Hannevika

Hanneviktoppen 25

Byggeår
1967
P-rom
153 ㎡
Bruksareal
193 ㎡
Totalt bruksareal
193 ㎡
Tomteareal
1 049 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Enebolig innerst i blindvei med sjøutsikt og meget gode solforhold! Stor tomt og garasje med grav. Oppussing behøves!

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Eneboligen går over to plan i tillegg til loft og inneholder følende planløsning:
1.etg.: vindfang/entre, mellomgang, stor stue/spisestue med tilkomst til terrasse, kjøkken, vaskerom, samt egen soveromsfløy med 3 soverom og bad.
Loftsetg.: stort loft, innredet rom. Rommene i loftsetg. er ikke måleverdige pga. lav takhøyde. Det finnes heller ingen tegninger av loftsetasjen på byggetegninger mottatt av Kristiansand Kommune.
Underetg.: trapperom, bod, innredet hybel (ikke godkjent): stue, kjøkken, bad, soverom, samt garasje med bod og kjellerrom/grav.

Oppvarming

Det er installert 2 stk varmepumper, en i stuen i 1.etg. og en på kjøkkenet i underetg. Begge varmepumpene opplyses til å være ca 4 år gamle. I stuen i 1.etg. er det også peisovn. Forøvrig varmekabler på bad i 1.etg. Det er også satt inn panelovner på 2 soverom, på kjøkken i 1.etg., samt i underetg.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Det er parkering i garasje, forøvrig parkeringsplass flere biler på egen tomt.

Beliggenhet

Eneboligen på Hanneviktoppen 25 har en attraktiv beliggenhet i et rolig og etablert boligområde. Eiendommen har flott sjøutsikt, og meget gode solforhold. Like ved boligen er det en sti som tar deg raskt ned i retning sentrum. Det er kort gangavstand til lekeplass, og nærmeste badeplass finner du i Eigevannet, en ca 5-10 minutters gange fra boligen. En liten spasertur unna finner du kollektivtransport med hyppige avganger til Kristiansand Sentrum.

Fra boligen er det gangavstand til Tinnheia Torv med servicetilbud som dagligvarebutikk, treningssenter, frisør, samt den populære restauranten Skrubbsulten. Videre er det gangavstand til Karl Johans Minne barneskole, barnehage, idrettshall, badevann og flott turterreng i nærheten. Ellers er Kristiansand sentrum med alle byens fasiliteter kun en sykkeltur unna.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger byggemelding for enebolig datert 23.10.1963, samt byggemelding for tilbygg datert 07.05.1975. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Boligen er idag innredet med hybel, denne er ikke søkt/godkjent. Hybelen er innredet med følgende rom: vindfang/entre, stue, kjøkken, bad, samt soverom. Rommene er på de godkjente byggetegningene godkjent som henholdsvis brensel, garasje, hobby, mat. Rommene er således ikke godkjent for varig opphold. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, og tilhører reguleringsplan Kolsdalskaret plan nr. 114 (Tinnheia ||A) , datert 23.02.1962. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Planer under arbeid: Områderegulering for Tinnheia bydel.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, og er godkjent med kun en boenhet. Deler av boligen er i dag innredet som en hybel, endringen er ikke søkt omsøkt hos Kristiansand kommune. Rommene i  utleiedelen er godkjent som vindfang/entre, stue, kjøkken, bad, samt soverom og er ikke godkjent til varig opphold. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar risiko og ansvar for eventuelle
pålegg/søknader som følger av dette. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/151/767:
18.02.1965 - Dokumentnr: 1090 - Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

11.05.2006 - Dokumentnr: 9575 - Bestemmelse iflg. skjøte
Kommunale rettigheter/påbud i henhold til
skjøte/festekontrakt

23.04.1964 - Dokumentnr: 2583 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:151 Bnr:1

01.01.2020 - Dokumentnr: 1278011 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:151 Bnr:767

Økonomi

Omkostninger kjøper

87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,-))
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

103 720,- (Omkostninger totalt)
3 593 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Info eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 5023,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Velkommen til Hanneviktoppen 25 - eneboligen er presentert av Ina Andersen for Sørmegleren. Eiendommen består av en stor tomt på hele ca. 1049 kvm. Eiendommen er opparbeidet med gressplen, beplantning og uteområder. Det er parkering i garasje, forøvrig parkering til flere biler på egen tomt. Eiendommen ligger i blindvei med gangavstand til barnehage, skole og kollektivtransport. Fra eiendommen er det flott sjøutsikt mot innseilingen til Kristiansand. Flytter du hit vil du ha god utsikt, samt meget gode solforhold! Like ved finner du en praktisk sti som tar deg enkelt i retning sentrum. Eiendommen er opparbeidet med gressplen, terrasse og flere uteplasser. Fra gressplenen i front vil du ha god utsikt utover mot Odderøya, og innseilingen til sentrum. På terrassen i front er det tilkomst direkte fra stuen. Her er det hyggelig å sitte både vår og sommer!

Utvendig ble taket skiftet i 2013, forøvrig ble sydveggen sist malt i 2023. Boligen bærer preg av at det er oppgraderinger som bør gjøres for å oppnå dagens krav til standard. Eiendommen grenser mot friområde og har lite innsyn. Du har godt med parkeringsplasser på egen tomt.

Boligen går over 2 plan i tillegg til et stort loft, hvor du har en integrert garasje med bod og kjellerrom/grav i underetg. I 2019 ble det fundamentert, og støpt på nytt ved garasjen.

Velkommen inn! I boligens 1.etg. finner du et vindfang, samt en mellomgang som tar deg til stue/spisestue, kjøkken, vaskerom, samt til en egen soveromsfløy med 3 soverom og bad.

Innvendig behøver boligen oppussing! I stuen er det teppe på gulv, samt tapet på vegger og takplater i himling. Det er satt inn peis som gir godt med varme på kaldere dager. Det er forøvrig også satt inn en nyere varmepumpe i rommet. Stuen er av meget god størrelse og har store vindusflater hvor du kan nyte utsikten mot Kristiansand sentrum. Fra stuen kan du følge med på vær, vind og innseilingen til Kristiansand. Rommet er av god størrelse og er inndelt i naturlige soner for stue og spisestue. Fra spisestuen har du også fin sjøutsikt. Det ble bygget et tilbygg på 70-tallet, som gjør at du får flott utsikt også fra denne delen av stuen. Døren tar deg ut til terrassen i front av boligen.

Videre inn finner du kjøkkenet. Det er eldre, men funksjonelt og har vinduer med naturlig dagslys inn som gjør rommet godt å være i. Kjøkkenet inneholder innredning med integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, samt avsatt plass til oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er fliser over benkeplate, samt god skapplass. Videre inn fra kjøkkenet finner du vaskerommet.

Vaskerommet er enkelt med belegg og sluk i gulv, samt tapet på vegger.

Soveromsfløyen i 1.etg. inneholder 3 soverom, samt bad. Hovedsoverommet er av meget god størrelse med rikelig innebygd skapplass. Det er tilkomst til en balkong med ettermiddags- og kveldssol. På soverom nr. 2 er det plass til seng med tilhørende nattbord, samt innebygget garderobeløsning. Soverom nr. 3 har plass til seng, og innebygget garderobeløsning.

Badet er helfliset med varme i gulvet. Det inneholder et toalett, en dusjnisje, samt baderomsinnredning med speil og belysning over.

Loftet er delvis innredet, men har lav takhøyde og derfor ikke måleverdig. Det finnes ingen tegninger av loftsetasjen i tilsendte dokumenter fra Kristiansand Kommune. Det er rikelig med oppbevaringsplass på loftet.

I underetasjen er det innredet en hybel (ikke godkjent). Hybelen er innredet som stue, kjøkken, bad, samt soverom. Kjøkkenet inneholder komfyr, kjøleskap med frysedel, samt vaskemaskin. Badet i hybelen er eldre og bør pusses opp. Det inneholder et dusjkabinett, toalett, samt vask.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstmann Arild Grundetjern AS den 31.10.2023, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon: Boligen er bygd i 1967 og har normal slitasje, vanlig vedlikehold/oppgradering bør beregnes. Følgende hovedtrekk kan nevnes:

Utvendig er dobbelkrummet betongtakstein, takrenner og beslag fra 2013 og i bra stand, vanlig vedlikehold bør beregnes. Vinduer og dører er av blandet årgang, se punktskjema for utfyllende opplysninger. Vestlandskledningen er stort sett fra byggetid og har normal slitasje, noen kledningsbord har slitasje og vedlikehold bør beregnes. Toppen av gavlvegg nord og liten gavlvegg på tak har nyere kledningsbord. Vestveggen ble nymalt i september 2023. Terrasser og utvendig trapp trenger vanlig vedlikehold, rekkverk ved trapp bør forlenges i bunnen av trappa av sikkerhetsgrunner.

Innvendig trenger bad x 2 og vaskerom generell oppgradering mht. membran m.m. Det ble utført hulltaking i vegg inn mot alle våtrom, ingen synlig eller målbar fukt ble oppdaget. Vårt Kjøkken innredning i 1. etasje antas å være fra begynnelsen av 1990-tallet og har normal slitasje. Kjøkkeninnredningen i underetasjen er av nyere dato og er i bra stand. Krypkjeller x 2 har normal slitasje. Det anbefales å legge plastfolie oppå bakken i krypkjeller ved bod for å holde fuktighet borte fra rommet/konstruksjonen. Gulvhøyder ble kontrollert i enkelte rom, enkelte avvik ble registrert. Eier opplyser om at det er fundamentert på nytt ved garasje hvor det tidligere var sig, sprekker i grunnmuren bør tettes igjen. Sikringsskap er oppgradert med automatsikringer. Elanlegget er stort sett av eldre årgang, vedlikehold/oppgradering bør beregnes. Røropplegget er av eldre årgang, vedlikehold/oppgradering bør beregnes. Innvendig stoppekran er montert i bad i underetasjen. Ved og elektrisk til oppvarming. 2 stk. varmepumper er ca. 2 år gamle, eier har kvittering/dokumentasjon på arbeidet. Oljetank av glassfiber er plassert i krypkjeller under boligen og ligger tørt og fint. Det bør opplyses om at det ikke lenger er lov å fyre med vanlig fyringsolje.

Loftsrom er ikke måleverdige pga. for lav takhøyde.
Garasje med bod er medtatt i samlet arealmåling for boligen.
Hybelleilighet er ikke godkjent som egen boenhet.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
TG3:
Våtrom > Underetasje > Bad > Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

TG2:
Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Utvendig > Vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er påvist andre avvik: Sinkbeslag er fra byggetid og er slitt.
Utvendig > Utvendige trapper: Det er avvik: Rekkverk er mangler ved nederste del av trappa.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.
Innvendig > Krypkjeller: Det er manglende fuktsperre på bakken.
Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist sprekker i fliser.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Ventilasjon: Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.
Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Overflater: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Ventilasjon: Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.
Tekniske installasjoner > Vannledninger: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringsskap med automatsikringer, hovedsikringer på 35 A. Kursoversikt ligger oppbevart i sikringsskapet.

Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje.
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Diverse

Det opplyses at parafin/oljetanken er tømt innvendig.

Hybelen (ikke godkjent) er tidligere vært utleid for kr. 6.500,- pr. mnd. inkl. tv/internett + strøm.

Randonmåling

Utleieenheten er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt. 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/151/767:
18.02.1965 - Dokumentnr: 1090 - Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

11.05.2006 - Dokumentnr: 9575 - Bestemmelse iflg. skjøte
Kommunale rettigheter/påbud i henhold til
skjøte/festekontrakt

23.04.1964 - Dokumentnr: 2583 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:151 Bnr:1

01.01.2020 - Dokumentnr: 1278011 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:151 Bnr:767

Info kommunale avgifter

Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonsgebyr var for 2023 kr. 4.843,-. Gebyret faktureres forhold til antall tømminger.

TV/Internett/Bredbånd

Det er tidligere benyttet GET som tv/internett leverandør

Sammendrag selgers egenerklæring

Har du kjennskap til eiendommen? Nei. Eiendommen selges med fullmakt. Fullmaktshaver har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor være feil og mangler ved eiendommen som det ikke er spesifikt opplyst om. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Eiendommen selges som et dødsbo. Det innebærer at selger ikke har detaljert kunnskap om eiendommen, med den risiko det medfører. Det kan derfor være feil og mangler ved eiendommen som det ikke er spesifikt opplyst om. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Vennligst oppgi eventuell informasjon om boligen som du tenker kan være relevant og nyttig for dem som vurderer å kjøpe den:
Ny innsats peis 2007
Skiftet tak 2013
Støtte hushjørne, graving fundamentering nytt dekke 2015
Skiftet vinduer øst/syd i fb med lyddemping knyttet til ny E-39

Vilkår og betingelser

Dødbo

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

KNIF

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Foto tilvalg (drone, panorama, flyfoto mv.) (Kr.2 100)
Digital grunnpakke (Kr.6 950)
Oppgjør (Kr.11 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 3 490 000,-) (Kr.62.820)
Tilrettelegging (Kr.17 400)
Totalt kr. (Kr.102.340)
Solgt
Produktnr: 46B20207-274C-4FE4-8C54-D5B83A21C7D3 Kategori: