Sundebru / Gjerstad

Gjerstadveien 487

Prisantydning
2 190 000 kr
Omkostninger
70 620 kr
Totalpris
2 260 620 kr
Formuesverdi
247 977 kr
Formuesverdi sekundær
892 715 kr
Kommunale avgifter
7 415 kr / år
Byggeår
1972
P-rom
152 ㎡
Bruksareal
190 ㎡
Tomteareal
Ikke oppgitt
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Koselig enebolig med velstelt tomt på 1,2 mål. Idyllisk hage, skjermet veranda, drivhus og garasje.

Om eiendommen

Innhold

Planløsning
1. etasje: Entré, kjøkken, stue, bad/wc, gang, kott og 3 soverom.
Underetasje: Trapperom/gang, hobbyrom, vaskerom, toalettrom, 2 boder og krypkjeller.
Annet: Lagerrom under terrasse.

Standard

Entré
Fra gårdsplassen leder et hellebelagt areal og en trapp opp til et hyggelig, overbygd inngangsparti. Entreen innenfor er lys og koselig, noe som står i stil med resten av boligen. Yttertøyet kan ryddes unna i et plassbygd garderobeskap, men det er også plass til kommode. Gulvet er lagt med et grått, slitesterkt belegg og veggene er kledd i lysmalt panel.

Kjøkken
Fra entreen kommer dere inn i et innbydende og lunt kjøkken med plass til et skikkelig spisebord ved vinduet. Selve kjøkkeninnredningen er fra 2002 og ligger skjermet bak en lav skillevegg. Innredningen er montert i to romslige seksjoner som begge har mye skapplass og fine arbeidsflater. Profilerte fronter i tre er kombinert med vitrineskap, vinhyller og lyse laminatbenkeplater.

En senket kasse med downlights langs overskapene sørger for godt arbeidslys. Benken har en nedfelt oppvaskkum i stål. Veggen over benken er beskyttet av lyse fliser med dekor. Kjøkkenet har komfyrnisje med ventilator, nisje til kjøleskap og opplegg til oppvaskmaskin. Rommet har laminatfliser, lysmalte panelvegger og en hvit, murt hjørnepeis, men denne er ikke i bruk.

Stue
Tilknyttet kjøkkenet ligger det en svært romslig stue som får masser av dagslys. Det er flere gode vindusflater, blant annet et karnapp med dør ut til terrassen. En peisovn med stort flammebilde sørger for ekstra varme og kos på kalde kvelder. Ellers i året holdes temperaturen komfortabel ved hjelp av en varmepumpe.

Rommet har en avlang og møbleringsvennlig form som kan innredes i ulike soner. Her er det plass til lenestoler, stor sofagruppe og ekstra spisebord. Gulvet er lagt med trestavs parkett og veggene er lysmalte.

Bad/wc
Eneboligen har bad, vaskerom og et separat toalettrom. Våtrommene har noe alder og behov for oppussing. Badet ligger i første etasje og ble pusset opp i 2005. Det er tidløst flislagt i grått og hvitt. Det er varmekabler i gulvet og naturlig lys fra et vindu. Ellers er badet utstyrt med frittstående toalett, et dusjhjørne med skyvedører og en hvit baderomsinnredning. Innredningen har heldekkende servant, speil med overlys og god oppbevaringsplass.

Vaskerom
Vaskerommet ligger i kjelleren og huser en ekstra dusj. Dusjhjørnet har skyvedører og platekledde vegger. De øvrige veggene er kledd i panel og gulvet er lagt med belegg. Ellers har rommet hvite benke- og veggskap, speil, utslagsvask i plast og opplegg til vaskemaskin. 

Toalettrom
Det separate toalettrommet ligger vegg-i-vegg med vaskerommet. Foruten frittstående toalett er det utstyrt med hylle, vegghengt servant og et speil med overlys. Også her er det gulvbelegg og panelvegger.

Soverom og garderobe
I eneboligen er det tre soverom og et hobbyrom. Soverommene ligger samlet i første etasje og er alle av god størrelse. To av soverommene har lunt, teppebelagt gulv, samt vegger holdt i henholdsvis gult og rødt. De siste soverommet er holdt i lyse toner og har gulvbelegg.

Soverommene har hvert sitt plassbygde skap, hvorav det ene også har et kott. Plassbygd skap finnes også i gangen utenfor og entreen. Hobbyrommet ligger i kjelleren og har mange bruksmuligheter. For lagring er det to boder i kjelleren, i tillegg til lagerrommet under terrassen.

Arealer med beskrivelse

Underetasje. BRA: 78 P-rom: 42 kvm S-rom: 36 kvm
1. etasje. BRA: 112 kvm P-rom: 110 kvm S-rom: 2 kvm
Totalt: BRA: 190 kvm  P-rom: 152 kvm S-rom: 38 kvm

P-rom inkluderer:
Underetasje:  Gang , wc , vaskerom , kjellerstue
1. etasje: Gang , gang 2, kjøkken, stue ,trapperom , bad , soverom , soverom 2, soverom 3

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som. Se tilstandsrapporten for mer utfyllende informasjon om arealer.

Byggeår og byggemåte

1972 i følge Gjerstad kommune.

Oppvarming

Eneboligen er elektrisk oppvarmet med varmekabler i baderomsgulvet og panelovner i andre rom. Det er to piper i boligen og i stuen suppleres det elektriske med vedfyring. Det er også ildsted i kjøkkenet, men pipen her må rehabiliteres før ildstedet kan tas i bruk. Det er avtrekk ut fra kjøkkenet. Den øvrige ventilasjonen er naturlig. Sikringsskapet er plassert i gangen i første etasje. Det har skrusikringer, samt en fjernavleser fra 2016.

Varmtvannsberederen er ny og plassert i en nisje på toalettrommet. I 2005 ble kobberrørene og avløpsrør til badet byttet. Eiendommen har septiktank med overløp til grøft, nedgravd på den nordøstre delen av tomten.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Kort fortalt
- Koselig og velholdt enebolig.
- Grønne, landlige omgivelser.
- Gangavstand til Abel skole.
- Parkering ute og i garasje.
- Velstelt eiendom på 1,2 mål.
- Stor og parkmessig hage.
- Egen platting med drivhus.
- Skjermet og lun terrasse.
- Innbydende spisekjøkken.
- Svært praktisk innredning.
- Stor stue med mye dagslys.
- Flislagt baderom fra 2005.
- Eldre vaskerom og wc-rom.
- Tre soverom av god størrelse.
- Garderobeskap i alle tre rom.
- Entré med garderobeskap.
- God lagringsplass ute og inne.
- Noe behov for oppussing.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 13.06.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert. 

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Liv Bjørg Såmundsen for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av enebolig med adresse Gjerstadveien 487 i Gjerstad kommune. Det er fint vær på befaringsdagen, ut over dette er alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapporten. Tilstanden på boligen framstår med normal standard og normal bruksslitasje. Det er noen punkter som har fått TG:2, det er nedløp, yttervegg, undertak, vinduer, ytterdør, rom under terrasse, skader på tapet, etasjeskille, radon, bad 1 etasje, vann og avløpsledninger ute og septiktank. TG:3 er gitt til trapper ute og inne, pipe kjøkken, vaskerom og WC rom. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Utvendig > Utvendige trapper
Innvendig > Pipe og ildsted
Innvendig > Innvendige trapper
Våtrom > Generell > Vaskerom
Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc

TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Utvendig > Vinduer fra byggeår
Utvendig > Ytterdør underetasje
Utvendig > Rom under terrasse.
Innvendig > Overflater
Innvendig > Radon
Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Våtrom > Ventilasjon > Bad

TG2: AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Tomteforhold > Septiktank

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eneboligen ligger landlig til i Gjerstad kommune, snaut 2 km nord for Brokelandsheia og 8,5 km sørøst for Gjerstad sentrum. Eiendommen omkranses av store skogsområder og en rik natur. Samtidig er det er kort vei til påkjøring til E18, noe som gir gode forbindelser inn til flere byer.

Området byr på god rekreasjon i skog og mark, men kommunen har også flott kystnatur. Her finnes flere vann og elver, skogsområder og kyststi med et mangfold av opplevelser. Fra eiendommen er det omtrent 2 km Gjerstadvatnet med ferskvann. Her er det fint å padle gjennom vassdraget og helt ned til havet. Rundt vannet og ellers i området er det et godt nett med turstier.

På Brokelandsheia ligger Den Lille Dyrehage, hvor du kan vandre i regnskog, se giftige slanger eller hilse på snille gårdsdyr. Videre er det vel 20 min til Vegårshei ski- og aktivitetssenter, som har alpinbakke, skiskytteranlegg, akebakke og skiløyper.

Kragerø ligger bare en kort kjøretur unna og byr på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Øyhopping i skjærgården er en annen populær sommeraktivitet som kan gi gode sommerminner for liten og stor. Jomfruland besøkes av titusener av mennesker i sommerhalvåret, som kommer for å se det enestående landskapet rundt Eikeskogen, den nydelige rullesteinstranda og den spektakulære utsikten fra fyrtårnene. Det er heller ikke langt til Portør havn med spennende historie.

Gautefall Skisenter ligger om lag 1 times kjøring unna, med muligheter til å utfolde seg i et majestetisk fjellandskap. Anlegget er en yndet familiedestinasjon med fokus på barn og barnefamilier. Her er det 14 nedfarter, 2 stolheiser, 3 skitrekk og 1 rullebånd. I tillegg er det Ski Lodge, kafé, lekeplass, SkiShop og selvfølgelig fasiliteter for afterski. Foretrekkes langrennsski har området også oppkjørte skiløyper.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema 1000 og Eurospar på Brokelandsheia, samt Coop Prix Gjerstad. Brokelandsheia har også flere spisesteder og forretninger, som Europris, frisør og apotek. Videre er det kort kjørevei til Kragerø og Risør. I Kragerø sentrum er det flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Amfi Kragerø i Sannidal innehar 20 butikker og virksomheter.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Det er 500 meter til både Sundebru snuplass og Åbø bussholdeplass. Ved å benytte bil tar det ca. 10 min til Gjerstad sentrum, 23 min til Risør, 25 min til Kragerø, 39 min til Arendal og 49 min til Porsgrunn. Det er kun 1,5 km til nye Abel barne- og ungdomsskole i Gjerstad. Nærmeste barnehage ligger i sentrum.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Uteområde
Eiendommen på 1 233,3 kvm ligger landlig til og har kun en nabo. Tomten er velstelt og svært pent opparbeidet. Ut mot veien er det asfaltert gårdsplass og et hellebelagt areal. For øvrig er det en parkmessig hage som omkranser boligen. Her er det stor gressplen med god plass til lek, ballspill og moro. Plenen brytes opp av ryddige blomsterbed, trær og prydvekster.
Langs det ene hjørnet av tomten er det satt opp platting med drivhus. Dette er med andre ord virkelig en eiendom for de med grønne fingre. Late dager i solen kan tilbringes på en terrasse utenfor stuen. Terrassen ligger usjenert og lunt til langs hushjørnet, der den innerste delen har tette sidevegger med vinduer og et overbygg. Det er god plass til grill og sittegrupper. Terrassen sørøstvendt og har markiser for solskjerming. Det er også en liten uteplass ved inngangspartiet.
Terrassen ble oppført i 2007 og samtidig ble det bygget et lavt lagerrom av samme størrelse under. I 2008 ble terrassedøren byttet og i 2012 ble det satt inn nye vinduer. For øvrig er taktekkingen fra 2010.

Parkering

Det er parkering i en tilbygd enkelgarasje og på den asfalterte gårdsplassen utenfor. Øvrig parkering skjer etter områdets gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger midlertidig brukstillatese datert 29.06.1972.  Gjenstående arbeid: "En del puss og innredningsarbeider gjenstår i kjelleren". Det står også følgende på midlertidig brusktilatelsen "Under forutsetning av at de anførte angler blir rettet innen ett år fra dato, blir det herved gitt byggherren tillatelse til å ta huset i bruk."

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til LNF (Natur-, landbruk- og friluftsområder), og er en del av kommuneplanens arealdel. I områder som er lagt ut til LNF er det ikke tillat med annen bygge- og anleggsvirksomhet en den som har dirkete tilknytning til landbruk eller stedbunden næring. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging, rivning m.m.

Eiendommen ligger også delvis innenfor hensynssone for "jernbanetrasse" i kommuneplanen.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann. Avløp går til septiktank som tømmes via RTA.
Stikkveien opp fra hovedveien er privateid, og kommunen har ikke vedlikeholdsplikt her. Selger opplyser at veien skal stelles/gruses opp innen kort tid.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om veg tinglyst 10/1-1973 dok.nr. 76
Dette er en tinglyst veirett som dreier seg om stikkveien opp fra hovedveien.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Bestemmelse om veg tinglyst 10/1-1973 dok.nr. 76
Dette er samme dokument som beskrevet i avsnittet som omhandler heftelser.

Bestemmelse om adkomstrett tinglyst 17/1-2007 dok.nr. 1134543
Tinglyst avtale som gir rett til bruk av vei og snuplass på gnr. 3 bnr. 88.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Odel

Nei, ingen odel

Konsesjon

Gjerstad kommune har ikke nedsatt konsejonsgrense/boplikt, og eiendommen areal overstiger ikke 2 mål. Det vil dermed ikke være nødvendig å søke konsesjon på denne eiendommen.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 54 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 190 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 70 620,- (Omkostninger totalt) 2 260 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 7 415 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer; Vann, feieavgift og eiendomsskatt. I tillegg kommer gebyrer (slam/renovasjon) fra RTA AS.

Renovasjon og slammtømming kr. 5.788,- pr. år (RTA)

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten er inkludert i de kommunale avgiftene.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter; 7415,-
Renovasjon og slammtømming kr. 5.788,- pr. år (RTA)
Forsikring: Ca. kr. 6000 pr. år
TV/Internett: Ca. kr. 1.200,- pr. mnd.
Strøm: Ca 15-20.000,- kwt pr. år.

Formuesverdi

Primær: Kr. 247 977,- for år 2020.
Sekundær: Kr. 892 715,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Gjerstadveien 487, Gnr. 3 Bnr. 174 i Gjerstad kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 46 80 63 69.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0109

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0109. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig Heljar Hogner,
tlf. 46 80 63 69

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.5 990) Energimerking av eiendom (Kr.1 500) Oppgjør (Kr.7 900) Overtakelse av eiendom (Kr.1 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 190 000,-) (Kr.65 700) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.103 075)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3061488