Hamran

Hamranveien 5D

Prisantydning
2 350 000 kr
Omkostninger
70 620 kr
Totalpris
2 420 620 kr
Formuesverdi
402 273 kr
Formuesverdi sekundær
1 448 182 kr
Kommunale avgifter
10 996 kr /
Byggeår
1971
P-rom
118 ㎡
Bruksareal
118 ㎡
Tomteareal
393 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Om eiendommen

Enderekkehus med solrik og sentral beliggenhet.

Om eiendommen

Standard

Rekkehus med gjennomgående normal standard, innredet i moderne og harmoniske fargetoner. Gulvene er i hovedsak belagt med parkett og belegg og veggene har malte flater.

Lys og trivelig stue som får får godt med lys inn gjennom store vindusflater. Stuens utforming gir rom for flere innredningsmuligheter. Downlights i tak. Fra stuen er det utgang til en sørvendt veranda.

Kjøkkenet har en åpen, men natulig avgrenset løsning. Innredning med glatte fronter fra Ikea med integrert stekeovn, induksjonstopp og mikrobølgeovn, enkeltstående kjøleskap med is/vann-dispenser og oppvaskmaskin (fra 2021). Disse medfølger handelen.

Fliselagt bad i 1. etasje med varmekabler i gulvet. Badet inneholder baderomsinnredning, dusjnisje og toalett.
Toalettrom i 2. etasje.

Boligen har totalt 4 soverom, hvorav 3 ligger i 1. etasje og 1 ligger i 2. etasje. Merk at ett soverom er omgjort fra boder og er ikke godkjent for varig opphold.

Ny platting med levegg/rekkverk ved inngangspartiet fra 2022.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 118 kvm, Bruksareal: 118 kvm Sekundærrom: 0 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 58 m²  - 2. etg. 60 m².
P-rom inkl: Vindfang, gang, 4 soverom, bad, vaskerom, wc og stue/kjøkken.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1971 i følge Lyngdal kommune.
Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Taktekkingen er av pappshingel. Ukjent alder på taktekking. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår, med liggende- og stående bordkledning utvendig. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags isolerglass, trevinduer med koblet glass og PVC-vinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør og PVC balkongdører.

Påkostning og modernisering

Platting med levegg/rekkverk ved inngangsparti fra 2022.
Montert ny dusj og oppvaskmaskin i 2021.

Oppvarming

Elektrisk. Vedovn i gang i 1. etasje. Det er installert varmepumpe i trappeoppgang til stuen.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det er innlagt fiber i boligen.

Eiendommen er fullverdiforsikret i Frende med polisenummer: 9298343.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takst Sør AS den 22.08.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3 STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK:
Innvendig > Overflater 2
Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Fuktskadet gulvparkett på kjøkken, med løsnet lameller i parkett.

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Ved fuktmåling i nedre del av vegg mot våtsone fra tilstøtende rom, måles høye fuktverdier. Se ytterligere beskrivelse under samme kontrollpunkt på vaskerom.

Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Vaskerom
Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Ved fuktmåling i nedre del av vegg mot våtsone fra tilstøtende rom, måles høye fuktverdier. Det ble først foretatt hulltaking i vaskerom, på vegg mot dusj i bad, uten at det her ble registrert unaturlig høye fuktvariasjoner i vegg. Senere ble det foretatt ytterligere fuktkontroll av veggoverflater i vaskerom, og det ble da registrert høye fuktvariasjoner på vegg mot bad et stykke unna dusj. Derav ble det foretatt ytterligere hulltaking, i område mot innredning og wc på bad, hvor det ble registrert høyt fuktinnhold inne i skillevegg.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Automatsikringer. Jordfeilbryter. Elektriske varmekabler på bad og på et soverom i 1. etg.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Røykvarsler i begge etasjer. Mangler brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav.

TG2 AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK:
Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Enkelte løsnet shingellapper.
Det synes å være noe dårlig liming på nedre del mellom gammel og nyere shingel.

Utvendig > Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier.
Det er påvist andre avvik: Det er skade på enkelte takrennekroker. Nedløp er fraglidd ved skjøt. Dels malingflasset metallbeslag mot yttervegg på
veranda i 2. etg.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Kledning på gavlvegg er stedvis malingflasset. Stedvis begynnende råteskade i kledning på alle fasader.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Undertaket er misfarget.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass.

Utvendig > Dører
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Utvendige beslagsløsninger er ikke fagmessig utført. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Hovedinngangsdør tar i mot terskel. Mangelfull tetting under balkongdør på soverom i 1. etg.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Dagens krav til rekkverkshøyde er 100 cm, mens krav ved byggeår var 90 cm. Her ble rekkverkshøyde målt til 91 cm.

Utvendig > Utvendige trapper
Det er påvist andre avvik: Dels løsnet/manglende sementfuge mellom skifer. Bom/limslipp under enkelte fliser på platting foran hovedinngangsdør (ingen synlig skade).

Innvendig > Overflater
Det er påvist heksesot/støvkondens på overflater. Det er påvist andre avvik: Skjoldet malt himling i stue/kjøkken. Misfarget/oppsprukket himling rundt ventil på toalettrom i 2. etg.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke
på pipe. Pipevanger er ikke synlige. Ildfast plate mangler på gulvet under ildstedet. Sotluke kan ikke åpnes fullt opp, da denne tar i mot
vegg.

Innvendig > Innvendige trapper
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav
til rekkverk i trapper.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist andre avvik: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Misfarging/svertesopp på dør til bad i 1. etg. Dør til et soverom i 1. etg. tar i mot gulv (skrapemerker i gulvparkett etter dørblad).

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er påvist andre avvik: Det er påvist indikasjon på fuktskade i skillevegg mot vaskerom. Vinduer i dusjnisje/våtsone er noe malingflasset. Her synes i tillegg løsning ved overgang mellom veggflis og vindu å være en risikoløsning. Misfarget fuge ved overgang vegg/tak over vinduer (svertesopp), samt synlig spikre i himling i samme område. Uvisst om utvendige verandabjelker her er ført inn gjennom yttervegg (bjelkelag er skjult/innkledd utvendig), en løsning som i så fall er risikofylt da fukt i bjelker kan følge bjelke innover i konstruksjoner. Risiko for skjulte skader.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fuger. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er påvist skader på innredning.

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Rommet har kun naturlig ventilasjon.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken
Det er ved bruk av fuktindikator rundt utsatte hvitevarer påvist indikasjoner på fuktighet. Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Det er påvist skader/fuktskjolder i kjøkkengulv. Det er påvist andre avvik: Det ble registrert høye fuktvariasjoner på gulv foran
kjøle-/fryseskap, hvor gulvparkett er omfattende skadet etter en vannlekkasje i 2016. Iflg. eier kan registrert fukt ved befaring skyldes nylig vask av gulv,
hvorpå vann da kan ha trekt inn under løsnet lameller i gulvparkett. Det ble registrert svelleskadet sokkel på innredning i område inntil kjøle-/fryseskap, en skade som trolig oppstod ifm. lekkasje i 2016. Kjøkkenkran drypper konstant.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
Det er påvist skader på innredning. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det ble registrert et lite knatt i skuffefront på innredning.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på
avløpsanlegg.

Tekniske installasjoner > Varmesentral
Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Selger har bemerket følgende:

Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja. På badet nede er det oppdaget fukt da steamdusj ble fjernet og det ble montert dusj direkte på flisene. Dette ble gjort av rørlegger senhøsten 2021. Badet ble flislagt av tidligere eier.

Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja. Vært en mindre lekkasje under kjøleskapet som har gjort at gulvet fikk en knekk rett under kjøleskapet. Dette skjedde høsten 2016.

Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
På badet er det oppdaget ett par ganger.

Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av faglært. Har lagt terasse ved inngangsparti våren 2022. KN Bygg.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Lyngdal sentrum følges Agnfestveien mot Rosfjord. Ta inn Hamranveien, boligen er merket med salgsskilt fra Sørmegleren.

Beliggenhet

Barnevennlig beliggende rekkehus i Hamranveien nær Lyngdal sentrum med umiddelbar nærhet til byens fasiliteter. Kort vei til lekeplasser, barnehage, skole, idrettsarena/hall og badeland.
Lekeplass like ved eiendommen.

Tomt

Areal: 393 kvm, Eierform: Eiet tomt
Flat tomt opparbeidet med plen og asfaltert innkjørsel/tun.
Eiendommen er ikke fysisk oppmålt, og har usikre grenser. Oppgitt areal er basert på målebrev og matrikkelinfo. Målebrev kan være unøyaktige og er ikke koordinatfestet, tomtens arealet kan derfor avvike i større eller mindre grad, noe som kjøper må akseptere.
Det gjøres oppmerksom på at det i målebrev er inntegnet en offentlig sti på eiendommens nordlige side, denne er ifølge eier lite traffikkert.

Parkering

På egen tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 27.04.1971. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. I 1. etasje er 3 boder omgjort til et soverom. De ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Carport er fjernet og det er bygget ny platting ved inngangsparti, dette er ikke byggemeldt.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et område som nåværende boligområde med krav til infrastruktur ihht. kommunedelplan . Dette er en hensynssone som skal hensyntas ved søknad om nye tiltak. I de områdene der kommuneplanen har disse hensynssonene har man valgt å presisere hensyn til infrastruktur, f.eks gangvei særlig høyt. Ved salg av en brukt bolig vil dette ikke få noen spesiell betydning.
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1971/1870-2/40 tingl. 02.08.1971 RETTIGHETER IFLG. SKJØTE.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen: Ingen.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 58 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 350 000,-)) 70 620,- (Omkostninger totalt) 2 420 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 10 996 pr. år pr. 2022.
Inkluderer renovasjon, vann, kloakk og feieavgift.
Avgiften vil variere avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det betales ikke eiendomsskatt i Lyngdal kommune pr. 2022.

Formuesverdi

Primær: Kr. 402 273,- for år 2020.
Sekundær: Kr. 1 448 182,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Hamranveien 5D, Gnr. 168 Bnr. 236 i Lyngdal kommune.

Boligtype

Rekkehus

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Alle på kjøkken.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf
91 87 15 52.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

61-22-0142

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-22-0142. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Avdelingsleder Anita Cecilie Gabrielsen, tlf. 40 40 80 73

Vederlag

Digital Markedspakke Synlig (Kr.6 350) Oppgjør (Kr.7 100) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 350 000,-) (Kr.45 000) Tilrettelegging (Kr.13 900) Totalt kr. (Kr.72 935)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Kontakt megler

Varenummer: 3062348