Øya / Kragerø

Galeioddveien 11B

Prisantydning
8 500 000 kr
Omkostninger
228 970 kr
Totalpris
8 728 970 kr
Formuesverdi
747 868 kr
Formuesverdi sekundær
2 692 325 kr
Kommunale avgifter
18 171 kr / år
Byggeår
2003
P-rom
181 ㎡
Bruksareal
193 ㎡
Tomteareal
241 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Om eiendommen

Romslig, attraktiv halvpart av tomannsbolig med fjorden som nærmeste nabo. Båtplass, to terrasser og flotte solforhold.

Om eiendommen

Innhold

Planløsning
1. etasje: Entré, gang, 2 soverom, bad, vaskerom, tv-stue, bod og teknisk rom.
2. etasje: Stue og kjøkken.
3. etasje: Gang, bad, 2 soverom og 2 garderober.

Standard

Entré
Boligen har et flott inngangsparti som ligger overbygd av veranda i etasjen over. Området i forkant av boligen er steinlagt og en liten tretrapp leder opp til en dobbel inngangsdør. Entreen er et meget trivelig rom å komme hjem til med sortmalte terracottafliser på gulv, hvitmalt veggpanel og synlige trebjelker i himling, malt i en mørkere fargetone. Yttertøyet kan ryddes bort i en romslig skyvedørsgarderobe med speilfronter.

Kjøkken
Boligen har et romslig, tiltalende kjøkken med god plass til spisebord, dør med glassfelt inn mot stuen og downlights i himling. Den takhøye innredningen er i en klassisk stil med fronter i heltre, vitrineskap, åpne hyller og benkeplate med skylle- og oppvaskkum. Integrerte høyttalere i himling. (Sonos.)

Over benken er det praktiske flislagte flater og innredningen har nisjer for hvitevarer. Komfyren som står her per i dag er elektrisk og i tillegg er det gassdrevet steketopp. Ved kokesonen er det en veggmontert ventilator med luftutkast.

Stue
Den store hovedstuen ligger i andre etasje og har to fine gasspeiser. Stuen oppleves som svært tiltalende med downlights i himling, sprossekledde vinduer, harmonisk farge på vegger og en flott kontrastvegg i originalt tømmer. På den ene siden er det utgang til veranda og på den andre siden er det utgang til terrasse der sol og utsikt kan nytes. Stuens gode størrelse gjør det også enkelt å innrede i flere soner.

Tv-stue
Tv-stuen ligger i første etasje og er et meget trivelig rom med flislagt gulv, dus farge på veggpanel og naturlig lys fra to sider. På den ene siden av rommet er det doble franske dører ut mot en overbygd liten terrasse hvor du kan nyte deilig sjøutsikt.

Bad/wc
Badet i første etasje ble oppgradert i 2014 og har flislagt gulv, baderomsplater på vegger, downlights og mekanisk avtrekk. Dette er et romslig, velutstyrt bad med både toalett, badekar og dusjhjørne med innfellbare glassvegger. Innredningen har mørke, glatte fronter, heldekkende servant, og mellom to veggskap er det montert speil med belysning i overkant. Integrerte høyttalere i himling. (Sonos.)

Bad/wc 2
I tredje etasje ligger et trivelig bad med flislagte overflater, skråhimling med takvindu, spotbelysning og elektrisk styrt vifte. Innredningen er hvit med profilerte fronter og heldekkende servant. Over servanten er det et innfliset speil. For øvrig er badet utstyrt med toalett og en flislagt dusjnisje med glassdør.

Vaskerom
I første etasje ligger et praktisk vaskerom med flislagt gulv og baderomsplater på vegger. Langs den ene veggen er det montert en romslig skyvedørsgarderobe, hvorav den ene fronten har speil. I tillegg er det flere åpne hyller og en smart tørkeanordning høyt opp under himling. Skyllekum i stål er montert på veggen og det er selvfølgelig opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe
Boligen har til sammen fire fine soverom, hvorav to ligger i første etasje og to ligger i tredje etasje. Det ene soverommet i første etasje har skyvedørsgarderobe med speilfronter og begge soverommene i tredje etasje ligger tilknyttet egne garderober. Ekstra lagringsplass er i en bod i tilknytning til gangen i første etasje. I tillegg er det et teknisk rom innenfor tv-stuen.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 181 kvm, Bruksareal: 193 kvm Sekundærrom: 12 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 82m²  - 2. etg.  72m² - 3. etg.  39m².
P-rom inkl:
1. etasje; Vindfang, gang, bad, vaskerom, stue, 2 x soverom.
2. etasje; Stue, kjøkken.
3. etasje; Gang, bad, 2 x soverom.

S-rom inkl.:
1. etasje; Bod, teknisk rom.
2. etasje; -
3. etasje; Garderobe x 2

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2003 i følge Kragerø kommune.

Oppvarming

Oppvarming - Teknisk
Boligen er oppvarmet med både elektrisitet og gass. Det er montert to gasspeiser i stuen og boligen har varmepumpe. Det er også uttak til gass på terrasse og veranda i andre etasje. Ventilasjon er naturlig, supplert med mekanisk avtrekk. Sikringsskap er utstyrt med automatsikringer. Varmtvannsbereder er montert i bod. Boligen har sentralstøvsuger.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Kort fortalt
- Attraktiv halvpart av tomannsbolig.
- Ligger idyllisk til rett i sjøkanten.
- Med boligen følger egen båtplass.
- Godt med parkeringsmuligheter.
- To fine terrasser og en veranda.
- Flotte solforhold og fin sjøutsikt.
- Entré har skyvedørsgarderobe.
- Kjøkkenet har stor spiseplass.
- Romslig stue har to gasspeiser.
- Koselig tv-stue i første etasje.
- To bad, ett oppgradert i 2014.
- Dusj på to bad, ett har badekar.
- Boligen har separat vaskerom.
- Fire soverom, tre med garderober.
- Lagringsplass i bod i første etasje.
- Bolig er utstyrt med varmepumpe.
- Bolig har sentralstøvsugeranlegg.
- Integrerte høyttalere i himling både på kjøkken og bad 1. etasje (Sonos).

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 22.11.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Finn Christian Mehlum for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hus med adresse Galeioddveien 11 B i Kragerø Kommune. Alle arealer er tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapport. Det er noen avvik som det er gitt TG: 2 på, en nevner ikke disse enkelt vis her men viser til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen. Huset fremstår med et hovedinntrykk som er bra. Avvikene er forholdsvis begrenset og generelt fremstår huset innvendig og utvendig med gode løsninger. Ut over dette er det generelt registrert noe symptomer på bruksslitasje. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG IU / Konstruksjoner som ikke er undersøkt
Utvendig > Andre utvendige forhold Gå til side
Innvendig > Pipe og ildsted Gå til side
Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom 1. etasje
Tekniske installasjoner > Andre installasjoner

TG2 / Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Taktekking
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Innvendig > Radon
Innvendig > Innvendige trapper
Tekniske installasjoner > Vannledninger

TG2 / Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Dører
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad 1. etasje
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom 1. etasje
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad 3. etasje
Tomteforhold > Drenering
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt og pent til i boligområde på Øya i Kragerø Kommune. Det er Øya, Kragerøen som har gitt byen sitt navn og her bor du med umiddelbar nærhet til sjøen. Området har kort vei til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud i sentrum. Det er ellers kort vei til lekeplass, treningsanlegg og Studsdalen med flotte turområder som gir god rekreasjon på helårsbasis.

På Øya finner du badeplassen Sjøbadet. Badeplassen har høyt stupetårn, brygge, svaberg og to små, men fine sandstrender. Dette er en elsket badeplass for folk i alle aldre. Fra Sjøbadet kan du ta deg opp til utsiktspunktet Veten som byr på fantastisk panoramautsikt over Kragerø og skjærgården. På veien opp dit ligger det også noen Jettegryter.

Om sommeren kan en spasertur på ca. 13 min. ta deg til Gunnarsholmen med friområde, populær badeplass, stort saltvannsbasseng, strand og gressplen. Her flyter også Kragerø`s Badstue - Kragerø Badstue Forening, åpen hele året. Nyt utsikt av havgapet til alle årstider.

På vinterstid har Kragerø mye å by på. Det er ca. 1 times kjøring til den herlige vinterdestinasjonen Gautefall skisenter. Her kan hele familien kose seg i bakken dagen lang med ulike traseer for alle ulike ferdighetsnivåer. Gautefall Skilodge er også et utmerket sted å ta med seg sin kjære for en romantisk overnatting, eller moro på after-ski med vennegjengen. Sørmegleren Kragerø har eget utstillingsvindu på Skisenteret, for hyttesalg i Drangedal og omegn.

Rundt 20 min med bil fra Kragerø finner du Mikrohyttene på Moen Ranch. Dette er et unikt sted for en overnattingshelg eller et morsomt treff med venner. Hyttene har alle en særegen stil og barna vil nok sette pris på en egen Hobbithytte. Her kan du planlegge en deilig helg med noen du er glad i. Området byr på både badeplass, båt- og kanoutleie, fiskemuligheter og fine områder for fotturer.

For den treningsglade er det rikelig med muligheter til å utfolde seg. Mot gym på Sluppan er et treningssenter med fokus på funksjonell trening for bedre fysisk og psykisk helse. Family Fitness har senter ved Løkkebakken og express-senter i Sannidal. Her er det gratis parkering i tre timer, samt både personlige trenere, fysioterapeut og ernæringsrådgiver. For den som liker bedre å gå tur, kan du bli med på Ti på Topp Kragerø, hvor du utfordres til å besøke ti av Kragerøs mest populære turmål.

Kalstad ligger ca. 2 km fra sentrum, og her vil du finne Livsløpsparken - en aktivitetspark med blant annet pumptrackbane og skatepark, og nå er også basketballbane under utvikling. I Kragerø er det gode forhold for stisykling ute i skjærgården. Ved Kragerø Resort er det tilrettelagte stier, og det er i tillegg mulig å ta med sykkelen på øyhopping for å prøve ulike stier.

Sommerstid har byen et yrende folkeliv. Her arrangeres det festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres i Kragerø sentrum. Rett over broa finner du Kiwi og ved brygga ligger også Spar. I Kragerøs trange smug og gater gjemmer det seg mange godsaker, nisjebutikker for store og små og alt du ellers måtte trenge - alle drevet av Kragerøs mest patriotiske, de med aller størst hjerte for den lille fine byen vår. Det er også kort vei til Alti Kragerø i Sannidal som har flere spisesteder og butikker.

Kragerø har en rekke anerkjente spisesteder, og man burde absolutt teste ut Tollboden Hotell og restaurant for en kulinarisk opplevelse på bryggekanten. I tillegg er El Paso, Smauet Kragerø og Nordraaks matverksted og gjestehus verdt et besøk. Sistnevnte byr på mat lagd med kjærlighet av sesongbaserte, rene og naturlige råvarer.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Kragerø rutebilstasjon, som ligger 550 meter fra eiendommen. Ved å benytte bil tar det ca. 15 min til Sannidal, 44 min til Langesund, samt 50 min til Risør. I tillegg er det ca. 1 time og 40 min til Kristiansand og 2 timer og 20 min til Oslo.

Fra eiendommen er det gangavstand til Kragerø barne- og ungdomsskole, samt Kragerø Videregående. Og daglig skyss fra ferjekaia, bare 9 minutters gange fra boligen og over fjorden til Skåtøy, ligger Kragerøskjærgårdens Montessoriskole. Kommunen har et godt utvalg av både kommunale og private barnehager, blant annet Trekanten barnehage i sentrum og Frydensborg Gård barnehage med nærhet til skogen.

Tomt

Areal: 241 kvm, Eierform: Festet tomt

Uteområde
Eiendommen ligger solrikt til rett i sjøkanten og har en liten tomt opparbeidet med gangarealer og grusede områder. Inntil tomten ligger en felles, gruset gårdsplass og fellesarealer går helt ned til sjøen der det er etablert en brygge. Her finner du eiendommens båtplass.
Boligen byr på rikelig med muligheter for å nyte finværsdager utendørs. Utenfor tv-stuen i første etasje ligger en støpt terrasse på ca. 9 kvm. Doble dører med glassfelt kan åpnes på vidt gap og la lys og luft strømme inn.

I andre etasje er det en veranda og en terrasse med et samlet areal på 29 kvm. Disse ligger på hver sin side av stuen og har uttak til gass. Uteplassene er oppført i tre og terrassen har også trapp ned til tomten.

Parkering

Det er parkering på egen tomt, i tillegg til parkering på fellesareal. Det er etablert brygge hvor eiendommen eier ¼ av fellesareal og har båtplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 26.8.85. Brukstillatelsen gjelder 2-mannsbolig, gjenstående arbeid:
"Pkt. 1. Ytterdør skal ha K-verdi på minst 200 W/ m2 C
Pkt. 2. Romhøyden skal tilfredstille statlige byggebest., kap. 31:21.
Pkt. 3. Ventilasjon av boder.
Pkt. 4. Det skal være min. 2 m. fra fremkant trappenese til konstruksjon over."
At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er sendt inn søknad for ferdigattest 23.03.2023.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, og er en del av kommuneplanens arealdel/sentrumsplan.

Det er søkt om utbygging/omregulering i fra Marina Service AS og ut mot "skjæret". Dette er ikke blitt behandlet i Kragerø kommune.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
1947/1446-19/31  Festekontrakt - vilkår   03.11.1947 
1947/1446-32/31  Urådighet   03.11.1947

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Odel

Ingen odel.

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

8 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 212 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 500 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 228 970,- (Omkostninger totalt) 8 728 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 18 171 pr. år Kommunale avgifter inkluderer; Vann- og kloakkavgift (inkl. gebyrer), renovasjon og eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 5.436,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr. 18 171,- pr. år.
Kommunale avgifter inkluderer følgende:
- Renovasjon
- Vannavgift
- Kloakkavgift
- Vann abonnementsgebyr
- Kloakkavgift
- Kloakk abonnementsgebyr
- Det betales ikke grunnleie da denne er innløst tidligere på fellestomt. Det er mulig å frikjøpe denne fra Kragerø kommune.

Strøm: kr. 14 305,- / 11 023 kWh for 2022. Dette vil variere etter bruk. (Selgere bruker gass til mat og noe oppvarming).

TV/internett: ca. kr. 14 400,- pr. år. (Altibox)

Forsikring: kr. 7 250,- pr. år.

Formuesverdi

Primær: Kr. 747 868,- for år 2021. Sekundær: Kr. 2 692 325,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Galeioddveien 11B, Gnr. 33 Bnr. 204 og Gnr. 33 Bnr. 209 i Kragerø kommune.

Boligtype

Tomannsbolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 48 85 55 51.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-23-0013

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-23-0013. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Avd. leder Kent Andersen, tlf. 48 85 55 51

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.7 600) Energimerking av eiendom (Kr.1 500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.1 500) Provisjon (forutsatt salgssum: 8 500 000,-) (Kr.170 000) Tilrettelegging (Kr.19 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.210 985)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3066908