Vestsida

Grønstensgate 4

Prisantydning
2 600 000 kr
Omkostninger
80 870 kr
Totalpris
2 680 870 kr
Formuesverdi
609 546 kr
Formuesverdi sekundær
2 194 367 kr
Kommunale avgifter
20 330 kr / år
Byggeår
1900
P-rom
109 ㎡
Bruksareal
110 ㎡
Tomteareal
700 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Sentralt beliggende enebolig på "Vessia" - Stor hage og nærhet til skoler og barnehage. Stor dobbelgarasje

Om eiendommen

Standard

Boligen holder normal og til dels noe eldre standard på enkelte deler av bygningen. Fra gårdsplass er det overbygget inngangsparti inn til entrè med store skyvedørsgarderober som gir godt med oppbevaring og plass til familiens yttertøy. Videre kommer du inn i en todelt stue og spisestue. Løsningen er typisk for boliger fra denne perioden, og begge delene av rommet er enkle å møblere i forskjellige løsninger. Fra spisestuedelen er det utgang til hagen.

Kjøkkenet er av god størrelse, og har montert kjøkkeninnredning i heltre furu. I innredningen er det montert integrert stekeovn og platetopp i hjørnet, med kjøkkenventilator  over. For øvrig oppvaskmaskin under benk og frittstående kjøleskap. Innredningen har godt med skap- og skuffeplass, med takhøye overskap, høyskap og skuffer og skap som går hele høyden fra benkeplate til himlingen.

På kjøkkenet er det plass til frokostgruppe, og det er murt grue med åpen peis i samme teglsteinsutførelse som ventilatorhetten. Ildstedet har fyringsforbud, og det anbefales piperehabilitering/-fornying. Entré, stue og kjøkken har pene, nyere laminatgulv av typen Pergo lys eik, stående og liggende panel på vegger og panelte himlinger.

I tilknytning til entré er det et toalettrom under trappen der det er montert gulvtoalett og servant på vegg.

Opp i 2. etasjens gang er det adkomst til to av de tre soverommene, samt bad og en bod. Soverommet som benyttes til hovedsoverom i dag har også tilgang videre til et vaskerom med opplegg til vaskemaskin og utslagsvask. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng og garderobeløsning.

Med tilgang direkte fra hovedsoverommet er det ett soverom med plass til seng, skrivepult og garderobeløsning.

Soverom 3 ligger med adkomst direkte fra gangen, og også dette har plass til seng, skrivepult og garderobeløsning. Gulvet i gangen i 2. etasje har store skjevheter, og det er gjort bemerkninger angående dette fra takstmann. Gulv i øvrige rom i etasjen har ikke avvik i denne grad.

Baderommet er et praktisk familiebad med både badekar og dusjnisje. Rommet har flislagt gulv med gulvvarme, og delvis flislagte og panelte vegger. Takvindu gir godt med naturlig lysinnslipp. Badekar i murt og flislagt løsning. Dusjnisjen er helfliset og har dusj på vegg med forheng. Søyleservant med veggspeil og gulvtoalett for øvrig. God plass til oppbevaring på badet.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 109 kvm, Bruksareal: 110 kvm Sekundærrom: 1 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 59 m²  - 2. etg.  51m².
P-rom inkl:
1. etg.: Entré/trapperom, Wc , Stue, Kjøkken
2. etg.: Gang, bad, vaskerom og 3 soverom.
S-rom inkl.: Kott

Garasje:
Bra: 58 m² - S-rom: 58 m²
S-rom inkl.: Garasjerom

Boligens kjeller består av krypkjeller og kjellerrom. Kjellerrom har takhøyde på cirka 170cm, og er derfor ikke målbare og oppgitt med areal.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1900 i følge Porsgrunn kommune.

Oppvarming

Åpen peis/grue på kjøkken. På grunn av pipen tilstand er det fyringsforbud i boligen. For å utbedre og få godkjent pipen anbefales det piperehabilitering/fornying. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Terje Sandersen den 20.09.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Utvendig > Utvendige trapper
Mangler rekkverk på utvendig trapp på trapp ned til hagen fra stue
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt skjevheter i gulv. TG3 gis på grunn av gulv i gang 2. etg.
Innvendig > Pipe og ildsted
Mangler ildfast plate ved feieluke, ikke synlige pipevanger og fyringsforbud.
Innvendig > Innvendige trapper
Rekkverkshøyde, lysåpning og krav til håndløper oppfyller ikke dagens krav
Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Våtrom > Generell > Bad/wc
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Sprukket flis og fuger.
Tomteforhold > Drenering
Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.

TG2 - AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Taktekking
Mose og slitasje på grunn av elde. Liten overlapp på takstein og noen løse stein ved takvindu
Utvendig > Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mangler snøfangere, men dette var det ikke krav om på oppføringstidspunktet.
Utvendig > Veggkonstruksjon
Det opplyses at det var noe fukt på kantbjelker på yttervegg under trapp
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Det er registrert spor av treskadedyr, men det er ikke vurdert om det er viksom eller omfang. Ytterligere vurdering anbefales
Utvendig > Vinduer
Vinduer i 2. etg. er ikke godkjent som rømningsvei, da bredde + høyde må minst være 1,5 meter.Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Avvik rundt innsettingsdetaljer. Flere bemerkninger.
Utvendig > Dører
Varandadør går tregt og er vanskelig å lukke.
Innvendig > Radon
Ikke foretatt radonmåling. Boligen ligger i et område som viser forekomst av radon.
Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Vaskerom
Belegg ligger på utsiden av panel og det er ikke våtromsplater på vegg ved utslagsvask.
Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad/wc
Sprukket flis og fuger på bad.
Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
Kun naturlig avtrekk fra rommet.
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Hovedstoppekran har rustet overflate.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbruktpå innvendige avløpsledninger. Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Tomteforhold > Byggegrunn
Mindre sprekker er registrert i fuger mellom steinblokker.
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Grunnmuren har sprekkdannelser.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

Punktene overfor er hentet fra tilstandsrapport. Forklaring under hvert punkt kan være et sammendrag. Interessenter må lese tilstandsrapport for å se komplett informasjon.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Beliggenhet

Attraktiv og svært sentral beliggenhet på Vestsida, med gangavstand til Porsgrunn sentrum og området med Porsgrund Porselen. Vestsida skole med tilbud fra 1. til 10. trinn ligger i umiddelbar nærhet, og med inngjerdet hage er det også meget barnevennlig.

Eiendommen ligger i et etablert boligområde bestående av enebolig- og blokkbebyggelse, kun 1 kilometers gange fra området ved Down Town. På veien til Down Town passerer du samtidig blant annet to dagligvareforretninger, treningssenter, helsetilbud med blant annet fysioterapi og apotek. Her bor du altså svært sentralt, men likevel tilbaketrukket fra hovedvei og støy.

Gode bussforbindelser i området, og i tillegg til nevnte gangavstand det enkel adkomst til Porsgrunn og Skien både med bil og sykkel. Beveger du deg fra Grønstensgate og vestover har du tilgang til flotte turløyper i området ved Kverndammen og videre mot den populære toppturen til Brentås. Videre herfra er det flotte løyper, godt egnet for alle aldre.

Tomt

Areal: 700 kvm, Eierform: Festet og eiet tomt.
Tomten består av to bruksnumre. Ett av bruksnumrene er festetomt med Porsgrunn kommune som grunneier. Festeavgiften på kr 1.478,- er inkludert i de kommunale avgiftene.

Parkering

God plass til parkering i dobbel garasje og foran garasjen. Garasjen har enkel standard, men er av god størrelse med ekstra lengde. Her får du god plass til to biler og ekstra lagringsplass i tillegg.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse på grunn av ukjent årsak. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Takstmann opplyser at enkelte av vinduene i 2. etasjens soverom ikke oppfyller kravene til rømningsvei på grunn av størrelsen på vinduet.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse, tilhører reguleringsplan Klyvejordet, Vestsia hageby, datert 24.01.2002.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse - nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 13.06.2019.

Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen, plannavn "Sykkelekspressveg".

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
2003/14696-3/101  Forkjøpsrett  
Tinglyst: 30.09.2003 
Rettighetshaver Arnfinn Røe, f. 090271
Gjelder t.o.m. 29.03.2005
Gjelder denne registerenheten med flere
Denne rettigheten er utgått på tid og ikke lenger gjeldende.

1903/900176-2/101  Festekontrakt - vilkår  
Tinglyst: 19.12.1903 
ÅRLIG AVGIFT NOK 18
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 65 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 600 000,-)) 80 870,- (Omkostninger totalt) 2 680 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 20 330 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer festeavgift som for tiden er på kr 1.478,- per år. Festeavgiften faktureres en gang i året.

Formuesverdi

Primær: Kr. 609 546,- for år 2020. Sekundær: Kr. 2 194 367,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Grønstensgate 4, Gnr. 200 Bnr. 929 og Gnr. 200 Bnr. 930 i Porsgrunn kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Integrerte hvitevarer.
Frittstående kjøleskap samt panelovner i 2. etasje medfølger ikke.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 45 07 36 47.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

81-22-0142

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-22-0142. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Fredrik Risanger Busk, tlf. 45 07 36 47

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Fastpris kr. 40 000,-, Tilretteleggingsgebyr kr. 12 000,-  samt Markedspakke kr. 16 500,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3061283