Kragerø / Sentrum

Gamle Kragerøvei 7

Prisantydning
4 740 000 kr
Omkostninger
134 370 kr
Totalpris
4 874 370 kr
Formuesverdi
481 354 kr
Formuesverdi sekundær
1 732 874 kr
Kommunale avgifter
24 000 kr / år
P-rom
155 ㎡
Bruksareal
158 ㎡
Tomteareal
267 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Romslig flermannsbolig ved Biørnsborgparken / Sentral beliggenhet / Gode leieinntekter

Om eiendommen

Innhold

Leilighet 101 i 1.etg.: Gang, bad, sovealkove, kjøkken/stue
Leilighet 102 i 1.etg.: Gang, stue, soverom, kjøkken og bad.
Leilighet 201 i 2.etg.: Felles trapperom, gang, bod, bad, soverom 1 og soverom 2, kjøkken og stue.
Anneks: Leilighet 4: 1. etasje Gang, bad, soverom, 2. etasje Stue/kjøkken, boder.

Standard

Flermannsbolig med totalt fire enheter.

Se tilstandsrapport for gjennomgang av standard på eiendomsmassen.

Byggeår og byggemåte

i følge Kragerø kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport er vedlagt denne salgsoppgave og bør leses i sin helhet før budgivning. Tilstandsrapporten er gyldig i 6 mnd. etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig.

Det skal utarbeides ny tilstandsrapport før endelig avtale.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

se vedlagte kartutsnitt.

Beliggenhet

Eiendommen ligger svært sentralt til på Parken med en meget attraktivt beliggende i et av byens eldste og mest sjarmerende boligområder i Kragerø kommune. Fra eiendommen er det kort gange ned til sentrum av Kragerø hvor man kan shoppe i en av byens mange butikker eller forlyste seg på en eller flere serveringssteder med god mat og drikke. Rundt indre havnebasseng syder det av mennesker sommerstid som i resten av sentrum.

Tomt

Areal: 267 kvm, Eierform: Eiet tomt

Dagligvarehandelen kan gjøres på Spar Kirkebukta, ved brygga i sentrum finner du også Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kragerø flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Det er kort vei til Amfi Kragerø i Sannidal som innehar flere fine butikker og virksomheter.

I Kragerøs trange smug og gater gjemmer det seg mange godsaker, nisjebutikker for store og små og alt du ellers måtte trenge. Alle drevet av Kragerøs mest patriotiske. De med aller størst hjerte for den lille fine byen vår.

Brygga langs P.A Heuchs gate kan friste med TexMex på ElPaso, pianobar på Galeien, mat og drikke på Haven, kaffe, håndmat og fine ting på November, Barekoza med asiatisk mat og tradisjonell norsk sommeridyll, Stopp En Halv med pizza, påsmurt og livemusikk også kalt Kragerøs kulturstue (åpent 365 dager i året), Jensemann Pub med mye godt øl og Kona`s Cocktailbar hvor det serveres de deiligste cocktails av bartendere med kjærlighet for faget, Onkel Oskar, og sist men ikke minst Tollboden og Bakhagen som serverer oss en god dose feriefølelse, mat og drikke. I år åpnet de også for overnatting på Tollboden Hotell, hvor originale vegger og gulv fra 1783 møter nåtidens eksklusive og moderne design, dette skaper en helt unik stemning.

Fra den sentrumsnære leiligheten er det gangavstand til det meste, her også ferjekaia  hvor daglig skyss tar barna ut til Kragerøskjærgårdens Montessoriskole på Skåtøy, Kragerø barne- og ungdomsskole ligger kun 10 minutters gange unna, samt Kragerø videregående skole på Kalstad. Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Parkering

Gateparkering

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Ferdigattest foreligger ikke pga. alder - gjelder tiltak omsøkt før 1998. Tiltak (oppføring, påbygging og tilbygging er meldepliktig.) omsøkt før 1. januar 1998 kan det ikke utstedes ferdigattest for jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige.

Reguleringsplan

Kommuneplanens arealdel - Kommunedelplan for Kragerø - Sentrum.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
2020/3107283-1/200  Bestemmelse om parkering
Det er en leierett, det skal betales markedsleie.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Det er totalt fire enheter som leies ut.

Leieinntekt:
Stallen kr 6500,-
Leil. 201 2.etg. kr 7900,-
Leil. 101 1. etg. kr 4800,-
Leil. 102 1. etg. kr 5200,-
Det er praktisert med tre parkeringsplasser - 1 utleid til leil. 102. De andre to er ledige.

Radonmåling

Utleieenheten er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt.

Energiattest

Energimerking er ikke foretatt.

Odel

Nei
Det er ikke odel.

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 740 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 118 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 740 000,-)) 134 370,- (Omkostninger totalt) 4 874 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 24 000 pr. år

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: ca kr.24000,-

Forsikringspolise/sum:
Jernbanepersonalets Bank og Forsikring.
Stallen: Policenr. 2084783 pris kr 2171,20
Hovedhus: Policenr. 2084779 pris kr 7993.20

Formuesverdi

Primær: Kr. 481 354,- for år 2019. Sekundær: Kr. 1 732 874,- for år 2019.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Gamle Kragerøvei 7, Gnr. 32 Bnr. 231 i Kragerø kommune.

Boligtype

Flermannsbolig.

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring


Selger ønsker å tegne boligselger forsikring.
Det blir utarbeidet ny tilstandsrapport på eiendommen før handel finner sted.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 48 85 55 51.

Finn.no: Visningstekst

Visning etter avtale.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0066

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0066. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Avd. leder Kent Andersen, tlf. 48 85 55 51

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Energimerking av eiendom (Kr.500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 740 000,-) (Kr.94 800) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.133 035)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3057874