Byglandsfjord

Hampefjell 14

Byggeår
1970
Internt bruksareal (BRA‑i)
174 ㎡
Bruksareal
189 ㎡
Tomteareal
1 338 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Enebolig i et barnevennlig og etablert boligområde - Gode solforhold - Gangavstand til skole/barnehage

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Boligen strekker seg over to plan og inneholder:
1. etasje: gang, vaskerom med utgang til balkong, gang, bad, 2 soverom, hall, bad, stue og kjøkken
2. etasje: kjellerstue, gang, bod og utgang til hage.

Frittstående, enkel og uisolert garasje.

Oppvarming

Boligen varmes opp via vedovn og varmepumpe i stue. Varmekabler på nytt bad og varmefolie i nytt soverom. Eldre reflektorovn på (gammelt) bad og vaskerom. Panelovner i kjeller. Eldre vedovn i kjellerstue, ikke brukt i de årene selger har bodd der, så usikker på tilstand.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering i garasje. Forøvrig biloppstillingsplass på tomten.

Beliggenhet

Fint beliggende enebolig i barnevennlig og etablert boligområde i Byglandsfjord. Eiendommen har gode solforhold. Det er gangavstand på underkant av 10 minutter til både skole, barnehage og dagligvarebutikk. Fine bade og fiskemuligheter i Byglandsfjorden. Ulike aktiviteter på Trollaktiv (rafting, minigolf, klatrepark, laser tag, paintball m.m.), som er 5 minutter unna med bil. Eiendommen ligger ca. 10 minutters kjøretur fra Evje sentrum med alle fasiliteter.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på boligen eller garasjen, men de er registrerte som "Tatt i bruk" i matrikkelen.

Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. i 1. etasje er følgende endringer foretatt i forhold til opprinnelige tegninger: Tegninger viser mindre stue og soverom, i del som nå fremstår som stue. Tegninger viser ikke åpen stue/kjøkkenløsning. Tegninger viser ikke bad mot sydøst, men toalettrom, bod og noe større gang. Underetasje stemmer overens med byggetegninger.

Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligformål, tilhører Reguleringsplan for Byglandsfjord sentrum, ikrafttredelse 03.02.1999, under Kommuneplan 2011-2022, ikrafttredelse 22.02.2011.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4220/69/191:
29.06.1970 - Dokumentnr: 101062 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4220 Gnr:69 Bnr:148

01.01.2020 - Dokumentnr: 1534978 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0938 Gnr:69 Bnr:191

Kommentar konsesjon

Det er ingen konsesjonsplikt på eiendommen. 

Kommentar odelsrett

Det hviler ikke odel på eiendommen.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 42.250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 16 500,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 62.550,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Det er p.t ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Nøkkelinformasjon

Standard

Boligen er oppusset i store deler av 1. etasje. Nyere kjøkkeninnredning med glatte fronter og benkeplate delvis av stål, delvis av laminat. Innebygget oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp. Kjøkkenet er i følge selger satt opp i 2021, av selgers svigerfar som er kjøkkenmontør.

Stue fremstår moderne med nye gulv, fine materialvalg og lune farger.

Det er to bad i 1.etasje. Det ene badet har nyere vinylbelegg på gulv, våtromsplater på vegg og panel i himling. Vegghengt baderomsinnredning med nedfelt vask, toalett og dusjkabinett. Det andre badet er oppusset med nytt belegg på gulv, våtromsplater på vegg og takess i himling. Moderne innredning, vegghengt toalett, vegghengt baderomsinnredning med nedfelt vask og dusjhjørne.

To soverom med god størrelse, nye gulv, malte vegger og tak.

Innvendige overflater på gulv består av laminat, tepper, tregulv og belegg. Innvendige vegger består av panel, panelplater, tapeter og malte plater.

Eneboligen er fra 1970. Boligen har blindkjeller i bakkant av huset. Kjelleren er noe fuktig som følge av sviktende drenering på utside av grunnmurer. Utvendig kledning er værslitt og har råteskader enkelte steder. Vinduer er av varierende alder, noen fra byggeår og noen nyere. Vedovnen i stuen er av nyere dato.

Tilstandsrapport:

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lossius Takst den 01.07.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato, 19.06.2024. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Boligen er oppført i henhold til vanlig byggeskikk og standard for byggeperioden og fremstår i god teknisk stand. Det ble generelt ikke oppdaget større tilstandssvekkelser ved boligen utover den forventede slitasjen på grunnlag av alder, utenom enkelte punkter som fremkommer i rapporten. Oppsummering av avvik som defineres som TG2 og TG3 vises fra side 6 i rapporten. Hele rapporten må leses.

Følgende avvik har fått TG3 (store eller alvorlige avvik):

Utvendig - Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk i trappeløp.

Innvendig - Innvendige trapper: Det mangler rekkverk på den ene siden i trappeløpet. Ellers er åpninger mellom trinn er større enn dagens forskrifter tillater (maks 10 cm.)

Våtrom - Etasje - Bad - Overflater Gulv: Gulvet har noe motfall på utsiden av dusjkabinett. Motfall vurderes som TG 3 ihht. NS 3600, selv om dette har liten konsekvens da badet har dusjkabinett og oppkanter langs vegger og ved dør.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):

Utvendig - Nedløp og beslag: Nedløpsrør for takvann avsluttes stedvis ved husvegg.

Utvendig - Takkonstruksjon/Loft: Det er fjernet eller mangler bærestolpe under takutstikk på hjørne mot nord/vest. Dette har medført til noe bøy på takutstikk. I forbindelse med el-arbeider på loft er det fjernet isolasjonsmatter i enkelte områder. Det ble registrert noe fuktskjolder lokalt enkelte steder på undertak. Selger opplyser at det også var slik før taktekket ble skiftet.
 
Utvendig - Vinduer: 3 vinduer i 1. etasje og 4 vinduer i underetasjen har passert 25 år, noe som tilsier at over halvparten av forventet levetid er utgått på pakninger/gummilister, bevegelige deler og isolerglass. På grunn av vinduenes
alder må det kunne forventes/tas høyde for noe risiko for at isolerglass kan punktere eller er punktert. Eldre vinduer var også noe tråe å åpne/lukke.

Utvendig - Dører: 3 av dørene er av eldre årgang med slitasje deretter. Basert på alder må det kunne forventes/tas høyde for noe risiko for at isolerglass kan punktere eller er punktert på balkongdør.

Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverk tilfredsstiller ikke dagens krav, da disse har for lav høyde eller er klatrebar for barn. Rekkverk er ved platting var også noe skjevt. Platting av betong er av eldre dato og har skjevheter og sprekker.

Innvendig - Pipe og ildsted: Ovn i underetasjen er av eldre type, ikke rentbrennende.

Innvendig - Rom Under Terreng: Moderat fuktinnhold målt i treverk ved hulltaking i påforet vegg på soverom i underetasjen.

Våtrom - Etasje - Bad - Overflater vegger og himling: Våtromsplatene er montert ufagmessig og ujevnt. Det foreligger heller ikke tettemasse mellom bunn av plater og bunnskinne. Det er plassert vindu innenfor våtsone.

Våtrom - Etasje - Bad - Ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon ved at vindu åpnes.

Våtrom - Etasje - Bad 2 - Overflater Gulv: Det mangler noe fallforhold på gulvet ihht. ytelseskrav i TEK 17. Badet fungerer imidlertid med avviket.

Tekniske installasjoner - Vannledninger: Nyere vannrør av plast (rør-i-rør) er ikke samlet/plassert i rørfordelersskap.

Tomteforhold - Drenering: Noe fuktig fjell grunn i blindkjeller og krypkjeller. Vurderingen er videre basert på alder. (over 30 år) og at mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter: Det ble registrert enkelte riss på grunnmuren.

Tomteforhold - Forstøtningsmurer: Det ble registrert noe skade på mur mot sydøst. ellers må enkelte riss påregnes.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):

Utvendig - Veggkonstruksjon: Det ble stedvis registrert ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning.

Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Det må påregnes lokale områder med knirk i gulv, særlig i gang.

Innvendig - Radon: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på radonmålinger. Boligen ligger for øvrig i et område skravert gult, som betyr aktsomhet "moderat til lav" iht. DSA, som vil si, "lite sannsynlig skadelig", eller "normale forekomster".

Innvendig - Krypkjeller: Det ble registrert fukt/vann langs fjell i krypkjellerrom som stod tomt.

Innvendig - Innvendige dører: Enkelte dørblad tar borti karm ved lukking.

Våtrom - Etasje - Vaskerom - Overflater vegger og himling: Det er ikke fremlagt dokumentasjon/informasjon om at det er benyttet våtromsplater i rommet

Våtrom - Etasje - Vaskerom - Sluk, membran og tettesjikt: Over halvparten av forventet brukstid er utgått på sluk og vinylbelegg/tettesjikt.

Våtrom - Etasje - Vaskerom - Ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon og mangler tilluftsløsning.

Tekniske installasjoner - Avløpsrør: Deler av avløpsopplegget er fra opprinnelig byggeår. Vurdering er derfor basert på alder da avløpsrørene har passert 25 år. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg: Generelt for eldre el-anlegg som ikke er kontrollert av el-tilsyn, og der det ikke foreligger samsvarserklæring på alt arbeid som er utført i boligen, anbefales det kontroll av fagkyndig kontrollør eller el-takstmann. Undertegnede har ikke elektrokompetanse, vurdering/svar på spørsmål om el-anlegg i rapporten må ikke forveksles med en elkontroll.

Tomteforhold - Utvendige vann- og avløpsledninger: Det kan ikke utelukkes at utvendige vann/avløpsledninger er fra byggeår (over 25 år). Det vil si at over halvparten av forventet levetid er utgått.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Randonmåling

Det er ikke utført radonmåling

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4220/69/191:
29.06.1970 - Dokumentnr: 101062 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4220 Gnr:69 Bnr:148

01.01.2020 - Dokumentnr: 1534978 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0938 Gnr:69 Bnr:191

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkluderer: Abonnem.gebyr vann kr. 2.501,25,-, A konto vann kr. 14,35,- per m3, Vannmålerleie a kr 1,25 kr 287,50, Abonnem. gebyr avløp kr. 6 343,75,-, A konto avløp kr. 50,60,- per m3, Renovasjon kr. 3 288,75,-, tilleggsgebyr restavfall 240L kr 451,25 og feiing/tilsyn 2024 kr. 548,-.

Byggemåte

Boligen er oppført i henhold til vanlig byggeskikk og standard for byggeperioden og fremstår i god teknisk stand. Det ble generelt ikke oppdaget større tilstandssvekkelser ved boligen utover den forventede slitasjen på grunnlag av alder, utenom enkelte punkter som fremkommer i rapporten.

Utvendig:
Bygning oppført i tre over grunnmur av betong og Leca. Støpt plate mot grunn. Bjelkelag mellom etasjer av tre. Yttervegger med isolert bindingsverk kledd med liggende og stående kledning. Svak skrånet saltak tekket med takshingel.
Takrenner, nedløpsrør og beslag er av stål Vinduer og dører med malte karmer og rammer av tre. Balkongdører og vinduer har 2-lags glass.

Innvendig:
I hovedsak tregulv, ellers laminat og belegg som gulvoverflater. Malte slette vegg- og takoverflater, eller panel på vegger og tak. Glatte lettdører som innvendige dører.

Våtrom:
Bad i nærhet av gang/stue med vinylbelegg på gulv, våtromsplater på vegger og malt panel i takhimling. Badet er innredet med toalett, dusjkabinett og baderomsinnredning med nedfelt servant. Vaskerom fra byggeår med vinylbelegg på gulv og malte plater på vegger og i takhimling. Rommet er innredet med eldre utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Bad tilknyttet soverom med vinylbelegg på gulv, våtromsplater på vegger og malt gips i takhimling. Rommet er innredet med baderomsinnredning med nedfelt servant, vegghengt toalett og dusjhjørne.

Kjøkken:
Nyere kjøkkeninnredning med glatte fronter og benkeplate delvis av stål ellers laminert. Kjøkkenet har fastmonterte hvitevarer ifm. av oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp. Ellers kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Tekniske Installasjoner:
Vannrør både av plast (rør-i-rør) og av kobber mulig hovedsakelig fra byggeår. Avløpsrør av plast, mulig stedvis også eldre støpejern. Generell luftutskifting i boligen skjer ved naturlig ventilasjon fra ventiler og ved at vinduer åpnes.
Ca. 200 liters varmtvannstank fra byggeår plassert i rom med sluk. Boligen varmes opp via varmepumpe, to vedovner ellers elektrisk.

Info strømforbruk

Selger opplyser at det i 2023 ble brukt 17.629 kWh, ca kr. 22.900.

Oppgitt strømforbruk avhenger av antall personer i husholdningen og bruken av eiendommen. Strømkostnader vil variere ut fra valg av leverandør og avtaletype.

Polisenummer

89180228

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Fiber fra Altifiber

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
2 Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja!
2.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
2.1.2 Årstall: 2023
2.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært
2.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Full renovering av bad
2.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Keas
2.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja!
3 Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt? Ja - Lekket inn vann fra tak i den ene siden av huset i 2020, feilen er utbedret.
4 Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja!
4.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
4.1.2 Årstall: 2020
4.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært
4.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Byttet tak
4.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Byggefirma Vegard Hodne
4.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja!
4.2.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
4.2.2 Årstall: 2020
4.2.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært
4.2.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Byttet vinduer i 1.etasje
4.2.5 Hvilket firma utførte jobben? Kjøkkenmontøren
4.2.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Nei!
4.3.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
4.3.2 Årstall: 2021
4.3.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært
4.3.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Byttet kledning på østsiden av huset, noe gjort av byggfirma Vegard Hodne.
4.3.5 Hvilket firma utførte jobben? Byggefirma Vegard Hodne
4.3.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Nei!
4.4.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
4.4.2 Årstall: 2021
4.4.3 Hvordan ble arbeidet utført? Ufaglært
4.4.7 Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte: Byttet deler av kledning der det har vært behov
6 Har boligen kjeller, underetasje eller andre rom under bakken? Ja!
7 Er det observert vann eller fukt i kjeller, krypkjeller eller underetasje? Ja! Beskriv omfanget: Huset har blindkjeller (halve langsiden av huset). Ved store nedbørsmengder eller snøsmelting kan det renne noe vann på fjellet her. Vann renner ut på fremsiden av huset gjennom dreneringsrør. Er ikke fukt i kjelleren.
10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja!
10.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
10.1.2 Årstall: 2020
10.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært
10.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Oppgradert sikringsskap, alt elektriske i 1.etasje er oppgradert med unntak av på det ene badet, og mellomgang ved vaskerom
10.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Evje elektriske
10.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja!
13 Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Ja!
13.1.1 Navn på arbeid Nytt arbeid
13.1.2 Årstall: 2023
13.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært
13.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: I forbindelse med renovering av bad så ble rør ned til og i kjelleren byttet, samme med tilløp til utekran.
13.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Bademiljø
13.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja!
14 Er det eller har det vært nedgravd oljetank på eiendommen? Ja! Beskriv tilstanden og om tanken er tømt/sanert eller fylt igjen? Tanken ble tømt og fjernet i 2022
Solgt
Produktnummer: 57A7CCF8-6F8A-423A-A34C-87EEE674D5A5