Kvadraturen

G605 Tordenskjoldsgate 36, H0605

Prisantydning
11 800 000 kr
Omkostninger
37 440 kr
Totalpris
11 837 440 kr
Felleskostnader
3 200 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2021
P-rom
108 ㎡
Bruksareal
108 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Byhaven - Rålekker, ubrukt leilighet med stor takterrasse og p-plass - innflytningsklart!

Om eiendommen

Innhold

Leiligheten ligger i 6/7 etasje og inneholder:
6. etasje: Entre, Stue/kjøkken, 2 soverom, 2 bad, 1 vaskerom og 2 terrasser.

7. etasje: Rapos (brukes som loftstue) med utgang til en stor og romslig takterrasse.

1 sportsbod i kjeller. Sportsboder i kjeller er tilknyttet seksjonene gjennom vedtektene, ettersom arealet for bodene vil bli organisert som fellesareal.

Standard

Leiligheten holder høy standard med eksklusiv parkett i stue/kjøkken, gang, 1 soverom og loftstue. hovedsoverommet med vegg til vegg teppe. Alle vegger i gips og malt i delikate farger. Lekkert kjøkken fra Strai i hvit utførelse. Integrert komfyr, platetopp med ventilator på kjøkken øy, kjøl/frys og oppvaskmaskin.

Takhøyden opp mot loftstue gir en eksklusiv preg på leiligheten. Trappen mellom 6. og 7. etasje gir et lekkert interiør innslag.

Leiligheten inneholder for øvrig 2 bad og 1 vaskerom, der et av badene er tilknyttet hovedsoverommet. Badene er utført med flotte lyse fliser, vegghengt WC, baderoms innredning og dusjnisje.

Byggeår og byggemåte

Byggeår 2021 i betong/mur-konstruksjon.

Oppvarming

Gulvvarme i alle rom med unntak av soverom/alkove (vannbåren varme). Byhaven er tilknyttet fjernvarmenettet til Agder Energi. Leiligheten har balansert ventilasjon med
varmegjenvinning.

Beliggenhet

Adkomst

Leiligheten ligger i byggetrinn 2 som har inngang i Tordenskjolsgate 36. Heis adkomst fra kjeller til 6. etasje.

Beliggenhet

BYhaven ligger midt i Kvadraturen, med Markensgate bare 50 meter unna. Det betyr butikker, folkeliv, sosiale møteplasser og koselige kafeer du kan utforske.

Med beliggenheten BYhaven har i Kvadraturen, er også naturen en flott del av nabolaget. Bymarka med Baneheia ligger bare noen meter unna. Her finner du natur, turløyper og badeplasser de færreste byer kan by på.

Tomt

CA. 5020 kvm - Arealet er ikke eksakt og avvik kan forekomme ved endelig oppmåling. Eierform: Eiet tomt
Tomten er parkmessig opparbeidet med plen, prydbusker, bed og øvrig beplantning over næringslokalene i 1.etasje.  Hagen er kun for beboerne.

Parkering

Parkeringsplass i kjeller er inkludert i salgsprisen. Parkeringsplassene er organisert som en eller flere seksjoner, hvor eier av en parkeringsplass vil få en ideell andel parkeringsseksjonene.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 06.09.2021. Brukstillatelsen gjelder Deler av tiltaket - byggetrinn 2. Arealer som inngår i byggetrinn 2 og som det nå søkes brukstillatelse for er næringslokale på gateplan mot Tordenskjoldsgate, samt boliger fra 2. til 6. etasje med tilhørende takplan mot Tordenskjoldsgate og Kirkegata - og felles hage i bakgården.
At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.
 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert etter Plan nr. 1280 - Kvartal 2. detaljregulering. Datert 26.10.2015/09.11.2015. Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er den del av en større utbygging av området og interessenter oppfordres til å sette seg inn i reguleringsplanen før kjøp.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig

Heftelser / Rettigheter

Kopi av grunnboks utskrift fås hos megler, og må leses før det inngås avtale om kjøp.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt.

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten ved å garantere for energi- og oppvarmingskarakter, og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Normalt påregnes i energiklasse B, man kan dog ende opp med lavere energiklasse uten at dette anses som en mangel.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

11 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
25 570,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 023 000,-))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

37 440,- (Omkostninger totalt)

11 837 440,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

I tillegg kommer et beløp tilsvarende 3 mnd.
felleskostnader (ekskl. kostnader til felles fjernvarme), som
oppstartslikviditet til sameiet.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt blir fakturert den enkelte seksjonseier direkte og beregnes ikke som del av felleskostnader. For beregning av eiendomsskatt for den leiligheten henvises til Kristiansand kommune for nærmere info.

Faste løpende kostnader

P.t. utgjør fellesutgifter kr. 3.200,- pr. mnd. iflg. forretningsfører SBBL. Dette inkluderer driftskostnader (kr. 2.850,-) og Telia (kr. 350,-). Beløp kan variere ut fra forbruk og valgt abonnement. Øvrige spesifiserte kostnader, herunder kommunale avgifter og eiendomsskatt vil komme i tillegg.

Fjernvarme som inkluderer oppvarming og varmt vann i
leiligheten kommer i tillegg til ovennevnte fellesutgifter.

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

G605 Tordenskjoldsgate 36, H0605, Gnr. 150 Bnr. 657 Snr. 153 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr, platetopp med ventilator på kjøkken øy, kjøl/frys og oppvaskmaskin
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Visning

Etter avtale med megler på 48 25 20 12.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Leiligheten kan overtas snarlig etter avtale med selger.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Benytt vedlagte budskjema i prospekt. Alle kjøpetilbud må inngis skriftlig sammen med legitimasjon. Regler om budfrister i Eiendomsmeglerloven kommer ikke til anvendelse da selger ikke er forbruker.

Lovverk

Boligen er nyoppført, men ikke tatt i bruk, og selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave med tilhørende vedlegg. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Selgers vederlag er avtalt til 27.000,- + mva.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

10-22-9042

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/10-22-9042. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Tor Even Kristensen

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
 

Kontakt megler

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig

Tor Even Kristensen

Vis profil
Varenummer: 3067068