Vågsbygd

Gamle Andøyvei 45

Prisantydning
3 090 000 kr
Omkostninger
89 620 kr
Totalpris
3 179 620 kr
Formuesverdi
775 600 kr
Formuesverdi sekundær
2 792 159 kr
Felleskostnader
1 706 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
10 391 kr / år
Byggeår
2016
P-rom
65 ㎡
Bruksareal
65 ㎡
Tomteareal
831 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Flott 4-roms selveierleilighet fint beliggende i topp-/ende etasjen-Parkering i garasjekjeller-Balkong-Bod.

Om eiendommen

Innhold

Leiligheten ligger i 2.etg og inneholder:
Gang, soverom x 3, stue/kjøkken, bad.

Standard

Leiligheten befinner seg fint på enden av byggets øverste etasje (2.etg) med solrik balkong i et nyere og populært boligområde. Det er heistilgang til leilighetens etasje og leiligheten inneholder følgende rom med beskrivelse:
Gang:
Fin gang med god plass til kommode/garderobeskap med oppbevaringsmuligheter til tøy og sko. Fra gangen er det tilgang til 2 soverom, bad og stue/kjøkken. Det er lagt fliser/parkettgulv i gangen. Dørtelefon er montert.
Bad:
Flott flislagt bad med varmekabler. Det inneholder dusjhjørne, wc, opplegg til vaskemaskin, plass til tørketrommel og servant med skapplass. Nibe varmepumpe med innebygd varmtvannsbereder er montert på badet.
Soverom x 3:
Det befinner seg to soverom med tilgang fra gangen og et soverom med tilgang fra stue/kjøkken. De er romslige med god plass til seng og garderobeskap. Det ene soverommet er satt inn ved bruk av deler av hovedsoverommet og et nytt stort vindu av selger.  Det er lagt parkettgulv på soverommene.
Stue/kjøkken:
Romslig og fin stue med store vindusoverflater som gir rikelig med naturlig lys. Her er det god plass til kommoder, hyller, skap, sofagruppe og spisebordsgruppe. Det er åpen løsning mellom kjøkken og stue, samt god takhøyde som gir leiligheten en luftig og fin følelse.
Innholdsrikt og moderne kjøkken levert av Sørlandskjøkken med god benke- og skapplass. Kjøkkenet har hvite fronter og lys benkeplate. Det inneholder induksjon platetopp, komfyr, oppvaskmaskin og kombikjøleskap(frys og kjøl).
Det er lagt parkettgulv i stue/kjøkken.
Balkong:
Fra stue/kjøkken er det utgang til solrik balkong. Her er det god plass til hyggelig utemøblement hvor man kan nyte varme sommerdager. På sommertid er det sol på balkongen fra morgenen til ca. 18-19 tiden.
Bod og garasjeplass:
Det medfølger en bod i kjelleren og en parkeringsplass(nr.8)

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm
P-rom inneholder: Gang, soverom x 3, stue/kjøkken, bad
Det er avvik mellom godkjente byggetegninger og dagens planløsning. Selger har satt inn et nytt soverom ved bruk av deler av hovedsoverommet og et nytt stort vindu. Fasadeendringen(vinduet) er godkjent av styret og forespørsel om utførelse av nytt soverom er sendt kommune, ifølge selger. Kommunen sier at det ikke er søknadspliktig å sette opp et nytt soverom. Vi anbefaler på generelt grunnlag at ny eier sender nye tegninger til kommunen med det nye soverommet inntegnet.
Arealmåling av takstmannen:
Gang: 8,2 m2
Soverom 1: 8,5 m2
Soverom 2: 5,5 m2
Stue/kjøkken: 28,7 m2
Soverom 3: 6,7 m2
Bad: 4,8 m2

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2016 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler på badet. Det er vannbåren varme i enkelte rom og det er mulighet for å montere vedovn i stuen.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- Vedr sprekker i vegg etter ombygging:  Aamodt Bygg melder at de sender maler som kommer og fikser i uke 4.

- Leverandør av Tv/internett: Cn`D. Internett 600 - 300/300 Mbit/s.
- Luft til luft NIBE-anlegg installert fra byggeår på badet. Det er årlig service på varmepumpen.
- Vannbåren gulvvarme i enkelte rom.
- Mulighet for å montere vedovn i stuen.
- Sikringskap med automatsikringer fra 2017.

Vedlikehold/oppgraderinger utført i 2021. Diverse service utført på blant annet:
- Luftesystem i garasje
- Varmepumpe
- Dører i fellesareal

Fremtidig vedlikehold/oppgraderinger
På generell basis er det vanskelig å si noe konkret på forhånd om når det vil bli nødvendig/hensiktsmessig å utføre vedlikeholdsoppgaver. Etter styrets oppfatning er det rimelig å forvente at man i løpet av de nærmeste årene vil måtte påregne
- Viftesystem i garasje
- Ny service på garasjeport
- Årsmeldingen er godkjent av styret.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 20.12.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig. Leiligheten er i god stand, følgende hovedtrekk kan nevnes:
Ytterdører og vinduer er i god stand. Det er etablert lokalfall til gulvsluket på bad. Hulltaking ble utført i vegg mellom kjøkken og bad, ingen synlig eller målbar fuktighet ble registrert. Sørlandskjøkken innredning er i god stand, induksjon platetopp er montert. Gulvhøyder ble kontrollert i stue og på kjøkken, ingen store avvik ble registrert. Sikringsskap med automatsikringer. Røropplegget ligger rør i rør. Innvendig stoppekran er montert i rørskapet. Vannbåren gulvvarme i enkelte rom. NIBE varmepumpe med v.v.-bereder er montert. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet. Spørsmål angående rapporten kan rettes til takstmann/byggmester Arild Grundetjern, mobil 919 98000.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
Utvendig > Dører
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Balkongdør tar i karm.

Innvendig > Andre innvendige forhold
Det er avvik: Småsprekker i vegg.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
- Ja, litt fuktmerker på vegg i parkeringskjeller. Enkelttilfelle ved mye nedbør i Januar 2020.
16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, kun av faglært. Skiftet til større vindu ifbm ombygging. Arbeid gjort av Aamodt Bygg AS.
18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
- Ja, Ombygd for å få et ekstra rom i 2019.
18.1. Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
- Ja, Iflg Kristiansand Kommune er ombyggingen unntatt søknadsplikt jf SAK 10 § 4-1 d) ikke bærende vegg innenfor en branncelle eller lydområde og PBL § 20-5 f) fasadeendringen.
Tilleggskommentar: Sprekk i gipsvegg oppe i høyre hjørnet av vindu ved spisestue. Nylig oppdaget. Avklaring ifht evt reklamasjon/forsikring igangsatt.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Meget god beliggenhet i stille tun med mye sol. Eiendommen ligger nær sjøen. Med båt er man raskt ute i den flotte skjærgården i Kristiansand og Søgne. Her kan vi nevne Flekkerøya, Bragdøya og Nye Hellesund.

I nærområdet er det flott opparbeidet lekeplass, egen balløkke m.m. Det er også turstier i området. På Andøya ligger stranden Paradisbukta. Et perfekt sted å nyte badeliv og strandliv

Gang- og sykkelstier til skoler og barnehage. Det er kort avstand til nærmeste matbutikk(Meny og Joker). Snaut 4 km unna finner man Vågsbygd AMFI senter med alt av butikker. Fra eiendommen er det ca. 7 km til sentrum av Kristiansand og det er ca. 23 km til Kjevik Lufthavn.

I Vågsbygd finner man Idrettsklubben VÅG som har et stort utvalg av aktiviteter. Dette er en av de største idrettsklubbene i Kristiansand. Man finner også flere treningssentre i Vågsbygd.

Tomt

Areal: 831 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkering på egen plass i parkeringskjeller(nr.8). Forøvrig gode parkeringsmuligheter i gaten etter områdets bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 15.08.2018. Ferdigattesten gjelder leilighetsbygg. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Bolig, tilhører reguleringsplan Plan nr.957 Voie gård Gnr: 11, bnr: 749, datert 19.03.07(revidert i samsvar med bystyrets vedtak av 23.01.2008). På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

2016/838532-1/200  Erklæring/avtale. Tingl: 15.09.2016 
Rettighetshaver:GLITRE NETT AS  
Org.nr: 982974011
Avtale om grunnrettigheter til oppsetting av nettstasjon nr. 07103
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om vegetasjon
Overført fra: 4204-11/895
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/838597-1/200  Erklæring/avtale. Tinglyst: 15.09.2016 
Rettighetshaver:GLITRE NETT AS  
Org.nr: 982974011
Avtale om grunnrettigheter til høyspent jordkabel - 22kV, kabel nr. 3334 og 3335
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: 4204-11/895
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/919602-1/200  Bestemmelse om vannledning. Tinglyst: 25.08.2017 21:00 
Rettighetshaver:KRISTIANSAND KOMMUNE  
Org.nr: 820852982
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Bestemmelse om (begrensning av) endring i terrenget i nærheten av anlegg
Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg
Overført fra: 4204-11/895
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/919602-2/200  Bestemmelse om kloakkledning. Tinglyst: 25.08.2017 21:00 
Rettighetshaver:KRISTIANSAND KOMMUNE  
Org.nr: 820852982
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Bestemmelse om (begrensning av) endring i terrenget i nærheten av anlegg
Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg
Overført fra: 4204-11/895
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/1074418-1/200  Seksjonering. Tinglyst: 02.10.2017 21:00.
opprettet seksjoner:
snr: 8
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 721/5998

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.
 

Energiattest

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Husdyr er tillatt.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 090 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 77 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 090 000,-)) 89 620,- (Omkostninger totalt) 3 179 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 10 390,58 pr. år Eiendomsskatt Kr. 3761,73,-, Feie og tilsynsavgift Kr. 315,-, Vannabonnement og forbruk Kr. 2.044,38,-, Kloakkabonnement og forbruk Kr. 4.269,48,-.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3.761,73,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Selger opplyser om at de månedtlige kostnadenes innehold og estimat er:
Kommunale avgifter/eiendomsskatt Kr. 866,-.
Tv/internett Kr. 749,-.
Innboforsikring Kr. 94,-.
Service varmepumpe Ca. Kr. 1878,- per år.
Strømforbruk 377 Kwh per måned i snitt for 2022.
Plenklipping fellesareal kr. 1.000 per år.

Felleskostnader

Kr. 1 706,- pr.mnd.
Det er foreløpig ikke planlagt noen økning i felleskostnadene p.d.d, ifølge styreleder. Det vil i så fall bli varslet.

Felleskostnader inkluderer

Vaktmestertjenester, forsikring bygg, renovasjon, strøm felles, brøyting, telefon og port m.m.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Formuesverdi

Primær: Kr. 775 600,- for år 2021. Sekundær: Kr. 2 792 159,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Gamle Andøyvei 45, Gnr. 11 Bnr. 895 Snr. 8 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 721/5998

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, Komfyr/stekeovn/koketopp, oppvaskmaskin.
Lampe i soverom 2 følger ikke med.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 98 00 90 08.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

12-22-0115

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/12-22-0115. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Marius Rønning, tlf. 98 00 90 08

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 215)
Digital grunnpakke (Kr.6 850)
Oppgjør (Kr.9 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 3 090 000,-) (Kr.46 350)
Tilrettelegging (Kr.14 500)
Totalt kr. (Kr.84 400)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3067331