SØGNE / ÅROS

Gamle Årosvei 49

Prisantydning
9 490 000 kr
Omkostninger
253 720 kr
Totalpris
9 743 720 kr
Formuesverdi
970 422 kr
Formuesverdi sekundær
3 493 517 kr
Kommunale avgifter
12 355 kr / år
Byggeår
1900
P-rom
215 ㎡
Bruksareal
215 ㎡
Tomteareal
3 709 ㎡
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

ÅROS / SMÅBRUK - Prakteiendom på 3,7 mål med strandlinje til elva. Lekker totalrenovert villa og garasje på ca. 70 kvm

Om eiendommen

Innhold

Sørmegleren/ Jon A Røsstad presenterer denne prakteiendommen på over 3,7 mål med strandlinje til Søgne elva. Det er en lekker, svært påkostet og påbygd villa hvor det meste av boligen er totalrenovert både utvendig og innvendig. I tillegg er det en stor tomt med stor garasje og sol fra morgen til kveld.

Boligen er over to plan, pluss kjeller. Idyllisk beliggenhet ved vannet. Eiendommen som er på over 3,7 mål er opparbeidet med velstelte plenareal som ikke bare gir et innbydende inntrykk, men også rikelig med plass for utfoldelse i solen. Boligen har også en fin terrasse i front, samt en skjermet uteplass i gårdsrommet. På tomten er det både en garasje på ca. 70 kvm. med bod i bakkant, og en enkel garasje ved veien.

Boligen kjennetegnes med store gode rom og med eksklusive løsninger og en meget god planløsning. Det meste av boligen er totalrenovert i 2020/21.

Boligen er over 2 plan + kjeller og bortsettingsloft:

1. etg: Romslig flislagt hall med varme i gulv, romslig soverom med walk in closet, mellomgang, lekkert totalrenovert romslig flislag bad/wc med dusjhjørne, badekar og romslig baderomsinnredning, flislagt praktisk vaskerom med godt med innredning, vask, opplegg til vaskemaskin/tørketrommel og toalett, lys pen og meget romslig stue med plass til flere sittegrupper, flott peisovn og utgang til terrasse og hage, stort og romslig kjøkken/allrom med flott peisovn, lekker Kvik kjøkkeninnredning med god skap/benkeplass, integrerte høykvalitets hvitevarer ( 2 stekeovner, kaffemaskin, kjøleskap, varmeskuffe og oppvaskmaskin) quoker kran og god spiseplass. Tv-stue/evt soverom.

2. etg: Gang, lekkert totalrenovert flislagt bad/wc med dusjhjørne, baderomsinnredning og toalett, loftsstue/evt soverom, 2 soverom og innredet bod som idag brukes som soverom (ikke godkjent som rom for varig opphold). Stor bod.

Stort bortsettingsloft (lagt inn ekstra isolasjon i gulvet mot 2. etasje).

U.etg: Boder. Egen inn utgang.

Hele boligen er etterisolert, ny kledning og nye vinduer. Nytt tak, takrenner og takstein. Det aller meste er nytt av strøm og av røropplegg inne i boligen.
Alt er totalrenovert innvendig i 1. og 2. etg. med eksklusive og påkostede løsninger.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 215 kvm, Bruksareal: 215 kvm
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 150 m²  - loftsetasje 65 m².
P-rom inkl: Loftsetasje: Gang/loftstue, bad, 2 soverom, kontor 1. etasje: Vindfang/gang, bad, vaskerom, kjøkken, stue, tv-stue, soverom m/garderoberom
S-rom inkl.: Loftsetasje: 2 boder/kott. Kjeller: grovkjeller/boder

2 boder/kott i loftsetasjen er ikke målbare iflg. NS-3940 og rommene er ikke med i areal beregningen.
Rommene i kjelleren har lav takhøyde, under 1,90 m. og er ikke målbare iflg. NS-3940.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger på tilbygg, men ikke på den opprinnelige boligen.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Kristiansand kommune opplyser at det ikke foreligger noen godkjente byggetegninger i deres arkiv på den opprinnelige boligen. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de er godkjent som. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Byggeår og byggemåte

1900 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Varme i gulv i hele 1 etasje utenom soverom og varme i gulv på bad/wc i 2. etasje. Flott peisovn i stue og på kjøkken, samt elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

SEFRAK: Bygningen er Sefrak-registrert på grunn av bygningenes alder. I forbindelse med restaurering/ombygging vil fylkets kulturminnevern ha uttalelsesrett. De ønsker generelt at gamle bygninger blir bevart, og stiller krav til materialvalg og utforming. SEFRAK er først og fremst et generelt kulturhistorisk register som kanskje særlig har verdi som kildemateriale for lokal historie. Men det blir også benyttet av forvaltningen som et utgangspunkt for å finne ut hvor det kan være verneverdig bebyggelse. Det at en bygning er registrert i SEFRAK gir den ikke automatisk noen vernestatus. Oppføring i registeret innebærer heller ikke i seg selv spesielle restriksjoner for hva som kan gjøres med et hus. Det finnes mye tilgjengelig informasjon på www.riksantikvaren.no.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 19.04.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs beskrivelse: Boligen ble oppført rundt 1880 og påbygd/ombygd og renovert utvendig og innvendig i 2020. Kjelleren fremstår som i fra byggeår med grovkjeller/boder og rommene i kjelleren har lav takhøyde, under 1,90 m. Boligen fremstår generelt i god stand og vedlikeholdt, men en bør merke seg
at boligen er ca. 140 år. En eldre garasje ved innkjørselen og en dobbel garasje med bod på tilsammen ca. 69 m2. BRA tilhører boligen.
For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Innvendig > Rom Under Terreng. Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.

Forrige eier har opplyst at det er fuktinnsig i grovkjeller. Det er fukt/merker på betong-gulv, bunn av grunnmur under vindu i boden og det ble målt høyere fuktverdier med fuktindikator på overflater på befaringen.

TG2:
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Undertaket er misfarget.

Det er misfarging, merker på undertaksbordene flere steder i bod/kottene og på kaldtloftet. Merker stammer i fra før utvendig taktekke m.m. ble skiftet ut i 2020 og det ble ikke målt fukt med piggmåling i treverk på befaringen. Ventiler er montert i gavlvegger på kaldtloft og utvendige gesimser i fra byggeår har ikke luftespalter.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.  Det er avvik:
Det er en del spor/merker etter morr/borebiller i treverk i fra byggeår i bla. kjelleren og det er ukjent om bjelkelaget mot kjelleren er isolert.

Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon. Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
Våtrommene har mekanisk ventilasjon, men øvrige rom har ingen ventilasjon utover åpning av vinduer

Tomteforhold > Drenering. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Det er fuktinnsig i kjelleren, se pkt. rom under terreng.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter. Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.
Det er noen sprekker i grunnmuren i grovkjeller/boder.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Tilleggeskommentar: Boligen var totalrenovert når jeg overtok. Arbeidet var utført av Aamodt Bygg.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et naturskjønt område ved sjøen på Åros i Søgne kommune. Det er kort vei til badeplasser og fin skjærgård. Fra området er det kort vei med båt ut til Ny-Hellesund, samt andre idylliske øyer og badeområder. Dagligvarehandelen kan gjøres på Tangvall eller i Høllen som ligger henholdsvis ca. 5 minutter unna med bil. Om man ønsker alt av bymessige fasiliteter går det også raskt med bil inn til Kristiansand sentrum.

Eiendommen har nærhet til flotte tur- og friluftsområder, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter sommer og vinter. Søgne har flere vann og fine elver med mulighet for fiske, samt både dykkerklubb og kajakklubb m.m. Det er kort vei til Nygård barneskole, Tangvall ungdomsskole og flere barnehager. I området finnes det fotballbane, sandvolleyballbane og flotte friområder med turterreng. Det er ellers kort vei til golfbane, ridesenter og fritidspark. Fra eiendommen tar det ca. 27 min kjøring til Mandal og ca. 17 min til Kristiansand, som begge har alt av bymessige fasiliteter og servicetilbud.

Tomt

Areal: 3 709 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen som er på drøyt 3,7 mål ligger idyllisk til med grense til Søgneelva, og fremstår som storslått. Hagen på flere av husets sider er opparbeidet med nydelige plenareal hvor små og store kan boltre seg i solen.  Fra stuen er det utgang til en terrasse med rekkverk, som har videre trapp ned til hage. Stor solrik usjenert uteplass på baksiden av boligen.

Parkering

Det er parkering i en frittstående garasje på ca. 70 kvm. som har bod i bakkant. I tillegg er det en liten garasje ved veien og ellers rikelig med parkeringsmuligheter på gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ingen dokument i kommunens arkiv for oppføring av bolig (verken tegninger eller ferdigattest).

Det foreligger byggetillatelse på uthus / garasje, datert 18.6.1973 og 22.6.1973, men det foreligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse. Det presiseres at det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd.

Det foreligger byggetillatelse for tilbygg til bolig, datert 05.07.2018.
Det foreligger ferdigattest datert 15.12.2021. Ferdigattesten gjelder tilbygg til bolig slik det er beskrevet i tillatelse av 05.07.2018. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til jord og skogbruk, tilhører reguleringsplan Åros, datert 19.11.1987. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei og vann.

Det er ny septiktank på tomten. Det gjøres oppmerksom på at kommunen har rett tl å gi pålegg om kortslutning av septiktank og kreve tilkobling til offentlig avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1888/900016-2/93  Erklæring/avtale. TInglyst 06.08.1888 
FESTEKONTRAKT
FESTER: SKARPØ JACOB J OG HANS BARN HUSTOMT
Overført fra: 4204-420/8
Gjelder denne registerenheten med flere
Bestemmelsen er ikke funnet i Statsarkivets digitalarkiv. Megler har således ikke kontrollert innholdet i denne. Bestemmelsen følger eiendommen ved salg.
 
1956/503054-1/93  Erklæring/avtale. TInglyst  27.11.1956 
Rettighetshaver: Knr:4204 Gnr:420 Bnr:95
BRUKSRETT TIL EN DEL JORD
Overført fra: 4204-420/8
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1966/7088-1/93  Erklæring/avtale. TInglyst 10.11.1966 
BEST. OM BRUKS- OG DISPOSISJONSRETT ET BEGRENSET AREAL AV D. E.
Overført fra: 4204-420/8
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1998/18193-1/93  Erklæring/avtale  TInglyst 02.12.1998 
Bestemmelse om skjærgårdspark
Overført fra: 4204-420/8
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/333278-1/200  Erklæring/avtale. TInglyst  28.04.2014 
Rettigheter i Søgneelva innehas av gnr. 20 bnr. 8.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/333278-2/200  Best. om adkomstrett. TInglyst  28.04.2014 
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:420 Bnr:8

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Eiendommen er over to mål, og egenerklæring om konsesjonsfrihet må fylles ut. Kjøper må undertegne dette før megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

9 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 237 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 490 000,-)) 253 720,- (Omkostninger totalt) 9 743 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 12 355 pr. år
Beløpet inkluderer eiendomsskatt, feie- og tilsynsavgift, abonnementsgebyr vann og slamtømming, forbruk vann, vannmålergebyr, slamavskiller og tilsynsgebyr privat avløpsanlegg.

Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonsgebyr beregnet for 2023 kr. 2.309 ,-. Gebyret faktureres forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 6.629,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 970 422,- for år 2021. Sekundær: Kr. 3 493 517,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Gamle Årosvei 49, Gnr. 420 Bnr. 640 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: KJøleskap, oppvaskmaskon, fryseskap/ - boks, komfyr/ stekeovn/ koketopp medfølger i handelen.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 02 00 59.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

14-23-0028

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/14-23-0028. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jon Andreas Røsstad, tlf. 90 02 00 59

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 9 490 000,-) (Kr.161 330) Tilrettelegging (Kr.16 900) Totalt kr. (Kr.196 565)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3069285