Tønsberg/Gauterød

Gauterødveien 98C

Prisantydning
6 790 000 kr
Omkostninger
185 620 kr
Totalpris
6 975 620 kr
Kommunale avgifter
14 951 kr / år
Byggeår
1982
P-rom
255 ㎡
Bruksareal
268 ㎡
Tomteareal
1 205 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Stor, innholdsrik og påkostet enebolig på 1205 kvm eiet tomt. Egen utleiedel, solrike terrasser, hage og dobbelgarasje.

Om eiendommen

Innhold

- Boligen -
1. etasje, utleiedel: Vindfang, gang, bad, vaskerom, 3 soverom, kjøkken og stue.
1. etasje, hoveddel: Gang/trapperom og kjellerstue/soverom.
2. etasje: Entré, gang, bad, wc-rom, vaskerom, 2 soverom, kjøkken, tv-stue og spisestue.

- Annet -
Boder, teknisk rom, kjølerom, garasje og uteplasser.

Standard

- Entré -
Fra gårdsplassen går det utvendige trapper opp til inngangspartiet som er i boligens andre etasje. Her er det laget en koselig velkomstterrasse som innbyr til et lite kafésett og enkel pynting. Downlights i gesimskassene gjør det lille ekstra. Den tofløyede ytterdøren var ny i 2022 og fører inn i en romslig entré.

Entreen gir et godt førsteinntrykk og har et nyere, lyst laminatgulv. Vegger, gulvlister og taklister er sortmalte og gir et tøft innslag. En åpen garderobeløsning gir plass til jakker og det er montert et smart skoskap. Entreen har dør til toalett, og det er åpen løsning inn til kjøkkenet og spisestuen.

- Kjøkken -
Kjøkkenet er nytt i 2022, og har en lekker innredning med bred øy og integrerte hvitevarer. Det er sitteplasser ved øya så her legges alt til rette for en rolig kaffekopp eller enkel bevertning for folk på farten. Dessuten er det utgang til balkong via vaskerommet, slik at morgenkaffen og måltider lett kan tas med ut i det fri. Det er heller ikke langt til terrassene i bakhagen.

Kjøkkenet har et elegant uttrykk med sorte fronter og stilig ledbelysning. Den takhøye innredningen har meget god benke- og lagringsplass. Det er flere vitrineskap, høyskap, samt øya som har innredning på begge sider.

Kjøkkenet har laminerte benkeplater, sort kum og sort blandebatteri. Alle hvitevarer er integrert og stekeovn og mikro er plassert i god arbeidshøyde. Videre har øya induksjonstopp med integrert kullfilterventilator, og det er både kjøleskap og to oppvaskmaskiner. Rommet har nyere laminatgulv, og vegger og tak er malt i samme grønnfarge.

- Stuer -
Hovedboligen har tre store stuer. På etasjeplan er det tv-stue og spisestue, og i første etasje er det en ekstra stue - rommet benyttes i dag soverom/gjesterom, men rommet er ikke omsøkt-/godkjent hos kommunen (står oppført i tidligere tegninger som arbeidsrom).
Rommet bidrar med ytterligere spillerom og privatliv for alle i familien. Med tre stuer til rådighet blir det god fleksibilitet med tanke på bruk og møblering. Både tv-stuen og spisestuen har peis for litt bålknitring og kos på kjøligere dager.

I tv-stuen sender store vindusflater dagslyset inn fra nærmest alle retninger, og de tre vinduene som vender mot inngangspartiet var nye i 2021. Det er lagt nyere laminatgulv og det er dels slette vegger, dels teglstein.

Spisestuen har også nyere laminatgulv og dels slette vegger, dels teglstein. Vinduene fyller rommet med naturlig lys og det er skyvedør til terrasse hvor de gode solforholdene kan nytes fullt ut. Spisestuen har plass til langt spisebord, perfekt for større familiemiddager og sosiale samlinger med venner.

- Bad/wc/vaskerom -
Hovedboligen har bad, eget toalettrom og eget vaskerom. Badet har fliser fra 2004, fikk ny innredning i 2020 og nytt dusjkabinett i 2021. Rommet har mørke gulvfliser, lyse veggfliser og sortmalt himling. Det er varme i gulvet og mekanisk avtrekk.

Badet har speilskap, hyller, heldekkende servant på mørkt skuffemøblement og et tilhørende veggskap. I tillegg er det et sort dusjkabinett med skyvedører. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

- Toalettrom -
Toalettrommet er nylig pusset opp. Her er det fliser på gulv, grønnmalte vegger, speilskap, heldekkende servant på skuffemøblement og et gulvmontert toalett.

- Vaskerom -
Boligen har eget vaskerom, hvilket kan være kjærkomment for familier med små barn. Rommet har mørke gulvfliser som ble lagt i 2021, lyse veggfliser og mekanisk avtrekk. Det er overskap, lang arbeidsbenk, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Dessuten er rommet tilknyttet en liten bod og det er utgang til en overbygget balkong.

- Soverom og garderobe -
Hovedboligen har 2(3)-soverom. Begge rommene har adkomst fra stuen og en romslig utforming som gir plass for både dobbeltseng og tilhørende møblement. Hovedsoverommet har lysmalte vegger, mørk fondvegg bak sengeplassen og et praktisk walk-in closet. Det andre rommet har lysmalte vegger og en fondvegg med dekortapet. Kjellerstue har vært benyttet som ekstra soverom/gjesterom. Rommet står tidligere oppført som arbeidsrom, og er ikke omsøkt-/godkjent.

Det er ytterligere oppbevaringsplass i entreen, i bod innenfor vaskerommet og i en frittstående utebod på ca. 10 kvm som i dag benyttes som vedskjul. Det er også en bod i tilknytning til garasjen. Forøvrig er det innvendig bod og et praktisk kjølerom i utleiedelen.

- Utleiedel -
Det er en pen og romslig utleiedel i første etasje bestående av vindfang, gang, bad, vaskerom, tre soverom, kjøkken og stue. Med slike fasiliteter kan familien vokse, besteforeldre flytte inn eller boligdrømmen gå i oppfyllelse ved at delen leies ut. Det er egen adkomst fra gårdsplassen og laget uteplass ved inngangsdøren.

Oppholdsrommene har hovedsakelig laminatgulv med vannbåren gulvvarme og alle vegger er malt i senere år. Kjøkkenet har spiseplass, et vindu som gir god belysning og en takhøy innredning som ble oppgradert i 2011.

Her er det hvite, slette fronter, belysning, laminerte benkeplater og nedfelt kum. Det er lagt fliser på vegg mellom over- og underskap. Kjøkkenet har integrert stekeovn, koketopp og ventilator. I tillegg er det opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til kjøl/frys.

Badet ble ombygget i 2010, og oppgradert med ny innredning, toalett og dusjkabinett i 2020. Rommet har gulvbelegg, gulvvarme, baderomsplater på veggene og mekanisk avtrekk. Videre er det speilskap, heldekkende servant på skuffemøblement, gulvmontert toalett og et dusjkabinett med skyvedører.

Utleiedelen har eget vaskerom med gulvbelegg, gulvvarme og baderomsplater på veggene. Det er opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. Ellers er det verdt å merke seg at blant annet kjølerom og teknisk rom er plassert i første etasje. Hoveddelen har adkomst til utleiedelen via trappegang utenfor stuen.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 255 kvm, Bruksareal: 268 kvm, Sekundærrom: 13 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 126 m²  - 2. etg. 142 m².
P-rom inkl:
1.etg: Vindfang , Gang , Stue , Bad , Vaskerom , Trapperom , Gang 2, Soverom , Soverom 2, Kjøkken , Soverom 3.
2.etg: Entré , Gang , Wc , Vaskerom , Kjøkken , Bad , Soverom , Soverom 2, Stue , Spisestue.

S-rom inkl.:
1.etg: Bod , Teknisk rom , Kjølerom.

Garasje og bod:
Bra: 48 m² - S-rom: 48 m²

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som. Tegninger ligger vedlagt salgsoppgave.

Byggeår og byggemåte

1982 i følge Tønsberg kommune.

Påkostning og modernisering

2004: Fornyet baderom i følge tidligere salgsoppgave.
2007: Ny 200 liter varmtvannsbereder for 1. etasje.
2011: Ny kjøkkeninnredning 1. etasje.
2013: Ny 200 liter varmtvannsbereder for 2. etasje.
2018: Malt vegger i kjøkken 1. etasje.
2019: 3 stk nye større vinduer i stue.
2020: Malt alle innvendige flater. Nytt dusjkabinett i begge bad.
2021: Ny varmepumpe for vannbåren varme. Ny baderomsinnredning. Ny innmat i sikringsskap. Flislagt vaskerom. Nytt laminatgulv i nesten alle rom i 2. etasje.
2022: Nytt kjøkken i 2. etasje. Ny 2-fløyd inngangsdør. Malt huset utvendig. Malt flater i toalett. Ny terrasse ca 50 m2 med levegger.

Oppvarming - Teknisk

Boligen varmes opp med elektrisitet, vannbåren varme og vedfyring. Ny varmepumpe (utedel) montert i 2021. Vannbåren gulvvarme i store deler av 1. etasje og med radiatorer i 2. etasje. Det suppleres med elektrisk gulvvarme på badene, samt peis i stuen og spisestuen i andre etasje.

Luftbehandling skjer ved mekanisk avtrekk og naturlig lufting. Det er lagt noe rør-i-rør system i forbindelse med nytt kjøkken. Det er to varmtvannsberedere på 200 liter fra henholdsvis Oso og Høiax. Bereder i første etasje er fra 2007 og bereder i andre etasje er fra 2013. Sikringsskapet fikk ny innmat i 2021 og har automatsikringer.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Knut Fenger Grøn den 09.06.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Enebolig over 2 plan, med utleiedel i 1. etasje. Boligen fremstår normalt godt vedlikehold uten registrerte svekkelser, utover normal slitasje og elde.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG 3:
Utvendig > Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk.
Våtrom > Generell > Vaskerom: Selv om våtrommet automatisk blir TG3 fordi det er eldre enn 1997, er det allikevel ikke registrert svekkelser som tilsier baderommet ikke kan brukes videre slik det er.

TG 2:
Utvendig > Taktekking
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Dører
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 3
Innvendig > Radon
Innvendig > Innvendige trapper
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Tekniske installasjoner > Vannbåren varme
Tomteforhold > Drenering

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

- Eier har montert dusjkabinett og skaper på bad i første og andre etasje. Færder rørservice har montert rør i forbindelse med utskiftning av servant og toalett i første etasje. "Vaskerom" i 2.etasje er flislagt av ufaglært.
- Elektriker Even Cudrio AS har installert nytt sikringsskap med automatsikring og ekstern måler for garasje og leilighet. Samt montert stikkontakter og strømtilførsel i forbindelse med montering av kjøkken i 2022.
- Det ble utført kontroll av el-anlegget mot slutten av 2021. LEDE AS utførte kontrollen. Små utbedringer måtte til som eksempelvis lampeskjermer i tak. Elektriker Even Cudrio AS har utbedret "feil og mangler"
- Det er tilkoblet el-bil lader i dag og strøm med "sterk kurs" ligger klart i garasje. Selve laderen medfølger ikke, men strømuttak står igjen klar for "enkel" montering til neste ladeboks som ny eier av huset selv må stå for.
- Spotter på fasade (belysning) er utført av faglært elektriker kamerat på dugnad/vennetjeneste. Det foreligger derfor ikke kvittering på utebelysning.
-Tre avlange vinduer i TV-stue i 2.etasje ble byttet av faglært snekker som en vennetjeneste/dugnad. Det foreligger derfor ikke kvitteringer på skifte av disse tre vinduene.
- Ytterdør 2.etg er byttet ut i 2022 av faglært snekker som vennetjeneste/dugnad. Det foreligger derfor ikke kvitteringer på utskiftningen.
-Utetrapper og platting er montert av nåværende eier. Det foreligger derfor ikke kvitteringer på
arbeidet.
-Montering av nytt Epoq-kjøkken i mai/juni 2022 er utført av ufaglærte. Monteringen har huseier stått for selv. Rør og elektrisk arbeid er tatt av fagfolk med kvitteringer å vise til.
-Vaskerom 2.etasje flislagt/pusset opp av eier.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig boligstrøk på Gauterød i Tønsberg kommune, tilbaketrukket fra trafikk og støy. Stedet ligger ca. 5 km nordøst for Tønsberg sentrum og grenser mot flotte turmuligheter som fører hele veien ned til kysten. Det er ca. 200 m til bussholdeplassen, kort vei til skoler, samt ca. 10 min sykling til strand og idrettsanlegg.

Varme sommerdager kan tilbringes ved populære Skallevoldstranda eller Ringshaugstranda som har en lang sandstrand med steinmolo, badetrapp og stor gresslette. Tønsberg brettseilerklubb er lokalisert på sørsiden av stranden. Leikvin lekeplass ligger også på Ringshaug, og har fotballbane, taubane og flere aktivitetsmuligheter.

For den som er glad i båt er det ikke mer enn ca. 7 min kjøring til Vallø Marina. Ellers er det kort vei til flere treningssentre som Level på Olsrød Park og Sprek Fritid treningssenter ved Presterød. Ved Søndre Slagen kirke er det fine turområder, lysløype med to sløyfer på tilsammen 4 km og flere kulturminner.

Legg gjerne turen til Tønsberg sentrum som viser seg fra sin beste side om sommeren, med et yrende folkeliv. Langs bryggene kan du nyte båtlivets gleder, og et stort utvalg av restauranter, kaféer og barer. Om man tar seg opp til Slottsfjellet bys det på vidstrakt utsikt over området og lang utover fjorden.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi Gauterød som ligger ca. 2-3 min unna med bil, eller på Rema 1000 Olsrød Park. Meny Tolvsrød og Extra Tolvsrød ligger også i nærområdet. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Olsrød Park et lite utvalg.

Forøvrig er det gode shoppingmuligheter i Tønsberg sentrum, i tillegg til en rekke kafeer, restauranter og puber. Her finner du Kilen Handelspark, og ikke minst populære Farmandstredet med godt over 100 butikker.

Nærmeste bussholdeplass er Kvistveien som ligger 3 min gange fra boligen. Det tar rett i overkant av 18 min å sykle til Tønsberg stasjon hvor det er hyppige avganger til Oslo, noe som er utmerket for pendlere. Reisetiden med tog til Oslo S er på ca. 1 time og 13 min. Ved å benytte bil tar det ca. 8 min til Tønsberg sentrum, 12 min til idylliske Åsgårdstrand, 26 min til Horten og 26 min til Sandefjord Lufthavn.

For elever i barneskolen er det ca. 2 km til Ringshaug skole og Sandeåsen skole. For elever i ungdomstrinnene er det ca. 8-9 min på sykkelen til Presterød ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, deriblant Greveskogen, Færder og Wang Toppidrett. Ellers er det et godt utvalg av barnehager og nærmest ligger Ilebrekke barnehage, ca. 3 min med bil fra boligen.

Tomt

Areal: 1 205 kvm, Eierform: Eiet tomt

Uteområde

Eiendommen er på 1 205,3 kvm, får sol på fremsiden fra 8-tiden om morgenen og solen går ned på baksiden i 21-tiden i sommermånedene. Tomten har blitt betydelig oppgradert i 2020-2022 med trapper i terrenget, store solrike uteplasser og hyggelige soner som mottar solen fra den kommer til den går ned.

Det er pent opparbeidet med gjerder, velstelt hekk, plen, trær, bed og frodige busker. Det er kjøreport inn til gårdsplass med belegningsstein. Ved utleiedelen i første etasje er det steinsatt uteplass som er delvis overbygget og en markterrasse ved garasjen.

Trappene som fører opp til hovedinngangen i andre etasje er av nyere dato og det er laget en velkomstterasse ved inngangspartiet på ca. 25 kvm. Den overbygde delen var ny i 2020. Spisestuen har utgang til en herlig bakhage hvor det bys på en markterrasse på ca. 28 kvm. Terrassen er delvis overbygget av gesims med innfelte downlights.

Fra terrassen går det trinn opp til en storslått terrasse på ca. 50 kvm. Terrassen er ny av året og har høyreiste spilevegger som gjør uteplassen mer privat. Bakgården er «designet» for å motta solen tidligst mulig og man kan enkelt flytte seg etter solen - eller finne en sval plass i skyggen.

Med slike utefasiliteter blir det god plass for sittegrupper, grilling og middagsgjester. Solforholdene er jo gode så det er bare å slå opp solsengene. Paviljong er det også plass til. Overbygg gjør at man kan sitte ute på varme sommerdager med yr i luften, og belysning bidrar til at hyggen kan vare til langt inn i sene kveldstimer. Ellers har vaskerommet utgang til en overbygget balkong på ca. 12 kvm.

Parkering

Det er parkering i dobbelgarasje på ca. 48 kvm med motoriserte porter. Garasjen har også bod og det er klargjort for elbillader. Øvrig parkering skjer på den store gårdsplassen og etter områdets gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 1.september 1980. Ferdigattesten gjelder enebolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger også ferdigattest for ombygging våtrom. Datert 16.12.2010.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen (22.5.2019) er avsatt til boligformål.
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

2016/440838-1/200  Bestemmelse om veg  
19.05.2016 
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:93 Bnr:69  
Bestemmelse om vedlikeholdskostnader m.m.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

1956/503060-1/91  Bestemmelse om veg  
19.12.1956 
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:93 Bnr:22  
Overført fra gnr 93 bnr 9
Gjelder denne registerenheten med flere

1979/501856-1/91  Bestemmelse om bebyggelse  
20.03.1979 
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:93 Bnr:22  
Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 1,5 m

Utleie

Boligen har utleiedel. Deler av 1.etasje leies i dag ut for kr.12.000,- i mnd. Løpende leieforhold med 3 mnd oppsigelse. Ny eier står fritt til å videreføre eksisterende leieforhold, eller avslutte.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

6 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 169 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 790 000,-)) 185 620,- (Omkostninger totalt) 6 975 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 14 951 pr. år (Faktureres i 4 terminer)

Faste løpende kostnader

- Strøm -
Selger opplyser om et estimert forbruk på 25 000 kWh / årlig.


- Hus-/Innboforsikring -
Estimeres til kr 10 834,-/årlig (Fremtind). Premie vil avhenge av forsikringssum, egenandel, dekningsomfang m.m.

- Internett -
Vært tilknyttet Telenor og Homenett. Priser varierer med valgte tjenester.

Formuesverdi

Rekvirert, men ikke mottatt.
Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Gauterødveien 98C, Gnr. 93 Bnr. 22 i Tønsberg kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Vaskemaskiner/tørketrommler og frysere på vaskerommene medfølger ikke. Ellers medfølger ingenting av leieboers eiendeler. Hvis det er usikkerhet om hva som medfølger eller ikke, kontakt megler.
Elbillader medfølger ikke, men strømtilførsel blir liggende for "enkel" montering av ny boks som kjøper selv må stå for.

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 72 94 58.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

75-22-0038

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/75-22-0038. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Stian Dahlen Brændsrød, tlf. 90 56 99 91

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.7 500)
Oppgjør (Kr.9 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 6 900 000,-) (Kr.60 300)
Tilrettelegging (Kr.19 800)
Totalt kr. (Kr.98 585)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Visning

søndag 14. august
kl. 15:00-15:45

Kontakt megler

Varenummer: 3060748