Kragerø

Hasseldalsveien 26

Byggeår
1977
Bruksareal
163 ㎡
Tomteareal
902 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Enebolig med naturskjønn beliggenhet, langstrakt utsikt og gode solforhold. Carport m/elbillader. Svært familievennlig!

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

U. etasje: Vindfang, gang, kjellerstue, vaskerom m/dusj, wc-rom, soverom og 3 boder.
1. etasje: Kjøkken, stue, spisestue, bad/wc, soverom og bod.
Annet: 3 uteboder.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Oppvarming er med panelovner, vedovn i stuen og gruepeis i kjellerstuen. En 200 liters varmtvannsbereder fra 2021 er plassert på vaskerommet. Ventilasjonen er naturlig, og sikringsskapet har automatsikringer.

Beliggenhet

Adkomst

se vedlagte kartutsnitt

Parkering

God parkering, samt carport.

Beliggenhet

Eiendommen ligger nesten innerst i en blindvei, i et veletablert boligfelt ved Helle i Kragerø kommune. Fra eiendommen er det gangavstand til skole, barnehage, offentlig kommunikasjon og servicetilbud, samt kort vei til flotte turområder og skiløyper. I nærmiljøet ligger Hellebanen, hvor Helle Idrettsforening holder til. Nede ved havna finner du Hellekroa som serverer både pizza, kebab og indisk mat.

Fra boligen er det kort vei til Hellefjorden og Helleskjær badeplass. På folkemunne er badeplassen ofte kalt Terjesen og er med rette den mest besøkte badeplassen på Helle. Det er parkering i nærheten, og området byr på både sandstrand og stupemuligheter fra stupebrett. Videre er det satt opp utedo og søppelbøtter.

Med båt er det kort vei til de mange øyene i den vakre skjærgården, som for eksempel Skåtøy og velkjente Jomfruland. Kragerø sentrum ligger ca. 10 minutters kjøring fra Helle. I utkanten av sentrum finner du Livsløpsparken, med blant annet pumptrackbane og skatepark, og nå er også basketballbane under utvikling.

Om sommeren er det deilig å ta turen til Gunnarsholmen med friområde, populær badeplass, stort saltvannsbasseng, strand og gressplen. Her flyter også Kragerø´s Badstue - Kragerø Badstue Forening, åpen hele året. Nyt utsikt av havgapet til alle årstider. For ungdommer er det ekstra populært å bade på Sjøbadet som ligger på Øya. Sjøbadet har høyt stupetårn, brygge og svaberg.

Vinterstid har Kragerø mye å by på, og det er ca. 1 times kjøring til den herlige vinterdestinasjonen Gautefall skisenter. Her kan hele familien kose seg i bakken dagen lang med ulike traseer for alle ulike ferdighetsnivåer. Gautefall Ski Lodge er også et utmerket sted å ta med seg sin kjære for en romantisk overnatting, eller moro på after-ski med vennegjengen. Sørmegleren Kragerø har eget utstillingsvindu på Skisenteret, for hyttesalg i Drangedal og omegn.


Rundt 20 min med bil fra Kragerø finner du mikrohyttene på Moen Ranch. Dette er et unikt sted for en overnattingshelg eller et morsomt treff med venner. Hyttene har alle en særegen stil og barna vil nok sette pris på en egen hobbithytte. Her kan du planlegge en deilig helg med noen du er glad i. Området byr på både badeplass, båt- og kanoutleie, fiskemuligheter og fine områder for fotturer.

For den treningsglade er det rikelig med muligheter til å utfolde seg, og Mot gym på Sluppan er et treningssenter med fokus på funksjonell trening for bedre fysisk og psykisk helse. Family Fitness har senter ved Løkkebakken og express-senter i Sannidal. Her er det gratis parkering i tre timer, samt både personlige trenere, fysioterapeut og ernæringsrådgiver.

For den som liker bedre å gå tur, kan du bli med på Ti på Topp Kragerø, hvor du utfordres til å besøke ti av Kragerøs mest populære turmål. I Kragerø er det gode forhold for stisykling ute i skjærgården. Ved Kragerø Resort er det tilrettelagte stier, og det er i tillegg mulig å ta med sykkelen på øyhopping for å prøve ulike stier.

Sommerstid har byen et yrende folkeliv, og det arrangeres festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Stedet byr også på et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Extra Helle, kun 800 meter fra boligen. Alti Kragerø i Sannidal har rundt 20 butikker, inkludert dagligvarebutikk, spisesteder, apotek, frisør og Skeidar.

I Kragerøs trange smug og gater gjemmer det seg mange godsaker, nisjebutikker for store og små og alt du ellers måtte trenge. Alt er drevet av Kragerøs mest patriotiske - de med aller størst hjerte for den lille fine byen vår.

Kragerø har en rekke anerkjente spisesteder, og man burde absolutt teste ut Tollboden Hotell og restaurant for en kulinarisk opplevelse på bryggekanten. I tillegg er El Paso, Smauet Kragerø, samt Nordraaks matverksted og gjestehus verdt et besøk. Sistnevnte byr på mat laget med kjærlighet av sesongbaserte, rene og naturlige råvarer.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Helle skole, som ligger 700 meter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 10 min til Amfi Kragerø, 10 min til Kragerø sentrum, 45 min til Risør, 1 time til Arendal, 1 time og 40 min til Kristiansand lufthavn Kjevik, samt 2 timer og 20 min til Oslo.

Fra eiendommen er det 800 meter til Helle barneskole og 8,5 km til Sannidal ungdomsskole. Med daglig skyss fra ferjekaia i Kragerø og over fjorden til Skåtøy, ligger Kragerøskjærgårdens Montessoriskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert juni 1977. Brukstillatelsen gjelder bolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Offentlig.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger som del av reguleringen for Nordbøfeltet. Reguleringsbestemmelsene angir følgende: "Bebyggelsen skal være åpen med våningshus på ikke over 2 fulle etasjer. Takvinkel skal for 1- og 2-etasjes hus være 23 grader og høyden til gesims ikke overstige 6,5 meter for 2-stasjes hus og 3,5 meter for 1-atasjes hus Høyden regnes fra ferdig planert terreng hvor dette skjærer grunnmuren. Våningshusenes samlede boligflate skal ikke overstige 20% av tomtens nettoareal. Det skal sørges for biloppstillingsplass på egen grunn. Garasje skal fortrinnsvis bygges sammen med hovedhus. Hvor dette ikke er mulig, kan bygningsrådet godkjenne frittstående garasje. Garasjeplassering avmerkes på situasjonsplan når våningshuset byggemeldes selv om garasje ikke skal oppføres samtidig med hovedhuset. Frittstående garasje med ikke over 1 etasje og med grunnflate ikke over 35 kvm kan, innenfor rammen av bestemmelsene i byggeforskriftene, oppføres i nabogrense."

Reguleringskart og bestemmelser ligger vedlagt prospektets vedleggsdel.

Adgang for utleie

Utleie er tillatt.

Kommentar konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet, som megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

2 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
62 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,-))
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
78 970,- (Omkostninger totalt)

2 578 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)


Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Vindfang og gang

Boligen har et overbygd inngangsparti med steinheller og skiferbelagt tram. Ytterdøren er i heltre og fører inn til et vindfang i underetasjen med videre adkomst til en romslig gang. Gangen har flislagt gulv, lyseblå panelvegger og god plass til ulike garderobeløsninger.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger i første etasje i egen sone, men har likevel god kontakt med stuen og spisestuen. Innredningen er montert langs tre vegger og har profilerte trefronter, laminatbenkeplater og fliser på veggene mellom benk og overskap. I benken er det nedfelt oppvaskkum og avsatt plass til komfyr under en ventilator. Det er opplegg for oppvaskmaskin. For øvrig har kjøkkenet belegg på gulvet og tapetserte vegger.

Stue og spisestue
Boligen har en innbydende stue med store vinduer mot tre ulike himmelretninger. Vinduene byr på naturskjønn utsikt og fyller rommet med naturlig lys. Det er også dør ut til terrassen. Gulvet har parkett og veggene grønn tapet. Stuens utforming danner flere naturlige møbleringssoner og sentrert i rommet er det en klassisk vedovn med glassfelt i døren. Fra stuen er det døråpning til spisestuen, hvor det er god plass til å dekke langbord.

Kjellerstue
Boligen har en stor og koselig kjellerstue som gir ekstra boltreplass for storfamilien. Kjellerstuen har parkettgulv, blå panelvegger og dør ut til hagen. Langs den ene veggen er det en murt gruepeis som sørger for ekstra kos og varme på kjølige dager.

Bad/wc/vaskerom
Boligen har bad i første etasje, samt vaskerom og toalettrom i underetasjen. Badet ble pusset opp i 2008 med pent resultat. Gulv og vegger har hvite fliser og det er downlights i himling. Baderomsinnredningen består av et skuffemøblement med hvite høyglansfronter og heldekkende servant med dobbelt speilskap over. Toalettet er gulvmontert og innerst i rommet, under et vindu, er det badekar.

Vaskerom m/dusj
Vaskerommet er utstyrt med dusjkabinett, utslagsvask, hvit skapinnredning og opplegg for vaskemaskin. Det er også plassert en 200 liters varmtvannsbereder i rommet. Gulvet har belegg og veggene lysmalt panel.

Soverom og garderobe
Boligen har to gode soverom; ett i hver etasje. Spisestuen var tidligere soverom og kan enkelt endres tilbake. Soverommene har god størrelse og ulike overflater, og det ene har plassbygd skyvedørsgarderobe med hvite fronter. Det er for øvrig lagringsplass i en bod i første etasje, tre boder i underetasjen og tre uteboder.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vilkår og betingelser

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.
Solgt

Kontakt megler

Produktnr: FEADA079-7096-4973-93FA-7D4F9DB8E322 Kategori: