Justvik

Grostølveien 69

Prisantydning
3 290 000 kr
Omkostninger
102 550 kr
Totalpris
3 392 550 kr
Byggeår
2024
Internt bruksareal (BRA‑i)
137 ㎡
Bruksareal
137 ㎡
Tomteareal
4 769 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Tiltalende nyoppført hytte med usjenert og solrik beliggenhet like ved Hemningsvannet - Stor tomt (3 tomter) og garasje

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

1.etg.: Vindfang, stue/kjøkken, bad og gang.
Loft: Stue, kott og 2 soverom.
Garasje.

Oppvarming

Ved og elektrisk. Peisovn i stuen. Varmekabler i gulv i vindfang, gang og bad.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand sentrum kjør mot Oslo og tar av til høyre til Vige/Ålefjær etter Bjørndalssletta. Kjør forbi innkjøring til Justneshalvøya og forbi Justvik Båthavn. Ta så første innkjøring inn Grostølveien på venstre side og følg denne innover Følg så veien innover og ta til venstre etter båthavnen inn til Grostøl. Kjør forbi Joker og fotballbanen og følg Grostølveien innover til Hemningsvannet og deretter ta første vei opp til venstre og følg denne til endes. Visning vil bli skiltet.

Parkering

Garasje på 24 kvm samt biloppstillingsplasser på tomten.

Beliggenhet

Landlig, solrik og usjenert beliggenhet i Grostølveien på Justvik. Umiddelbar nærhet til Hemningsvannet med flotte bademuligheter. Det er også kort vei til Gilsvannet og til sjøen. For øvrig flott naturområde i området med tur- , fiske- og bademuligheter. Inngang til
Jegersberg innerst i Grostølveien samt gamle postveien med mange turvalg og oppmerkede løyper. Kort vei til nærbutikk, skoler,
barnehager m.m. Ca 15 min med bil til Sørlandsparken, Dyreparken, Ikea og Kristiansand sentrum med alle fasiliteter.

Eiendommen består av 3 tomter på tilsammen 4.769 kvm. så her er det god plass å boltre seg på både for store og små.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 24.06.2024. Ferdigattesten gjelder oppføring av hytte, garasje og minirenseanlegg slik det er beskrevet i rammetillatelse av 25.01.2022, igangsettingstillatelse av dato 08.02.22 og til endringstillatelse av 24.06.2024. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger igangsettingstillatelse for hytte og garasje samt minirenseanlegg, datert 08.02.2022. Omfatter riving og gjenoppretting av hytte, garasje og minirenseanlegg.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann og avløp. Det er brønn og septiktank.

Privat vei. Det er tinglyst bestemmelse om veirett. Den til enhver tid eier av gnr. 19 bnr. 154 og 156, har rett til å benytte den nye anlagte vei frem til disse eiendommen. Eieren av gnr 19, bnr 154 og 156, skal alene vedlikeholde veien fra krysset og opp til huset, med vedlikeholdet fra krysset ned til hovedveien bæres i fellesskap av de som benytter denne vei.
Det er tinglyst veirett over gnr. 116, bnr. 2 som vist på vedlagt tegning. Rettighetshaver er gnr. 116, bnr. 154, 156 og 153. Servitutt med tegning ligger vedlagt senere i salgsoppgaven.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til LNF (Natur-, landbruk- og friluftsområder), og er en del av kommuneplanens arealdel 2024 - 2035. I områder som er lagt ut til LNF er det ikke tillat med annen bygge- og anleggsvirksomhet en den som har dirkete tilknytning til landbruk eller stedbunden næring. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging, rivning m.m. 

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser:
09.05.1961 - Dokumentnr: 500672 - Bestemmelse om veg

13.09.1966 - Dokumentnr: 5695 - Bestemmelse om veg. Gjelder denne registerenheten med flere

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter:
20.08.2021 - Dokumentnr: 1020908 - Bestemmelse om veg. Rettighet hefter i: Knr:4204 Gnr:116 Bnr:2

Kommentar konsesjon

To av matriklene er ubebygd og egenerklæring om konsesjonsfrihet fylles ut. Kjøper må undertegne egenerklæringen før megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger. 

Info energiklasse

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 82 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 16 500,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 102 550,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatten vil nok øke nå som eiendommen er bebygd med ny bolig. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tiltalende nyoppført hytte med et pent materialvalg og flotte løsninger. Innhold 1.etg.: Vindfang med garderobeplass. Stor lys stue med peisovn, spiseplass og utgang terrasse. Delvis åpen kjøkkenløsning med stilfull innredning. Integrert komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Pent bad med dusjhjørne, baderomsinnredning og wc. Gang med oppgang loft og egen utgang. Her er det opplegg vaskemaskin. Loft: Romslig loftstue, kott og kott i knevegg. 2 soverom. Garasje.

Arealmåling
Tilstandsrapport foreligger ikke. Arealmåling utført av Bare Takst AS v/Gøran Bardoff den 18.06.2024 

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring iht. vilkår.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser:
09.05.1961 - Dokumentnr: 500672 - Bestemmelse om veg

13.09.1966 - Dokumentnr: 5695 - Bestemmelse om veg. Gjelder denne registerenheten med flere

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter:
20.08.2021 - Dokumentnr: 1020908 - Bestemmelse om veg. Rettighet hefter i: Knr:4204 Gnr:116 Bnr:2

Info kommunale avgifter

Renovasjon faktureres direkte fra Avfall Sør. Beregnet årsbeløp for hytterenovasjon2024 er kr. 1 682,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern
Produktnummer: A413A894-F3ED-4967-B41D-32A3C529FA34