Gjeving/Lyngørporten

Gjevingpynten 20

Prisantydning
6 975 000 kr
Omkostninger
190 240 kr
Totalpris
7 165 240 kr
Formuesverdi
1 155 943 kr
Felleskostnader
1 759 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
13 150 kr / år
Byggeår
2006
P-rom
113 ㎡
Bruksareal
113 ㎡
Tomteareal
12 550 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Innholdsrik og lekker fritidsbolig over tre plan i idylliske omgivelser - Nydelige solforhold - Båtplass - 4 soverom

Om eiendommen

Innhold

1.etg.: Gang, åpen stue, kjøkkenløsning og toalettrom.
2.etg.: Stue, 2 soverom og bad/vaskerom.
3.etg.: Gang og to soverom

Frittstående bod på ca. 11 kvm. med god lagringsplass.

Standard

Koselig og innholdsrik hytte, som er meget godt vedlikeholdt og har god og funksjonell planløsning fordelt på tre plan. Gjennomgående bruk av eikeparkett på gulv, flis i våtrom. Vegger og himlinger er platet/tapetserte og flott sørlandslistverk.

Første etasje:
Lys og luftig stue med god plass til både sofa med tilhørende møblement, samt spisebord. Godt med vindusflater som gir rikelig med lys og forstekrer den gode romfølelsen. Delvis åpen løsning inn til kjøkken. Her er innredning med integrerte hvitevarer og avtrekksvifte. Godt med både skap- og benkeplass. Over og underskaper i med fronter i overflatebehandlet naturtre. Det er også praktisk utgang fra stue/kjøkken rett ut til en herlig skiferlagt uteplass.
Praktisk, separat toalett i tilknytning til gangen. Toalettet er flislagt med varmekabler og har enkel servant. Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Andre etasje:
Her finner vi nok en romslig og god stue, også med utgang til hage i samme nivå. 2 gode soverom og eget bad. Baderommet er flislagt med varmekabler i gulv. Stor dusjnisje med glassdør, toalett, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Servant med praktisk oppbevaring. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
3 etasje:
To romslige soverom, hvorav begge har god plass til dobbelseng.

Planløsning både innvendig og utvendig er fordelt på to plan og gjør hytten perfekt til en generasjonshytte/storfamilie. Her er egne innganger både opp og nede, flere lune og solrike uteplasser og hele 4 soverom.

Hvitevarer følger med i salget.

Internet / TV (sameiet har kollektiv avtale GET) Forsikrings godkjent brannvarsel.

Alle vinduer, dører og kledning er rengjort og malt 2 strøk i 2020.

Periodisk mekanisk avtrekk fra kjøkken, bad og toalettrom. Det er etablert tilluftsventiler i vinduene og spalter ved dørterskler.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 113 kvm, Bruksareal: 113 kvm Sekundærrom: 0 kvm.
P-rom inkl: Trappegang, 2 soverom, trappegang, 2 soverom, stue, bad/vaskerom, entre, toalettrom og stue/kjøkken.

Underetasje:
Bra: 45 m² - P-rom: 45 m² - S-rom: 0 m²
P-rom inkl.: Entre, toalettrom og stue/kjøkken.

Hovedetasje:
Bra: 47 m² - P-rom: 47 m² - S-rom: 0 m²
P-rom inkl.: Trappegang, 2 soverom, stue og bad/vaskerom.

Loftsetasje:
Bra: 21 m² - P-rom: 21 m² - S-rom: 0 m²
P-rom inkl.: Trappegang og 2 soverom.

Utvendig bod:
Bra: 10 m² - P-rom: 0 m² - S-rom: 10 m²
S-rom inkl.: Bod.

Deler av arealet under under skråtakene i loftsetasjen er ikke inkludert i arealberegningen grunnet lav takhøyde. Utilstrekkelig alternativ rømning fra loftsetasjen. Det er vinduenes netto-åpningsmål som legges til grunn for vurderingen. Det mangler løs midtpost (rømningsvindu) på en nordøstlige siden.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2006 i følge Tvedestrand kommune.
Fritidsboligen er fundamentert på stabile masser. Grunnmur i form av isolert betongplate og isolert betonggrunnmur. Ytterkonstruksjon oppført i bindingsverk av tre, med vindtetting og malt profilert liggende og stående dobbeltfalset kledning. Vinduer og dører i malt trekonstruksjon med isolerglass. Taket er en saltakskonstruksjon med isolerte og tildekkede skråtak mot innredede rom. Lett undertak av kartongplater. Yttertaket er tekket med betongtakstein.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med varmekabler på bad, wc og entre/gang. Termostatstyrte panelovner i alle rom. Hytta har også pipe slik at det er muligheter for å ettermontere peis/vedovn.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Møbler og inventar kan kjøpes mot tillegg i prisen.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Espen Martinsen den 07.04.21, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Velholdt fritidsbolig/eierseksjon fra 2006, oppført i to og en halv etasje. Fritidsboligen fremstår i sin helhet med lite synlig slitasje. Anbefaler ettermontering av snøfangere på den sydvestlige siden. Videre må det påregnes utbedring av fliser med redusert limdekning i trappeløpene. Viser for øvrig til kommentarer vedrørende våtrommet. Byggtekniske merknader er kommentert i rapportens enkelte avsnitt. Rapporten må leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG3:
- Utvendig - Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Snøfangere mangler på den vestlige siden.
- Utvendig - Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Det ble registrert manglende og redusert limdekning under deler av de flislagte arealene i trappeløpene.
- Tomteforhold - Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Lokalt motfall i tilknytning til opparbeidelsen på den nordlige siden.

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig - Veggkonstruksjon: Det ble registrert retningssavvik / bøy i vasshelle og åpninger i musestoppere som medfører redusert funksjon.
- Utvendig - Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.  Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det ble registrert brutt dampsperre ved knekotter. Isolerte skråtak kan være utsatt for kondensering ved utettheter i dampsperresjiktene og vurderes derfor som risikokonstruksjon.
- Utvendig - Andre utvendige forhold: Det er IKKE utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
- Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt om lag 25 mm horisontalavvik i stue, hovedetasje.
- Innvendig - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad.
- Innvendig - Rom under terreng: Kjeller har begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte.
- Våtrom - Overflater gulv - Bad/vaskerom: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
- Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad/Vaskerom: Det er påvist ufagmessig utførelse rundt sluk. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Membranen bak innebygd sisterne har ukjent utførelse. Det ble registrert rester av avretting og/eller fugemasser i begge slukene. Mørtelrestene medfører at vannlåsen sitter fast og tilsier at sluk og vannlåser ikke er renset siden byggeperioden. Tettesjikt / membran er ikke synlig, dokumentert eller tilgjengelig for vurdering.
- Våtrom - Sanitærutstyr og innredning - Bad/vaskerom: Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Normal teknisk løsning frem til 2008.
- Spesialrom - Overflater og konstruksjon - Toalettrom: Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Normal teknisk løsning frem til 2008.
- Tekniske installasjoner - Vannledninger: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Eventuelle lekkasjer fra rørskapet vil medføre fuktbelastning mot vegg og fotlist i toalettrommet.
- Tekniske installasjoner - Ventilasjon: Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.
- Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg.
- Tomteforhold - Drenering: Utvendig tetting/fuktsikring av grunnmuren er avsluttet under utvendig terreng. Det er avslutninger mot den hellelagte opparbeidelsen på den østlige siden som legges til grunn for vurderingen.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ilsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? - Nei, det ble i 2020 montert nytt pipebeslag av autorisert blikkenslager ettersom nabo hytten hadde hatt fukt / vannlekaskje via pipe, forebyggende tiltak.
14. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? - Nei, det er ladestasjon ved Gjeving Kystkultursenter (Lingard Skuteminne) ca. 300m i fra hytta.
17. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av eiendommens omgivelser? - Nei, eiendommens omgivelser. Hotellet planlegger og bygge små feriehus for utleie ned mot Einarsvika. Dette vil gjøre Gjeving enda vakrere / attraktivt.
24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? - Nei, Det er tinglyst 1 x båtplass og 2 x parkering til boligen. Disse kan ikke selges utenom boligen (følger boligen ved videresalg).
25. Kjenner du til om sameiet/laget/selskapet er involvert i tvister av noe slag? - Ja, Sameiet (gjelder kun leilighetene) har hatt en lengre tvist med utbygger og Skanska AS (Gjelder ikke hyttene). Denne saken ble avsluttet i 2021 og er nå ferdigbehandlet rettslig.
26. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? - Ja, Etter inspeksjon av dykkere viser det seg at der er utvasking av masser under felles brygge (Soldekket) som før eller siden må utbedres.
Tilleggskommentar: Boligen er meget godt vedlikeholdt igjennom de snart 12 arene den har hvert i mitt eie. Alle vinduer og utvendige dorer ble malt 2 strøk i (2020). Det gjelder og for kledning. Meg bekjent har boligen ingen feil eller mangler. Vedr. Utvasking av masse under felles brygge kalt Soldekket. Utbedre dette vil bli for sameiets regning og for hver kr 500.000,- Investert blir kostnaden for min bolig kr. 11.363,-.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Reisende på E18 østfra har to alternative ankomstveier. Første mulighet er å ta av fra E18 ved Akland, mot Risør, for så å følge riksvei 411 mot Lyngør. Alternativt fortsetter man på E18 og tar av mot Tvedestrand. Følg så riksveien 411 mot Gjeving Lyngør. Det er også denne ruten man benytter hvis man kommer vestfra. Fra Tvedestrand fortsetter du ca. 16 km og tar av til høyre fra riksvei 411 og følger skilting mot Gjeving/Lyngør. Etter ca. 2 km
er du fremme ved Gjevingpynten. Se for øvrig kart for nærme info.

Beliggenhet

I hjertet av skjærgården på Sørlandet, på fastlandssiden innenfor Lyngør finner du idylliske Gjevingpynten. Gjevingpynten består av 35 leiligheter fordelt på 14 bygningskropper samt 9 hytter. Området er bebygd i sørlandsstil med elegante leiligheter og småhus i en arkitektonisk
lekker harmoni. Her er det skapt et høystandardområde i sjøkanten, hvor du kan slappe av og nyte fritiden din sommer som vinter. Rett utenfor døren ligger alt til rette for en aktiv fritid. Her har du tilgang til et stort friluftsområde med badestrender, holmer, svaberg, fiskemuligheter, sandvolleyballbane,
ballbinge og merkede turstier innover heiene. Et steinkast unna ligger også Lyngørporten Hotell med restaurant, bar og en rekke servicefunksjoner. Videre er det flere andre restauranter både på Gjeving og Lyngør.
Få minutters gange til båtplass, parkering, marina og nærbutikk.

Tomt

Areal: 12 550 kvm, Eierform: Fellestomt

Sameiet har egen vaktmester som tar seg av tilsyn, rydding, plenklipping, raking og snømåking av fellesområder og parkeringsplasser. Dette er inkludert i felleskostnadene. Svært pent opparbeidet fellesarealer med asfaltert adkomstveier og brosteinsbelagte gangveier, stakittgjerder, steintrapper og god belysning.

Denne seksjonen har også eksklusiv bruksrett på tomt rundt hytta - se seksjoneringspapirer for kart. Uteområdene ved hytta er meget pent opparbeidet og vedlikeholdt og består av plener, steinmurer, skiferbelagt uteplass, brosteinsbelagte gangpartier, samt flotte blomsterbed og beplantning.

Parkering

Det er to biloppstillingsplasser i fellesareal hvorav en av plassene er merket med bolignummer og en åpen parkeringsplass. Det medfølger 1 stk båtplass som er nummerert til hytta i sameiets felles brygge ved Dykkerbua. Se pil på bilde i annonse.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 15.06.2006. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsformål, tilhører reguleringsplan Del av Gjevingpynten - F1-5, datert 14.02.2005. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Hotellet planlegger utbygging med fritidsleiligheter til utleie, parkering og flytebrygge. Det er per i dag ikke avklart hvordan dette skal gjøres eller om det blir noe av ifølge kommunen.

Vei / Vann / Avløp

Privat vei.
Vann fra Krokvåg vannverk. Årlig kostnad ca. kr. 3.750,-.
Tilknyttet kommunalt avløpsnett.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
2006/358312-2/200  Bestemmelse iflg. skjøte  tinglyst 28.07.2006  - Bestemmelse om tekniske innretninger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

I Tvedestrand kommunene er det nullgrenseforskrift med en geografisk avgrensing. Dette innebærer boplikt på Sandøya, Lyngør og Borøya. Reglene om nedsatt konsesjonsgrense gjelder ikke i området denne boligen ligger i, men fordi deler av kommunen har nedsatt konsesjonsgrense, må kjøper undertegne et egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet. Megler sender skjemaet til kommunen for registrering, og kommunen bekrefter at eiendommen ligger utenfor området som har nedsatt konsesjonsgrense. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Om sameiet

Husdyrhold

Durehold er tillatt så lenge det ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Informasjon om sameiet:
*Sameiet består av 44 eierseksjoner. 35 av disse er fritidsleiligheter og 9 hytter.
*Forretningsfører er Arendal Boligbyggerlag.
Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.
Sameiebrøk: 13/442

Sameiet har utfordringer med steinmasse som blir vasket ut under felles badebrygge (soldekket). Vi har hatt dykkerbefaring fra Agder Dykk. For nærmere rapport og info se vedlegg til salgsoppgave eller kontakt megler. På nåværende tidspunkt vet vi ikke hva det innbærer av tiltak. Det er også registrert grunnbevegelse i området forran 3A og 4A. På nåværende tidspunkt vet vi ikke hva det innebærer av tiltak. Dette kan medføre ekstra kostnader for hver enkelt seksjonseier. Det er dugnader i sameiet.

Forretningsfører

Arendal Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

6 975 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 174 370,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 975 000,-)) 190 240,- (Omkostninger totalt) 7 165 240,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 13 150,10 pr. år Kommunale avgifter inkluderer kloakk forbruk kr. 16,96,- per m3, kloakk abbonoment kr. 2.375,- og eiendomsskatt kr. 8.400,-. Oppgitt beløp er prognose for 2021.
Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år. Det betales i tillegg vannavgift til Krokvåg Vannverk, årlig kostnad ca. kr. 3.750,-.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 8400,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter. Beløpet er for 2021.

Felleskostnader

Kr. 1 759,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnadene betales kvartalsvis, men er oppgitt pr. mnd. Inkluderer bygningsforsikring, forretningsfører, kabel-tv(GET), internett, vaktmestertjenester, vedlikehold og driftskostnader for fellesareal m.m.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Ingen andel fellesgjeld/fellesformue.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 155 943,- for år 2019.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Gjevingpynten 20, Gnr. 84 Bnr. 596 Snr. 41 i Tvedestrand kommune. Sameiebrøk: 13/442

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: alle
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 92 80 63 23.

Finn.no: Visningstekst

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre ansamling av mennesker må alle som ønsker visning melde seg på i forkant. Kontakt megler på telefon/mail eller benytt "Visningspåmelding" i våre boligannonser. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Pga. smittesporing må alle visningsdeltakere registrere seg når de kommer på visning. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

41-21-0036

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/41-21-0036. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig Terje Marcussen, tlf. 40 40 80 64

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.5 995) Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no (Kr.2 200) Halvside avisannonse 28/04 DN (Kr.6 250) Digital grunnpakke (Kr.5 850) Oppgjør (Kr.8 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 6 975 000,-) (Kr.125 550) Tilrettelegging (Kr.13 500) Totalt kr. (Kr.168 430)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3050049