Gjeving

Gjevingpynten 11A

Felleskostnader
2 675 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2006
Internt bruksareal (BRA‑i)
67 ㎡
Bruksareal
67 ㎡
Tomteareal
12 549 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Halvpart av tomannsbolig i sommerparadis på Gjeving - 1. etg og trappefri adkomst - solrikt - mulighet for båtplass

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Leilighet i byggets første etasje med trappefri adkomst. Leiligheten inneholder entré, 2 soverom, bad/vaskerom, toalettrom og stue/kjøkken i åpen løsning. Utgang til hyggelig uteområde med platting og hage fra stue. Praktisk og romslig bod ved inngangspartiet.

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler i gang, toalettrom og bad.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

2 parkeringsplasser på felles parkeringsplass, ca. 3 minutter gange fra leiligheten, hvor en plass er merket med bolignummer.

Beliggenhet

I hjertet av skjærgården på sørlandet, på fastlandssiden innenfor Lyngør finner du idylliske Gjevingpynten. Gjevingpynten består av 35 leiligheter fordelt på 14 bygningskropper samt 9 hytter. Området er bebygd i sørlandsstil med elegante leiligheter og småhus i en arkitektonisk lekker harmoni. Her er det skapt et høystandardområde i sjøkanten, hvor du kan slappe av og nyte fritiden din sommer som vinter.

Rett utenfor døren ligger alt til rette for en aktiv fritid. Her har du tilgang til et stort friluftsområde med badestrender, holmer, svaberg, fiskemuligheter, sandvolleyballbane, ballbinge og merkede turstier innover heiene. Et steinkast unna ligger også Lyngørporten hotell med restaurant, bar og en rekke servicefunksjoner. Videre er det flere andre restauranter både på Gjeving og Lyngør. Få minutters gange til båtplass (kan kjøpes av selger), parkering, marina, samt nærbutikken Snarkjøp.

Sørlandsbyene Tvedestrand og Risør ligger lett tilgjengelige både med bil og båt. Med en skjærgårdsjeep kjører man til Risør på ca. 15-20 minutter. Golfparken på Nes Verk i Tvedestrand er et av landets flotteste golfanlegg med både 18- og 9-hulls bane.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 15.06.2006 . Ferdigattesten gjelder "nytt bygg - ikke boligformål over 70 m2. Fritidsboliger og tilliggende anlegg". At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp. Vann fra Krokvåg vannverk, årlig avgift utgjør kr. 4 350,-. Privat vei tilhørende sameiet.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan Del av Gjevingpynten F1-5, datert 14.02.2005. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Det foreligger kommuneplan under arbeid, kommuneplan 2021-2033.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4213/84/596/28:
30.08.2006 - Dokumentnr: 407695 - Bestemmelse iflg. skjøte
Rettighetshaver: Lyngørporten Eiendom AS
Org.nr: 986 953 361
Rettighetshaver: Tvedestrand Kommune
Org.nr: 964 965 781
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser

26.06.2006 - Dokumentnr: 302338 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 28
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 8/442

Kommentar konsesjon

Tvedestrand kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Kommentar Bo/Driveplikt

Det er ingen boplikt.

Kommentar odelsrett

Det er ingen odelsrett.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 97 500,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 900,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr. 114 500,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatt er inkludert i kommunale avgifter og utgjør årlig kr. 8 880,-.

Nøkkelinformasjon

Standard

Leiligheten er oppført i 2006 og ligger i byggets 1. etasje. Det er trappefri adkomst og alt på ett plan.

Leiligheten har overbygd inngangsparti. Flislagt gang med varmekabler og plass til å henge fra seg yttertøy i garderobeskap. Ved inngangspartiet medfølger også en stor bod med god lagringsplass. Her er det plass til lagring av kajakker. Lys og hyggelig stue med godt naturlig lysinnslipp fra vinduer. Stue og kjøkken er i praktisk åpen løsning. Det er god plass til sofagruppe og spisebord i stuen. Det er utgang til uteområde og hage fra stue. Her er det platting av skifer, samt overbygd tak. Liten plen og stakittgjerde mot fellesområder. Det er utsikt mot sjøen. Kjøkkeninnredningen er fra Drømmekjøkkenet og har integrerte hvitevarer. Innredningen har hvite fronter og laminat benkeplate.

Det er to soverom i leiligheten. Det ene soverommet er innredet med dobbeltseng og garderobeskap. Rommet har utgang til uteområde. I Soverom 2 er innredet med familiekøyeseng.

Bad/vaskerom har fliser på vegger og gulv, samt malt gips i taket. Det er varmekabler i gulvet. Rommet er innredet med toalett, dusj, vask og har opplegg for vaskemaskin. Separat toalettrom med toalett og vask. Rommet har adkomst fra gangen.

Sikringsskap fra byggeår med automatsikringer og jordfeilbryter.

Tilstandsrapport:

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lars Tore Mesel den 12.04.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon: Leilighet fra 2006 som ligger i 1 etasje. Det er normal bruksslitasje på overflater, innredninger og utstyr, men det må påregnes oppgraderinger av overflater og bygningsdeler som har noe bruksslitasje.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 

Ingen registrert avvik med TG3.

TG2: Avvik som kan kreve tiltak:

Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Våtrom > 1. Etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Våtrom > 1. Etasje > Bad/vaskerom > Sanitærutstyr og innredning. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Våtrom > 1. Etasje > Bad/vaskerom > Ventilasjon. Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Spesialrom > 1. Etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
Tekniske installasjoner > Vannledninger. Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket.

TG IU: Konstruksjoner om ikke er undersøkt:

Våtrom > 1. Etasje > Bad/vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom. Installasjonen er mot yttervegger, så hulltaking er ikke mulig.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin, koketopp og komfyr.

Diverse

Boligen er en del av et boligsameie. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Mulighet for kjøp av båtplass:

Selger eier en båtplass som kan selges mot et tillegg etter nærmere avtale. Den befinner seg på Agder Marina (www.agdermarina.no). Båtplass nr. 20 i Klekkervika. Det er eget sameiet for bryggeanlegget. Vedtekter er vedlagt salgsoppgave. Sameiet har et årsresultat fra 2022 på kr. 11 149,-. Fellesutgifter for båtplassen varierer avhengig av vedlikeholdsbehovet for hvert år. Tidligere år har selger betalt varierende mellom Kjøper og selger må avtale kjøp av båtplass utenom megler da dette ikke er fast eiendom.

Randonmåling

Det foreligger ingen radonmåling.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/41240022. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4213/84/596/28:
30.08.2006 - Dokumentnr: 407695 - Bestemmelse iflg. skjøte
Rettighetshaver: Lyngørporten Eiendom AS
Org.nr: 986 953 361
Rettighetshaver: Tvedestrand Kommune
Org.nr: 964 965 781
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser

26.06.2006 - Dokumentnr: 302338 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 28
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 8/442

Info kommunale avgifter

De kommunale gebyrene inkluderer avløp kr. 7 057,-, renovasjon til RTA kr. 4 610,-, eiendomsskatt kr. 8 880 og vannavgift til Krogvåk vannverk kr. 4 350,-

Byggemåte

Leiligheten er bygget i isolert bindingsverk med utvendig malt panel. Vinduer fra byggeår med normal slitasje. Dører fra byggeår i malt trekonstruksjon med normal bruksslitasje med tanke på alder. Platting av skiferflis. Se for øvrig tilstandsrapport.

Info strømforbruk

Selger opplyser om et årlig strømforbruk som utgjør ca. 4 000 kWh. Dette vil variere med bruken av leiligheten.

Polisenummer

SP002028642

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Internett og TV er inkludert i felleskostnader.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæring:

1. Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom? - Varmtvannsbereder ødelagt av lynnedslag ca 2020. Erstattet med ny. Ellers ingen opplevd feil eller annen skade.
10. Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? - Montert lysskinne i stue i 2014. Arbeid utført av Tvedestrand Elektro.
11. Har eiendommen privat vannforsyning (ikke tilknyttet det offentlige vannettet), septik, pumpekum, brønn, avløpskvern eller liknende? - Vann fra Krokvåg vannverk, men ellers offentlig tilknyttet.
Solgt
Produktnummer: A7AC497B-8112-48E1-98A2-5757682462AB