Hamresanden/Lauvåsen

Gneistoppen 52

Prisantydning
6 990 000 kr
Omkostninger
190 620 kr
Totalpris
7 180 620 kr
Formuesverdi
1 359 508 kr
Formuesverdi sekundær
4 894 227 kr
Kommunale avgifter
19 167 kr / år
Byggeår
2012
P-rom
194 ㎡
Bruksareal
252 ㎡
Tomteareal
451 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Lekker, romslig enebolig med nydelig sjøutsikt og med hybel som sikrer gode leieinntekter- Solrik pent opparbeidet tomt

Om eiendommen

Innhold

Boligen ligger høyt og luftig med lite innsyn. Flott utsikt over Topdalsfjorden. Boligen ligger i et nyere utbygd boligfelt godt tilrettelagt for barnefamilier. Boligen er over tre plan og har meget funksjonell planløsning. God takhøyde i stue/kjøkken. Boligen har solrike uteplasser i form av stor solrik takterrasse med særdeles gode solforhold, i tillegg til hage med plen og platting, samt lun uteplass ved inngangsparti.

Romslig enebolig m/ hybel med kr. 96.000,- pr. år i leieinntekter. Bolig med gjennomgående moderne interiør og meget god planløsning.

1. etasje:
Flislagt entre med varme i gulv, flislagt vaskerom med varme i gulv, godt med innredning, vask og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel, gang, lekkert flislagt bad/wc med varme i gulv, downlights, dusjkabinett og servant med baderomsinnredning. 3 gode soverom med garderobeskap og bod.

2. etasje:
Lys, pen og romslig stue med flott peisovn og store vindusflater i front som gir godt lysinnslipp og gjør stuen særdeles lys og luftig. Stuen har ellers god plass for spisestue og utgang til solrik takterrasse på hele 23 kvm. med sol fra morgen til kveld. Kjøkken med lekker påkostet Strai kjøkkeninnredning med god skap/benkeplass, integrerte hvitevarer (helt kjøleskap, helt fryseskap, stekeovn, ekstra bred induksjonstopp, mikro-ovn og oppvaskmaskin) og praktisk kjøkkenøy med spiseplass. Utstrakt bruk av downlights i stue og kjøkken. Lekkert og romslig flislagt bad/wc med varme i gulv, downlights, boblekar og romslig flott baderomsinnredning.

U. etasje:
Gang med bortsettingsplass.

Hybel:
Gang, Stue/kjøkken, bad/wc, soverom og bod. Utleiedel er for tiden utleid for kr. 8.000,- pr. mnd. Samme leietaker siste 5 årene.

Garasje og p-plasser på tomt. Stor bod under garasje med mange muligheter.

Bør sees!

Standard

Boligen holder en meget høy standard og eieren har påkostet boligen betydelige beløp i forhold til den opprinnelige standard. Det kan blant annet nevnes lekker påkostet Strai kjøkkeninnredning med integrerte høykvalitets hvitevarer. 3 flotte oppgraderte flislagte bad. Utstrakt bruk av downlights i boligen. Elektriske utvendige screens i stue.

Boligen holder en gjennomgående meget høy standard og bør sees for å få det rette inntrykket.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 194 kvm, Bruksareal: 252 kvm

P-rom u. etg.: Vindfang, stue/kjøkken, bad, trapperom og soverom.
P-rom 1. etg.: Gang, vaskerom, bad og 3 soverom.
P-rom 2. etg.: Stue/kjøkken og bad.
S-rom u. etg.: Bod / teknisk rom. Garasje og bod under garasjen.
S-rom 1. etg.: Bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Eier opplyste at rommene som inngår i praktikantdel/hybel er godkjent for varig opphold av kommunen, men ikke godkjent som selvstendig boenhet, leies ut som del av egen bolig.

Byggeår og byggemåte

2012 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Varme i gulv i alle 3 bad, entre og vaskerom samt stue/kjøkken hybel. Flott peisovn i stue, samt elektrisk oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det er innlagt fiber fra Canal Digital.
Det meste av boligen er nymalt i 2021.
Det er tinglyst pliktig medlemskap i områdets velforening.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 04.07.22 14:57, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Enebolig med praktikantdel/hybel i underetasjen oppført i 2012. Boligen fremstår i normal god stand og vedlikeholdt, bygningsdeler er i fra byggeår, samt våtrommene og kjøkkeninnredninger. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Det er ingen avvik som krever umiddelbare tiltak.

Sammendrag selgers egenerklæring

- Drypping fra sikkerhetsventil til varmtvannstanken. Vannet gikk rett i sluk, ingen skader. Sikkerhetsventil skiftet av rørlegger Håkedal. Januar 2022 2. Avløpslange til oppvaskmaskin i hybel sprakk. (produksjonsfeil i slange) Førte til en liten fuktskade på kjøkkengulvet i hybel. Slange skiftet av rørlegger Håkedal April 2022. Gulvet som blei skadet skiftet jeg selv.
- Kontoll av el-anlegg utført ca desember 2013 alt ok
- Praktikantdel/hybel i kjeller
- Rommene som inngår i hybelen er godkjent for varig opphold av kommunen, men ikke godkjent som selvstendig boenhet. Leies ut som del av egen bolig

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Høyt og luftig beliggende på ei meget solrik og flott tomt med fin utsikt over Topdalsfjorden og flott utsikt over området. Eiendommen er en av tre store eneboliger i front mot vest innerst i blindvei. Sol fra morgen til kveld. Stor, flott terrasse med sol fra fra morgen til kveld. Lauvåsen er Kristiansands nye, flotte bydel mellom Hamresanden og Sørlandsparken. Med bil tar det 9 minutter til Kvadraturen, 5 minutter til Sørlandsparken, 7 minutter til Kjevik og 17 minutter til Lillesand.

Nabolaget er å anse som rolig og svært barnevennlig. Det er etablert flere plasser som innbyr til aktivitet og lek. Her er det Tuftepark, balløkke, lekeplass og hinderløype. Foruten de etablerte plasser ligger område tett på et skogsområde med badevann og fine turstier. Lauvåsen har som motto å bli Norges mest sporty bydel. Se hjemmeside: http://sportylauvåsen.no. Fra området er det kort vei til populære Hamresanden, Sørlandsparken med sitt rike tilbud, Kjevik lufthavn, Kristiansand Dyrepark og Kristiansand sentrum.

Det er nylig opparbeidet flotte stier og rekreasjonsområder i Hamrevann naturpark. Se link for mer info: https://hamrevann.no/hjem/aktiviteter.

Tomt

Areal: 451 kvm, Eierform: Eiet tomt
Solrik tomt beliggende høyt og luftig med fin utsikt over Topdalsfjorden og flott utsikt over området. Tomten er ellers opparbeidet med en stor og solrik takterrasse med sol fra morgen til kveld, plen, Taxushekk, blomster og beplantninger. Belegningsstein på gårdsplass.

Parkering

Garasje med automatisk portåpner og fullisolert bod under, samt biloppstillingsplasser på tomten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 12.12.2012. Ferdigattesten gjelder enebolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 804, reguleringsbestemmelser for Lauvåsen, datert 01.07.1998, sist revidert 04.02.2020, samt plan nr. 804B, reguleringsbestemmelser for bebyggelsesplan Lauvåsen B4, plankartets dato: 13.05.2009. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 112094. Tinglyst: 08.02.2012. Bestemmelse om bebyggelse. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m. Bestemmelse om radio-/TV-anlegg. Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening. Gjelder også vegetasjon eller terreng. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Heftelse som gir eiendommen rett til å ha nødvendig areal for frisikt over naboeiendommen (Gneistoppen 50). I frisiktareal tillates ikke byggverk, murer, gjerder eller andre tiltak, vegetasjon eller terreng høyere enn maksimalt 50 cm over tilstøtende veiers nivå.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 296839. Tinglyst: 17.04.2012. Bestemmelse om bebyggelse. Bestemmeles om frisikt. Rettighet som gir eiendommen rett til å ha nødvendig areal for frisikt over naboeiendommen (Gneistoppen 54). I frisiktareal tillates ikke byggverk, murer, gjerder eller andre tiltak, vegetasjon eller terreng høyere enn maksimalt 50 cm over tilstøtende veiers nivå.

Utleie

Boligen har hybel.

Radonmåling

Utleieenheten er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt.

Energiattest

Selger har fremlagt energiattest for eiendommen. Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

6 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 174 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 990 000,-)) 190 620,- (Omkostninger totalt) 7 180 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 19 167 pr. år
Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2022 er kr. 3388. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Kr. 8.874,- for år 2022 er inkludert i de årlige kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 359 508,- for år 2020. Sekundær: Kr. 4 894 227,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Gneistoppen 52, Gnr. 63 Bnr. 1029 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/fryseskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp.
Lampe over spisestue følger ikke med.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0273

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0273. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 6 990 000,-) (Kr.90 870) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.122 705)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3062427