Borhaug

Grettestøveien 1

Prisantydning
3 490 000 kr
Omkostninger
103 120 kr
Totalpris
3 593 120 kr
Formuesverdi
483 173 kr
Formuesverdi sekundær
1 739 422 kr
Kommunale avgifter
12 282 kr / år
Byggeår
1954
P-rom
146 ㎡
Bruksareal
216 ㎡
Tomteareal
806 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

PÅMELDINGSVISNING MANDAG 30/1 KL. 17 - Pen innholdsrik enebolig på solrik tomt med havutsikt.

Om eiendommen

Standard

Pen innholdsrik enebolig meg gjennomgående normal standard. Boligen ble i 2013/2014 omfattende renovert. Gulvene er i hovedsak belagt med parkett og belegg. Veggene er bekledd med malt huntonitt i lyse fargetoner med innslag av et par oppmalte rom i moderne fargetoner. 

Lyst innredet stue med gode vindusflater som slipper godt med lys inn og den flotte utsikten kan beskues fra flere hold. På kalde dager kan man fyre opp i en moderne vedovn som står fint sentrert i stuen. Stuens utforming gir rom for innredning i soner. Ved spesielle anledninger er det mulig å anrette med langbord. Utgang fra stuen til en stor terrasse med hagestue hvor man kan nyte solen store deler av dagen, samt utgang til en balkong i front.

Kjøkkenet har adkomst fra stua. Godt utstyrt og pent innredet Ikea kjøkken med profilert innredning og integrerte hvitevarer som medfølger handelen. Kjøleskap er enkeltstående og medfølger handelen. Plass til et lite spisemøblement.

Boligen er utstyrt med 2 bad i lik utførelse med belegg på gulv og vegger bekledd med baderomsplater  Badene er videre utstyrt med baderomsinnredning, toalett og dusjkabinett. Fuktstyrt avtrekksvifte.
Vaskerommet ligger i kjelleren.

Praktisk loftstue på loftet med vinduer vendt mot utsikten. Her kan man nyte roen og nyte utsikten mot moloen og havet. De mange flotte solnedgangene er et skue fra dette rommet. Ekstra god takhøyde gir rommet en god atmosfære. Hemsetrapp fra stua opp til hemsen. Hemsen har mye gulvplass med lagringsmuligheter. Hemsen er ikke godkjent til varig opphold og har ikke ståhøyde.

Boligen er innredet med totalt 4 soverom, fordelt med 1 i 1. etasje og 3 på loft. På loftet er det også etablert en tv-stue og et bibliotek.

Godt med lagringsplass i boligen med lagring i kjeller.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 146 kvm, Bruksareal: 216 kvm, Sekundærrom: 70 kvm.

- 1. etasje -
BRA: 73 kvm, P-rom: 71 kvm.
P-rom inkl.: Vindfang, gang, stue, kjøkken, bad og soverom.
S-rom inkl.: Bod i vindfang.

- Loft -
BRA: 75 kvm, P-rom: 75 kvm.
P-rom inkl.: Stue, kontor, 4 soverom og bad.

- Kjeller -
BRA: 68 kvm, S-rom: 68 kvm.
S-rom inkl.: Kjellerboder.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Byggeår og byggemåte

1954 ifølge Farsund kommune.

Påkostning og modernisering

Enebolig bygget i 1954, renovert og påbygget en etasje i 2013/14. Boligen er godt vedlikeholdt i forhold til alder. Se tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

Oppvarming

Oppvarming via varmepumpe (fra 2012), vedodvn i stue og for øvrig elektrisk oppvarming ved bl.a. panelovn som varmekilde. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

I kjeller og i carport ligger diverse materialer/isolasjon som vil medfølge. Materialene er tiltenkt til hagestue og fliser til kjellergulv. Selger har ingen garanti for at det er komplett materialpakke for ferdigstillelse.

Det er lagt inn fiber fra Alt-i-boks.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Karstein Brox den 07.11.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Enebolig bygget i 1954, renovert og påbygget en etasje i 2013/14. Boligen er godt vedlikeholdt i forhold til alder. Det er behov for justering terrassedører i 1.etasje og kjellerdøra må vedlikeholdes. Tidligere kom det litt vann inn på muren over vindu i østvendt gavl og synes på himlingplater langs veggen. Årsak var feil montering av utvendig kledning rett over, dette er nå fikset og det var ingen unormal fuktindikasjoner i området ved befaringen. Det er ikke fall mot sluk i begge bad. Bad 1.etasje mangler tilluft via dør."

Følgende konstruksjoner er ikke undersøkt (TG IU):

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Mønedrager. Konstruksjonen er innkledd fra gesims til møne og derfor ikke kontrollert.

Følgende avvik har fått TG3 (store eller alvorlige avvik):

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Det er ingen lufting i konstruksjonen. Loftveranda har ikke lufting, ingen synlig ventilspalter.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):

Utvendig > Dører:
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Terrassedørene subber i karm og må justeres. Beslag løsning ved terskel på tofløyet terrassedør må endres. Løs glasslist på terrassedør loftstua. Kjellerdøra, utvendig dørblad, fineren begynner å løsne.

Innvendig > Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Belegg oppkant ved terskel.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll".

Våtrom > Ventilasjon > Bad:
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Belegg oppkant ved terskel.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll".

Tomteforhold > Drenering:
Saltutfelling på mur under vindu i østvendt gavl.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:
Grunnmuren har sprekkdannelser. Sprekk under vindu i sydvegg.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 5: Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? - Ja. Det var spor etter litt fukt over et vindu mot terassen. Det var feil på 2 kledningsbord, og de er blitt skiftet.

Pkt. 16: Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Satt opp rekkverk på terasse, av egeninnsats.

Pkt. 24: Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private
avtaler)? - Ja. Det går en vei over eiendommen som nabo har bruksrett over.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Farsund, kjør til Vanse. Ta så til venstre i krysset mot Lista fyr. Følg RV 43 i ca. 8 km. Ta til venstre mot Borshavn og til høyre i havna. Følg veien mot høyre og boligen ligger rett frem og er merket med Til Salgs-plakat fra Sørmegleren.

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært og sjarmerende boligområde i ytre del av Borhaug. Dette er et barnevennlig område med kort avstand til barneskole, barnehage, Bispen sandstrand, flotte turområder, kilometer med sandstrender, Lista Fyr, butikk og gatekjøkken. En av de mest populære surfespottene - Pisserenna - ligger rett på nedsiden av eiendommen. Mange av rekreasjonsområdene ligger med gangsavstand.

Eiendommen har fin utsikt fra flere hold og har sol fra tidlig morgen til kveld. De mange flotte solnedgangene er et skue fra eiendommen.

Fra eiendommen er det ca. 16 km til Farsund sentrum.

Tomt

Areal: 806 kvm, Eierform: Eiet tomt
Solrik tomt opparbeidet med stort plenlagt område. Plenområde er tilrettelagt med robotgressklipper som medfølger handelen. På tomten er det bærbusker og plommetrær. Tomtens størrelse gir rom for boltreplass. Asaltert innkjørsel og gruslagt vei.
Mot sørøst er det opparbeidet en gruslagt plass med tanke på å bygge garasje i fremtiden. Det er ikke søkt om tiltak, noe som evt. vil bli kjøpers ansvar.

Eiendommen er ikke fysisk oppmålt, og har usikre grenser. Oppgitt areal er basert på skylddeling og matrikkelinfo. Skylddelinger kan være unøyaktige og er ikke koordinatfestet, tomtens arealet kan derfor avvike i større eller mindre grad.

Grensene mot 36/27, 36/308 og 36/92 er oppmålt med geografiske koordinater fra matrikkelbrev og målebrev og er således avklart, grensene fremgår av matrikkelrapporten.
Grensen mot 36/76 i sør er oppmålt, men ikke med geografiske koordinater. Registrert grense i matrikkelen kan derfor avvike noe i forhold til de reelle grensene, gjeldene grense fremgår av vedlagte målebrev fra 1971.
Grensene mot gårdsveien i vest fremgår ikke av målebrev eller tilsvarende. Registrert grense i matrikkelen kan også her avvike noe i forhold til de reelle grensene, grunnlaget for denne grensen kan fremkomme av nevnte skylddelingsforretning.

Ved evt. senere oppmåling må et evt. arealavvik aksepteres.

Parkering

På egen eiendom og i carport.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 27.08.2013. Ferdigattesten gjelder for hele tilaket - påbygg og nybygg - "bolig, carport og grillstue". At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ellers tillatelse til bygging av terrasse, fasadeendring og biloppstillingsplass, datert 03.05.2007.

Det foreligger ikke plantegning for boligens 1. etasje og kjeller. Megler har dermed begrenset mulighet til å sjekke dagens bruks mot faktisk godkjenning. Fremlagte tegninger på ombyggingen i 2013/14 stemmer med dagens bruk.

Reguleringsplan

Eiendommen er uregulert, men avsatt til "boligbebyggelse", tilhørende kommunedelplan Farsund-Lista 2018-2028 (PlaniD: 90600), datert 08.03.2018.

Området mot syd og øst er i kommunedelplanen avsatt til fremtidig boligbebyggelse. Det er ikke mottatt noen nabovarsel vedr. bebyggelse på disse områdene pr. dd.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig nett (vannmåler) og privat avløp. Adkomst via privat vei.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen ikke har dokumentasjon på dagens avløpsløsning, men det er montert slamavskiller som sist ble tømt 3. mars 2021.
- Septiktank - Septiktanken er av betong. Det er klargjort for avløp til det offentlige i tanken, men ikke tilkoblet. Det er lagt nytt avløp fra boligen til septiktank og videre fra septiktank til påkoblingspunkt. 
Videre foreligger det pålegg om endring av tilknytningsforhold, og det er sendt anmodningsbrev angående tilkobling til offentlig avløpsnett. Tilkobling må påregnes. Dette ifølge Farsund kommune. Pr. 2022 er påkoblingskostnaden kr. 22.000,- ink. mva.

- Tinglyst veirett -
Det gjøres oppmerksom på at det foreligger en tinglyst erklæring om veirett, datert 27. mars 2006. Grettestølveien 1 (gnr. 36, bnr. 220) gir veirett over sørenden av eiendommen (vist i kart) til gnr. 36/bnr. 220. Veiretten gjelder en 3 meter bred vei. Erklæringen er vedlagt salgsoppgaven.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1954/806-3/40  Bestemmelse om veg 24.09.1954 
rettighetshaver:Knr:4206 Gnr:36 Bnr:76

2006/176171-1/200  Bestemmelse om veg 27.03.2006 
rettighetshaver:Knr:4206 Gnr:36 Bnr:92

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

1954/806-2/40  Bestemmelse om vannrett 24.09.1954 
rettighetshaver:Knr:4206 Gnr:36 Bnr:220

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,-)) 103 120,- (Omkostninger totalt) 3 593 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 12 282 pr. år pr. 2022.
Dette beløpet inkluderer standardgebyrer og forburk for vann, vannmålerleie, slamavskiller, grunngebyr slam og standard renovasjon, samt eiendomsskatt. Beløpet vil variere avhenging av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 2.600,- pr. år pr. 2022 for denne eiendommen.

Formuesverdi

Primær: Kr. 483 173,- for år 2020.
Sekundær: Kr. 1 739 422,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Grettestøveien 1, Gnr. 36 Bnr. 220 i Farsund kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, fryseskap/-boks, komfyr/stekevon/koketopp, oppvaskmaskin og vaskemaskin. Det gjøres oppmerksom på at kommode i loftstue og på soverom ikke medfølger salget.

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 73.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

61-22-0193

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-22-0193. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Avdelingsleder Anita Cecilie Gabrielsen, tlf. 40 40 80 73

Vederlag

Digital Markedspakke Synlig (Kr.6 350) Oppgjør (Kr.7 100) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 490 000,-) (Kr.45 370) Tilrettelegging (Kr.13 900) Totalt kr. (Kr.73 305)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3066164