Gautefall Panorama - Drangedal

Hareveien 3

Prisantydning
2 990 000 kr
Omkostninger
91 220 kr
Totalpris
3 081 220 kr
Formuesverdi
117 164 kr
Kommunale avgifter
8 771 kr / år
Byggeår
2010
P-rom
89 ㎡
Bruksareal
93 ㎡
Tomteareal
1 236 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Flott hytte på stor naturtomt med gode parkeringsmuligheter og herlig terrasse. Turterreng, vann og løyper rett ved.

Om eiendommen

Innhold

Planløsning
1. etasje: Entré, stue, kjøkken, bad/wc, badstue, 2 soverom og bod.
2. etasje: Stue og soverom.

Standard

Entré
Med overbygg støttet opp av søyler, utelys og hvitmalt ytterdør med glassfelt har hytta et riktig så koselig inngangsparti. Ved inngangspartiet er det også adkomst til bod og plass til en sittebenk eller så. På innsiden har entreen lysegrå gulvfliser over gulvvarme og en knaggrekke montert på vegger, kledd med mørkbeiset panel. Det er også plass til garderobemøblement som kommode eller lignende.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger åpent i stuen og har et klassisk uttrykk med god benkeplass. Innredningen har hvite profilfronter og grå laminatbenkeplate med nedfelt, dobbel oppvaskkum. Mellom skap og benk er det ventilator med avtrekk ut og hvite flisplater på veggen bak.

Over resten av benken er det tre sprossevinduer med herlig dagslys og utsikt. For øvrig har kjøkkenet koketopp og stekeovn integrert, opplegg for oppvaskmaskin og plass til et kjøleskap på enden av innredningen. Fra kjøkkenet er det åpen, rett trapp opp til andre etasje.

Stue
Stuen er luftig og fin med god takhøyde og deilig dagslys fra koselige sprossevinduer på tre sider. I den ene delen av stuen er det god plass til en stor sofa, mens et langbord får naturlig plass nærmest kjøkkenet. Mellom salongene er det en peisovn med stort flammebilde som gir god varme og skaper en lun ramme rundt det hele. For øvrig har stuen mørkbeiset panel på veggene, hvitlasert tregulv og utgang til stor og delvis overbygget terrasse.

Loftstue
Hytta har også en hyggelig loftstue, noe som er godt å ha om man er mange på tur. Loftstuen har mønet himling med luftig takhøyde, tregulv og mørkbeiset panel på veggene. Et vindu og en dør med glassfelt vender ut mot balkong og byr på fin utsikt.

Bad/wc/vaskerom
Baderommet ligger i første etasje med inngang fra kjøkkenet. Rommet har lysegrå gulvfliser over gulvvarme og mørkbeiset panel på veggene. Baderomsinnredningen er i glatt, grå utførelse. Den består av et veggmontert høyskap og servantskap med heldekkende servant. Over servanten er det speil med belysning. Videre har rommet gulvmontert toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

Badstue
Fra badet er det dør inn til en badstue hvor man kan nyte varmen og løse opp stive muskler etter lange turer i fjellet. Badstuen har lysegrå gulvfliser og vegger kledd med panel. Av innredning er det sittebenk i tre og en badstuovn.

Soverom og garderobe
Hytta har tilsammen 3 soverom. 2 av de er i 1. etasje; 1 med dobbeltseng og 1 med familiekøye. I 2. etasje er det  et romslig soverom med familiekøye og plass til ekstra seng.
Soverommene har hvittet tregulv, mørkbeiset panel på veggene og godt lysinnslipp. Soverommet i loftetasjen har i tillegg mønet himling. Hver av rommene har ellers godt med plass for både senger og garderobemøblement. For øvrig har hytta lagringsmuligheter i tilbygget bod med utvendig adkomst.

Arealer med beskrivelse

1.Etasje: BRA: 69 kvm, P-ROM: 65 kvm, S-ROM: 4 kvm.
2.Etasje: BRA: 24 kvm, -P-ROM: 24 kvm.
Sum: BRA: 93 kvm, P-ROM: 89 kvm, S-ROM: 4 kvm.

P-ROM: 1.Etasje: Gang , Stue , Kjøkken 1 etasje, Bad, Badstue , Soverom , Soverom 2. S-ROM: Bod.
2. Etasje: stue, soverom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2010 i følge Drangedal kommune.

Oppvarming

Oppvarming - Teknisk
Hytta oppvarmes elektrisk med panelovner, samt gulvvarme på bad og i entré. I tillegg er det mulighet for vedfyring med peisovn i stuen. Det er mekanisk avtrekk fra kjøkkenet. De øvrige rommene ventileres naturlig. I boden er det sikringsskap med automatsikringer og en varmtvannsbereder. Stoppekran til vann ble skiftet ut i 2016.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Kort fortalt
- Flott, tradisjonell hytte på to plan.
- Oppført i 2010 med torv på taket.
- Rolige, naturskjønne omgivelser.
- Turområder rett utenfor døren.
- Kort vei til hotell og skisenter.
- Parkering på egen gårdsplass.
- Vakker naturtomt på 1236,2 kvm.
- Overbygd balkong ved loftstuen.
- Stor, herlig terrasse på 60 kvm.
- Entré med fliser og gulvvarme.
- Stue og kjøkken i åpen løsning.
- Delvis integrerte hvitevarer.
- God takhøyde og ildsted i stuen.
- Loftstue, supert når man er fler.
- Pent baderom tilknyttet badstue.
- Vaskemaskinopplegg på badet.
- Tre soverom og utvendig bod.
- Hyttefeltet har egen app for hyttetjenester.

Hyttefeltet har en egen app for hyttetjenester, som brøyting, små håndverktjenester og øvrig vedlikeholdstjenester.  Det er en elektronisk bom tilknyttet telefon til hver enkelt på hyttefeltet. Ringes for å åpne.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 05.08.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Fredrik Mørken for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hytte med adresse Hareveien 3 i Drangedal kommune. Det er fint vær på befaringsdagen, ut over dette er alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapporten. Tilstanden på boligen framstår med normal standard og normal bruksslitasje. Det er noen punkter som har fått TG:2, det er veggkonstruksjon, terrassedekke, innvendig trapp, membran bad, ventilasjon bad, rørskap og ventilasjon fritidsboligen. TG: 3 er gitt til badstu og brannteknisk forhold. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Badstue
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold

TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Veggkonstruksjon
Innvendig > Innvendige trapper
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad 1 etasje
Våtrom > Ventilasjon > Bad 1 etasje
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Ventilasjon

TG2: AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vurdering mot byggeår
Den bygningssakkyndige vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Den bygningssakkyndige ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3 uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Hytta ligger i nydelige omgivelser på Gautefall Panorama, ca. 2,2 mil fra Treungen, i Nissedal kommune. Kommunen byr på storslått natur så langt øyet kan se og meget gode turmuligheter som kan benyttes gjennom hele året. Her finnes 1750 større og mindre vann og innsjøer, og med fiskekort har du tilgang til 22 fiskevann med tilhørende båt og gapahuker.

Vinterstid byr området på flotte terreng for langrennski med kilometervis med oppkjørte løyper rett utenfor hytteveggen. Skiføret kan på snørike vintre holde seg helt til mai måned. En kort kjøretur unna (ca. 13 min ) ligger et av Telemarks største skisentre, Gautefall skisenter. Her finner du blant annet en av Norges mest moderne 6-seters ekspressheiser, samt 7 heiser, 16 forskjellige nedfarter og eget langrenn/skiskytteranlegg.

Om sommeren kan kommunen friste med flere, flotte strender og koselige badevann. Det anbefales å ta en tur til Sommarsletta like utenfor Treungen sentrum. I Ilekleiv og Eikholm ligger herlige Jettegryter, Nissedals "naturlige badeland", med naturlige sklier nedover elveleiet og badekulper i jettegrytene. De tøffeste hopper ned i den største gryta.

Gautefall er i tillegg svært sykkelvennlig med ca 100 km med merkede løyper.

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Coop Prix og Spar i Treungen. I Treungen ligger også bakeri, Bygger'n og stemningsfulle Treungen gjestgiveri. Sistnevnte holder til i et flott hus i jugendstil. Også Z museum er et fint reisemål, hvor du kan vandre gjennom historien og se mange spennende ting fra en annen tid.

Tomt

Areal: 1 236 kvm, Eierform: Eiet tomt
Uteområde
Med brunbeiset kledning og torvtak glir hytta flott inn i terrenget den omkranses av. Tomten er på 1236,2 kvm og består hovedsakelig av vakker naturtomt med lyng, gress, nåletrær og fjell i dagen. Foran hytta er det gruslagt gårdsplass, og ute på en liten pynt er det en gapahuk og passende bålplass.

Langs øst-, sør- og vestsiden av hytta er det en herlig markterrasse på hele 60 kvm, godt tilrettelagt for utendørs hygge både dag og kveld. Utformingen gjør det lett å følge solens gang, og arealet gir rikelig med plass for grilling, avslapping og sosiale sammenkomster. Terrassen har stemningsfullt utelys og gulv av terrassebord bygget i takt med terrenget. Deler av terrassen er også overbygget.

I tillegg til markterrassen har hytta også en overbygget balkong utenfor loftstuen i andre etasje. På balkongen er det tredekke, rekkverk med stående panel og nydelig utsikt over det naturskjønne, trekledde landskapet rundt.

Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter på romslig, gruslagt gårdsplass rett utenfor hytteveggen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 30.03.2010. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan Kommunedelplan for Gautefallheia, datert 04.02.2021. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Reguleringsplan for Laukfjell området er under arbeid.

Vei / Vann / Avløp

Privat vei etter avkjørsel fra offentlig vei.

Hyttefeltet har sameie over et lokalt renseanlegg, privat vann.

Hyttefeltet har sameie over et lokalt renseanlegg, privat avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

2016/739715-1/200  Hjemmel til eiendomsrett  
17.08.2016
"Hytte/ fritidseiendom oppsatt på denne tomt, kan ikke brukes til komersiellutleie. (Dette er ikke til hinder for privat langtidsutleie.)"


Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.
Viser til dokument mottatt fra statens kartverk gjeldende bestemmelse på skjøte hvor det står følgende: "Hytte/ fritidseiendom oppsatt på denne tomt, kan ikke brukes til komersiellutleie. (Dette er ikke til hinder for privat langtidsutleie.)"

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Odel

Ingen odel.

Konsesjon

Drangedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-)) 91 220,- (Omkostninger totalt) 3 081 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 8 771 pr. år

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 6 221,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter. (Årsprognose for 2022).

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr. 8 771,- pr. år. (Årsprognose for 2022)
Kommunale avgifter inkluderer følgende:
- Eienedomsskatt
- Feiing og tilsyn
- Kommunale gebyrer
- Grunngebyr for renovasjon
- Renovasjon

Strøm: ca. kr. 10 000,- pr. år. (Dette varierer etter bruk).
Forsikring: kr. 4 743,- pr. år.
Hytte kontigent pr. år. kr. 400,- 
Vann og avløp: kr. 13 000,- pr. år.
RiksTV antenne på veggen ca. kr.4 000,- pr. år.
Brøyting/ vedlikehold av vei: Ca. kr. 7 000,- pr. år inkl. brøyting av egen gårdsplass.

Formuesverdi

Kr.  117 164,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Hareveien 3, Gnr. 45 Bnr. 115 i Drangedal kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 94 25 46 52.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0134

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0134. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig Heljar Hogner, tlf. 46 80 63 69

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.5 990) Energimerking av eiendom (Kr.1 500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.1 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 990 000,-) (Kr.97 175) Tilrettelegging (Kr.15 900) Totalt kr. (Kr.132 550)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3055479