Midt-Telemark - Bø (tel.)

Haugerudbakken 5- bolig 202

Prisantydning
2 020 000 kr
Omkostninger
960 kr
Andel fellesgjeld
3 030 000 kr
Totalpris
5 050 960 kr
Felleskostnader
8 587 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2021
P-rom
84 ㎡
Bruksareal
87 ㎡
Tomteareal
2 308 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Velkommen til Haugerudbakken 5. Her bygges 12 moderne andelsleiligheter, sentralt, god utsikt og fantastiske solforhold.

Om eiendommen

Beskrivelse av prosjektet

Her kommer det 12 nye leiligheter med en meget sentral beliggenhet tilbaketrukket fra Bø sentrum. Det er gangavstand til sentrum med butikker, hyggelige kaféer og spisesteder, vinmonopol, apotek, 2 kjøpesentere og ikke minst hyggelige Bøgata.

Alle leilghetene får solrike balkonger på mellom 19-77 kvm. Det vil være parkering i garasje og egen sportsbod i kjeller, samt heis til leilighetene.

Forkjøpsrett må meldes Notodden Boligbyggelag innen 11.02.21 kl. 24:00

Innhold

Prosjektet inneholder 12 nye leiligheter fordelt på 3 etasjer. Det vil være parkering i garasjer i kjeller, og heis til leilighetene. Leilighetene vil ha en lys og åpen planløsning med solrike balkonger.

Leilighetene i 1. og 2. etasje vil inneholde entrè, 2 soverom, bad, romslig stue med åpen løsning til kjøkken. Fra stue/kjøkken er det utgang til solrike balkonger som vil variere i str fra 35-57 kvm i 1. etasje, og 19-26 kvm i 2. etasje.

I 3. etasje vil det være 3 leiligheter med ulike planløsninger og uteplasser fra 39-77 kvm

Standard

Leilighetene vil ha moderne og pene materialvalg:

Vegger vil ha fargen sommersne i alle rom,
Listefritt mot himling,
Hvite slette dører med hvite karmer med stålvridere.
Malt gips i himling,
Alle foringer/gerikter rundt vinduer og dører males i fargen hvit,
Ulv 1-stavs eikeparkett i entrè, kjøkken, stue og soverom,
Kjøkkeninnredning fra Sigdal uten hvitevarer.
Hovedsoverom får skyvedørsgarderobe,

Bad: Gulvfliser i grå farge 20X20cm og hvite baderomsplater baderomsinnredning 1m med overhengende speil. Dushjørne 90*90cm. Vegghengt WC og opplegg for vaskemaskin.

Se ellers leveransebeskrivelse fra utbygger.
Tegninger med areal fås ved henvendelse til megler

Oppvarming

Elektrisk oppvarming kombinert med tilluft/fraluftvarmepumpe NIBE F470 iht. krav i TEK 17. Varmekabler på bad.

Diverse

Organisering:
Boligprosjektet blir organisert som et borettslag. Det betyr at beboerne eier boligdelen av bygningene, fellesanlegg og utearealer i fellesskap. Beboerne kjøper en rett til å bo i en bestemt bolig, derav navnet "borettslag". Beboerne eier en del av borettslaget derav navnet "andelseier". Når du har kjøpt bolig i borettslag eier du dermed borettslaget sammen med de andre som bor der. Det betyr at du eier din egen bolig, men at et større fellesskap vil gjøre det enklere for deg når det gjelder vedlikehold og økonomi.

Borettslaget vil bli tilknyttet Notodden Boligbyggerlag. Kjøpere som ikke er medlem av NBBL må tegne medlemskap. Medlemskap NBBL pr. person kr 550,- og Kontingent pr år kr 250,- Beløpet innbetales til NBBL.

Vedtekter:
Det er utarbeidet vedtekter for borettslaget som er bindende for kjøper. Vedtektene er en del av salgsprospektet og det er viktig at en gjør seg godt kjent med disse før det inngås avtale om kjøp. Andelseier plikter å følge borettslagets vedtekter.


Sikringsordning:
Gjennom PBBL som forretningsfører, blir borettslaget tilknyttet Borettslagenes Sikringsfond. Risikoen for tap av felleskostnader er dermed redusert. Alle eiere av boligene dekkes av Borettslagenes sikringsfond fra første dag forutsatt at alle boligene er solgt. Sikringsfondet dekker, etter nærmere regler, tap hvis noen beboere ikke klarer å betale sin del av fellesutgiftene.

Totalpris:
Totalprisen på boligen består av innskudd og andel av borettslagets fellesgjeld. Se prislisten som har kolonner for hvert av disse elementene. I tillegg kommer omkostninger som er spesifisert under og i prislisten. Innskuddet (egenkapitalen) med tillegg av omkostningene, utgjør det som kjøper må finansiere på egen hånd. Fellesgjelden er finansiert av borettslaget hvor avdrag og renter (kapitalkostnader) for den andel av gjelden som er knyttet til den enkelte leilighet, dekkes gjennom månedlige felleskostnader.

Felleslån/vilkår:
Borettslagets fellesgjeld er et annuitetslån i finansinstitusjon på kr. 39. 298 770,-. Maksimal fellesgjeld utgjør ca. 60 % av totalprisen på alle leilighetene. For eksakte tall henvises til prisliste. Det legges opp til 40 års total løpetid på lånet, hvorav de 20 første årene er avdragsfrie. Lånet vil i utgangspunktet ha flytende rente, pr des 2020 er den flytende renten 1,85% p.a. Det tas forbehold om endringer i renten da renten vil bli endret i takt med rentemarkedet. Borettslaget kan etter innflytting evt. beslutte binding av renten.

Kapitalkostnader:
Kapitalkostnader er renter og avdrag på boligens andel av borettslagets felleslån. Rentene på enkeltes andel av borettslagets felleslån. Rentene på den enkeltes andel av fellesgjelden kan trekkes fra i skattbar inntekt på selvangivelsen i henhold til ordinære regler.

Mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden,
IN- ordning:
Prosjektet har ikke IN-ordning. Borettslaget kan i ettertid inngå egen avtale med forretningsfører om individuell nedbetaling av fellesgjeld, under gitte forutsetninger. Andelseier vil ved denne ordningen ha større fleksibilitet til å styre sin egen fellesgjeld og derved finanskostnadene. Ved nedbetaling av andel fellesgjeld, helt eller delvis, reduseres månedlige finanskostnader til borettslaget i henhold til innbetalt beløp. Nedbetaling av fellesgjeld kan ikke reverseres.

Betalingsbetingelser:
Det kreves forskudd på kr. 300 000,- ved signering av endelig kjøpekontrakt.
Kjøpesummen (innskudd + omk) betales i sin helhet etter regning før overtagelse. Det vil kunne kreves fremlagt finansieringsbevis før eller ved kontraktsinngåelse. Selger skal stille garanti for oppfyllelse av kontrakten i samsvar med bustadoppføringslovas § 12. Dersom Selger ønsker å disponere innbetalt beløp før andelen blir overført, må Selger stille sikkerhet overfor Kjøper i samsvar med bustadoppføringslovas § 47.

Felleskostnader:
Estimerte felleskostnader består av borettslagets driftskostnader, samt renter på borettslagets fellesgjeld. Fellesgjelden søkes avdragsfri i 20 år. Se ytterligere informasjon i prislisten.

Beliggenhet

Adkomst

Når du kommer fra Gvarv, mot Seljord, tar du til høyre i første rundkjøringen når du kommer til Bø sentrum. Kjør ca 250m og ta deretter til venstre inn på Gamleveg. Kjør deretter 2 veg til høyre inn i Haugerudbakken. Du får innkjøring til boligene på høyre hånd.

Eiendommen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget sentral beliggenhet tilbaketrukket fra Bø sentrum. Det er gangavstand til sentrum med diverse butikker, hyggelige kafèer og spisesteder, vinmonopol, apotek, 2 kjøpesentre og ikke minst hyggelige Bøgata med diverse butikker.

Det er kort vei til flotte turområder og rolige gangveier. En liten kjøretur unna har du fantastiske Bø sommarland, Lifjell med alle sine fasiliteter og oppkjørte skiløyper (rundløype) vinterstid som strekker helt fra Lifjell og til blant annet områdene Langkåshaugen/Bakås/Forberg/Bø sentrum/Borgja (se skiporet.no for løypekart).

Tomt

Areal: 2 308 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Parkering i garasje.

Om borettslaget

Husdyrhold

Dyrehold skal godkjennes av styret i borettslaget.

Rettigheter og forpliktelser

Som medlem i et boligbyggelag, vil forkjøpsretten til ledige boliger være den største medlemsfordelen en har.
Om forkjøpsretten. Borettslagene gir i vedtektene bestemmelser om hvem som har forkjøpsrett ved salg av borettslagsboliger. Forkjøpsrett kan gjøres gjeldende etter følgende ansiennitet:

1. Andelseier i borettslaget
2. Medlemskap i boligbyggelaget

Avklaring av forkjøpsrett.
På vegne av borettslaget, sørger Notodden Boligbyggelag for at forkjøpsretten blir avklart innen 20 dager etter at Notodden Boligbyggelag har mottatt melding om at en andel er solgt, eller mottatt skriftlig melding om at boligen har skiftet eier. I meldingen må pris, vilkår og kjøper oppgis. Avklaring av forkjøpsrett blir annonsert. Den forkjøpsberettigede med best ansiennitet som melder seg innen den annonserte fristen, trer da inn i avtalen. Finansieringsbevis må følge melding om bruk av forkjøpsrett.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

Priser fra til.

Innskudd fra - til : 1 960 000,- til 2 932 000,-
Andel fellesgjeld fra -til:  2 940 000,-  til 4 398 000,-
Totalsum fra -til: 4 900 000,- til 7 330 000,-

Omkostninger
10 000,- (Andelskapital)
199,- (Omkostning kjøper - betales i sluttoppgjøret)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
11 159,- (Omkostninger totalt)

Totalpris inkl. omkostninger fra
kr. 4 911 159,- til kr. 7 341 159,-

Se prisliste for betalingsbetingelser og pris for hver leilighet.

Felleskostnader

Fra Kr.8 514,- til kr 11 921,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader inkluderer:
Kommunale avgifter,
Eiendomsskatt,
Vedlikehold,
Altibox,
Utvendig forsikring,
Forretningsførsel og revisjon,
Strøm i fellearealer.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Haugerudbakken 5 i Midt Telemark kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Tilvalg / Endringer

Selger vil - før innredningsarbeidene starter - utarbeide en tilvalgsmeny, hvor priser og frister for beslutning vil fremkomme. Det er ikke anledning til å flytte på ventilasjonsanlegg, el-skap eller avløp og vanntilførsel. Adgang til tilvalg/endringer er begrenset til 15 % av kjøpesummen, og endringer og tilvalg vil medføre kostnader for kjøper/påslag fra utbygger. Alle tilvalg avtales direkte mellom utførende entreprenører og kjøper, slik at avtaler og fakturering gjøres direkte. Selger tar ingen påslag ved slike endringer.

Overtagelse

Ca byggetid vil være 15 mnd. etter oppstart og byggebesluttning.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Boligene selges til fastpris. Benytt vedlagte skjema «Kjøpetilbud til fastpris». Alle kjøpetilbud må inngis skriftlig sammen med legitimasjon. Regler om budfrister i Eiendomsmeglerloven kommer ikke til anvendelse da selger ikke er forbruker.

Lovverk

Boligene selges iht. bustadsoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der Kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Når bindende avtale inngås etter ferdigstillelse selges boligene etter avhendingsloven. Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-20-9004

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-21-0007. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Fredrik Christoffersen, tlf. 41 69 33 52

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3046871