Fjelestad / Evje

Grastjønnvegen 25

Prisantydning
1 390 000 kr
Omkostninger
51 220 kr
Totalpris
1 441 220 kr
Formuesverdi sekundær
241 878 kr
Byggeår
1995
P-rom
81 ㎡
Bruksareal
81 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Fjelestad/Evje - Romslig og pen hytte med 4 soverom og flott beliggenhet ved Grastjønn

Om eiendommen

Innhold

Stue/kjøkken, bad, toalettrom, gang og 4 soverom. Frittstående anneks.

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 81 kvm.
P-rom inkl.: Stue/kjøkken, soverom, soverom 2, soverom 3, soverom 4, bad, toalettrom.

Utvendig bod:
Bra: 10 m² - S-rom: 10 m²
S-rom inkl.: Utvendig bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Evje og hornnes kommune opplyser at det ikke foreligger noen godkjente byggetegninger i deres arkiv. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de er godkjent som. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Oppvarming

Ved og elektrisk. Vedovn i stuen.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand kjør RV9 mot Evje. Etter ca. 55 km ta til venstre mot Fjelestad og Abusland. Følg så skilt mot Fjelestad ved første veikryss til venstre og i neste veikryss til høyre. Kjør gjennom Fjelestad gård og fortsett forbi en stor garasje på venstre hånd. Fortsett opp bakken og ta til venstre. Følg veien til du får Grasstjønn og badeplass på venstre side. Ta til venstre her og hytten ligger i enden av stikkveien. Fellesvisning vil bli skiltet.

Parkering

Parkering ved hytten.

Beliggenhet

Solrik beliggenhet med nydelig utsikt mot Lille Grastjønn i attraktiv og populær hyttegrend på Fjelestad. Kjørevei til hytteveggen og fin utsikt. Fjelestad ligger på ca. 500 m.o.h. Fantastiske rekreasjonsmuligheter sommer som vinter med badevann i umiddelbar nærhet (Grastjønn) og et flott turterreng og løypenett. Oppkjørte skiløyper vinterstid. Kort vei til Hornnes med butikk og bensinstasjon samt Evje sentrum med de fleste fasiliteter. Kun ca. 45 minutter med bil til Bortelid Alpinanlegg.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det gjøres også oppmerksom på at det er manglende tegningsgrunnlag i kommunens arkiv. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Privat vei. Ikke tilkoblet offentlig vann eller avløp. Innlagt vann fra borrehull delt med 3 andre hytter (ikke søkt godkjent i kommunen) Cinderella forbrenningstoalett.

Adkomst over grunneiers eiendom med vedlikeholdsplikt. Nåværende eier har avtale med grunneier om at vedlikehold av vei skal finansieres av de fire hyttene som ligger i området. Ny eier må også godta en slik avtale med grunneier for å kunne benytte seg av veien.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse nåværende, tilhører reguleringsplan Fjellestad, Grastjønna, datert 19.01.1988 og kommuneplan for Evje og Hornnes 2020-2030. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 4008 - Festekontrakt - Vilkår. Tinglyst: 09.03.2001. festetid: 50 år. Årlig festeavgift: NOK 2.200. Bestemmelser om regulering av leien
Bestemmelser om forlengelse. Med flere bestemmelser. Gjelder feste. Gjelder denne registerenheten med flere.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen: Ingen rettigheter funnet.

Info energiklasse

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Økonomi

Omkostninger kjøper

1 390 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
34 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 390 000,-))

51 220,- (Omkostninger totalt)

1 441 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Pen og velholdt hytte med følgende innhold: Stue med peisovn, spiseplass og utgang terrasse, Tilbaketrukket kjøkkenløsning med innredning i eik. Integrert platetopp, komfyr og oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap. Spiseplass. Bad med dusjkabinett og baderomsinnredning. Toalettrom med Cinderella forbrenningstoalett. 4 soverom. Frittstående anneks/bod. Terrasse.


Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS den 27.08.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Hytte bygget 1995, dagens eier har eid siden 2001. Usjenert beliggenhet i populært område. Like ved badeplass, turområder og mange andre gode kvaliteter. Hytta fremstår hovedsaklig i normal teknisk stand, men det er påpekt merknader som anbefales noe vedlikehold på. Der det gis tg2 og tg3 så er det gitt en tiltaksbeskrivelse. Dette er takstmannens vurdering, og er på ingen måte fasit på tiltak, men en vurdering utfra fornuft/økonomi, risiko for avvik mm. Kjøper må selv vurdere tiltak. Enkelte bygningsdeler vurderes utfra en nyere byggeforskrift. Dette tilsier at ting kan være bygget riktig utfra byggeår, men at det likevel får et avvik utfra dagens forskrifter. Når man leser rapporten så er det viktig at man leser både beskrivelse, avviks beskrivelse og tiltaks beskrivelse, da får man god oversikt. Det må gjøres oppmerksom på at hytten har en enklere byggeskikk enn hva man kan forvente ut fra dagens byggeskikk. Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no. Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Utvendig > Nedløp og beslag:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Pipe beslag er noe dårlig avsluttet ned mot tak. Spriker litt/mellomrom mellom beslag og blikkplater. Ingen stigtrinn feier montert. Hullgjennomføring til lufting do er ufagmessig utført. Ingen snøfangere montert, behov må vurderes. Noe dårlig treverk på vindski og vannbord. Også noe byttet. Mangler beslag mellom taktekking og takrenner.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Det er ikke montert rekkverk. Ved fallfare over 60cm skal det ihht byggeforskrifter være gjerde.

Våtrom > Bad generelt > Bad:
Det er avvik: Furugulv. Ikke fuktsikre løsninger slik dagens standard våtrom har med med membran, fliser etc. Ved evt vannsøl/lekkasje så vil vann spre seg. Dusjkabinett gjør at rommet fungerer ved normalt bruk. Trepanel vegger og tak. Innredning og dusjkabinett. Ingen lufteventil i rommet.

TG2:
Utvendig > Taktekking:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Det er stedvis noe fuktkskjolder på sutaksplater/undertak.

Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er avvik: Kledning fra byggeår fremstår hovedsaklig OK men stedvis noe oppsprekning. Det er endel musefeller i hytta som tyder på at det enten ikke er museband slik ønskelig, men disse kan også komme inn andre veier.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Liten kontrollmulighet siden det ikke er stige til loft eller gulvflate der oppe. Men like ved luke er det observert isolasjon opptil undertak noe som kan redusere lufting av konstruksjoner. Ikke observert åpenbare kondensmerker liknende som følge men kun observert fra luke.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Mindre normale nivåforskjeller. Kun stikkmåling utført. Stedvis noe knirk.

Innvendig > Pipe og ildsted:
Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Mindre riss i pipe synlig fra røykrør oppover. Bør undersøkes nærmere.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom:
Det er avvik: Ingen lufting i rommet.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Det er avvik: Ledes i grunnen, ikke tilkoblet avløp videre.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. I nye boliger skal man i henhold til nye forskrifter fasttilkoble alle varmtvannsberedere, dvs ikke koble via stikkontakt. Krav fra 2014.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
Sikringskap plassert i bad og har automatsikringer.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp, oppvaskmaskin, microbølgeovn.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Velforening

Pliktig medlemskap i velforening på Fjelestad kr. 3 500,- pr. år. Velet ordner skiløyper, asfaltering og brøyting av hovedvei, skirenn, tilstelninger, dugnader m.m. Kr. 350,- kommer i tillegg dersom man ikke deltar på dugnadsdagen.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 4008 - Festekontrakt - Vilkår. Tinglyst: 09.03.2001. festetid: 50 år. Årlig festeavgift: NOK 2.200. Bestemmelser om regulering av leien
Bestemmelser om forlengelse. Med flere bestemmelser. Gjelder feste. Gjelder denne registerenheten med flere.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen: Ingen rettigheter funnet.

Info kommunale avgifter

Beløpet inkluderer hytterenovasjon (kr. 2 087,50,-) og feiing/tilsyn (kr. 962,50,-).

Sammendrag selgers egenerklæring

1 Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja.
Beskriv feilen og omfanget: Siden dette er en hytte, er ikke bad og toalettrom utført etter gjeldende våtromsstandarder. Det er ikke membran, og vannavløp går rett ut under hytta. Ikke beregnet til hyppig bruk. Det er bare godkjent vann til hyttevegg. Ventilasjon gjøres via vinduer.

3 Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt? Ja.
Beskriv feilen og omfanget: Ingen kjente feil utover det som er avdekket i tilstandsrapport, se denne.

4 Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja.
4.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
4.1.2 Årstall: 2013
4.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært
4.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Nytt, isolert rom ble laget på del av overbygget veranda-areal.
4.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Tømrer Ole Jonassen
4.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Nei

9 Har det vært feil på det elektriske anlegget? Ja.
Beskriv feilen og omfanget: Ikke utover mangler som er beskrevet i tilstandsrapport; se denne.

10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja.
10.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
10.1.2 Årstall: 2013
10.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært.
10.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Nytt sikringsskap montert. Montert strøm til nytt soverom, kjøkken og bad. Avmontert strøm til bod.
10.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Evje Elektroservice AS
10.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Nei

11 Har eiendommen privat vannforsyning (ikke tilknyttet det offentlige vannettet), septik, pumpekum, brønn, avløpskvern eller liknende? Ja
Spesifiser hvilken type: Borrevann

13 Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Ja
13.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
13.1.2 Årstall: 2013
13.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Ufaglært
13.1.7 Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte: Gråvann ført ned under hytta.

19 Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen? Ja
Hva slags skadedyr og hva var omfanget? Året 2022/23 var et museår, og derfor var det mer museaktivitet enn vanlig. Tidligere år har vi kun sett sporadiske tegn til mus (muselort). Snekker har i tillegg så godt det lar seg gjøre, tettet alle åpenbare plasser for mus å komme seg inn.

23 Mangler boligen eller andre bygninger brukstillatelse eller ferdigattest for søknadspliktige tiltak? Ja
Beskriv hva som mangler og hvorfor: Det er bare kommunalt godkjent vann til hyttevegg. Ikke godkjent innlagt vann.

24 Har du bygd på eller gjort om kjeller, loft eller annet til boligrom? Ja
25.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
25.1.2 Årstall: 2013
25.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært
25.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Nytt, isolert rom ble laget på del av overbygget veranda-areal.
25.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Tømrer Ole Jonassen
25.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Nei
25.1.8 Har du fått innvilget tillatelse fra kommunen for ombyggingen? Nei, ikke søknadspliktig

31 Har ufaglærte utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte? Du trenger ikke gjenta noe du allerede har nevnt. Ja
Beskriv mer detaljert hva som ble gjort og når, samt hvem som utførte arbeidet. Hvis arbeid er utført på ulike deler av boligen kan du opplyse om dette her: Gråvann ført ned under hytta.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Annonsepakke To halvsider i Fædrelandsvennen (Kr.5 500)
Digital grunnpakke (Kr.6 950)
Oppgjør (Kr.11 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 1 390 000,-) (Kr.45 000)
Tilrettelegging (Kr.15 500)
Totalt kr. (Kr.85 435)
Produktnr: 1439A0B6-9DC5-4BDA-8D16-06982A3468B7