Gautefall / Drangedal

Gautefallveien 1122

Prisantydning
939 000 kr
Omkostninger
39 940 kr
Totalpris
978 940 kr
Felleskostnader
2 333 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1989
P-rom
27 ㎡
Bruksareal
27 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Flott, praktisk og totalrenovert leilighet / Alpinanlegg og skiløyper i umiddelbar nærhet / Gode leieinntekter.

Om eiendommen

Innhold

P-rom: Stue/kjøkken , Bad , 2 Soverom.

Standard

Lys og trivelig selveierleilighet som er bygget som fast utleiebolig i tilknytning til hotelldriften (Ski Lodge Gautefall). Leiligheten ligger meget barnevennlig til med barnebakke, flotte skiløyper og alpinanlegget rett utenfor døra.

Bad nylig oppgradert: Det er montert rør i rør system, ny sluk i gulv, ny membran, nye varmekabler, nye fliser på gulv og vegg, nedsenket gulv i dusj. Alt gjort fagmessig av Rørlegger / flislegger.
Innredning, dusjhjørne og innbyggingstoalett som de monterte for 1 ½ år siden er brukt.

Arealer med beskrivelse

P-rom: Stue/kjøkken , Bad , 2 Soverom.
P-rom: BRA: 27 kvm. P-ROM: 27 kvm.

Byggeår og byggemåte

1989 i følge Drangedal kommune.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med varmekabler. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den , og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Takstmann Knut Ramberg ble kontaktet av Audun Grimsland for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av leilighet nr 305 med adresse Gautefallveien 1122 i Drangedal Kommune. Alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapport. Det er to punkter som har fått TG: 2 - det er eldre vindu i yttervegg og dokumentasjon på baderom. Ut over dette viser en til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen. Ut over de registrerte avvik så fremstår leiligheten med et hovedinntrykk som er meget bra. Leiligheten er nylig renovert og har således lite bruksslitasje. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG2 / AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
  • Utvendig > Vinduer
  • Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Gautefall ski lodge.

Beliggenhet

Gautefallheia ligger i overkant av 1 time i fra Grenland og Langesund, og ca 2 timer i fra Kristiansand. Fra Tønsberg underkant av 2 timer. Ca. 12 minutter til Treungen.

Her er det storslått og naturskjønn Telemarksnatur med fri utsikt og herlige assosiasjoner til folkeeventyrene. Terrenget er vennlig og lettgått - ideelt for både korte rusleturer eller langturer til omkringliggende fjelltopper.

Toppen av Gautefall skisenter ligger ca. 400 meter i luftlinje unna, med muligheter til å utfolde seg i et majestetisk fjellandskap. Anlegget er en yndet destinasjon med fokus på barn og barnefamilier. Her er det 14 nedfarter, 2 stolheiser, 3 skitrekk og 1 rullebånd. I tillegg er det Ski Lodge, kafé, lekeplass, SkiShop og selvfølgelig fasiliteter for afterski. Foretrekkes langrennsski har området også oppkjørte skiløyper.

Om sommeren ligger bade- og fiskeplassene som perler på en snor som Nedre Langmyrtjern ved skianlegget, eller mot sentrum av Drangedal eller Treungen.

På Gautefallheia er det svaberg og kilometervis med stier, som også gjør stedet til et mekka for terrengsykkel. Ellers er det flere fine fiskevann i kort avstand (100-2000 meter).

Skistedet Gautefall er et av Telemarks største skisenter, og ligger sentralt i Sør-Norge på Gautefallheia, mellom Drangedal og Nissedal/Treungen. Gautefall Skisenteret et kompakt skianlegg med meget gode overnattingsmuligheter. Gautefall er en familiedestinasjon - med fokus på barn og barnefamilier. Gautefall Skisenter har 14 nedfarter, og 2 stolheiser (6-seter ekspressheis og 2-seter stolheis), 3 skitrekk og 1 rullebånd på 125m, som har en total kapasitet på ca. 7.000 personer i timen.
Gautefall har snøkanonanlegg som sikrer gode forhold gjennom vinteren. Handsfree Snowpass sikrer effektiv passering av alle kontrollpunkter. Terrengparken har mange små hopp, big jumps, masse rails. Barneparken har rullebånd, skiskole og aktiviteter. Skiskolen på Gautefall har skandinaviske skiinstruktører som tilbyr skiskole i alle former for ski og snowboard. Området har maskinpreparerte og merkede langrennsløyper lett tilgjengelig. Gautefall tilbyr også en skiarena (4.3 km) for skiskyting med 31 skiver, som er åpen med flombelysning hele året.
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Bunnpris Drangedal eller Spar Treungen. På Treungen ligger også Bygger'n, og Z museum er et spennende reisemål, hvor du kan vandre gjennom historien og utforske dine forfedres tidsalder.
Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste holdeplass er Gautefallheia. Ved å benytte bil fra Gautefall tar det ca. 12 min. til Treungen, 23 min. til Prestestranda, 64 min. til Kragerø, 80 min. til Seljord og 75 min. til Porsgrunn, samt 1 time og 40 min. til Arendal

Tomt

Eierform: Fellestomt

Parkering

Det er parkering på felles biloppstillingsplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Eiendommen mangler ferdigattest/midlertidig brukstillatelse ifølge opplysninger fra Drangedal kommune. Manglende ferdigattest/brukstillatelse innebærer at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Hotell, tilhører reguleringsplan Gautefallheia. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.
Reguleringsplanen har følgende formål: byggeområder, offentlige trafikkområder, friområder, spesialområder og fellesparkering. Reguleringsbestemmelser og kart ligger vedlagt i prospekt.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Følgende er tinglyst på eiendommens grunnboksblad:

Erklæring/avtale - dagboksnummer 20 - tinglyst 05.01.1987
Denne avtalen innebærer at Gautefall alpinsenter har rett til å føre kloakkavløpet fra Alpinsenteret til hotellets renseanlegg. Det står blant annet videre at avtaleperioden gjelder frem til det foreligger ny avtale, dog at det forutsettes at

Alpinsenteres kloakkavløp er tilknyttet kommunens anlegg innen utløpet av 1988. Denne avtalen er av eldre dato, og det må antas at den ikke lenger har noen relevans for sameiet og leiligheten.

Erklæring/avtale - dagboksnummer 33656 - tinglyst 14.01.2008 Rettighetshaver:AKSJESELSKAPET AV 1 DESEMBER 2012 A , Org.nr: 881394162

Dette tinglyste dokumentet er en tidligere driftsavtale med Gautefall Eierseksjonssameie som omfattet drift og kommersiell utleie av seksjonene. Avtalen gjaldt i 10 år fra 2007. I følge styreleder i Gautefall eierseksjonsameie så gjelder ikke denne tinglyste erklæringen lenger, men på grunn av at aksjeselskapet ikke lenger eksisterer så har det ikke vært mulig å oppdrive rett person til å få slettet dokumentet. Det må

antas at dette dokumentet ikke lenger har noen relevans. Det er nå utarbeidet nye avtaler mellom Gautefall eierseksjonssameie og seksjoneierne som omhandeler utleie, egenbruk, leieinntekter osv. Denne avtalen skal signeres av ny eier ved kjøp, og ligger vedlagt i prospekt.


Seksjonering - dagboksnummer
2054 - tinglyst 30.06.2006 Opprettet seksjoner: Snr: 6

Formål: Bolig Sameiebrøk: 30/1032. Dette er seksjoneringsdokumentet fra bygget ble seksjonert 30.juni 2006. Seksjoneringen viser Gautefallveien 1122 7 inndeling av leilighetene, og opplyser at det skal være 24 enheter over 30kvm og 6 enheter over 52kvm.

Tinglyste dokumenter ligger vedlagt i prospekt.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

UtleieFellesutgiftene utgjør kr. 13.000,- pr. år og inkluderer strøm, TV, wifi, styrehonorarer, vaktmestertjenester og forsikringer.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Odel

Ingen odel.

Konsesjon

Drangedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

939 000,- (Prisantydning) Omkostninger 23 470,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 939 000,-)) 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 39 940,- (Omkostninger totalt) 978 940,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 13 000 pr. år

Kommunale avgifter utgjør kr. ca 13. 000,- pr.år 2022. Kommunale avgifter faktureres gjennom sameiet, slik at seksjoneseier betaler kr. 1000,- i kommunale avgifter til sameiet hver mnd.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter kr. 1000,- pr.mnd som betales via sameiet.

Fellesutgifter kr. 2 333,- pr. mnd
Fellesutgifter dekker:
Strøm
Vaktmester (fellesarealer)
Vaskedame fellesarealer og påfyll av vaskeutstyr til leilighetene
Toalettpapir, vaskeutstyr og div til leilighetene
Internett
Snømåking
Kommunale avgifter
Styrehonorar
Regnskapsfører
TV
Nødvendig vedlikehold (tillegg kan påløpe, informeres i så fall i forkant. Vi har gjort så å si alt, men det dukker stadig opp «småting»)
Andre utgifter

Felleskostnader

Kr. 2 333,- pr.mnd.

Formuesverdi

Foreligger ikke.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Gautefallveien 1122, Gnr. 44 Bnr. 135 Snr. 3 i Drangedal kommune. Sameiebrøk:

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Alt av inventar og integrerte hvitevarer medfølger ved salg.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 94 25 46 52.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0003

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0003. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig Heljar Hogner, tlf. 46 80 63 69

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.7 600) Energimerking av eiendom (Kr.500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) 3,25% (Kr.32 175) Tilrettelegging (Kr.10 900) Totalt kr. (Kr.62 160)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3056904