Flekkerøy

Hattesteinen 2D

Prisantydning
3 290 000 kr
Omkostninger
95 950 kr
Totalpris
3 385 950 kr
Formuesverdi
937 920 kr
Formuesverdi sekundær
35 640 970 kr
Byggeår
2001
Internt bruksareal (BRA‑i)
120 ㎡
Bruksareal
120 ㎡
Tomteareal
835 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Delikat innredet stor 4-roms selveierleilighet over 2 plan med flere flotte uteplasser! Nyere kjøkken og oppusset bad.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Leiligheten går over 2 plan og inneholder følgende planløsning:
1.etg.: entre/mellomgang, åpen stue/kjøkkenløsning med tilkomst til balkong, soverom, kontor, vaskerom og bad.
2.etg.: ekstra stue med tilkomst til balkong, 2 stk. soverom hvorav det er tilkomst til en innvendig bod fra det ene soverommet.

Oppvarming

Det er varmekabler på gulvet på badet, vedovn plassert i stue. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

1 parkeringsplass i tilknytting til inngangsparti med el-bil lader som er på felles tomt. Forøvrig er det felles parkeringsplasser på sameiets tomt på nedsiden av boligen.

Beliggenhet

Leiligheten har en ypperlig beliggenhet på Flekkerøys populære østside. Flekkerøy er en idyllisk øy, ute i havgapet med kort kjørevei til Kristiansand sentrum. Flekkerøy er kjent for gode oppvekstsvilkår med korte avstander til barnehage, skole og et rikt utvalg av fritidstilbud.

Flytter du til Hattesteinen 2D vil du ha gangavstand til barnehager som Taremareskogen Barnehage, Solkollen Barnehage, og Læringsverkstedet Barnehage. Det er også kort sykkelavstand til Flekkerøy Barneskole hvor barna går fra 1. til 7. klasse, her tilbys også SFO. Lindebøskauen Ungdomsskole ligger i kort avstand fra boligen.

Like ved Lindebøskauen Ungdomsskole finner du Flekkerøyhallen. Her har hjemmelaget Fløy sin fotballbane, her finner du blant annet en rulleskiløype hvor du kan gå "1 nautisk mil". I Flekkerøyhallen vil du finne aktiviteter som fotball, håndball, ballsport, sirkeltreninger mm. Hallen er en flerbrukshall som også benyttes ved større arrangementer om 17. mai mm.

Sommerstid er Flekkerøy et yndet sted, både for de som bor her, men også for turister. Det finnes flere badeplasser og svaberg i umiddelbar nærhet. Kvennesviga, eller badestranden på Lindhammeren er nærmest, forøvrig er også Krageviga er i kort gangavstand leiligheten. i Krageviga finner du sandstrand, brygge og gressplen. Paulens Geiderøy anbefales for gåtur og bading sommerstid. Skylleviga er også populært for barnefamilier sommerstid, hvor du finner en langgrunt strand. Du finner også flere turstier på Flekkerøya for både gåturer og treningsturer.

Dagligvarebutikk (Kiwi), som har post i butikk finner du ved rundkjøringen, kirken og bedehuset, midt på Flekkerøy. Forøvrig finnes det flere frisørsalonger, samt fotpleie og hudpleiesalong. På Geiterøya finnes det cafe og kunstutstilling.

Kjøretid til Kristiansand sentrum er estimert til å være cirka 15 minutter i bil.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 15.10.2002. Ferdigattesten gjelder tomannsbolig/rekkehus, samt ferdigattest datert 20.10.2015. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.


AVVIK TEGNINGER; HENTET FRA RAPPORT:
Kontor er ikke med på tegningen. Bod er nå vaskerom. Det er ikke søkt om.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. 
Privat vei. Det foreligger tinglyst bestemmelse om veg datert 12.03.2012. Rettighetshaver: Knr: 4204 Gnr: 3 Bnr: 276. Den tinglyste bestemmelsen er bestilt fra Kartverket og vil legges ved i salgsoppgaven når mottatt.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig , tilhører reguleringsplan nr 547 - Lindebø/Skålevik, areal B, endr.plan, datert 29.03.89. Planer under arbeid i nærområdet: Detaljregulering for Hattesteinen. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

03.04.2012 - Dokumentnr: 270711 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 3
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 7/22


Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 82 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 9 900,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 95 950,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Velkommen til en innbydende selveierleilighet med hele 3 soverom og flere uteplasser med 2 balkonger og 1 terrasse! Leiligheten i Hattesteinen 2D er presentert av Ina Andersen for Sørmegleren. Leiligheten har en praktisk planløsning, hvor du finner en åpen stue/kjøkkenløsning med tilkomst til balkong, 1 soverom, bad, kontor og separat vaskerom i 1.etg. Nåværende eier har gjort flere oppgraderinger hvor det er lagt nytt gjennomgående 1-stavs laminatgulv i alle rom foruten på bad/vaskerom, samt at overflatene er malt. I stuen er det plassert en vedovn som gir godt med varme på kaldere vinterdager.

Den åpne stue/kjøkkenløsningen er naturlig avdelt i soner for tv-stue, spisestue og kjøkken. De mange vindusflatene sørger for rikelig med naturlig dagslys inn i rommet. På balkongen med utgang fra kjøkkenet har du gode solforhold og utsikt over nærområde. Her har du plass til et hyggelig cafesett med tilhørende stoler om ønskelig.

Kjøkkenet er pusset opp av nåværende eier og er fra Ikea. Det er takhøye overskap som gir meget god opppbevaringsplass. Det er integrerte hvitevarer som stekeovn, mikrobølgeovn, kjøleskap med frysedel, platetopp (90 cm bredde), samt oppvaskmaskin. Legg merke til den praktiske platen mellom benkeplaten og overskapene som sikrer sprutsonene.

I mellomgangen og entreen er det plass til å henge fra seg sommerjakken og sette fra deg skoene.

Ved entreen finner du et kontor med ekstra oppbevaringsplass. Rommet er godkjent som et soverom på de originale byggetegningene, dog ble rommet gjort mindre da loftet ble innredet og det ble satt inn innvendig trapp. Over gangen finner du et praktisk vaskerom med god skap- og benkeplass. Praktisk utslagsvask og fliser på gulvet.

Badet er helfliset med varme i gulvet. Det inneholder et vegghengt toalett, baderomsinnredning med speilskap over, samt dusjkabinett. Legg merke til den stilige himlingen når du kommer på visningen!

Vegg i vegg med badet finner du hovedsoverommet som er av meget god størrelse. Her er det plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt garderobeløsning.

I 2.etg. finner du en ekstra loftsstue med god oppbevaringsplass i knevegg på begge sider. Rommet er malt i en lys farge og det er downlights i tak. Den ekstra stuen er av meget god størrelse. Det er tilkomst til leilighetens 2. balkong herfra. Fra balkongen i tilknytting til den ekstra stuen i 2.etg. har du gode solforhold og utsikt over nærområde. Fra boligen har du gangavstand til flere barnehager, ungdomsskole, flerbrukshall, samt badeplasser i Krageviga, Lindhammeren og på Skjærgårdsheimen.

Soverom nr. 2 er innredet som et hyggelig barnerom. Her er det plass til seng, garderobeløsning og lek. I dette rommet er det også en innvendig bod, samt oppbevaring i knevegg.

Soverom nr. 3 er også av god størrelse med plass til seng og garderobeløsning om ønskelig.

Ved inngangspartiet finner du enda en flott uteplass! Terrassen her er på ca 23 kvm., hvor du har god plass til en sittegruppe eller to. Her sitter du skjermet for innsyn og i le for vinden. Terrassen er delvis overbygget og porten tar deg ut til parkeringsplass hvor det er lagt opp til el-bil lader. Til venstre for inngangspartiet er det lagt opp el-bil lader tilknyttet aktuell leilighet. Området er fellesområde for sameiet, dog har de internt blitt enige om at man kan parkere der ved el-bil laderen pt.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Henrik Løvdal den 04.06.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leilighet i flermannsbolig på Flekkerøy, Kristiansand. Leiligheten har hatt flere oppgraderinger i senere år. Det er pusset opp i siste år. Bad er pusset opp i 2021. Kjøkkeninnredningen er fra 2021. Eldre vaskerom. Nye terrassebord ved inngangspartiet. 2 balkonger som trenger vanlig vedlikehold. Det er bare gjort innvendig befaring i leiligheten. For å sjekke utvendige felles arealer og fasader bør det lages en egen rapport for sameiet. Spørsmål ang. befaringen kan rettes direkte til utførende Takstmann hverdager fra kl.09.00 til 16.00 på mobil 913 23180. Evt. send mail med dine spørsmål til takstmann@henriklovdal.no. Hele rapporten må leses. OGSÅ DEN delen med bilder. Der er det ofte mer utfyllende tekst. Videre poster i rapporten er mer utfyllende.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
TG3:
Våtrom > 2. etasje > Vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom:
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Den valgte konstruksjonsutforming gir økt fare for skader.

TG2:
Utvendig > Vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.

Utvendig > Dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Våtrom > 2. etasje > Vaskerom > Overflater vegger og himling: Det er uegnede materialer i våtsoner

Våtrom > 2. etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.

Våtrom > 2. etasje > Vaskerom > Ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Rommet har kun naturlig avtrekk.

Våtrom > 2. etasje > Bad > Overflater Gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Våtrom > 2. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. '

Våtrom > 2. etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Eier har fått montert noen større sikringer med tilhørende, og komfyrvakt. Eier har ikke papirer på elektrisk arbeid. Automatsikringer i skap.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Integrerte hvitevarer

Legalpant

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant kan tinglyses i seksjonene. 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

03.04.2012 - Dokumentnr: 270711 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 3
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 7/22


Info kommunale avgifter

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 er kr. 4.144,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Byggemåte

Vinduer fra byggetiden, trenger vedlikehold utvendig. Dører i tre fra byggetiden, noe vedlikehold må gjøres utvendig. Balkong i tre ut i fra stuen og loftstuen. Terrasseplatting ved inngangspartiet. Den har fått nye terrassebord.
 
For rapporter som gjelder leilighet i et større sameie eller aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene hovedsakelig begrenset til innvendig i leiligheten. Utvendige forhold anses å være del av sameiets eller borettslagets felles forpliktelse og vedlikehold. Dette anbefales ytterligere kontrollert av interessent

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Fibernett fra Telenor, forøvrig innlagt Canal Digital

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

2 Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja, nytt arbeid 2021. Utført av ufaglært. Ble lagt nye fliser oppå di gamle flisene. Montert nytt toalett og baderomsinnredning med vask. Jeg som rørlegger har koblet dette.

4 Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja, nytt arbeid 2021. Utført av ufaglært. Ny maling på kledning.

10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja, nytt arbeid 2021. Utført av faglært. Byttet til større sikring og ny komfyrvakt pga nytt kjøkken. Firma som utførte arbeidet var Elektromesteren. Har dokumentasjon på arbeidet.

18 Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe? Ja, byttet til ny peis. ble gjort av fagmann.
Produktnummer: 97DE47C5-2AFE-4721-9D55-65C173861172