Finsland/Kilen

Gangdalen 14C

Prisantydning
1 890 000 kr
Omkostninger
59 620 kr
Totalpris
1 949 620 kr
Formuesverdi
674 237 kr
Formuesverdi sekundær
2 247 456 kr
Kommunale avgifter
10 614 kr / år
Byggeår
2011
P-rom
117 ㎡
Bruksareal
117 ㎡
Tomteareal
2 481 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Om eiendommen

Nyere enderekkehus med innredet loftetasje - Carport - Solrik uteplass - Barnevennlig!

Om eiendommen

Innhold

1. etasje:
Flislagt entré med skyvedørsgarderobe, gang, Pent kjøkken i delvis åpen løsning mot stue med downlights i tak, god skap/benkeplass, fliser over benk og hvitevarer. På kjøkkenet har man rikelig med plass til spisebord. Lys og romslig stue med downlights i tak, vedovn og flere vinduer som slipper inn godt med lys. Fra stuen er det utgang til solrik og hyggelig uteplass. Pent flislagt bad med varme i gulv. Badet er innredet med toalett, dusjkabinett og servant med underskap. Vaskerom med opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. 2 romslige soverom med skyvedørsgarderober.

Loftetasje:

Gang med skyvedørsgarderobe, flislagt bad/wc med dusjhjørne, baderomsinnredning og toalett. Romslig soverom med skyvedørsgarderobe.
I tillegg medfølger parkeringsplass i carport, samt en utvendig bod.

Standard

Velkommen til Gangdalen 14 C!

En nyere og pen familiebolig med nydelig og solrik uteplass beliggende i et rolig og barnevennlig boområde. Rekkehuset ligger sentralt til i Finsland med nærhet til butikk, busstopp, barnehage m.m. Eiendommen var ferdigstilt i 2010 og har trappefri adkomst. Dette er et romslig rekkehus med gode romløsninger.

Denne boligen passer perfekt for blant annet eldre, par og enslige som ønsker et bomiljø i idylliske og trivelige omgivelser.

Velkommen til visning!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 117 kvm, Bruksareal: 117 kvm
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 82 m²  - 2. etg. 35 m².
1. etasje - P-rom inkl.: Vindfang, gang, soverom, soverom 2, vaskerom, bad, stue, kjøkken.
2. etasje - P-rom inkl.: Stue, bad, soverom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2011 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Varmepumpe, flott vedovn i stue, varme i gulv i entre, gang, stue, kjøkken og bad. Forøvrig elektrisk. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- Innlagt fiber fra Altibox.
- Lameller i stue.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av TAKSTMANN ROY A ANDERSEN AS den 08.12.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Boligen ligger i en rekke med 3 boliger. Boligen er bygd i 2011 og loft er innredet i 2012. I hovedsak fremstår boligen i teknisk normal god stand. Det er imidlertid enkelte forhold man må være obs på. I sluk i bad i 1. etg og på vaskerom/trapprerom til 2. etg. er det ikke synlig membran i sluken. Membran kan imidlertid være lagt på en måte som tilsier at den ikke er synlig i sluken. For øvrig må rapporten leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
Utvendig > Vinduer - 2: Det er avvik: Vindu på bad i 1. etg. har ramtre for glass om har dradd seg noe ut i skjøt nede.
Innvendig > Radon: Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke.
Innvendig > Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Våtrom > Ventilasjon > Bad: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Våtrom > Ventilasjon > Bad: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak er ikke opplyst her.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun av faglært. Beskrivelse Try rør anla vann og avløp til annen etasje mens rørlegger Morten Øvland sto for tillkobling av toilet,vask og dusj armatur. Arbeid utført av Try rør og rørlegger Morten Øvland.

Er arbeidet byggemeldt?
- Ja, arbeidet er godkjent og ferdig attest foreligger.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun av faglært. Beskrivelse El anlegget annen etasje. Arbeid utført av New Connection A/S Kristiansand.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kontroll av el-anlegget ble utført og godkjent av Rejlers Elsikkerhet (husker ikke dato men tror for 4år siden.

Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, kun av faglært. Beskrivelse La på noen nye taksten som var knekt pga frost og forsterket terrasse. Arbeid utført av Finsådal Bygg AS.

Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
- Ja, 2. etasje ble innredet 2012.

Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
- Ja, Godkjent Bruksendring av loftsetasje fra tilleggsdel (disponibelt) til hoveddel; (soverom med garderobe, bad og gang) Godkjent Ferdig attest foreligger.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand: Følg E39, ta av ved Brennåsen og følg Rv 461 ca. 20 kvm. Ta til høyre mot Joker og følg veien innover. Ta så av 2. avkjørsel til høyre og følg skilting fra Sørmegleren ved fellesvisninger.

Beliggenhet

Boligen har en solrik beliggenhet på ett flott område i et flott og nyetablert byggefelt i Kilen i Finsland. Dagligvareforretning finnes kun få steg fra boligen, samt Finsland barnehage, leke- og badeplasser, bussholdeplass ligger like ved. Ca. 5 km til Finsland barne- og ungdomskole, idrettsanlegg, lyssløype, hoppbakken Stubrokka m.m. Ca. 30 km til Kristiansand.

Tomt

Areal: 2 481 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er pr. definisjon felles. Denne boligen disponerer stor solrik terrasse med utgang fra stue og solrik gruslagt uteplass på enden av boligen, samt drivhus.

Parkering

Carport og felles biloppstillingsplasser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 25.11.2015. Ferdigattesten gjelder bolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ferdigattest for bruksendring, datert 13.10.2022. Ferdigattesten gjelder for bruksendring av loftsetasje fra tilleggdel (disponibelt) til hoveddel; Soverom med garderobe, bad og gang.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan reguleringsbestemmelser for gnr 15, bnr 17, 20, 21 - Kilen, Songdalen kommune datert 09.06.2008. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp. Tilknyttet privat vei. Hjemmelshaver til vei: Kilen Tomteselskap AS. Veiretten er ikke tinglyst. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med å formalisere avtale vedr. veirett og evt. tinglysning av denne påhviler kjøper.

Heftelser / Rettigheter

Ingen heftelser følger.
Ingen rettigheter funnet.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut. Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Regnskap og vedtekter

Finnes det vedtekter ??

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 47 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 890 000,-)) 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 59 620,- (Omkostninger totalt) 1 949 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 10 614 pr. år
Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2022 er kr. 2937,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Kr. 2.470,- for år 2022 er inkludert i de årlige kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Primær: Kr. 674 237,- for år 2020.
Sekundær: Kr. 2 247 456,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Gangdalen 14C, Gnr. 515 Bnr. 148 Snr. 3 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 127/762

Boligtype

Rekkehus

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0373

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0373. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Fornyelse annonse Finn.no nov. 2022 (Kr.2 200) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 1 890 000,-) (Kr.45 000) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.79 035)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3065220