkjøring til boligene på høyre hånd.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget sentral beliggenhet tilbaketrukket fra Bø sentrum. Det er gangavstand til sentrum med diverse butikker, hyggelige kafèer og spisesteder, vinmonopol, apotek, 2 kjøpesentre og ikke minst hyggelige Bøgata med diverse butikker.

Det er kort vei til flotte turområder og rolige gangveier. En liten kjøretur unna har du fantastiske Bø sommarland, Lifjell med alle sine fasiliteter og oppkjørte skiløyper (rundløype) vinterstid som strekker helt fra Lifjell og til blant annet områdene Langkåshaugen/Bakås/Forberg/Bø sentrum/Borgja (se skiporet.no for løypekart).

Tomt

Areal: 2 308 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Denne leiligheten har den største parkeringsgarasjen i bygget med egen elektrisk port. Det medfølger 2 portåpnere.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 27.01.2023. Brukstillatelsen gjelder leilighetsbygg m/12 boenheter, gjenstående arbeid: Utenomhusarbeider som f.eks asfalt, belegnngsstein og beplantning, arbeider som ikke kan utføres på vinterstid.  At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et område som er regulert til bolig.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Husdyrhold

Dyrehold skal godkjennes av styret i borettslaget.

Rettigheter og forpliktelser

Som medlem i et boligbyggelag, vil forkjøpsretten til ledige boliger være den største medlemsfordelen en har.
Om forkjøpsretten. Borettslagene gir i vedtektene bestemmelser om hvem som har forkjøpsrett ved salg av borettslagsboliger. Forkjøpsrett kan gjøres gjeldende etter følgende ansiennitet:

1. Andelseier i borettslaget
2. Medlemskap i boligbyggelaget

Avklaring av forkjøpsrett.
På vegne av borettslaget, sørger Notodden Boligbyggelag for at forkjøpsretten blir avklart innen 20 dager etter at Notodden Boligbyggelag har mottatt melding om at en andel er solgt, eller mottatt skriftlig melding om at boligen har skiftet eier. I meldingen må pris, vilkår og kjøper oppgis. Avklaring av forkjøpsrett blir annonsert. Den forkjøpsberettigede med best ansiennitet som melder seg innen den annonserte fristen, trer da inn i avtalen. Finansieringsbevis må følge melding om bruk av forkjøpsrett.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter ligger vedlagt. Regnskap foreligger ikke da borettslaget nettopp er opprettet.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Notodden boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 800 000,- (Prisantydning) 3 719 370,- (Andel av fellesgjeld) 6 519 370,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Omkostning kjøper sluttoppgjør) 1 159,- (Omkostninger totalt) 6 520 529,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnader

Kr. 17 763,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader inkluderer:

Kommunale avgifter
Eiendomsskatt
Vedlikehold
Altibox
Utvendig forsikring
Forretningsførsel og revisjon
Strøm i fellearealer
Renter

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 3 719 370

Lånevilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 26303655475, Sparebanken DIN
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 03.03.2023: 4,2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 480
Saldo er 03.03.2023: 40 263 770
Andel av saldo: 3 721 218
Første termin: 28.02.2023. Neste avdrag: 30.04.2043 (siste termin 28.02.2063)
Avdragsfritt i 20 år fra februar 2023

Ut ifra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.04.2043 utgjøre ca. kr. 9 981,- pr. måned for denne boligen.

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Haugerudbakken 5i, Andelsnr. 9 Orgnr. 930687359 i Midt-Telemark kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Ingen.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 41 69 33 52

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-22-0230

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-22-0230. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Fredrik Christoffersen, tlf. 41 69 33 52

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon kr 40.000-, markedspakke kr. 12.000,- og tilretteleggingshonorar kr. 10.000

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3064136