Arendal Vest

Gårdalsveien 1A

Prisantydning
2 490 000 kr
Omkostninger
78 120 kr
Totalpris
2 568 120 kr
Formuesverdi
730 820 kr
Formuesverdi sekundær
2 630 950 kr
Kommunale avgifter
23 395 kr / år
Byggeår
1970
P-rom
165 ㎡
Bruksareal
165 ㎡
Tomteareal
406 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

BUD MOTTATT - Sentrumsnær enebolig med godkjent utleiedel og carport!

Om eiendommen

Innhold

1. etasje: Gang/ trapperom, bod/ vaskerom.
2. etasje: Stue, kjøkken, gang, 3 soverom, bad.
Hybelleilighet: Bad, soverom, stue- kjøkkenløsning og vindfang.

Standard

Huset har en praktisk planløsning som går over to plan med en adskilt og godkjent hybelleilighet i førsteetasje.

Hoveddelen byr på en lys og luftig åpen stue- kjøkkenløsning i andreetasje. Her er det to utganger til den romslige terrassen, med en inneglasset sommerstue. For oppvarming er det en varmepumpe fra General og en vedovn som innbyr til lune kvelder såvel som strømbesparende oppvarming i stuen. Kjøkkenet har integrert oppvaskmaskin og komfyr, malte fronter og laminat benkeplate. Praktisk kjøkkenøy som sørger for at kjøkkenet innbyr til sosiale sammenkomster og ikke minst har godt med skap- og benkeplass. I stue og kjøkken er det laminat på gulver og panel på vegger. Det er tre soverom med tepper på gulv og tapet på vegger, det ene soverommet har skyvedørsgarderobe og utgang til terrassen. Bad med dusjkabinett, servant med innredning og toalett, her er det selvklebende fliser på gulver og malte plater på vegger. Boligens førsteetasje består av en romslig bod/ vaskerom som har stort potensiale, Her står vaskemaskinen og VV-tanken og gang/ trappegang med gode garderobemuligheter. Her er det belegg på gulver og malt panel på vegger.
 
Hybelleiligheten er anlagt i deler av boligens 1. etg og inneholder åpen stue- kjøkkenløsning. Kjøkkenet er i hvit utførelse med integrert komfyr og oppvaskmaskin. I stuen er det en vedovn. Soverom med teppe på gulv og malte flater på vegger. Soverommet i hybelen oppfyller ikke dagens krav til lys og rømningsvei. Bad med dusjnisje, opplegg for vaskemaskin, toalett og vask, her er det belegg på gulv og plater med tapet på vegger. Hybelleiligheten har egen strømmåler.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 165 kvm, Bruksareal: 165 kvm Sekundærrom: 0 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 79 m²  - 2. etg. 86 m².
P-rom inkl: 1. etg.: Vindfang , Stue , Bad/vaskerom , Soverom , Gang , Trapperom , Kjøkken. 2. etg: Stue , Kjøkken , Gang , 3 soverom , Bad/vaskerom.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk
Boder i 1. etasje i henhold til planløsning der gang med opplegg for vaskemaskin er anlagt. Veranda rundt bolig er ikke omsøkt i henhold til opplysninger fra eier.

I hovedsak er det bruken av rommene ved befaringen som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom, men i mange tilfeller må takstmannen la sitt skjønn overstyre hovedregelen. Dette betyr at rommene kan defineres som P-rom eller S-som selv om de er i strid med byggeforskriften.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1970 i følge Arendal kommune.

Oppvarming

Varmepumpe og vedovn i hoveddelen og vedovn i hybelleiligheten som byr på strømbesparende oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Easee home el-bil lader i carport.
Det er innlagt fiber fra Telenor og Altibox.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av den , og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Enebolig fra 1970. Utvendig taktekking med metallplater, manglende snøfangere, rust på beslag og skader på takrenner i bakkant av bolig. Takkonstruksjon med synlig fuktskader i undertak og misfarginger, ventilasjonsrør til bad er avsluttet i
takkonstruksjon og må føres ut av bygning. Liggende og stående utvendig kledning der råteskader stedvis på kledning ble registrert. Veranda med mangler på rekkverk, råteskader, underliggende carport der tekking med glassfiber vurderes
utført som en risikokonstruksjon og synlig fuktmerker i undertak. Terrenget rundt bolig i bakkant er delvis opp på grunnmur
der fukt opptak i grunnmur er registrert, tiltak med drenering/fuktsikring og fjellsikring anbefales. Ved nivellering i etasjeskille ble det registrert skjevheter utover standardens krav til godkjente måleavvik. Hullborring ble utført i gang i utforet vegg, ved målinger ble det registrert høyere fuktverdier som tilsier fuktig miljø i veggen. Våtrom i boligen med behov for renovering pga. skader og
mangler, hullborring i tilstøtende vegger til bad ble utført og avvik i konstruksjonen ble registrert. Innvendig trapp der tiltak med lysåpninger, rekkverk anbefales med hensyn til barnesikkerhet. Eldre teknisk anlegg med vannrør der enkelte tiltak må påregnes utfra bygningsmessig beskrivelse, utbytting i sammenheng med renovering av bad vil være påregnelig. Eier har opplyst om enkelte elektriske komponenter ikke er installert av autorisert elektroinstallonsvirksomhet, synlig manglende innfesting av enkelte ledninger. Sammendrag er ikke utfyllende for rapportens innhold og må leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3 Store eller alvorlige avvik:
Utvendig > Nedløp og beslag
Det er påvist avvik i beslagløsninger. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
Det er store deformasjoner i renner og nedløp. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.

Utvendig > Dører
Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Utvendige beslagsløsninger er ikke fagmessig utført.
Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Dører har råteskader.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse. Glassfibertekking er sårbar for bevegelser i
konstruksjonene, som resulterer i rissdannelser og utettheter. Det er ikke montert rekkverk. Skjevheter i rekkverk og noe løst, manglende rekkverk i bakkant av bolig. Råte i bord, delvis med glassfibertekking som vurderes utført som en risikokonstruksjon med hensyn til kondenseringsskader.

Utvendig > Utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk. Løs stein i nederste trinn.

Våtrom > Generell > Bad/vaskerom
Manglende fallforhold mot sluk, motfall ble registrert. Eldre teknisk anlegg med røropplegg. Armatur lakk på befaringsdagen.
Større skader på belegg. Skade på varmekabel bryter som er tapet over, ukjent tilstand og videre undersøkelser av elektriker for tilstand må utføres. Rom under terreng må sees i sammenheng og høyere fuktverdier i tilstøtende rom i vegg ble registrert og vurderes påregnelig med høyere fuktverdier i vegg mot terreng.

Våtrom > Generell > Bad/vaskerom
Ikke anlagt våtsoner på vegg dusjsone, anlagt dusjkabinett. Ikke anlagt mekanisk ventilasjon. Manglende fallforhold mot sluk, motfall ble registrert. Eldre teknisk anlegg med røropplegg.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Det er påvist fuktskjolder/svelling i bunnplate i benkeskap. Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Det er påvist skader/fuktskjolder i kjøkkengulv. Det er registrert utettheter eller vannlekkasjer i
røropplegg.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Synlig vann under den ene varmtvannsberederen, må undersøkes nærmere for årsak da undertegnede ikke kunne lokalisere årsak.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Røykvarsler i leilighet og 2. etasje. Manglende i 1. etasje som går opp til 2. etasje.

Tomteforhold > Drenering
Dreneringen er utilstrekkelig og har idag begrenset effekt. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

Tomteforhold > Terrengforhold
Terreng faller inn mot bygning.

Tomteforhold > Oljetank
Det foreligger pålegg om sanering.

TG2 Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på undertak. Synlig rustskader fra beslag som renner nedover plater, noe bulkete i skjøter.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Det er registrert symptom på fuktskader i konstruksjonen. Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Lufting til bad er stoppet i takkonstruksjonen, må etableres ut av konstruksjonen pga. kondensfare. Synlig kondensskader i området.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke.

Innvendig > Overflater
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Vaskemaskin er provisorisk anlagt i gang 1. etasje uten
sluk, Delaminerte laminat gulv skjøter som relateres til vasking. Opphengs skader, manglende enkelte avslutninger
etc.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i
standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig > Radon
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller
ikke utført med radonsperre. Kartet kan ikke benyttes til å forutsi radonkonsentrasjonen i enkeltbygninger. Den eneste
måten å få sikker kunnskap om radon i en bygning, er å gjennomføre en måling. Radon i inneluft avhenger ikke bare av geologiske forhold, men også av bygningens konstruksjon og drift, samt kvaliteten av radonforebyggende tiltak

Innvendig > Pipe og ildsted
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli
ødelagte. Ved måling av relativ luftfuktighet ble denne registrert på 82 prosent som relateres til fuktig miljø i konstruksjonen

Innvendig > Innvendige trapper
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte av innvendige dører har en del slitasje.

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad/vaskerom
Ved inspeksjon av konstruksjon etter hulltaking mot våtsone registreres skade i veggen. Plast mot bad og belegg (innervegg) vurderes utført som en risikokonstruksjon. Synlig fuktmerker på plast.

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner >Bad/vaskerom
Det er registrert symptom på fuktskader

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Det er påvist skader/fuktskjolder i kjøkkengulv. Fuktskader på plater i under skap til vask, ikke høyere fuktverdier på befaringsdagen. demontering av kjøkken for utbedring må påregnes. Museavføring ble registrert på gulv bak benkskap.

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
Det er avvik: Skader på styringsknapp.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tomteforhold > Byggegrunn
Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Grunnmuren har sprekkdannelser. Avflassing av murpuss ble registrert som relateres til fuktopptak og frostsprengning.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 1: Kjenner du til om det er/ har vært feil tilknyttet våtrommene: Kobling til vaskemaskin løsnet, ingen skader.
Pkt. 7: Kjenner du til om det er/har vært feks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende: Leca mur i garasje sprekk.
Pkt. 8: Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende: Maur Peleas utbedret det.
Pkt. 10: Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade: Blikk under terrasse mangler dryppbeslag. Mangler blikkovergang veranda/ husvegg.
Pkt. 10.1. Har det vært utført arbeid på taktekking/ takrenner/beslg? Montert takstige.
Pkt. 10.2: Hvem er arbeidet utført av: AKB
Pkt. 11: Kjenner du til om det er/ har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner: Nytt sikringsskap, opplegg til el bil lader.
Pkt. 11.1: Hvem er arbeidet utført av: Havstad elektro.
Pkt. 12: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner: El kontroll.
Pkt. 14: Har du ladeanlegg/ladeboks: Easee gjennom LOS.
Pkt. 18: Selges eiendommen med utleiedel: Leilighet i kjeller.
Pkt. 18.1: Hvis ja, er ovenfor nevnte godkjent for utleie hos bygningsmyndighetene: Regner med det, oppført på byggetegning.
Pkt. 21: Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger: IF Boligsjekk.
Pkt. 22: Er det andre avtaler av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper og vite om: Det har falt ned stein på baksiden av huset for noen år siden.
Tilleggskommentar: IF boligsjekk fant fukt/ kondensvann, ikke klart å spore dette i ettertid. Kan heller ikke se noen lekkasjer.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal følg Vesterveien/RV420, kjør forbi Maxis og videre gjennom rundkjøringen, etter ca 300 meter, ta innkjørsel til venstre inn Gårdalsveien. Boligen ligger som andre hus til høyre merket med til salgs plakat. Velkommen!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i blindvei uten gjennomgangstrafikk, i enden av veien finner du sjøen der du kan ta deg ett forfriskende bad. Fra eiendommen er det kort spasertur (ca. 15 min.) langs strandpromenaden inn til Arendal sentrum. Like ved finner du Maxis handlesenter med godt utvalg av butikker og tjenester. Gangavstand til skole, SFO og barnehager. Flotte turområder i området. Gode bussforbindelse til Arendal og Grimstad/Kristiansand fra Vesterveien /RV420.

Tomt

Areal: 406 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er asfaltert og opparbeidet med belegningsstein.

Parkering

Det er godt med biloppstillingsplass på egen tomt og i carport med el-bil lader.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 22.12.1975. Ferdigattesten gjelder Nybygging, Enebolig m/ hybelleilighet. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens bebyggelse. Veranda med underliggende carport. Endringen er ikke omsøkt. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som Bebyggelse- og anlegg; eksisterende boligbebyggelse, Hensynssone 570 kulturmiljø; bevaringsverdig bebyggelse, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan. Avvikssone støy (H290) Arendal sentrum og sentrene Saltrød, His og Nedenes er angitt som avvikssone for støy. I avvikssonene kan boligbebyggelse, barnehager og pleieinstitusjoner etableres i gul og rød sone dersom følgende tiltak er ivaretatt: Boliger skal ha minimum en fasade som vender mot stille side, jfr. tabell 3 i T-1442/16.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp.
Arendal kommune vil pålegge alle abonnenter å installere vannmåler i løpet av de neste årene.
Privat vei. Utgifter til vedlikehold og brøyting må påregnes.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
1975/4485-1/36  Bestemmelse om bebyggelse  
23.06.1975 
Rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:432 Bnr:388 nær d.br's grense

Utleie

Eiendommen kan i sin helhet fritt leies ut til boligformål.
Boligen er godkjent med hybelleilighet som fritt kan leies ut.
Hybelleiligheten er p.d.d. leid ut for kr. 5.500,-, leietaker vil være utflyttet innen 01.12.2022.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 490 000,-)) 78 120,- (Omkostninger totalt) 2 568 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 23 394,56 pr. år
Herav:
Vann og avløp kr. 14.896,68 for 2021
Renovasjon 2 stk. kr. 5.764,88,- for 2021
Eiendomsskatt kr. 2.733,- for 2021

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 2.733,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 730 820,- for år 2020. Sekundær: Kr. 2 630 950,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Gårdalsveien 1A, Gnr. 432 Bnr. 388 i Arendal kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr/ stekeovn/ koketopp, oppvaskmaskin, vaskemaskin/ tørketrommel.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 45 20 63 60.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-22-0315

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-22-0315. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Avd. leder Helga Sverdrup Hvass, tlf. 40 40 80 25

Vederlag

Grunnpakke markedsføring (Kr.8 900) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 490 000,-) (Kr.45 000) Tilrettelegging (Kr.13 900) Totalt kr. (Kr.78 285)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3063689