Byremo

Hårtveitshei 28

Prisantydning
3 200 000 kr
Omkostninger
96 470 kr
Totalpris
3 296 470 kr
Formuesverdi
617 693 kr
Formuesverdi sekundær
2 223 695 kr
Kommunale avgifter
13 800 kr / år
Byggeår
1971
P-rom
272 ㎡
Bruksareal
311 ㎡
Tomteareal
1 671 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
6
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Stor enebolig med hybel i underetg. Totalt 6 soverom. Frittstående carport med bod.

Om eiendommen

Innhold

Underetg.: Gang m/trapp, Bad, Bod, Bod/vaskerom, Teknisk rom.
Gang/entré, (hybel), Stue/kjøkken (hybel), Bad/vaskerom (hybel), Soverom (hybel).

Hovedetg.: Vindfang, Stue/kjøkken, Gang, Trapperom, Kontor, Stue/kjøkken 2, Bad, Soverom 1, Soverom 2, Soverom 3, Gang 2, Soverom 4, Bad/vaskerom, Soverom 5. Bod.

Standard

Bygning oppført i 1971, bestående av innredet underetg. og 1. etg. Boligen ble ombygget til barnehage i 1994, deretter tilbygget i 1999 og dels ombygget i 2003. Bygningen ble ombygget tilbake til bolig i 2008, og det ble da også laget hybel i del av underetg. Bygg er nå registrert som enebolig med hybel/sokkelleil.

Innvendig er det gulv av parkett, laminat, teppe, belegg og betong. Veggene har tapet, trepanel, malte plater, pusset mur og mursteinforblending. Innvendige tak har malte plater, trepanel og himlingsplater.

Hovedkjøkken i boligdel: Kjøkkenet har innredning fra Sørlandskjøkken, med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøleskap, oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Sekundærkjøkken i boligdel: Kjøkkenet har innredning med glatte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøl/fryseskap og komfyr. Det er fliser på vegg over benkeplate. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Hybelkjøkken: Kjøkkenet har innredning med glatte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøl/fryseskap, komfyr og micro. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Bad, 1. etg.:
Veggene har våtromsplater. Taket har himlingsplater. Gulv har vinylbelegg, uten varme i gulv. Det er innredning med nedfelt servant, toalett og dusjkabinett. Det er elektrisk styrt vifte.
Bad/vaskerom, 1. etg.:
Veggene har baderomsplater. Taket har himlingsplater. Gulvet har vinylbelegg. Rommet har elektriske varmekabler. Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Det er elektrisk styrt vifte.

Bad, underetg.:
Veggene har baderomsplater. Taket har panel. Gulvet har vinylbelegg. Rommet har elektriske varmekabler. Rommet har servant, toalett og dusjkar m/forheng. Det er elektrisk styrt vifte.

Bod/vaskerom, underetg.:
Veggene har malte plater og pusset mur. Taket har panel. Gulvet har pusset betong. Det er opplegg for vaskemaskin.

Bad/vaskerom, hybel:
Veggene har malte plater. Taket har himlingsplater. Gulvet har vinylbelegg. Rommet har elektriske varmekabler.
Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Det er elektrisk styrt vifte.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 272 kvm, Bruksareal: 311 kvm Sekundærrom: 39 kvm.
Bra. pr. etasje.: Kjeller  118 m²  - 1. etg. 193 m².
P-rom inkl: Underetg.: Gang m/trapp, Bad/wc. Gang/entré, (hybel), Stue/kjøkken (hybel), Bad/vaskerom (hybel), Soverom (hybel). Hovedetg.: Vindfang, Stue/kjøkken, Gang, Trapperom, Kontor, Stue/kjøkken 2, Bad, Soverom 1, Soverom 2, Soverom 3, Gang 2, Soverom 4, Bad/vaskerom, Soverom 5.
S-rom inkl.: Bod, Bod/vaskerom, Teknisk rom og bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som. Arealberegning er basert på egen oppmåling på stedet. I enkelte oppholdsrom er dagslysflate mindre enn dagens krav på 10 % av rommets bruksareal.

Byggeår og byggemåte

1971 i følge Lyngdal kommune. Senere betydelig ombygd og tilbygd. Siste endring utført i 2008.
Taktekkingen er av betongtakstein. Takrenner i plast (antatt fra 1997, da takstein ble utskiftet). Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade har hovedsakelig stående bordkledning. Bygningen har malte trevinduer med 2- og 3-lags glass. Dels fra byggeår, dels fra tilbyggingsår 1999, og dels fra ombyggingsår 2003.
Bygningen har malt hovedytterdør fra 2008, malt ytterdør til hybel (antatt fra 2003) og malte balkongdører i tre (dels fra 1999). Det er en dobbel balkongdør fra 2008.

Påkostning og modernisering

Boligen ble ombygget til barnehage i 1994, deretter tilbygget i 1999 og dels ombygget i 2003. Bygningen ble ombygget tilbake til bolig i 2008/09, og det ble da også laget hybel i del av underetg.

Oppvarming

Strøm og ved. Det er varmekabel i bad/wc hovedetg og bad/wc i underetg, samt hele hybel.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Det ligger nedgravd oljetank (glassfiber) under veranda. Eier har selv tømt tanken for fyringsolje og lagt et tynt lag med olje absorberende sand i bunnen av den.
Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det med virkning fra og med 1. januar 2020 innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin. Kommunen kan i tillegg ha vedtatt lokal forskrift som krever at oljetank/parafintank må graves opp og fjernes, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper oppfordres til selv å avklare med kommunen hvilke krav som gjelder og overtar ansvar, risiko og kostnader for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Diverse

Hybel selges møblert slik som forevist.
Bolig er ikke tilknyttet fiberkabel. Eier opplyser at det ligger i gaten.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takst Sør AS den 20.04.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3:

Utvendig > Vinduer - 2
Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist råteskade i et vindu lengst øst på sørvendt fasade.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2
Det er påvist andre avvik: Det er påvist råteskade i bærende limtredrager på underside av veranda utenfor stue/kjøkken. Her er det også mye grønske på underside av terrassebord og på bjelkelag.

Utvendig > Utvendige trapper - 2
Det er ikke montert rekkverk. Det er påvist manglende rekkverk ved trapp til veranda på østside av bolig, og her store åpninger mellom trinn.

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk.

Innvendig > Innvendige dører - 2
Enkelte av innvendige dører har betydelige skader Det er påvist løsnet finér på dør til bod/vaskerom i underetg.

Våtrom > Generell > Teknisk rom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Teknisk rom
Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader. Det var ved befaring veldig fuktig på gulv, samt høye fuktvariasjoner på nedre del av murvegger i rommet. Vann trekker bl.a. til skillevegg mot bad/vaskerom i hybel. Risiko for skjult skade i konstruksjoner rundt hybel.

Våtrom > Generell > Bod/vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Våtrom > Generell > Bad 1. etg.
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det er påvist ufagmessig montering av
våtromsbelegg på gulv, som bl.a. mangler hjørnesveiser. Det er påvist mangelfull innfesting av innvendig hjørnelist på veggplater. Det er ikke montert sokkellist under veggplater i våtsone. Det er påvist sprekk i servantbunn. Det er påvist skadet vegger i dusjkabinett, samt skadet/løsnet pakning og slark i dusjdører. Det er påvist skadet spylebryter på toalett. Dørblad er kappet for å lage støtte for oppkant på gulvbelegg. Det er påvist noe svelleskade på innredning, samt manglende dørknott. Det er påvist skjoldet himlingsplater.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom
Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring.
Det er påvist mangelfull montering av gulvbelegg ved hjelpesluk (sluk nærmest dør). Gulvbelegg er ikke montert bak klemring ved dette sluket, og kun montert i klem bak slukrist som er fastskrudd til sluket (denne risten skal kunne tas av for rengjøring av sluk). Det er påvist rift i belegg ved dette sluket. Det er påvist mindre hull i en hjørnesveis på gulvbelegg.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Hoveddel har sikringsskap med automatsikringer og 1 stk. jordfeilbryter. Hybel har eget sikringsskap med automatsikringer og 1 stk. jordfeilbryter.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
3 stk. brannslukkingsapparat, hvorav 1 stk. i hybel. Det er montert flere røykvarslere pr. etasje, deriblant i hybel.

Tomteforhold > Terrengforhold
Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Terreng faller inn mot bygning. Det synes å være terrengfall mot grunnmur på nordside av bygning.

KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT
Utvendig > Takkonstruksjon - Tilbygg
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom >
Bad/vaskerom (hybel). Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner (murskillevegger/branncellevegger/yttervegg).

Følgende avvik har fått TG2:

Utvendig > Taktekking
Det er enkelte knekte taksten. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Taktekking er snødekt, alder eller materiale er ukjent og derfor ikke nærmere vurdert. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.

Utvendig > Nedløp og beslag
Det er påvist andre avvik: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Takrenner har punktvise lekkasjer. Det er påvist manglende bortledning av takvann ved ett nedløp, på sørvestre hjørne av boligen. Vannbord på tak har en del slitasje. Stedvis avflasset maling på luftehatter på tak. Det er påvist skade på enkelte nedløpsklammer.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon.
Det er påvist andre avvik: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er stedvis påvist råteskade i nedre del av kledning, bl.a. der hvor kledning er ført ned bak verandagulv. Det er montert ståldragere på underside av veranda i vestgavl, hvor ståldragere er ført inn gjennom yttervegg. Dette er en uheldig løsning mhp. kuldebro, som gir økt risiko for kondens-/fuktskade i konstruksjoner. Det ble for øvrig ikke registrert innvendige skader der hvor ståldrager er ført inn gjennom yttervegg. Det ble påvist rustdannelse på ståldrager utvendig under veranda.
Det er påvist hull i kledningsbord på østgavl. Det er påvist stedvis svertesopp på utvendige overflater. Det er påvist skade på utvendig ventildeksel på yttervegg mot sør. Det er påvist et dels løsnet kledningsbord på sørvendt fasade.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft - 2
Det er påvist andre avvik: Det er fra kryploft påvist misfarging på nedre del av undertak i et begrenset område av takside mot nord. Utover dette fremstod kryploft som luftig, og det ble ikke registrert tegn til lekkasjer gjennom taktekkingen.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller
sprukne. Det er påvist andre avvik: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Det er påvist punktert glass ved 2 stk. mindre vinduer i stue/kjøkken. Det er påvist skadet glass i et vindu i kjellergang. Det er påvist manglende utvendig ventildeksel på enkelte vinduer.

Utvendig > Dører
Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det er påvist andre avvik: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Hovedinngangsdør har mindre skader på dørblad utvendig, men fremstår ellers velfungerende og i bra stand. Sidefelt på dobbel balkongdør har litt sig, men er velfungerende til tross for at sidefelt dørblad så vidt tar i terskel. Utvendig beslag under denne døren er løst, og det er fuktskjolder på dørterskel. Det er påvist skade på dørblad ved liten veranda mot øst.
Inngangsdør til hybel er noe falmet og slitt utvendig, men er ellers velfungerende.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til
rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Rekkverk har stedvis malingslitasje og grønske.
Det er påvist stor åpning mellom yttervegg og første terrassebord på liten veranda lengst øst på sørvendt fasade. Denne veranda har noe skjevheter. Det er påvist en del slitasje på enkelte terrassebord, spesielt i ytre kortende av terrassebord på vestgavl. Det er påvist sprekker i limtredrager på underside av veranda ved inngangsparti.

Utvendig > Utvendige trapper
Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Det er påvist store åpninger mellom trinn og nedre
del av trapperekkverk.

Innvendig > Overflater
Det er påvist andre avvik: Det er påvist skader på overflater. Det er påvist svelleskadet veggplate i et soverom i 1.
etg., samt misfarget veggplate i område like nedenfor. Det ble ikke registrert unaturlig høye fuktvariasjoner på disse overflater ved befaring, og eier opplyser at skade skyldes tidligere vann/kondens fra nå frakoblet ventilasjonskanaler. Det er påvist hull i enkelte himlinger, bl.a. der hvor det tidligere har vært ventilasjonskanaler. Flere åpninger i himling er tettet med underliggende plate, mens det i enkelte rom fortsatt er montert ventildeksler foran kanaler som ikke er i bruk.
Det er påvist misfarget himling i kontor/gaming-rom i 1. etg., like bak kott hvor sikringsskap er montert, men det ble her ikke registrert unaturlig høye fuktvariasjoner på overflate. Det er påvist dels løsnet himlingsplater i gang 1. etg.
og stedvis store gliper ved skjøter på himlingsplater. Det er påvist løs list under dørterskel på kontor/gaming-rom.
Det er stedvis påvist noe store gliper ved hjørnesammenføyninger på belistning. Det er stedvis påvist mangelfull avslutning mellom gulv (laminat/parkett) og dørterskler. Gulvparkett i stue/kjøkken har stedvis en del bruksslitasje, bl.a. rundt kjøkkeninnredning og spisebord. Det er påvist innskjøtet himlingspanel i gang m/trapp i underetg., hvor nytt panel ikke er tilpasset eksisterende. Det er påvist dels manglende himlingspanel i stor kjellerbod. Det er påvist skjoldet vegg nederst mot yttervegg like innenfor ytterdør til hybel, men det ble her ikke registrert unaturlig høye fuktvariasjoner på overflate.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig > Gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er påvist andre avvik: Det ble registrert generelt høyt fuktinnhold i
betonggulv mot grunn i underetg., noe som er normalt da det vanligvis ikke ble montert dampsperre mot grunn ved byggeår. Gulv på grunn som ikke har dampsperre, vil normalt ha høy fuktighet som følge av fukttransport fra grunnen. Det bør derfor ikke monteres damptette belegninger på slike gulv, da dette kan føre til kondensering under belegningen.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
Pipevanger er ikke synlige. Én pipeside er skjult i underetg.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte.

Innvendig > Krypkjeller
Det er påvist andre avvik: Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Det er manglende fuktsperre på bakken. Det er påvist mangelfull tetting/plater på underside av bjelkelag mot krypkjeller, og her synlig isolasjon.
Skadedyr her kan ta seg inn i konstruksjon. Risiko for skjulte skader.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Det er påvist andre avvik: Det er påvist skade på enkelte dørkarmer og mindre skade på minst ett dørblad. Det er stedvis påvist løse dørhåndtak.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad u. etg.
Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Det er påvist andre avvik: Det er ikke montert sokkellist i bunn av våtromsplater. Det ser også ut til å mangle fugemasse ved innerhjørner på veggplater i dusjsone. Det er ikke fuget rundt gjennomføring i veggplater under servant (våtsone). Her ble det registrert noe høye fuktvariasjoner på veggoverflate.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad u. etg.
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad u. etg.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad u. etg.
Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Det er påvist sprekk i sisternelokk på toalett.

Våtrom > Ventilasjon > Bad u. etg.
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom (hybel)
Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Det er påvist andre avvik: Det ble registrert litt høye fuktvariasjoner på vegg mot gang, ved siden av toalett. Det ble påvist misfarget veggplate ved vanntilkobling til toalett, men det ble her ikke registrert unaturlig høye fuktvariasjoner på overflate. Veggplater er ikke fuktbeskyttet i nedre del, noe som gir økt risiko for skade i bunn av veggplater. Det er påvist mangelfull tetting rundt rørgjennomføring i vegg ved opplegg for vaskemaskin.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom (hybel)
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom (hybel)
Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom (hybel)
Det er påvist skader på innredning.

Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom (hybel)
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom
Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Det er påvist andre avvik: Det er ikke montert sokkellist i bunn av våtromsplater. Det ble registrert små fuktvariasjoner i bunn av veggplater inntil dusjkabinett, men ingen synlig skade på veggplater. Det er påvist mangelfull fuging mellom vegg og baderomsinnredning. Det er påvist malingflasset vindu. Det er påvist mangelfull tetting rundt rørgjennomføring i vegg under servant.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom
Det er påvist at gulvoverflaten har sprekker. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom
Det er påvist andre avvik: Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Det er påvist dårlig/utett pakning på dusjdører, samt løse vegger på dusjkabinettet. Det er påvist overflateskade på servant.

Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken (hybel)
Det er påvist at overflater har noe skader. Innredning fremstår for øvrig i god stand alder tatt i betraktning.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Det er påvist stedvis avflasset og boblet maling/folie på fronter. Det er påvist en mindre skade på kantlaminat på benkeplate, samt lettere svellet skjøter på benkeplate.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken 2
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Fronter på kjøkkeninnredning er slitt og falmet.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende
løsning. Det er ikke montert rørskap. Dette fører til økt risiko for vannskade om det oppstår lekkasje på vannledninger.

Tekniske installasjoner > Vannledninger - 2
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det er irr på rør. Enkelte kobbervannledninger synes å være relativt nye (registrert i åpnet himling i stor bod i underetg.). Her er det bl.a. skrukobling på vannledning. Det gjøres oppmerksom på at om himling her blir lukket, så må det lages inspeksjonsluke til alle skrukoblinger på vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør - 2
Det er påvist andre avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Det er påvist rustdannelse på gulvsluk av støpejern i bod/vaskerom i underetg.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Ved en evt. lekkasje fra VVB vil det kunne trekke vann inn i skillevegg mot bad/vaskerom i hybeldel, da det ikke er montert vanntett gulvbelegning i teknisk rom hvor VVB står montert.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - 2
Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Ved en evt. lekkasje fra VVB vil det kunne trekke vann inn i skillevegg mot bad/vaskerom i hybeldel, da det ikke er montert vanntett gulvbelegning i teknisk rom hvor VVB står montert.

Tomteforhold > Drenering
Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Det er påvist andre avvik: I ikke utgravd del av underetg. er det synlig fjell, og her tydelig fuktproblem. Det ble påvist høye fuktvariasjoner på innside av grunnmur i rom hvor grunnmur er synlig, og her påvist saltutslag på grunnmuren. Det er påvist mangelfull avslutning av grunnmursplast under liten veranda på østgavl. Det er ikke montert avslutningslist over toppen av grunnmursplast.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.

Tomteforhold > Oljetank
Det er opplyst om at oljetank er sanert, men tilfredsstillende dokumentasjon mangler.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Spm. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Utført av: elektro sør, nordstrøm legger belegg. egeninnsats plate vegger, nøkland rørleggerservice.
Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja, nye sluk + nytt belegg. Arbeid er ikke byggemeldt.

Spm. 5: Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja, litt fukt i kjellerbod, der det ikke er varme og betongkonstruksjon fra 1971.

Spm. 11: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: bært ut oljeovn fra kjeller montert noen lamper. Utført av Elektro Sør.
Spm. 11.1: Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja.

Spm. 14: Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja, gravd opp bak huset selv, pukket opp og drenert på nytt nye rør ned til bunndrenering.

Spm. 15: Er det nedgravd oljetank på eiendommen? Ja.
Spm. 15.1: Eksisterer det et pålegg fra kommune om å fjerne tanken? Nei.
Spm. 15.2: Er tanken plombert? Nei.

Spm. 16: Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: bygd en større terasse utenfor inngangsdør.

Spm. 17: Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Ja. hybel i kjeller.
Spm. 17.1: Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja, står oppført med hybel i kommunepapirene.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Innkjøring fra offentlig gate i boligfeltet.

Beliggenhet

Ligger sentralt på Byremo i et etablert boligfelt. Stor tomt som grenser til vei på to sider. Barnevennlig og solrikt område. Nær skoler, barnehage, bank, butikk etc.

Tomt

Areal: 1 671 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet og beplantet hage, asfaltert innkjøring. Parkering i carport.
Opprinnelig tomt hadde større areal jfr. skylddelingsforretning fra 1971. Det er senere fradelt noen kvm og tomten er nå like under 1,7 da. Se vedlagt matrikkelrapport og kart fra kommunen.

Parkering

På egen tomt. Carport.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 16.12.1971. Ferdigattesten gjelder opprinnelig enebolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens bebyggelse og planløsning. Opprinnelig enebolig er blitt ombygd/påbygd og brukt som barnehage. Viser til mottatte plantegninger fra kommune. Boligen ble på nytt ombygd ca. 2008, endring fra barnehage til dagens bolig. Det foreligger ingen tegninger for denne siste endringen.  Eventuelle ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Eier har oppført ny carport med bod på tomten. Dette tiltaket er meldt inn til kommunen og bekreftet mottatt, datert 17.03.2023. (Eget vedlegg).

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Boligbebyggelse-frittliggende småhusbebyggelse, tilhører reguleringsplan Områdereguleringsplan for Byremo, fra okt. 2014.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen: ingen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har utleiedel i underetasje. I matrikkelen er eiendommen registrert som: Enebolig m/hybel/sokkelleil. Det er ingen leietakere i hybel nå ved salgstidspunktet.

Radonmåling

Utleieenheten er ikke radonmålt. Ingen aktiv utleie nå. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt. Takstmann opplyser i tilstandsrapporten at eiendommen ligger i et område som i NVE radon aktsomhetskart er definert med MODERAT TIL LAV aktsomhetsgrad.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 80 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 200 000,-)) 96 470,- (Omkostninger totalt) 3 296 470,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 13 800 pr. år Gjelder for renovasjon, vann, avløp og feiing for 2022. Beløpet varierer med forbruket, da det er vannmåler. Det betales kr 44,62 pr. kubikk forbruk for vann og avløp i 2023. Årsprognose er stipulert til kr 26.000 totalt.

Eiendomsskatt

Lyngdal kommune har ikke eiendomsskatt for tiden.

Formuesverdi

Primær: Kr. 617 693,- for år 2021.
Sekundær: Kr. 2 223 695,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Hårtveitshei 28, Gnr. 459 Bnr. 46 i Lyngdal kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: 2 stk kjøleskap, fryseboks, 3 stk komfyr/koketopp, oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 72.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Snarlig / etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

61-23-0020

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-23-0020. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Odd Terje Vatnedal, tlf. 40 40 80 72

Vederlag

Provisjon (forutsatt salgssum: 3 200 000,-) (Kr.45 000) Digital Markedspakke Synlig (Kr.7 450) Oppgjørs-og visningshonorar (Kr.11 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Tilrettelegging (Kr.14 900) Totalt kr. (Kr.79 435)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Produksjonsdato

06.05.2023
Varenummer: 3068730