Grimstad Øst  

Hasseldalen 12

Prisantydning
8 800 000 kr
Omkostninger
232 490 kr
Andel fellesgjeld
25 174 kr
Totalpris
9 057 664 kr
Formuesverdi
1 039 463 kr
Formuesverdi sekundær
3 742 065 kr
Felleskostnader
4 530 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
27 477 kr / år
Byggeår
2014
P-rom
167 ㎡
Bruksareal
171 ㎡
Tomteareal
4 426 ㎡
Etasje
4
Antall soverom
4
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

5-roms toppleilighet på bryggekanten med 4 soverom, båtplass, garasjeplass og 3 balkonger.

Om eiendommen

Innhold

Stue, kjøkken, 4 soverom, bad, bad/vaskerom, gang, boder.

Standard

Stor, deilig leilighet med et hav av plass og spennende planløsning. Leiligheten har en stilsikker og solid standard. Her er rom for familien, de store selskapene eller for de som bare liker å ha mye plass.
De høye vinduene og takoppløftene i stuen gjør at rommene bader i lys, gir et luftig inntrykk og ikke minst gjør at man kan nyte den vakre sjøutsikten i fulle drag. Stue og kjøkken har åpen løsning som gir god fleksibilitet i forhold til møblering.
Kjøkken er stort og er levert av anerkjente Strai. Hvite, klassiske fronter med enkel profilering, benkeplate i laminat. Stor, God kjøkkenøy med mye oppbevaringsplass og stor benkeplate på toppen. Integrerte hvitevarer bestående av keramisk koketopp med god bredde, stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin. Fra kjøkkenavdelingen er det utgang til romslig balkong hvor man kan nye solen fra tidlig morgen og hele dagen. Stuen er også romslig og kan lett møbleres i flere oppholdssoner. Her kan man få plass til flere sittegrupper, lesekrok, møbler og ikke minst har denne leiligheten veggplass så man får plass til bilder. Fra stuen er det utgang til to balkonger. Begge med gode solforhold og flott utsikt.
Alle soverommene er store og har god plass til dobbeltsenger og er utstyrt med garderobeskap. Begge baderommene er flislagt på gulv og vegger. Innredningene har enkel g dobbel, heldekkende servant med skuffer og speil med integrert lys. I tillegg er det dusjkabinett og badekar på det ene badet. Det andre badet har dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin og kondenstørketrommel. Begge badene har vegghengt wc. I tillegg er der en innvendig bod for oppbevaring. Leiligheten har privat adkomst med egen nøkkel via heisen som går direkte opp i leiligheten, dette er i tillegg til trappen.

På gulvene er det en-stavs parkett bortsett fra yttergang, inngergang og begge bad. Vegger og tak i gang, stue, kjøkken og alle soverom er hvitmalt, helsparklet gips. I stuen og kjøkken er det downlights i tak i tillegg. Begge baderommene har fliser på gulv og vegger. .

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 167 kvm, Bruksareal: 171 kvm, Bruttoareal: 190 kvm Sekundærrom: 4 kvm.
Bra. pr. etasje.: 4. etg. 171 m².
P-rom inkl: Bad, bad/vaskerom, gang, stue/kjøkken, 4 soverom
S-rom inkl.: Bod

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.
Det er avvik mellom byggemeldte tegninger og seksjonerte tegninger. I seksjoneringpapirene er det kun heisen og trappeløpet som er fellesareal, og det stemmer med den praktiske bruken. Entre og innvendig gang er innlemmet i leiligheten og brukes kun av denne seksjonen.

Byggeår og byggemåte

2014 i følge Grimstad kommune.

Oppvarming

Balansert ventilasjon med varmegjenvinning, varmekabler på begge bad og i gangareal. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Selger har kun brukt leiligheten som feriebolig og har ikke bebodd leiligheten, i perioder har den vært leid ut. Kjøper oppfordres til å ta særlig grundig besiktigelse med bistand av teknisk sakkyndig.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport vil foreligge innen visningen.

Sammendrag selgers egenerklæring

  • Drypplekkasje fra hengeklosett ut på badegulv, ingen fuktskadet konstruksjon. Arbeid utført av Rørlegger Liene AS, Fevik.
  • Ifm. tilstandsvurdering før 5-års reklamasjonsfrist utløp, ble det funnet skade på membran på tak. Ingen fuktskade påvist. Utbedret av underleverandør av Hasseldaeln brygge AS.
  • Egen ladeboks ved garasjeplass.
  • Utbygger har vedkjent at rekkverk på balkonger ikke har tilstrekkelig høyde ( 120 cm) siden høyden over bakken er mer enn 10 m. Dette vil bli utbedret av Hasseldalen Brygge AS.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Sørmeglerens kontor er det fem minutters gangvei gjennom idylliske Biodden. Følg veien til Sjøfartsmuseet og du vil se leilighetskomplekset med tilhørende bryggeanlegg rett frem. Kommer du med bil fra sentrum kjører du Arendalsveien til brannstasjonen hvor du tar til høyre mot Hasseldalen. Kjør ca. 400 m og leiligheten ligger da til venstre i det du kommer ned mot sjøen

Beliggenhet

Hasseldalen Brygge har en nydelig beliggenhet i maritime omgivelser ved vannkanten en kort spasertur fra Grimstad sentrum. Flotte tur og rekreasjonsområder like utenfor stuedøren, badeanlegg på felles brygge, hvor man også har en båtplass. Like utenfor finner mann vakker skjærgård med et mylder av holmer og skjær. Ca 20 min i speedbåt til Arendal og LIllesand.

Tomt

Areal: 4 426 kvm, Eierform: Eiet tomt
Fellestomt

Parkering

Parkering i garasjekjeller.
Heis i bygget.
Bod i garasjekjeller.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 29.05.2019. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Annet fellesareal for flere eiendommer, Bolig / Kontor, FRIOMRÅDER, Felles avkjørsel,
Konsentrert småhusbebyggelse, Turveg, tilhører reguleringsplan Hasseldalen Del 1, Hasseldalen Del 2, datert 31.05.2010,05.04.2011. Det er vedtatt at det skal bygges noen flere blokker på nordsiden av tomten. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og kloakk. Privat vei.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1876/903532-1/37 Bestemmelse om veg 06.04.1876
Overført fra: 4202-200/180
Gjelder denne registerenheten med flere
Forsøkt innhentet forbehold om at eksisterer og er lesbar

2013/299716-1/200 Elektriske kraftlinjer 16.04.2013
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: 4202-200/180
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/299972-1/200 Elektriske kraftlinjer 16.04.2013
Rettighetshaver: AGDER ENERGI NETT AS
Org.nr: 982974011
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Overført fra: 4202-200/180
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/711166-1/200 Bestemmelse om vannledning 30.06.2017 21:00
Rettighetshaver: GRIMSTAD KOMMUNE
Org.nr: 864964702
Bestemmelse om kummer
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/711166-2/200 Bestemmelse om kloakkledning 30.06.2017 21:00
Rettighetshaver: GRIMSTAD KOMMUNE
Org.nr: 864964702
Bestemmelse om kummer
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/711229-1/200 Bestemmelse om adkomstrett 30.06.2017 21:00
Rettighetshaver: GRIMSTAD KOMMUNE
Org.nr: 864964702
Adkomstrett med motorisert kjøretøy
Gjelder denne registerenheten med flere

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.
Servituttene ligger i dokumentvedlegg som kan lastes ned eller fås ved henvendelse til megler.

Rettigheter som følger eiendommen:

Ingen registrerte.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt.

Radonmåling

Utleieenheten er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Husordensreglene tillater ikke husdyrhold. Borettslagslovens § 5-11 (4) åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.
Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Arendal Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

Arendal Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

8 800 000,- (Prisantydning) 25 174,- (Andel av fellesgjeld) 8 825 174,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 220 620,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 8 825 174,-)) 232 490,- (Omkostninger totalt) 9 057 664,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 27 477 pr. år

Felleskostnader

Kr. 4 530,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Garasjeleie, TV og internett ( GET) , båtplass, avdrag andel fellesgjeld, rentekostnader andel fellesgjeld, fellesutgifter, måler el-bil a-konto.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 25 174

Lånevilkår fellesgjeld

Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 04.05.2022: 4.35% pa.
Antall terminer til innfrielse: 14
Saldo per 04.05.2022: 539 409
Andel av saldo: 25 175
Første termin/første avdrag: 31.12.2020 ( siste termin 30.09.2025 )
Flytende rente

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 039 463,- for år 2019. Sekundær: Kr. 3 742 065,- for år 2019.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Hasseldalen 12, Gnr. 200 Bnr. 180 Snr. 14 i Grimstad kommune. Sameiebrøk:

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 91 34 85 90.

Finn.no: Visningstekst

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visninger individuelt etter avtale med megler. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Pga. smittesporing må alle visningsdeltakere registrere seg når de kommer på visning. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

21-21-0136

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/21-21-0136. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Avd. leder Dajmi E. Birkedal, tlf. 91 34 85 90

Vederlag

Annonsering Synlig 2 (Kr.2 990) Enkeltannonse GAT 19.06.21 (Kr.2 500) Enkeltannonse GAT 04.06.22 (Kr.2 500) Grunnpakke markedsføring (Kr.5 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 8 825 174,-) (Kr.105 600) Tilrettelegging (Kr.13 150) Totalt kr. (Kr.143 075)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3050892