Gloppe - Lyngør - Risør

Gåsemyrveien 112

Prisantydning
2 990 000 kr
Omkostninger
90 620 kr
Totalpris
3 080 620 kr
Formuesverdi
247 490 kr
Kommunale avgifter
2 844 kr / år
Byggeår
1970
P-rom
79 ㎡
Bruksareal
79 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Koselig hytte med solrike terrasser og praktfull sjøutsikt. Idyllisk og usjenert beliggenhet.

Om eiendommen

Innhold

1.Etasje: Gang, stue, spisestue, kjøkken, 3 soverom, toalettrom (Biodo) forbrenningstoalett type Cinderella og bad.

Standard

Vindfang
Hytta har et overbygget inngangsparti på den ene terrassen. Vel innenfor døra møtes man av et vindfang med tregulv og trepanel på veggene. Langs den ene veggen er det montert hyller og en stang for oppheng.

Kjøkken
Kjøkkenet er innredet med 1-stavs laminatgulv og hvitmalte panelvegger. Innredningen har hvite, profilerte fronter, vitrineskap og benkeplate med oppvaskkum i porselen. Over kokesonen er det installert en stilren ventilator med belysning. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert platetopp og stekeovn.

I tillegg er det opplegg for oppvaskmaskin. Tilliggende kjøkkenet finner man et praktisk grovkjøkken med to høyskap og et kjøleskap. Herfra er det dør ut til en solrik og usjenert terrasse, perfekt for morgenkaffen på varme dager.

Stue og spisestue
Hytta har to pene, tilstøtende stuer i direkte tilknytning, noe som gir god møbleringsfrihet og ekstra fleksibilitet. Stuene er innredet med tregulv og hvitmalte panelvegger. Hovedstuen har
en stor skyvedør i glass som slipper inn rikelig med naturlig lys, samtidig som den ivaretar en flott utsikt over sjøen.

Glassdøren fører ut til en stor og solrik terrasse, og sommerstid kan man nærmest viske bort skille mellom inne og ute. Etter en lang dag ute kan man komme inn å varme seg foran en vedovn. Den andre stuen passer utmerket som spisestue, og her er det god plass til langbord.

Bad/wc/vaskerom
Av våtrom har hytta et bad og et separat wc-rom. Badet er innredet med lyst vinylbelegg på gulvet og trepanel på veggene. Det er dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Den øvrige innredningen består av en enkel servant og et speil med belysning. Wc-rommet er innredet med tregulv, hvitmalte panelvegger og et Cinderella forbrenningstoalett.

Soverom og garderobe
Hytta har tre koselige soverom med tregulv og trepanel på veggene. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng, og i rommet står det to garderobeskap med hvite fronter. På de øvrige soverommene passer det fint å innrede med køyesenger, og her er det gode muligheter for å ta med seg gjester på tur. Ekstra lagringsplass finnes i en romslig utebod og i to disponible boder i en felles sjøbod.

Arealer med beskrivelse

1.Etasje: P-ROM:  Gang, stue, spisestue, kjøkken, grovkjøkken, 3 soverom, toalettrom (forbrenningstoalett) og bad.
1.Etasje: P-ROM: BRA: 79 kvm, P-ROM: 79 kvm.

Bod: Bod/ utedo.
Bod: S-ROM: 9 kvm.

Byggeår og byggemåte

1970 i følge Risør kommune. Påbygget 1980 ifølge selger.

Oppvarming

Oppvarming - Teknisk
Hytta oppvarmes elektrisk med stedvis panelovner, supplert av en vedovn i hovedstuen. Hytta har naturlig ventilasjon, og på kjøkkenet er det installert en ventilator med kullfilter. Varmtvannstanken er plassert på badet. Sikringsskapet er utstyrt med både skru- og automatsikringer.
Det elektriske anlegget ble kontrollert i 2012, og samme år ble det installert nye sikringer. Eiendommen har vannforsyning fra grunnboret brønn. Eier opplyser at brønnvannet ikke har dokumentasjon og at han ikke bruker vannet som drikkevann. Hytta har forbrenningstoalett og slipper gra°vann ut pa° terrenget mot sør.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Kort fortalt
- Koselig hytte med alt på en flate.
- Følger med egen parkeringsplass.
- Hytta har to båtplasser ved sjøen.
- Herlig terrasse ved inngangen.
- Stor terrasse utenfor stuen. 
- Gode solforhold på tomten.
- Flott utsikt over sjø og natur.
- Idyllisk og usjenert område.
- Pen kjøkkeninnredning i hvitt.
- Dels integrerte hvitevarer.
- Grovkjøkken med kjøleskap.
- To tilstøtende stuer i hytta.
- En vedovn i hovedstuen.
- Bad med dusjkabinett.
- Opplegg for vaskemaskin.
- Wc-rom med forbrenningstoalett.
- Tre soverom, ett med to skap.
- Utebod og to disponible boder.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 27.06.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Morten Sverre Christiansen for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hytte med adresse Gåsemyrveien 112 i Risøy kommune. Det er regn på befaringsdagen, ut over dette er alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapporten. Tilstanden på boligen framstår med normal standard og normal bruksslitasje. Det er noen punkter som har fått TG:2, det er kledning på yttervegg, vinduer, dører, terrasse, trebjelkelag, radon, avløpsrør og varmtvannstank. TG:3 er gitt til renner og nedløp, ildsted, brannslukning og røykvarslere, bad, vannrør og stående vann under hytten. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Utvendig > Nedløp og beslag
Innvendig > Pipe og ildsted
Våtrom > Generell > Bad
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Tomteforhold > Terrengforhold

TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Dører
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Innvendig > Radon
Innvendig > Innvendige dører
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

TG2: AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra øst, ta avfra E18 motRisør, derettet mot Laget. Fra vest, ta avmot Tvedestrand, deretter til venstre i Amtmannssvingen mot Sandvad, følg veien til skilt mot Laget. Kjør forbi Laget, skilt mot Åkvåg og SørlandetCamping. Ved Joker butikk (på venstre side av veien - ved Hopestrand) ta avtil høyre ved skilt til Gloppe. Følg asfaltveien rett frem, deretter grusvei rett frem til bom før parkeringsplass for hyttefeltet. Sti fra parkeringsplass til hytta. Gå til venstre, deretter til høyre mellom to hytter. Følg stien frem nedover forbi hytte på venstre side. Hytta ligger da rett frem.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert hyttefelt i Risør kommune.
Eiendommen ligger i Båtsvikdalen på Gloppe i Risør kommune, nær Gjeving og Lyngør. Eiendommen ligger høyt og solrikt med god utsikt mot havet utenfor Risøya, og dels mot Lyngørområdet.Ca.5 min gangavstand på sti ned til strandområde. 2 båtplasser i felles bryggeanlegg og 2 boder i felles sjøbod. Fine muligheter for bading og fiske. Kort avstand til marina, Lyngør,Gjeving og ut til havet. I området er det stier som gir adkomst til/fra Gjevingområdet.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt

Parkering

Parkeringsplass, faste plasser markert med navn.
Parkeringsplasser også avsatt til gjester.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan "GLOPPE", datert 07.062007. Siste revisjon av bestemmelsene: 12.08.14/19.02.15. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.¨

Viser til følgende reguleringsplan vor det bla. står følgende:
"Bestemmelsene gjelder for en hver form for nybygg, tilbygg, påbygg, uthus, båthus, anneks og brygger i tilknytning til ny eller eksisterende fritidsbebyggelse.
3.3 Det er kun tillatt med én bygning for beboelse på hver tomt. Det er ikke tillatt med to-familie boenheter.
3.4 Bebyggelsen skal underordne seg landskapet og plasseres slik at den blir minst mulig dominerende mot omgivelsene, med hovedmøneretningen parallelt med terrengkotene. Utformingen skal tilpasses terreng og harmonere med områdets byggeskikk. Materialvalg og fargesetting skal medvirke til å dempe bebyggelsens synlighet i landskapet. Fasader skal ha mørke tjære- og jordfarger. Tak skal ha matt overflate.
3.5 Innenfor 100-metersbeltet skal totalt bebygd areal på hver tomt ikke overstige BRA = 80 m2. Frittstående anneks/boder er ikke tillatt. Åpent parkeringsareal medregnes ikke i BRA.
3.6 Utenfor 100-metersbeltet skal totalt bebygd areal ikke overstige BRA = 95 m2. Frittstående anneks kan ha et bebygd areal på inn til 15 m2 og frittstående bod et bebygd areal på inn til 8 m2. Størrelse og utforming skal tilpasses tomtens terreng og topografi uavhengig av tillatt bebygd areal."

For mer informasjon gjeldene reguleringsbestemmelsene se hele dokumentet i vedlegg til salgsoppgave.

Vei / Vann / Avløp

Privat vei etter avkjørsel fra offentlig vei.
Eiendommen har vannforsyning fra egen brønn som eies i fellesskap med nærmeste nabo. Det er kun lagt opp sommervann til disse to hyttene. Vannsystemet er et spleiselag der påkommende vedlikeholdsutgifter og strøm deles mellom hyttene.
Fritidsboligen har forbrenningstoalett type Cinderella. Avgass fra toalett slippes ut over tak.
Gråvann slippes ut i terreng sør for hytten.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1980/2525-3/35  Erklæring/avtale  
17.07.1980

1980/2525-4/35  Festekontrakt - vilkår  
17.07.1980
Dette er festekontrakten gjeldende festeavtalen.
i festekontraktn står det følgende:
"Festeren leier en hyttetomt av eierens eiendom, gnr. 1 bnr. 9 i Risør herred, for tidsrommet fra 24/11 1969 til 31/12 1999. Festeren kan dog kreve fetet forlenget for 20 år av gangen så lenge den opprinnelige hytte på tomten er i god stand. Krav herom må festeren fremsette skriftelig i det siste året av løpende festetid, ellers bortfaller det."

"Festeavgiften indeksreguleres hvert femte år i samsvar med prosentvis endring i konsumpirsindeksen i den forløpende tidsperiode."

"Festeren har ikke adgang til å drive forretningsmessig virksomhet på tomten, så som varesalg, herbergevirksomhet o.l. Hytta kan abre leies ut i inntil 4 uker. pr. kalender år."

"Salg av festeretten med bebeyggelse kan bare skje med eierens samtykke, men samtykke kan ikke nektes uten saklig grunn. Er det oppført hytte på tomten, kan grunneieren kreve festet avviklet istedenfor å godta salg. Framleie av festeretten er ikke tillatt"

"Ved festetid utløpt - eventuelt etter utløpet av forlenget festetid - kan eieren kreve bebyggelsen fjernet og tomten ryddet på festerens bekostning. Utkastelsen kan skje uten søksmål etter tvangsfullbyrdelseslovens § 3 punkt 9.

Grunneier opplyser om at han ønsker å benytte seg av forkjøpsretten.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.Rettigheter som følger eiendommen:

1980/2525-3/35  Erklæring/avtale  
17.07.1980

1980/2525-3/35  Erklæring/avtale  
17.07.1980

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

"Festeren har ikke adgang til å drive forretningsmessig virksomhet på tomten, så som varesalg, herbergevirksomhet o.l. Hytta kan abre leies ut i inntil 4 uker. pr. kalender år."

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Ingen odel.

Konsesjon

Risør kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-)) 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 620,- (Omkostninger totalt) 3 080 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 2 844 pr. år

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 2 844,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr. 2 844,-
Kommunale avgifter inkluderer følgende:
Eiendomsskatt

TV/ Internett: Bruker Chromecast, internett via mobilabonnement. Nåværende eier benytter seg av ICE.
Forsikring: kr. 5 571,- pr. år.
Strøm: 1535 kWh for 2021. Hittil i 2022: 122 kWh.
Velforening: kr. 2 000,- pr. år. Dette er for vedlikehold av fellesområder og brygge. Det er medlemspliktig.
Festeavgift: kr. 13 025,- for 2022.

Renovasjon: kr. 2 866,- pr. år. (Dette er betalt av selger i 2022 til RTA - Risør og Tvedestrandregionens avfallsselskap as.)

Årlig festeavgift: kr. 13 740,-
Eventuelt innløsningsbeløp kr. 1 600 000,- (Dette er summen grunneier opplyser, men viser til Lov om tomtefeste §§ 37.Innløysingsvilkår;
"Ved innløysing av tomt som er festa bort til bustadhus eller fritidshus, skal innløysingssummen vere 25 gonger årleg festeavgift etter regulering på innløysingstida, om ikkje ein mindre innløysingssum er avtalt. Ved innløysing der innløysingstida er inne ti år eller kortare før avtala kunne ha vorte lengd etter § 33, kan bortfestaren krevje regulering av festeavgifta etter § 15 fjerde ledd på innløysingstida. Om ikkje anna er avtalt, kan bortfestaren likevel krevje at innløysingssummen for andre tomter enn dei som er festa bort på uavgrensa tid utan oppseiingsrett for bortfestaren, skal vere 40 prosent av tomteverdet på innløysingstida med frådrag for verdauke som festaren har tilført tomta med eigne tiltak eller tilskott til tiltak som er gjort av andre. Tomteverdet må ikkje setjast høgare enn det tomta kan seljast for om det berre er tillate å setje opp det eller dei husa som er på tomta.

Med mindre partane er samde om innløysingsvilkåra, eller har avtalt vilkåra fastsette på annan måte, høyrer krav om innløysing under skjønn, som avgjer retten til innløysing, fastset innløysingssummen, innløysingsvilkåra elles og avgjer spørsmål som gjeld gjennomføringa av innløysinga.

Kongen kan gje forskrift om kva som skal fylgje med ved innløysing og på kva måte innløysingsrett kan gjerast gjeldande

a.             i område der det er festa bort tomter til fritidshus etter ein samla plan, og
b.             ved punktfeste (§ 16 fyrste ledd tredje punktum)."

Festekontrakt utløper 31.12.2039. Det er rett til fornyelse.
Gebyr for overføring av festekontrakt: kr. 15 000,-. Denne betales av kjøper.

Formuesverdi

Primær: Kr. 247 490,- for år 2020. .

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Gåsemyrveien 112, Gnr. 1 Bnr. 9 Fnr. 11 i Risør kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Alle hvitevarer følger boligen.
Det er selgers ønske å selge hytten mest mulig møblert

Eiendeler som ikke med følger ved salg:
- 3 Malerier av Tom Thomsen
- Støvsugeren
- Sengetøyet
- Weber grillen med tilbehør

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 94 25 46 52.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0121

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0121. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig Heljar Hogner, tlf. 46 80 63 69

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.5 990) Energimerking av eiendom (Kr.1 500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.1 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 990 000,-) (Kr.97 175) Tilrettelegging (Kr.15 900) Totalt kr. (Kr.132 550)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3061905