Nedre Lund

Gimleveien 10D

Felleskostnader
1 000 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1938
Internt bruksareal (BRA‑i)
107 ㎡
Bruksareal
107 ㎡
Tomteareal
540 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

En flott del av en 4-mannsbolig over 2. etasjer med tilhørende solrik terrasse, hage og garasje.

Om eiendommen

Oppvarming

Ved og elektrisk til oppvarming. Peisovn er montert i stua, brannplate på gulv er iht. krav.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering i garasje, foran garasje og på hjørnet av boligen. Garasjen måler 30 m2 i BRA-e, ref. tilstandsrapport.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et sentralt område av Lund med gang/sykkel avstand til sentrum, flere dagligvarebutikker, Universitet, skoler i alle trinn, barnehager, turområder, bakeri, pizza, Rådhuscafeen, treningssentre, svømmehall, badeplasser, båthavn, m.m. Buss, Metro og flybuss går fra holdeplass ca 100 meter unna. Universitetet i Agder ligger like i nærheten, kun en liten spasertur unna. Fra leilighetene er det korte avstander til ulike populære turområder. I Jegersberg har man varierte turmuligheter på stier og i løyper. Jegersberg er også kjent for flotte bademuligheter om sommeren og oppkjørte skiløyper vinterstid. Ved sjøen finner man fine områder ved Marvika og like ved finner man den populære badestranda i Bertes.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på våningshus datert 20.10.1938, på garasje datert 06.07.1960 samt på vesentlig endring/reparasjon (bruksendring av kjeller fra tilleggsdel til hoveddel) datert 14.01.2009. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger godtatt melding på innsetting av 6 nye takvinduer datert 27.08.2008. Tiltaket er godkjent etter daværende plan- og bygningslov §86A, og det stiltes ikke krav til ferdigattest på disse tiltakene.

Takstmann har kommentert at det er lite lysflate på de 2 godkjente soverommene i kjelleren, samt at det ikke er montert godkjent branndør inn til leiligheten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som bebyggelse og anlegg, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan for Kristiansand 2024-2035. Kommuneplanens arealdel ble vedtatt i bystyret 28.02.2024.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
12.07.1919 - Dokumentnr: 902751 - Elektriske kraftlinjer. Heftelsen er funnet i Statsarkivets digitalarkiv, men er av eldre årgang og vanskelig å lese/tyde. Megler har således ikke kontrollert innholdet i denne. Bestemmelsen følger eiendommen ved salg. 
Overført fra: Knr:4204 Gnr:152 Bnr:313. Gjelder denne registerenheten med flere.

07.11.1934 - Dokumentnr: 990259 - Skjønn.
Overført fra: Knr:4204 Gnr:152 Bnr:313. Gjelder denne registerenheten med flere.

23.08.1937 - Dokumentnr: 1592 - Skjønn.
Overført fra: Knr:4204 Gnr:152 Bnr:313. Gjelder denne registerenheten med flere.

11.06.1938 - Dokumentnr: 1488 - Erklæring/avtale. Byggeforbud på nærmere angitt avstand/område. Gimleveien 10D kan ikke bygge beboelseshus nærmere Gimleveien 10 enn 7 meter fra grensen. Retten til å eventuelt kunne oppføre garasje eller lignende, omfattes ikke av erklæringen.
Rettighetshaver: Knr:4204 Gnr:152 Bnr:309. Overført fra: Knr:4204 Gnr:152 Bnr:313.
Gjelder denne registerenheten med flere.

12.02.2009 - Dokumentnr: 104874 - Seksjonering
Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning og grunn. Sameiebrøk: 115/346.

Ingen rettigheter.

Kommentar konsesjon

Ingen konsesjonsplikt.

Info energiklasse

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 111 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 900,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 123 950,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Sørmegleren ved Kristian Lossius har gleden av å ønske deg velkommen til Gimleveien 10 D!
En flott del av en 4-mannsbolig over 2. etasjer med tilhørende solrik terrasse, hage og garasje.
Boligen har følgende planløsning: Kjøkken med
1.etg.: Flislagt gang/entrè med plass til å henge av seg ytterklær. Flislagt bad med varme i gulv. Badet har dusjkabinett, servant med underskuffer og toalett. Opplegg til vaskemaskin. Romslig soverom med god plass til klesskap og dobbeltseng. Meget romslig stue med god plass til både sofagruppe og spisebord. Fra stuen er det utgang til solrik terrasse og hage. Stuen er åpen mot kjøkken som har godt med skap og benkeplass. Hvitevarer som frittstående kjøleskap/frys, ovn, platetopp og oppvaskmaskin medfølger salget.
Underetasje: Flislagt kjellerstue med plass til sofagruppe samt to soverom og en bod.


Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstmann Arild Grundetjern AS den 12.03.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato (07.03.2024). Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig, utvendig er enkelte ting kommentert for ordens skyld. Leiligheten er i bra stand, følgende hovedtrekk kan nevnes: Utvendig er dobbelkrummet betongtakstein, takrenner og beslag fra ca. 2009 og har normal slitasje, vanlig vedlikehold bør beregnes. Ytterdører og vinduer er i bra stand, vanlig vedlikehold bør beregnes. Eldre vestlandskledning har normal slitasje som småblæring/slitasje enkelte steder, vanlig vedlikehold bør beregnes. Terrasse er i bra stand. Innvendig ble bad oppusset i ca. 2009, vanlig vedlikehold bør beregnes. Dusjkabinett i rommet er en god løsning mht. fukt. Hulltaking ble utført i vegg mellom bad og entrè, ingen synlig eller målbar fuktighet ble registrert. IKEA-kjøkkeninnredning er fra 2009 og er i bra stand, keramisk platetopp er montert. Gulvhøyder ble kontrollert med laser i 3 rom, mindre avvik ble registrert. El-anlegget er av blandet årgang, vanlig vedlikehold bør beregnes. Sikringsskap med automatsikringer. Røropplegget ligger rør i rør, kontrollskap for røropplegget er montert i bad. Innvendig stoppekran er montert i rørskapet. V. v.-bereder er fra 2002 og er på 287 liter. Ved og elektrisk til oppvarming. Peisovn er montert i stua, brannplate på gulv er iht. krav. Garasje er kun lettere vurdert og målt opp. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."
 
Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
Innvendig > Radon.
Innvendig > Pipe og ildsted.
Innvendig > Innvendige trapper.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater Gulv.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Ventilasjon.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.
Tomteforhold > Drenering.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: frittstående kjøleskap/frys, ovn, platetopp og oppvaskmaskin.

Diverse

Boligen er en del av et boligsameie. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
12.07.1919 - Dokumentnr: 902751 - Elektriske kraftlinjer. Heftelsen er funnet i Statsarkivets digitalarkiv, men er av eldre årgang og vanskelig å lese/tyde. Megler har således ikke kontrollert innholdet i denne. Bestemmelsen følger eiendommen ved salg. 
Overført fra: Knr:4204 Gnr:152 Bnr:313. Gjelder denne registerenheten med flere.

07.11.1934 - Dokumentnr: 990259 - Skjønn.
Overført fra: Knr:4204 Gnr:152 Bnr:313. Gjelder denne registerenheten med flere.

23.08.1937 - Dokumentnr: 1592 - Skjønn.
Overført fra: Knr:4204 Gnr:152 Bnr:313. Gjelder denne registerenheten med flere.

11.06.1938 - Dokumentnr: 1488 - Erklæring/avtale. Byggeforbud på nærmere angitt avstand/område. Gimleveien 10D kan ikke bygge beboelseshus nærmere Gimleveien 10 enn 7 meter fra grensen. Retten til å eventuelt kunne oppføre garasje eller lignende, omfattes ikke av erklæringen.
Rettighetshaver: Knr:4204 Gnr:152 Bnr:309. Overført fra: Knr:4204 Gnr:152 Bnr:313.
Gjelder denne registerenheten med flere.

12.02.2009 - Dokumentnr: 104874 - Seksjonering
Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning og grunn. Sameiebrøk: 115/346.

Ingen rettigheter.

Polisenummer

704055

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

- Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
Kun bytting av speil og innredning. 2021.

- Har sameiet eller borettslaget hatt problemer med fukt, vann eller oversvømmelse i kjeller eller underetasje?
Vi byttet ut en oppvaskmaskin for 2 år siden. Det førte til en vannlekkasje i bod og 1 av soverommet i kjeller. Vi måtte flytte ut i 4 mnd mens skadene ble utbedret av fagfolk gjennom forsikringsselskapet.

- Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen?
Det er observert skjeggkre i kjeller ved få tilfeller.

- Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart?
Gjerde mot naboen ble i vinter ødelagt av brøytebil. Nabo har sagt at han skal utbedre dette.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

Frende

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.
Solgt
Produktnummer: 259331B8-19F1-4E0E-93FB-F3F89990CE23