Vågsbygd. Nær Andøya.

Hammerveien 8

Prisantydning
3 990 000 kr
Omkostninger
123 250 kr
Totalpris
4 113 250 kr
Formuesverdi
1 099 968 kr
Formuesverdi sekundær
4 179 879 kr
Byggeår
1962
Internt bruksareal (BRA‑i)
141 ㎡
Bruksareal
165 ㎡
Tomteareal
1 220 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Enebolig med alt på et plan! Stor (ca. 1,2 mål), solrik og usjenert tomt. Romslig garasje. Velkommen!

Om eiendommen

Oppvarming

Ved, varmepumpe, elektrisk. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering på tomt og i garasje. Det er montert el.billader.

Beliggenhet

Flott og solrik beliggenhet nær Andøya og Møvik i Ytre Vågsbygd.

Det er kort vei til buss og bussmetro, Sjøstrand barneskole og Møvik ungdomsskole, barnehager (bl.a. Andungen) og butikker (Joker og Meny på Vågsbygdveien). I tillegg er det nærhet til flotte friluftsområder med badestrender ved sjøen (f.eks. Paradisbukta og Møvikstranda) og fint turterreng med bl.a. lysløype og badevann i Voieskogen. Det er også flott turområde med fine utsiktspunkt og umiddelbar nærhet til sjøen rundt Kanonmuseet ved Flekkerøytunnellen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 07.03.1963 . Ferdigattesten gjelder Enebolig uten kjeller. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til eldre reguleringplan - unyansert formål - se plankart, tilhører reguleringsplan nr 37 - Voie - Andøyveien, datert 15.06.1953. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Info energiklasse

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 106 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 123 250,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatt er inkl i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Velkommen til visning av Hammerveien 8. Boligen ligger med en attraktivt beliggenhet på en romslig tomt med gode solforhold. Flott og solrik beliggenhet nær Andøya og Møvik i Ytre Vågsbygd.
Det er kort vei til buss og bussmetro, Sjøstrand barneskole og Møvik ungdomsskole, barnehager (bl.a. Andungen) og butikker (Joker og Meny på Vågsbygdveien).

Boligen går over ett plan, med en romslig planløsning, samt store vindusflater som sørger for rikelig med naturlig lysinnslipp. Det er et stort uinnredet loft med gode muligheter for oppbevaring.
Like ved inngangspartiet er det også en romslig bod for oppbevaring. Videre inn i boligen.

I vindfang er det videre adkomst til boligens gang, samt inngang til et romslig garderoberom, med plass til å henge fra seg yttertøy og sko.
Stuen er naturlig inndelt i soner, med plass til flere sittegrupper. Stuen fremstår lys og trivelig. Det er montert peis som sørger for god varme og hygge på kaldere dager.
Fra stuen er det videre adkomst til kjøkkenet, samt utgang til terrassen og hagen.

Kjøkkenet ligger praktisk plassert, like ved stuen. Kjøkkenet har rikelig med oppbevaringsplass. Hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn og koketopp medfølger. Et romslig, praktisk kjølerom plassert innerst på kjøkkenet. Videre er det god plass til spisebord på kjøkkenet.

I boligen er det tre soverom, hvorav hovedsoverommet har plass til stor seng med tilhørende møblement, samt garderobe. Soverom II og III passer utmerket som barnerom, gjesterom, kontor mm.
Videre er det en tv- stue/ lekerom.

Baderommet er plassert mellom soverommene og inneholder dusjhjørne, servant med oppbevaring, toalett og skap. Varmekabler i gulv.
Vis a vis er det et praktisk vaskerom.

Tomten er romslig, med gode parkeringsmuligheter i og utenfor garasje. Det er montert el.lader. Videre er tomten hyggelig opparbeidet med plen, busker, trær mm. Gode solforhold og skjermet beliggenhet.
Her er det plass til flere sittegrupper, grill, trampoline og det man måtte ønske.

Tilstandsrapport
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstmann Arild Grundetjern AS den 08.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Boligen er bygd i 1962 og har normal slitasje, oppgradering bør beregnes. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Utvendig antas dobbelkrummet betontakstein og takrenner å være fra 1980-tallet og har normal slitasje. Vinduer og dører er stort sett av eldre årgang og vedlikehold bør beregnes, enkelte vindusglass er punktert. Liggende kledning er fra byggetid og har stort sett normal slitasje, det er blæring på kledningen flere steder, vedlikehold bør beregnes. Terrasse trenger vanlig vedlikehold, rekkverk er for lavt iht. krav, utbedringer bør beregnes av sikkerhetsgrunner. Innvendig er loft tørt og fint, rommet har god ventilasjon ved takgesims. Våtrom trenger generell oppgradering mht. membran m.m. Det ble utført hulltaking i vegger inn mot våtrom, ingen synlig eller målbar fukt ble oppdaget. Kjøkkeninnredningen er av nyere dato og har normal slitasje. Kjølerom er av eldre årgang og det er ingen synlig luftespalte rundt rommet. Gulvhøyder ble kontrollert i 5 rom, enkelte avvik ble registrert. Krypkjeller i området under kjøkken har normal slitasje, vanlig vedlikehold bør beregnes. Ingen tilgang til krypkjeller under stue etc., forbehold må tas. Sikringsskap er oppgradert med automatsikringer. Elanlegget er av eldre årgang, vanlig vedlikehold/oppgradering bør beregnes. Røropplegget er fra byggetid, vanlig vedlikehold bør beregnes. Innvendig stoppekran er montert på vaskerom. Ved og elektrisk til oppvarming. PANASONIC varmepumpe er fra 2020. Garasje trenger vanlig vedlikehold. Det er kun boligen som inngår i tilstandsrapporten. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet. Spørsmål angående rapporten kan rettes til takstmann/byggmester Arild Grundetjern, mobil 919 98000. 

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
TG3:
Utvendig > Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk.

Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Generell: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Våtrom > 1. etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning: Det er påvist sprekk i servant.

TG2:
Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
Utvendig > Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.
Utvendig > Veggkonstruksjon: Blæring i malingen flere steder.
Utvendig > Vinduer: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne.
Utvendig > Dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Utvendig > Trapp ved inngangsdør: Løse skiferheller.
Innvendig > Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.
Innvendig > Andre innvendige forhold: Skade på parkettgulv.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater Gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Ventilasjon: Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.
Spesialrom > 1. etasje > Kjølerom > Overflater og konstruksjon: Det mangler luftespalte mot tilstøtende konstruksjoner

Tekniske installasjoner > Vannledninger: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Da det ikke foreligger noen dokumentasjon bør det elektriske anlegget ha en utvidet elektrisk kontroll.

Lovlighet: Enebolig - Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Kjølerom har inngang fra kjøkken og ikke gang/entrè. Det er laget vegg mellom stue og gang/entrè.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Info kommunale avgifter

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 er kr. 3.077,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Under følger en kort oppsummering av selgers egenerklæringsskjema. For fullstendige opplysninger vises det til vedlagte egenerklæring.

10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja, Byttet til automatsikringer i 2005. Utført av Siemens.
Elbillader installert. Usikker på årstall. 2020-2021. Utført av Avitell AS.

12 Har det vært feil på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Ja, Rørlegger har lagt inn en "rottesperre" i avløp under kjøkkenvask.

13 Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Ja, Rørlegger har lagt inn en "rottesperre" i avløp under kjøkkenvask, 2024. Utført av T.I.Larsen Rørlegger AS.

14 Er det eller har det vært nedgravd oljetank på eiendommen? Ja, Det har vært oljetank, men den ble fjernet.

18 Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe? Ja, Det har på et tidspunkt blitt satt inn en peisløsning med innsats.

Selger har tegnet boligselgerforsikring gjennom Gjensidige.

Visning

mandag 24. juni
kl. 16:00-17:00
Produktnummer: 6BD8F2E0-F707-446C-A572-774281C7AD19