Gimlekollen

Gimlekollen 11A

Prisantydning
7 750 000 kr
Omkostninger
210 750 kr
Totalpris
7 960 750 kr
Formuesverdi
1 647 801 kr
Formuesverdi sekundær
6 261 643 kr
Byggeår
1999
Internt bruksareal (BRA‑i)
277 ㎡
Bruksareal
277 ㎡
Tomteareal
532 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Stor velholdt enebolig med hybel, solrikt og lunt uteområde. Dobbel garasje med loft.

Om eiendommen

Oppvarming

Ved og elektrisk til oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Stor dobbel garasje med loft på tomten. For øvrig biloppstillingsplass ved siden av garasje.

Beliggenhet

På Gimlekollen kun ca. 10 min. kjøretur fra sentrum. Meget attraktivt boligområde med kort vei til badevann og strand i både Vollevannet og Tretjønn. nydelig turterreng med bla. lysløype like ved i Jegersberg. Trygg gang-/sykkelvei til Fagerholt og Presteheia Barneskole. Albert Matvaresenter (Meny) ligger også nærme eiendommen. Busstopp i Tretjønnveien og Ålefjærveien.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på oppføring av enebolig datert 26.11.2008, på tilbygg (terrasser og bruksendring) datert 08.02.2015, på bruksendring datert 25.05.2016, samt på terrasse (oppføring av terrasse og levegg) datert 12.02.2021. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger godkjenning på oppføring av bod/garasje, datert 08.02.2001. Det gjøres oppmerksom på at deler av garasjen ligger på/over grensen til kommunal grunn - gnr. 40 bnr. 194. Det foreligger ikke ferdigattest på tiltaket.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens bebyggelse. Trapp ned fra terrasse i 1. etg. er vinklet i annen retning enn på godkjente tegninger. Levegg tilknyttet dør i u.etg. er ikke blitt søkt oppført. Endringene er ikke omsøkt. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning som følge av manglende ferdigattest eller avvik i bebyggelse påhviler kjøper.

Det foreligger tillatelse av installering av ildsted, datert 13.12.1999. Det foreligger ikke ferdigattest på tiltaket. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 156 "Gimlekollen I" datert 29.06.1965. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen grenser til eiendom som er regulert til allmennyttig formål.

Adgang for utleie

Boligen har en hybel i underetasjen. Hybelen består av stue/kjøkkendel, soverom og et bad. Det ble søkt om bruksendring av kjelleretasjen i 2015. Takstmannen har påvist avvik i branncelleinndeling og dagslysflate: Lite dagslysflate på soverom i leilighet. Ingen spesiell brann- og lydtetting fra hoveddel til leilighet.

Boligen er godkjent med kun en boenhet.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Heftelser:
09.10.1997 - Dokumentnr: 15525 - Best. om adkomstrett. Kan ikke slettes uten samtykke fra Kristiansand kommune.
Gjelder denne registerenheten med flere. Bestemmelse som sier at Gimlekollen 11A og 11B har felles adkomst og manøvreringsareal som vis på kart. Bestemmelsen er vedlagt i salgsoppgaven.

26.01.2021 - Dokumentnr: 99913 - Bestemmelse om bebyggelse. Rettighetshaver: Kristiansand Kommune. Org.nr: 820 852 982.
Bestemmelse om adkomstrett. Kristiansand kommune gir dispensasjon fra avstandskrav til offentlig vann- og avløpsledninger i forbindelse med oppføring av terrasse, på særskilte vilkår som skal være innfridd. Bestemmelsen er vedlagt i salgsoppgaven.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Kommentar konsesjon

Ingen konsesjonsplikt.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 193 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 210 750,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Sørmegleren ved Kristian Lossius har gleden av å ønske deg velkommen til Gimlekollen 11 A.

Boligen er over tre plan og har følgende planløsning:
1.etasje: Overbygd inngangsparti, vindfang, hall entré med plassbygget skap til oppbevaring. Stort kjøkken som er åpent mot spisestue. Kjøkkenet har godt med skap og benkeplass. 2 stuer med plass til sofagrupper og stoler. Utgang til deilig veranda fra den ene stuen. Flott flislagt bad med varme i gulv. Badet har dusjhjørne, toalett og servant med underskuffer.
2.etasje: Gang, 4 soverom, bad med fliser på gulv. Badet har dusjkabinett, badekar, toalett og servant med oppbevaring. Bod og kott
Kjeller: Hoveddel: Gang, 3 boder og vaskerom.
Hybel: Vindfang, bod, stue/kjøkken, soverom og bad.

Tilstandsrapport
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstmann Arild Grundetjern AS den 07.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato (23.04.2024). Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Boligen er bygd i 1999 og er i bra stand, følgende hovedtrekk kan nevnes: Utvendig har dobbelkrummet betongtakstein, takrenner og beslag normal slitasje. Liggende kledning med skrå og stående kledning med staff er i bra stand. Kledningen er utlektet, og musebånd er montert. Vinduer og dører er fra
byggetid, vanlig vedlikehold bør beregnes. Terrasser trenger vanlig vedlikehold. Topprekker er beslått, noe som er en god løsning mht. vedlikehold. Innvendig er loft tørt og bra. Det har tidligere vært problem med for dårlig ventilasjon i konstruksjon noe som er utbedret, se punktsjema "Takkonstruksjon". Bad i 1. etasje og kjeller ble oppusset i 2015. Eier har dokumentasjon fra flislegger på bad i 1. etasje, kjellerbad er bygd ved egeninnsats. Det er bakfall til gulvsluket på kjellerbad. Bad i 2. etasje og vaskerom holder standard fra byggetid, generell oppgradering mht. membran m.m. bør beregnes. Det ble utført hulltaking/kontroll i vegger inn mot våtrom, ingen synlig eller målbar fukt ble oppdaget. Kjøkkeninnredningen i 1. etasje er fra byggetid og ble sprøytet for 4 år siden, induksjon platetopp og komfyr er fra 2015. Gulvhøyder ble kontrollert i 5 rom, ingen store avvik ble registrert. Sikringsskap med automatsikringer. Røropplegget er fra byggetid, vanlig vedlikehold bør beregnes. Innvendig stoppekran er montert ved berederen på vaskerom. Ved og elektrisk til oppvarming. Lite ventilasjonsanlegg/skapvifte er montert i boligen og står montert på loft. Leilighet er ikke godkjent som egen boenhet mht. brannsikring m.m. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."
 
Følgende avvik har fått TG3 (store eller alvorlige avvik):
Innvendig > Radon. Dokumentasjon av radonmålinger viser verdier over anbefalte grenseverdier. Det må foretas tiltak for å redusere radonverdiene. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
Våtrom > Kjeller > Bad > Overflater Gulv. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det må foretas utbedring av fallforhold. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Taktekking.
Utvendig > Nedløp og beslag.
Utvendig > Dører.
Utvendig > Balkongdør i leilighet.
Innvendig > Innvendige trapper.
Våtrom > 2. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater Gulv.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Ventilasjon.
Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Overflater Gulv.
Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: komfyr/stekeovn/koketopp.
Kjøleskap og oppvaskmaskin medfølger ikke.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Heftelser:
09.10.1997 - Dokumentnr: 15525 - Best. om adkomstrett. Kan ikke slettes uten samtykke fra Kristiansand kommune.
Gjelder denne registerenheten med flere. Bestemmelse som sier at Gimlekollen 11A og 11B har felles adkomst og manøvreringsareal som vis på kart. Bestemmelsen er vedlagt i salgsoppgaven.

26.01.2021 - Dokumentnr: 99913 - Bestemmelse om bebyggelse. Rettighetshaver: Kristiansand Kommune. Org.nr: 820 852 982.
Bestemmelse om adkomstrett. Kristiansand kommune gir dispensasjon fra avstandskrav til offentlig vann- og avløpsledninger i forbindelse med oppføring av terrasse, på særskilte vilkår som skal være innfridd. Bestemmelsen er vedlagt i salgsoppgaven.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Info kommunale avgifter

Totalt kr. 21 524,-. Beløpet inkluderer eiendomsskatt, feie- og tilsynsavgift og gebyr for vann -og avløp.

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 er kr. 2 986,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

- Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
Renovert bad i 1.etg. Murerfirma la fliser, resten ble utført med egeninnsats og vennehjelp. Renovert og bygget ut bad i underetasje med egeninnsats og vennehjelp. Brick Nome Murerfirma AS. Utført av ufaglært: 1. etg : Fjernet gamle fliser. Montert baderomsinnreding, dusj og dusjvegger. Underetasje: Alt

- Er det observert vann eller fukt i kjeller, krypkjeller eller underetasje?
Den ene kjellerboden har kondensmerker nederst på murvegg. Vi antar dette er fordi vi har hatt mange bagger liggende helt inntil veggen og at det da skapte kondens. Det er ingen andre lekkasjer.

- Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Strøm i hybel. 2015.

- Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør?
Vi la ned avløpsrør til vask og vaskemaskin i forbindelse med nytt bad i kjeller og koblet dette sammen med eksisterende avløpsrør.

- Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe?
Satt inn ny vedovn i stue i 2015.

- Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen?
Leietaker i hybel melder at han har sett 2 skjeggkre i forbindelse med utpakking av julepynt lagret i bod. Vi har ikke observert noe i hoveddelen av huset.

- Har du bygd på eller gjort om kjeller, loft eller annet til boligrom?
Bygd om kjeller slik at en del ble huseiers boder og vaskerom og en del ble hybel. 2015.

- Er det utført radonmåling?
Vinter 2016. Beregnet årsmiddel soverom 250 Bq/m3 og stue 260 Bq/m3. Vi etablerte da ventil i yttervegg på soverom og ekstra konstant lufting
rundt kanal til ventilator. Det er ikke foretatt nye målinger etterpå.

- Er det andre forhold av betydning eller sjenanse for eiendommen eller nærområdet?
Det er tinglyst erklæring for kommunen angående terrasse.
Det er tinglyst erklæring om felles adkomst og manøvreringsareal i gårdstun med naboen i 11B.

- Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart?
Svimerke og noen skruehull på kjøkkenbenk 1.etasje
Sikring går hvis man har flere plater på fullt samtidig med komfyr
Slitasje og småmerker på gulv
Forskjellig utseende på parkett i kjeller
Enkelte dører til innebygde garderobeskap henger ikke fast på magnet/feste og står bare inntil.
Liten knast i hjørne av underside benkeplate bad 1.etasje
Knast i baderomsinnredning, nederste skuff bad 2.etasje

Vi har hatt IF Boligsjekk hvert fjerde år. Sjekken gjennomføres av Anticimex og sist gang var i november 2023. Det ble da målt fuktighet i
undertak på loft samt observert et mulig lekkasjepunkt. Vi ble anbefalt å installere lofts avfukter som Anticimex selger samt følge med om mulig
lekkasjepunkt utviklet seg. For å være sikre på om det var lurt å installere lofts avfukter kontaktet vi en annen snekker som kom på befaring.
Denne snekkeren var helt tydelig på at det er normalt med kondens i perioder med mye regn, som det var i november 2023, og at han ikke ville
installert lofts avfukter hvis det var hans hus. Vi valgte derfor å ikke installere lofts avfukter. Det mulige lekkasjepunktet har vi sjekket og vi finner
det ikke lenger. Takstmann har nå utført nye målinger uten nevneverdig fukt.

Den ene kjellerboden har kondensmerker nederst på murvegg og på parkett etter at vi har lagret mange sekker og bagger helt inntil murveggen.
Venstre garasjeport har liten svingradius og vanskelig tilkomst for bil. Blir av oss brukt til ved, sykler, snøfres osv.
Ved ekstremregn i august 2022 ble det synkehull i gårdstun. Det ble forsikringssak og det ble lagt på ny masse og ny asfalt.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 98E0506E-631D-49B0-9CF2-35A3D33420CD Kategori: