Borgestad

Gregorius Dagssons gate 232A

Kommunale avgifter
22 317 kr / år
Byggeår
1951
P-rom
241 ㎡
Bruksareal
289 ㎡
Tomteareal
758 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Om eiendommen

Enebolig + godkjent utleiedel med egen inngang og gårdsplass. Beliggende i barnevennlig og populært boligområde.

Om eiendommen

Innhold

1. etasje: Hall, stue, spisestue, kjøkken, trapperom, kjøkken tilbygg, stue tilbygg, vindfang tilbygg, wc tilbygg, soverom og bad tilbygg. 
2. etasje: Gang/trapperom, bad og 3 soverom.
Kjeller: Stue, vaskerom, bad, vaskerom tilbygg, gang/trapperom tilbygg, bod og bod tilbygg 2.

Standard

1. Etasje
Hall/vindfang har plass til å henge og sette fra seg yttertøy og sko.

Stue nr. 1 er delt inn i to deler med plass til ulike soner. Innredet med peis som varmer godt på kalde kvelder. Utgang til veranda. Parkett på gulvet, malt strie på veggene og tak-ess plater i himlingen.

Stue nr. 2 (tilbygg) fremstår enkel å møblere, og er innredet med eldre vedovn og varmepumpe. Utgang til veranda. Parkett på gulvet, tapet på veggene og tak-ess plater i himlingen.

Spisestue med parkett på gulvet, malte vegger og malt panel i himlingen.

Kjøkken nr. 1 har innredning fra 1987 med profilerte fronter og laminert benkeplate. Flis på vegg under overskap. Det er opplegg og plass til kjøleskap og komfyr. Det er vinylbelegg på gulvet, malt strie på veggene og finerte plater i himlingen.

Kjøkken nr. 2 (tilbygg) har innredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Flis på vegg under overskap. Det er opplegg og plass til kjøleskap og komfyr. Det er vinylbelegg på gulvet, malt strie på veggene og tak-ess plater i himlingen.

Baderom (tilbygg) fra 1979 innredet med servant, og nyere dusjkabinett. Vinylbelegg på gulvet, tapet på veggene og tak-ess plater i himlingen.

Toalettrommet (tilbygg) er innredet med toalett og servant. Vinylbelegg på gulvet, tapet på veggene og tak-ess plater i himlingen.

Det er et soverom i 1. etasje, dette ligger i tilbygget.

2. etasje
Baderom fra 1987 innredet med servantskap, toalett og nyere dusjkabinett. Flis med varmekabler på gulvet, malte plater på veggene og malte mdf-plater i himlingen.

Det er 3 soverom i denne etasjen. Rommene har laminat på gulvet og malt panel på vegger og i himling. Plassbygd skap på det ene soverommet.

Kjeller   
Gang har flis med varmekabler på gulvet, malte vegger og malt himling. 

Kjellerstue med barløsning. Laminat på gulvet med varmefolie og panel på veggene og i himling.

Baderom fra byggeår innredet med servantskap, toalett, badekar og dusjkabinett. Flis fra 2002 med varmekabler på gulvet, malt tapet på veggene og malte mdf-panel i himlingen.

Vaskerom fra byggeår innredet med utslagsvask og opplegg til vaskemaskin. Betong med plastmatter på gulvet, malt mur og mdf-plater på veggene og mdf-panel i himlingen.

Vaskerom (tilbygg) fra 1979 er innredet med utslagsvask, varmtvannsbereder og opplegg til vaskemaskin. Betonggulv, mur og plater på veggene og panel i himlingen.

Rom i kjeller har flis på gulvet med varmekabler, malte vegger og malt panel i himling.

Boder med plass til lagring.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 241 kvm
Bruksareal: 289 kvm
S-rom: 48 kvm

P-rom inneholder: 
1. etasje (P-rom: 132 kvm): Hall, stue, spisestue, kjøkken, trapperom, kjøkken tilbygg, stue tilbygg, vindfang tilbygg, wc tilbygg soverom og bad tilbygg. 
2. etasje (P-rom: 44 kvm): Gang/trapperom, bad og 3 soverom.
Kjeller (P-rom: 65 kvm): Stue, vaskerom, bad, vaskerom tilbygg og gang/trapperom tilbygg.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1951 i følge Skien kommune.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe i begge deler av boligen. Forøvrig elektrisk oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Pelias har vært på befaring og observert flere områder/punkter med bark på bærebjelker, samt oppdaget ganger og hull i disse områdene som er tegn på blåbukk aktivitet. Ved disse punktene er det også observert fint mel som er sort og hvit.
Blåbukk gjør i følge Pelias ingen annen skade enn å løsne tørr bark fra stokker. Se rapport i vedlegg til salgsoppgaven.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Are Bjørkheim den 19.05.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3:
- Våtrom > Generell > Bad
- Våtrom > Generell > Vaskerom
- Våtrom > Generell > Bad
- Våtrom > Generell > Bad tilbygg
- Våtrom > Generell > Vaskerom tilbygg
- Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken tilbygg
- Tomteforhold > Oljetank

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig > Taktekking tilbygg.
- Utvendig > Nedløp og beslag
- Utvendig > Veggkonstruksjon
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
- Utvendig > Vinduer
- Utvendig > Ytterdør tilbygg og verandadører.
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
- Innvendig > Overflater
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
- Innvendig > Radon
- Innvendig > Pipe og ildsted
- Innvendig > Rom Under Terreng
- Innvendig > Innvendige trapper
- Innvendig > Innvendige trapp tilbygg.
- Kjøkken > Overflater og innredning
- Tekniske installasjoner > Vannledninger
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank 2
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
- Tomteforhold > Drenering

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Skien følger man Gunnar Knudsensveg mot Porsgrunn og tar til venstre opp Meensvegen. I krysset tar man til høyre inn på Gregorius Dagssons gate, og følger veien i ca. 250 m. Boligen ligger på høyre hånd. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget attraktiv og barnevennlig beliggenhet i blindgate på Borgestad i Skien. Gangavstand til Buer barneskole, Menstad ungdomsskole og barnehager. I nærområdet ligger Meny Borgestad, idrettsanlegget til Borg og flotte turområder. Gode bussforbindelser til Skien og Porsgrunn.

Tomt

Areal: 758 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkering i garasje og steinbelagt gårdsplass. Ellers etter områdets bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 16.01.1953. Brukstillatelsen gjelder boligbygg, gjenstående arbeid: overflatebehandling på utvendig og innvendig på grunnmur, veranda mangler, bad er ikke montert og det mangler en del isolasjon over 2 etasjes himling. Kjellerdør er ikke innsatt.  At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ferdigattest datert 18.12.1973. Ferdigattesten gjelder tilbygg. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse-nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum, funksjonskrav og båndlegging for regulering etter pbl., og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Kartutsnitt for planen kan fås ved henvendelse til megler.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Det er i dag tilglyst en forkjøpsrett på eiendommen, denne vil bil slettet innen ovetagelse, og ikke lenger være gjeldende.

(1981/2012-2/101  Forkjøpsrett  
Tinglyst: 13.02.1981 
Anf. prioritet etter obligasjon(er) til Husbanken som til enhver til hviler på eiendommen.)

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har utleiedel. Eiendommen er registrert som en hel tomannsbolig.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 000,- (Dokumentavgift) 120 870,- (Omkostninger totalt) 4 620 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 22 317 pr. år

Formuesverdi

Primær: Kr. 956 933,- for år 2020. Sekundær: Kr. 3 444 959,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Gregorius Dagssons gate 232A, Gnr. 72 Bnr. 61 i Skien kommune.

Boligtype

Tomannsbolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 17 56 64.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-22-0075

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-22-0075. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen, tlf. 97 17 56 64

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,3%, Tilretteleggingshonorar kr 12 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Solgt

Kontakt megler

Varenummer: 3059292