RANDESUND/STANGENES/BUANE

Håklova 13

Prisantydning
6 900 000 kr
Omkostninger
188 970 kr
Totalpris
7 088 970 kr
Formuesverdi
830 178 kr
Kommunale avgifter
13 633 kr / år
Byggeår
2002
P-rom
108 ㎡
Bruksareal
114 ㎡
Tomteareal
475 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Tiltalende hytte med flott beliggenhet og nydelig utsikt-Stor solrik terrasse-2 båtplasser-Sjøbod-Parkering på tomten!

Om eiendommen

Innhold

Lekker nyere hytte med idyllisk beliggenhet og flott utsikt ved Stangenesfjorden i Randesund. Hytta ligger høyt og luftig med særdeles gode solforhold og upåklagelig utsikt! Like ved hytta er det et flott felles bryggeanlegg. Det er også anlagt en felles badestrand for området. Det er kort vei til nye Tømmerstø Brygge Marina som byr på restaurant isbar og matbutikk. På Dvergsnes finner du Coop Mega. Ca 15 minutters kjøring til både Kristiansand sentrum, Sørlandssenteret og Dyreparken. Fin og luftig planløsning med store vindusflater mot den nydelige utsikten og fremstår som svært pen.

1. etg:
Flislagt gang. Lys, pen og flislagt stue med downlights i tak, vedovn og utgang til stor solrik terrasse. Flislagt kjøkken (åpen løsning mot stue) med lekker Strai kjøkkeninnredning fra 2019 med god skap/benkeplass, integrerte hvitevarer (stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og helt kjøleskap), samt god plass for langbord. Nydelig utsikt fra stue og kjøkken. Nyoppusset, flislagt soverom med nye skyvedørsgarderobe. Pent og romslig flislagt bad/wc med downlights i tak, ny Foss baderomsinnredning, boblekar og dusjkabinett. Praktisk vaskerom/bod.

2. etg:
Loftstue med downlights i tak og utgang veranda med nydelig utsikt,  toalett med vask og 3 gode soverom.

Nye fliser i gang, stue/kjøkken og soverom i 1. etasje i 2019.

Vinterisolert nyere hagestue.

Bod ved inngangsparti.

*2 båtplasser og sjøbod.

Sol fra morgen til kveld!

Standard

Lekker hytte med de beste sol og utsiktsforhold.

Bør sees for å få det rette inntrykket.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 108 kvm, Bruksareal: 114 kvm

P-rom 1. etg.: Gang, bad, vaskerom/bod, stue/kjøkken og soverom.
P-rom loft: Loftstue, toalettrom og 3 soverom.
S-rom u. etg.: Utvendig bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2002 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Varmepumpe ( kan ringes til), vedovn i stue. Varmekabler i hele 1. etasje med unntak av bod, samt bad i 2. etasje. For øvrig elektrisk oppvarming.  Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- Nytt elektrisk i stue/kjøkken.
- Hytten er nymalt i 2022.
- Ny vinterisolert hagestue fra 2019.
- Vedlikeholdsfri terrasse foran huset.
- Nyoppusset soverom i 1. etasje med nye gulvfliser og nyoppussede overflater.
- Parabol antenne. Ligger fiber fra Telenor til tomtegrense. Kan tilkobles hvis ønskelig. Ca. kr. 1800,- å legge inn.
- Det brøytes om vinteren.
- Møbler kan overtas til avtalt pris med selger hvis ønskelig.

*Båtplass nr. 15 er en midlertidig plass i påvente av videresalg av hyttetomter med rett til sjøbod og brygge. Se vedlagte skriv Tildelings- og eierbevis for midlertidig båtplass i Håklova småbåthavn. Ved innløsning av båtplass følges pkt. 4 i skriv. Pr. idag vil det koste kr. 37.500,- å innløse plassen.

Det foreligger en avtale for sameiet Håklova. Sameierne eier hver sine andeler i bryggeanlegg og sjøbodanlegg. Se vedlegg i salgsoppgave for mer info.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 26.03.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Fritidsboligen ble oppført i 2002 og utestue bygd på terrassen i 2019. Ny Strai-kjøkkeninnredning ble montert i 2019, samt nye gulv fliser og varmekabler i stue/kjøkken, gang og soverommet i 1.etasje. Innvendige dører m/karmer i 1.etasje er i fra 2020, varmepumpe ble montert i 2022 i
stuen, samt ny baderomsinnredning i fra Foss Fabrikker i baderommet. Baderommet og vaskerommet er i fra byggeår og øvrige bygningsdeler i fra byggeår har normal slitasje. Boligen fremstår i normal god stand og vedlikeholdt. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Gulvet har lite/ingen fall mot sluken under dusjkabinett og dørterskel har litt lavere høyde enn 25 m.m.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom/bod. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

Det er ingen avvik som krever umiddelbare tiltak.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 2: Ny baderomsinnredning 2022. Feil på lys som ble ordnet av elektrikker fra Foss fabrikker. Servant montert av rørlegger. Arbeid utført av:Foss fabrikker, rørlegger Comfort Kristiansand.
Pkt. 9: 2018 oppdaget jeg bittesmå maur ved toalett på badet. Et firma satt ut en liten maurboks og jeg fikk middel til å spraye rundt grunnmur. Maurene forsvant.
Pkt. 12: Da kjøkken ble pusset opp i 2019 ble det elektriske kontrollert og godkjent. VVS bereder fikk fast kobling etter dagens krav.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand kjører man østover, over Varoddbroa gjennom tunnel og tar første avkjørsel til høyre mot Høvåg. Følg veien videre og ta av mot skilt
Tømmerstø/Kongshavn. Følg veien til Kongshavn Brygge og ta til venstre. Følg veien til skilt Buane. Kjør av her og følg veie til første avkjørsel til høyre. Man er da inne i starten av området. Her er det bom. Etter bom kjører man inn i området og parkerer ved sving. Herifra er det en stiadkomst ned en bakke og videre inn til hytten. Se for øvrig kartmateriell på web.annonser hvor eiendommen er presentert. Hytten er skiltet med tilsalgsskilt fra vårt kontor.

Beliggenhet

Denne nye og innholdsrike hytten er beliggende i nyere og nå etablert hyttefelt på Håklova ved Buane i Randesund. Bom inn til området. Meget flott utsikt mot sjøen ved Stangenesfjorden - fra hytten og den solrike og vestvendte terrassen med sol fra morgen til sent på kveld. Flotte turområder også i dette området. Fra eiendommen bruker man ca. 15 minutters kjøring inn til Kristiansand sentrum. Kort kjøretur også til Golfbane (9 hull), Sørlandssenteret, Dyreparken og til Kjevik Lufthavn. Fra hytten går det sti ned til en flott felles sandstrand med badebrygge og badetrapp - ypperlig for småbarn. Stier også ned til fellesbryggeanlegg hvor man har to båtplasser i fellesanlegget og hvor det er god dybde. Fra bryggeanlegget er man direkte ut i båtleia mellom Kristiansand og Lillesand. Kort båttur inn til Tømmerstø Brygge, Stokken, Skippergada og Nåløyet. Drar man over Kvåsefjorden mot Lillesand kommer man først til den flotte uthavnen i Ulvøysund.

Tomt

Areal: 475 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er beliggende høyt og lufting med flott utsikt mot sjøen. Pent opparbeidet med stor solrik terrasse med utgang fra stue/kjøkken med sol fra morgen til sen kveld. Ny utvendig vinterisolert hagestue med downlights i tak. Det er i tillegg solrik platting ved inngangsparti.

Det foreligger en avtale om grenselinje, datert 05.09.2010. Se vedlegg i salgsoppgaven for mer info.

Parkering

Parkering på egen tomt utenfor hytten. Det er tillattt å parkere to biler på egen tomt.
Forøvrig gjesteparkeringsareal i området. *Det følger pr. idag med 2 båtplasser til hytten henholdsvis plass nr. 12 og 15.

Båter kan lagres om vinteren på gjesteplass, den ene siden.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 23.07.2002. Ferdigattesten gjelder fritidsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger tillatelse fra 10.05.2017 for oppføring av bod og utestue/gapahuk. Det foreligger ikke ferdigattest for tiltaket.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsformål og tilhører reguleringsplan nr. 636, gnr. 85, bnr. 3, 5 og 27, Stangenes. Erstatningstomter i forbindelse med skjærgårdspark, datert: 08.09.1993, samt tilleggsbestemmelser til reguleringsplan for gnr. 85/3, 5, 27 Stangenes, godkjent bystyret 03.11.99, samt plan 636A, bestemmelser tilhørende bebyggelsesplan, Buane hytteområde, gnr. 85, bnr. 3, 5, 27, Stangenes, godkent: 03.11.99. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Veien inn i området har bom. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og kloakk.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 2404. Tinglyst: 07.02.2002. Bestemmelse om gjerde. Kommunale rettigheter / påbud i henhold til skjøte / festekontrakt.

Rettigheter på 4204-85/27, rettigheter i eiendomsrett:
Dagboknr. 241673. Tinglyst: 06.03.2007. Bestemmelse om bryggeplass. Rett til sjøbod.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

6 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 900 000,-)) 188 970,- (Omkostninger totalt) 7 088 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 13 633 pr. år

Eiendomsskatt

Kr. 7504,- for år 2023 er inkludert i de årlige kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Kr. 830 178,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Håklova 13, Gnr. 85 Bnr. 85 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0100

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0100. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 6 900 000,-) (Kr.80 000) Tilrettelegging (Kr.15 500) Totalt kr. (Kr.113 835)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3069166