Grava/Heistad

Grava terrasse 26B

Kommunale avgifter
28 268 kr / år
Byggeår
1987
P-rom
205 ㎡
Bruksareal
229 ㎡
Tomteareal
903 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

En svært innholdsrik enebolig over to plan med garasje og fin opparbeidet tomt. Gåavstand til skole/barnehage/turområder

Om eiendommen

Standard

Denne svært innholdsrike eneboligen ble bygget i 1987 og holder en god gjennomgående standard selv om mye er originalt. Her har eier selv vært med på å bygge boligen i sin tid, og har gjennom tiden holdt eiendommen godt vedlikeholdt både utvendig og innvendig. Dobbeltgarasje ble bygget i 1989 med to porter og er idag inndelt med verkstedsavdeling og vanlig bilparkering, samt med mye god lagringsplass. Begge kan brukes til parkering.

Første møte med boligen er et vindfang med nyere laminat på gulv og malt strie på vegger. Vindfang har et opphengshjørne med god plass til ytterklær og sko.

Romslig og fin stue med 3-stavs parkett på gulv og malt brystpanel på vegger som strekker seg ut i stue/gang. Stuen er luftig og fin og med utgang til svært hyggelige uteområder. Det er installert peisovn i rommet som varmer godt på kalde dager.

Kjøkkenrom med innredning fra byggeår har profilerte fronter og laminert benkeplate. Dobbel stålkum med ett grep blandebatteri. Det er fliset på vegg under overskap, nyere mekanisk avtrekkshette er montert til innredningen over komfyr. Av hvitevarer finnes kjøleskap og komfyr som medfølger salget. Det er plass og opplegg for oppvaskmaskin. I kjeller står et kjøleskap og en fryseboks som medfølger salget.

Romslig bad er flisbelagt på vegger og gulv med varmekabler. Rommet er innredet med servantskap med god lagring, innredning med dobbel servant, wc, bide og innmurt badekar.

Etasjen har 3 fine soverom i noe ulik størrelse og med vinylbelegg på gulv og malt strie på vegger. Hovedsoverom har stor skyvedørsgarderobe med speil, mens det er garderobeskap på øvrige rom.

Kjelleretasje:

Fra stuen er det tilkomst ned til boligens kjelleretasje. I trappehallen er det flisbelagt på gulv med varmekabler og panel på vegger. Fra hall går man inn til etasjens romslige kjellerstue. Her er det panel på vegger og i himling, samt vegg-til-vegg teppe på gulv med varmekabler. Rommet fremstår som et hyggelig og sosialt område, og kan brukes som ungdomsavdeling eller som ekstra stue for familien. Det står en eldre Ulefos peisovn i rommet som gir fra seg svært godt med varme.

Bad i kjelleretasje er flisbelagt på vegger og gulv med gulvvarme. Rommet er innredet med servant med speil og innredning, wc og dusjkabinett.

Vaskerom fremstår som praktisk og romslig med flis på gulv med varmekabler. Det er strie på vegg og panel i himling. Rommet er utstyrt med utslagsvask med benk og har opplegg for vaskemaskin. Det er god plass til både vaskemaskin og tørketrommel.

I kjeller er det diverse bodrom som fungerer svært godt til lagringsplass og det er satt opp flere hylleløsninger i noen av dem. En av bodene brukes idag til vedlagring. Dette rommet er ved gamle tegninger søkt om som soverom, så her er det muligheter ved behov. Rommene har betonggulv og pusset mur på vegger. Etasjen har egen inngang med vindfang.

På utsiden av av kjeller er det laget til en liten utebod under veranda med god lagring for hageutstyr og redskap.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 205 kvm. Bruksareal: 229 kvm. Sekundærrom: 24 kvm.

P-rom inneholder:
1. etasje: Vindfang, gang/trapperom, stue, kjøkken, bad og 3 soverom.
Underetasje: Gang/trapperom, vindfang, stue, bad og vaskerom.

S-rom inneholder:
Underetasje: Boder og utvendig bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1987 i følge Porsgrunn kommune.

Kort oppsummert:
Byggegrunn består av antatt fjell, og ringmur med grunnmur av lettklinkerblokker. Yttervegger består av isolert bindingsverk med vindtetting. Yttervegg utvendig påmontert bordkledning. Saltak med kaldloft. Taket er tekket med betongstein. Takrenner, nedløp og beslag av platbelagt stål. Vinduer og dører med malt ramme og isolerglass. pipe beslått med pipehatt over tak fra 2022. Se tilstandsrapport for mer utfyllende informasjon om boligens konstruksjon.

Oppvarming

Det er varmekabler på bad, hall, vaskerom og kjellerstue.
Det er peisovn i stue og kjellerstue.
Forøvrig elektrisk oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Til informasjon er det sendt ut en nabovarsel i forbindelse med bygg av ny enebolig på gnr. 65 bnr. 46. Det må derfor påregnes at det på sikt kan komme et bygg på denne tomten. Dette gjelder det ubygde området nedenfor Grava Terrasse 26A. Se vedlagt plankart.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Are Bjørkheim den 11.04.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
- Våtrom > Generell > Bad: Våtrom må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
- Våtrom > Generell > Bad: Våtrom må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
- Våtrom > Generell > Vaskerom: Våtrom må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

TG2:
- Utvendig > Taktekking
- Utvendig > Vinduer
- Utvendig > Veranda
- Innvendig > Overflater med skader
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
- Innvendig > Rom Under Terreng
- Innvendig > Innvendige trapper
- Innvendig > Loftsluke
- Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom >Vaskerom
- Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
- Tekniske installasjoner > Vannledninger
- Tomteforhold > Drenering
- Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
- Tomteforhold > Forstøtningsmurer

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Selgers punkter i egenerklæringsskjema:
Punkt 1: Vinteren 1988. Lekkasje pga. frostskade på utekran (østre vegg i vaskerom). Laget åpning/luke i veggen og skiftet kran. Oppdaget lekkasje i kjøkkenbenken ved tømming av oppvaskmaskin i 2015. Feil funnet/tett utløp/rengjort, tørket opp. Ikke oppdaget lukt, råte eller soppskader i forb. med lekkasjene i ettertid. Takstmann orientert om lekkasjene under befaringen 13. des. 2022. Bad i 1.etasje: Riss i gulv venstre side for dør, ca. 30 cm.

Punkt 2: Bad i sokkeletasjen er utført ved egeninnsats/dugnad. Fliser på nordre og østre vegg og gulv . Underlag:avrettet/pusset leca. Montert dusjkabinett. Rommet var klargjort til våtrom i 1987 (byggeår). Dvs. gulvsluk, toalett og røropplegg var klart til videreføring/ferdigstillelse. Badet ferdiggjort av eier i 1997. Det var ikke/ble ikke montert/benyttet membran.

Punkt 4: Montert ny varmtvannstank, byttet 5 batterier og en stoppekran i 2022.

Punkt 5: Fuktmerke (20x20 cm) i det nordøstre hjørne i bod 1 (sokkeletasje). Forøvrig ikke registrert fuktproblemer. Ref. også tilstandsrapport fra takstmann.

Punkt 8: Boder; (3 stk. sokkeletasje) det og riss og sprekker i gulvene. Det er også riss/sprekker i veggene i bod 1. Nordre og østre vegg. Bod 2/soverom: Spekket fuger i veggene mot nord og vest. Brukt som hobbyrom/vedbod. Ris i gulv. Bod 3 (innenfor vaskerom). Ris i gulv. Utvendig vegg sokkeletasje i mot vest er det noen sprekker/riss. Ref. også tilstandsrapport. Når nytt teppe/fliser/parkett evt. skal legges i kjellerstue må det antagelig til en avretting før nytt "gulv" legges.

Punkt 9: Har hatt mus på loftet 2 vintrer. Tatt/fjernet med vanlige musefeller. Har gjort tiltak sommeren 2022 for å hindre gjentagelse.

Punkt 11: Har hatt kontroll og utbedret feil og mangler i 2022. Har selv montert 4 stk. stikkontakter i sokkeletasjen i 2010.

Punkt 12: Sjekk av det elektriske anlegget utført 16.08.22 Alle mangler/skader utbedret 26.08.22. Elsikkerhetsdokumentasjon, rapport fra risikovurdering og sluttkontroll utsted 26.08.22. Samsvarserklaering utsted 26.08.22. Kontroll/etterarbeid er utført av Elektro 4 A/S og dokumentene er overført til www boligmappa.

Punkt 16: Garasjen er bygd i egenregi i 1988. Det ble benyttet noe brukte materialer (5-10 %) Montert port (2 dører) i vestre garasjeløpet i 2021. Denne går noe tregt og siger, må justeres. 1 stk. leddport montert av firmaet HD Solskjerming AS i 2018 "østre garasjeløp". Skiftet enkelte bord/mindre utbedringer før maling av garasjen høsten 2022.

Punkt 19: Nabovarsel om byggeplaner/endringer mottatt 3. nov. 2022. Gjelder gnr. 65/bnr. 66. Dvs. rett syd for eiendommen.

Punkt 21: Gjennomført fra 2011-11-05 til 2012-02.12. Kundenr. 3811468:1 Resultat: I første etasje er det målt 60 Bg/m3 i årsmiddelverdi. I sokkeletasjen er det målt 110 Bg/m3 i årsmiddelverdi. Tiltak etter tilbakemeldingen: Montert 2 stk. lufteventiler i 1. etasje (nord/syd). Montert "ventil/åpning" fra kjellerstue til stue (18x40 cm).

Punkt 22: Avkjørsel til offentlig veg i Porsgrunn kommune er søkt om den 15. desember 1986. Søknaden er/ble innvilget. J.nr.:1039/86. Arkiv SVH/HGJ. Avkjøringen ble bygget i 1987 Avkjøringen har ikke vaert sjekket/kontrollert i ettertid i forhold til skisse.

Punkt 24: Tinglyst rett til fremtidig vedlikehold av vann og kloakkledninger fra Gnr.66/Bnr.12 og frem til stoppekran på Gnr, 66/Bnr.113 (søndre del av eiendommen). Gnr.66/Bnr.113 har rett til fremtidig vedlikehold av vann og kloakkledning frem til off. ledningsnett som ligger på Gnr.65/Bnr.16. Dagbokført 24, nov. 1986 (30273) hos byfogden i Porsgrunn og Skien.

Tilleggskommentar: Knirk i gulvet mellom kjøkkenet og trapp Markise soverom 3, snor defekt/må skiftes. Fuktskader etter vanning av blomster på parketten som er inne i karnappvinduet mot syd (stue). 2 stk. løse fliser registrert i hall. Fundamentering av bygg: Bygget er fundamentert i utsprengt fjelltomt. Lagt på 30-50 cm med løsmasse med avretting. Støpt ringmur 25 x 30 cm. Deretter blokket opp med leca. Vegger "pusset" med mørtel og pålagt grunnmurspapp (vorte/plast). Deretter fylt rundt med telefrie masser. Gulvene i kjeller støpt i før oppfylling rundt grunnmur. Kjellerstue: Brenn/svimerker i veggteppe foran/ved ovnen i kjellerstua pga. fyring i vedovn.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger svært fint til på Grava/Heistad i et rolig og godt etablert boligområde med nærhet til nydelige turområder og trivelige omgivelser. Fra boligen er det trygge veier ned til Heistad barne- og ungdomsskole, og for de minste er det ca. 5 minutter å trille til Rypevegen barnehage. Kort vei ned til fritidsaktiviteter på H.E.I med fotball, svømmehall, frisbee, ballbinge m.m. Om vinteren blir det lagt opp til skiløyper på fritidsanlegget som kan benyttes av alle. Heistad legekontor ligger i samme område, og dagligvarehandel kan gjøres unna på Rema 1000 eller Kiwi Heistad.

Det er ca. 13 minutter å kjøre til Porsgrunn sentrum og 10 minutter å kjøre til Stathelle. Hyppige bussforbindelser langs Breviksveien med ca. 5 minutters gåavstand eller langs Pans veg. Forøvrig har Heistad et bredt utvalg av mange fine turmuligheter og turstier i Gravaskogen eller langs Frierstien og kyststien. Kort vei også til rideskole (Rød gård).

Tomt

Areal: 903 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten ligger høyt og fritt i skråning med nydelige solforhold og med lite innsyn. Det er asfaltert innkjørsel og steinbelagt passasje fra garasje til bolig som strekker seg rundt på nordlig side. På fremsiden av boligen er det fin og slett plen med diverse beplantning i skråning. På den øvrige siden er det hyggelige sitteområder hvor solen og kaffekoppen kan nytes.

Parkering

Parkering skjer i garasje eller i asfaltert innkjørsel.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 23.11.87. Ferdigattesten gjelder nybygg bolighus.

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 20.06.89. Brukstillatelsen gjelder nybygg garasje, gjenstående arbeid: Gavelvegg må klees ferdig og post monteres.

At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger og kjørevei, tilhører reguleringsplan Søndre Gravåsen, datert 27.11.1964.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse - nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 13.06.2019.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
1986/30421-4/101  Best. om vann/kloakkledn.  
Tinglyst: 25.11.1986

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Odel

Nei.

Konsesjon

Nei.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 93 750,- (Dokumentavgift) 110 220,- (Omkostninger totalt) 4 010 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 28 268 pr. år

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 159 234,- for år 2021. Sekundær: Kr. ,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Grava terrasse 26B, Gnr. 66 Bnr. 113 i Porsgrunn kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Kjøleskap og komfyr på kjøkken medfølger salget.
Fryseboks og kjøleskap i kjellerbod medfølger salget.

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 98 83 27 82.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

81-22-0111

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-22-0111. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rose Røstberg, tlf. 98 83 27 82

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,2%, Tilretteleggingshonorar kr 6 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Solgt
Varenummer: 3062936