Bø i Telemark

Haugerudbakken 5 - 205

Prisantydning
2 800 000 kr
Omkostninger
111 159 kr
Andel fellesgjeld
3 719 370 kr
Totalpris
6 630 529 kr
Felleskostnader
10 306 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
P-rom
106 ㎡
Bruksareal
110 ㎡
Tomteareal
2 308 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Salg av kontraktsposisjon! Her har du mulighet til å skaffe deg en av prosjektets beste og mest etterspurte leilighet

Om eiendommen

Beskrivelse av prosjektet

Her kommer det 12 nye leiligheter med en meget sentral beliggenhet tilbaketrukket fra Bø sentrum. Det er gangavstand til sentrum med butikker, hyggelige kaféer og spisesteder, vinmonopol, apotek, 2 kjøpesentere og ikke minst hyggelige Bøgata.

Alle leilghetene får solrike balkonger på mellom 19-77 kvm. Det vil være parkering i garasje og egen sportsbod i kjeller, samt heis til leilighetene.

Innhold

Prosjektet inneholder 12 nye leiligheter fordelt på 3 etasjer. Det vil være parkering i garasjer i kjeller, og heis til leilighetene. Leilighetene vil ha en lys og åpen planløsning med solrike balkonger.

Denne leiligheten inneholder: entrè, 3 soverom, garderobe, 2 bad, bod, romslig stue med åpen løsning til kjøkken.
Hovedsoverommet har eget bad og walk-in-garderobe. Egen sportsbod i kjeller.

Solrik balkong på ca. 57kvm.

Standard

Leilighetene vil ha moderne og pene materialvalg:

Vegger vil ha fargen sommersne i alle rom,
Listefritt mot himling,
Hvite slette dører med hvite karmer med stålvridere.
Malt gips i himling,
Alle foringer/gerikter rundt vinduer og dører males i fargen hvit,
Ulv 1-stavs eikeparkett i entrè, kjøkken, stue og soverom,
Kjøkkeninnredning fra Sigdal uten hvitevarer.
Hovedsoverom får skyvedørsgarderobe,

Bad: Gulvfliser i grå farge 20X20cm og hvite baderomsplater baderomsinnredning 1m med overhengende speil. Dushjørne 90*90cm. Vegghengt WC og opplegg for vaskemaskin.

Se ellers leveransebeskrivelse fra utbygger.
Tegninger med areal fås ved henvendelse til megler

Ferdigstillelse

Ferdigstillelse/innflytting vil være ca. februar/mars 2023.  Overtagelsesmåned vil bli varslet kjøper ca. 3 måneder før antatt overtagelse. Kjøper aksepterer at endelig overtagelsesdato vil bli varslet kjøperne senest 6 uker før overlevering.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming kombinert med tilluft/fraluftvarmepumpe NIBE F470 iht. krav i TEK 17. Varmekabler på bad.

Diverse

Organisering:

Boligprosjektet blir organisert som et borettslag. Det betyr at beboerne eier boligdelen av bygningene, fellesanlegg og utearealer i fellesskap. Beboerne kjøper en rett til å bo i en bestemt bolig, derav navnet "borettslag". Beboerne eier en del av borettslaget derav navnet "andelseier". Når du har kjøpt bolig i borettslag eier du dermed borettslaget sammen med de andre som bor der. Det betyr at du eier din egen bolig, men at et større fellesskap vil gjøre det enklere for deg når det gjelder vedlikehold og økonomi.

Borettslaget vil bli tilknyttet Notodden Boligbyggerlag. Kjøpere som ikke er medlem av NBBL må tegne medlemskap. Medlemskap NBBL pr. person kr 550,- og Kontingent pr år kr 250,- Beløpet innbetales til NBBL.

Vedtekter:
Det er utarbeidet vedtekter for borettslaget som er bindende for kjøper. Vedtektene er en del av salgsprospektet og det er viktig at en gjør seg godt kjent med disse før det inngås avtale om kjøp. Andelseier plikter å følge borettslagets vedtekter.

Sikringsordning:
Gjennom PBBL som forretningsfører, blir borettslaget tilknyttet Borettslagenes Sikringsfond. Risikoen for tap av felleskostnader er dermed redusert. Alle eiere av boligene dekkes av Borettslagenes sikringsfond fra første dag forutsatt at alle boligene er solgt. Sikringsfondet dekker, etter nærmere regler, tap hvis noen beboere ikke klarer å betale sin del av fellesutgiftene.

Totalpris:
Totalprisen på boligen består av innskudd og andel av borettslagets fellesgjeld. Se prislisten som har kolonner for hvert av disse elementene. I tillegg kommer omkostninger som er spesifisert under og i prislisten. Innskuddet (egenkapitalen) med tillegg av omkostningene, utgjør det som kjøper må finansiere på egen hånd. Fellesgjelden er finansiert av borettslaget hvor avdrag og renter (kapitalkostnader) for den andel av gjelden som er knyttet til den enkelte leilighet, dekkes gjennom månedlige felleskostnader.

Felleslån/vilkår:
Borettslagets fellesgjeld er et annuitetslån i finansinstitusjon på kr. 39. 298 770,-. Maksimal fellesgjeld utgjør ca. 60 % av totalprisen på alle leilighetene. For eksakte tall henvises til prisliste. Det legges opp til 40 års total løpetid på lånet, hvorav de 20 første årene er avdragsfrie. Lånet vil i utgangspunktet ha flytende rente, pr des 2020 er den flytende renten 1,85% p.a. Det tas forbehold om endringer i renten da renten vil bli endret i takt med rentemarkedet. Borettslaget kan etter innflytting evt. beslutte binding av renten.

Kapitalkostnader:
Kapitalkostnader er renter og avdrag på boligens andel av borettslagets felleslån. Rentene på enkeltes andel av borettslagets felleslån. Rentene på den enkeltes andel av fellesgjelden kan trekkes fra i skattbar inntekt på selvangivelsen i henhold til ordinære regler.

Mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden,
IN- ordning:

Prosjektet har ikke IN-ordning. Borettslaget kan i ettertid inngå egen avtale med forretningsfører om individuell nedbetaling av fellesgjeld, under gitte forutsetninger. Andelseier vil ved denne ordningen ha større fleksibilitet til å styre sin egen fellesgjeld og derved finanskostnadene. Ved nedbetaling av andel fellesgjeld, helt eller delvis, reduseres månedlige finanskostnader til borettslaget i henhold til innbetalt beløp. Nedbetaling av fellesgjeld kan ikke reverseres.

Betalingsbetingelser:
Opprinnelig kjøper har allerede betalt forskudd på kr. 100.000,-.
Kjøpesummen (innskudd + omk) betales i sin helhet etter regning før overtagelse. Det vil kunne kreves fremlagt finansieringsbevis før eller ved kontraktsinngåelse. Selger skal stille garanti for oppfyllelse av kontrakten i samsvar med bustadoppføringslovas § 12. Dersom Selger ønsker å disponere innbetalt beløp før andelen blir overført, må Selger stille sikkerhet overfor Kjøper i samsvar med bustadoppføringslovas § 47.

Felleskostnader:
Estimerte felleskostnader består av borettslagets driftskostnader, samt renter på borettslagets fellesgjeld. Fellesgjelden søkes avdragsfri i 20 år. Se ytterligere informasjon i prislisten.

Det gjøres oppmerksom på at salg av kontrakten krever utbyggers samtykke (Debitorsamtykke). Dersom slikt samtykke ikke gis etter avtaleinngåelsen, faller avtalen bort.

Beliggenhet

Adkomst

Når du kommer fra Gvarv, mot Seljord, tar du til høyre i første rundkjøringen når du kommer til Bø sentrum. Kjør ca 250m og ta deretter til venstre inn på Gamleveg. Kjør deretter 2 veg til høyre inn i Haugerudbakken. Du får innkjøring til boligene på høyre hånd.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget sentral beliggenhet tilbaketrukket fra Bø sentrum. Det er gangavstand til sentrum med diverse butikker, hyggelige kafèer og spisesteder, vinmonopol, apotek, 2 kjøpesentre og ikke minst hyggelige Bøgata med diverse butikker.

Det er kort vei til flotte turområder og rolige gangveier. En liten kjøretur unna har du fantastiske Bø sommarland, Lifjell med alle sine fasiliteter og oppkjørte skiløyper (rundløype) vinterstid som strekker helt fra Lifjell og til blant annet områdene Langkåshaugen/Bakås/Forberg/Bø sentrum/Borgja (se skiporet.no for løypekart).

Tomt

Areal: 2 308 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Parkering i garasje.

Offentlige opplysninger

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et område som er regulert til bolig.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Husdyrhold

Dyrehold skal godkjennes av styret i borettslaget.

Rettigheter og forpliktelser

Som medlem i et boligbyggelag, vil forkjøpsretten til ledige boliger være den største medlemsfordelen en har.
Om forkjøpsretten. Borettslagene gir i vedtektene bestemmelser om hvem som har forkjøpsrett ved salg av borettslagsboliger. Forkjøpsrett kan gjøres gjeldende etter følgende ansiennitet:

1. Andelseier i borettslaget
2. Medlemskap i boligbyggelaget

Avklaring av forkjøpsrett.
På vegne av borettslaget, sørger Notodden Boligbyggelag for at forkjøpsretten blir avklart innen 20 dager etter at Notodden Boligbyggelag har mottatt melding om at en andel er solgt, eller mottatt skriftlig melding om at boligen har skiftet eier. I meldingen må pris, vilkår og kjøper oppgis. Avklaring av forkjøpsrett blir annonsert. Den forkjøpsberettigede med best ansiennitet som melder seg innen den annonserte fristen, trer da inn i avtalen. Finansieringsbevis må følge melding om bruk av forkjøpsrett.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

Prisantydningen som er oppgitt gjelder opprinnelig kjøpesum + merverdi til selger. Merverdi til selger kr. 320.420 ,- utgjør prisantydningen på kjøp av kjøpekontrakten. Kjøper 2 overtar betalingsforpliktelsene iht. kjøpekontrakten av (dato)

Merverdi: kr. 320.420,-
Opprinnelig kjøpesum: kr. 2.479.580,-
Tinglysingsgebyr for skjøte: kr.480,-
Tinglysingsgebyr pr. pantedokument: kr.480,-
Andelskapital: kr. 10.000,-
Omkostninger kjøper sluttoppgjør: kr. 199,-
Allerede innbetalt forskudd: kr. 100.000,-
Andel av fellesgjeld: kr 3 719 370,-

Sum totale kostnader ink. fellesgjeld: kr. 6.630.529,-

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Kr. 100.000,-, tilsvarende selgers forskuddsbetinging, innbetales som forskudd 14 dager etter mottatt betalingsanmodning fra megler. Dette må være såkalt fri egenkapital, dvs. at det ikke kan være knyttet noen vilkår eller forbehold til innbetalingen av pengene utover de vilkår som fremgår av nærværende kontrakt. Restbeløp innskudd/egenkapital samt omkostninger betales etter regning før overtagelse. Det vil kunne kreves fremlagt finansieringsbevis før kontraktsinngåelse.

Refusjon av forskuddet kan utbetales til selger straks. Merverdien kan utbetales til selger når kjøper har overtatt boligen og fått rettsvern for dette ervervet. Dersom utbygger ikke fullfører boligen, faller kjøpers plikt til å betale merverdien bort og dette beløpet skal da tilbakeføres ham, jfr. avhendingsloven § 1-1 (4).

Forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg.

Felleskostnader

Kr. 10 306,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader inkluderer:

Kommunale avgifter
Eiendomsskatt
Vedlikehold
Altibox
Utvendig forsikring
Forretningsførsel og revisjon
Strøm i fellearealer

Ovennevnte kostnader er stipulert. Endelige felleskostnader vil bli satt opp av forretningsfører/styre ved overtagelse. I tillegg vil det påløpe strømforbruk i den enkelte leilighet og innboforsikring.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Haugerudbakken 5 - 205, i Midt-Telemark kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Garantier

Utbygger har stilt garanti etter Bustadoppføringslova §12 på 3 % av opprinnelig                 kjøpesum i byggetiden og 5% av opprinnelig kjøpesum i 5 år etter overlevering av leilighetene til kjøper. Det vil ikke stilles garanti for merverdien. Innbetaling av forskudd skal ikke foretas før denne garantien er transportert til ny kjøper.

Sørmegleren AS v/oppgjørsavdelingen er ansvarlig for det økonomiske oppgjøret i opprinnelig kjøpekontrakt.

Tilvalg / Endringer

Selger vil - før innredningsarbeidene starter - utarbeide en tilvalgsmeny, hvor priser og frister for beslutning vil fremkomme. Det er ikke anledning til å flytte på ventilasjonsanlegg, el-skap eller avløp og vanntilførsel. Adgang til tilvalg/endringer er begrenset til 15 % av kjøpesummen, og endringer og tilvalg vil medføre kostnader for kjøper/påslag fra utbygger. Alle tilvalg avtales direkte mellom utførende entreprenører og kjøper, slik at avtaler og fakturering gjøres direkte. Selger tar ingen påslag ved slike endringer.

Overtagelse

Ferdigstillelse/innflytting vil være ca. februar/mars 2023.  Overtagelsesmåned vil bli varslet kjøper ca. 3 måneder før antatt overtagelse. Kjøper aksepterer at endelig overtagelsesdato vil bli varslet kjøperne senest 6 uker før overlevering.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Lovverk

Det presiseres at salgsobjektet er posisjonen som kjøpes iht. underliggende kontrakt mellom selger (Kjøper 1) og utbygger. Kjøper av kontraktsposisjonen forplikter seg til å overta de rettigheter og forpliktelser som følger av denne kontrakten. Kontrakten medfølger i- og som en del av salgsoppgaven. Alle vedlegg til opprinnelig kjøpekontrakt vil også være bindende for ny kjøper. Vedleggene, samt kopi av opprinnelig salgsmateriell, fås ved henvendelse til Sørmegleren.
 
Kontraktsposisjonen selges under lovverket til Kjøpsloven og Avhendingsloven § 1-1, fjerde ledd og ikke etter Bustadoppføringslova.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-22-0230

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-22-0230. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Fredrik Christoffersen, tlf. 41 69 33 52

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon kr 40.000-, markedspakke kr. 12.000,- og tilretteleggingshonorar kr. 10.000

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3064136