Lillesand

Furulia 17A

Prisantydning
3 790 000 kr
Omkostninger
95 750 kr
Totalpris
3 885 750 kr
Formuesverdi
882 092 kr
Formuesverdi sekundær
3 351 947 kr
Byggeår
1972
Internt bruksareal (BRA‑i)
222 ㎡
Bruksareal
222 ㎡
Tomteareal
407 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
5
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Innholdsrik del av tomannsbolig m/hybel i etablert boligområde, nær skole, butikk og buss. Påmeldingsvisning 27.06.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

1. etasje hoveddel: gang, vaskerom, bad og 3 soverom
hybel: entre, gang, stue m/åpen kjøkkenløsning, 2 soverom og bad/vaskerom
2.etasje: vindfang, gang, garderoberom, kontor, 2 stuer, kjøkken og bod

Oppvarming

Strøm, varmepumpe og peisovn i stue

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Det er bruksrett til 2 biloppstillingsparkering på tomten til den nye boligen.

Beliggenhet

Sentral beliggenhet i Lillesand med gangavstand til skole, barnehage, butikk, buss og fine turområder.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 31.07.1972. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan Borkedalen/Furulunden/Furulia datert 26.11.82. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Det er innredet hybel i boligen. Endringen er ikke omsøkt og det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens innredning av boligen. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Tinglyste heftelser og rettigheter

EIENDOMMENS RETTIGHETER Servitutter: 2022/807937-1/200 21.07.2022 21:00
BESTEMMELSE OM VEG Rettighet hefter i: KNR: 4215 GNR: 18 BNR: 553 KAN IKKE SLETTES UTEN SAMTYKKE FRA: LILLESAND KOMMUNE ORG.NR: 964 965 40

Kommentar konsesjon

Lillesand kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet, som megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 94.750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 108.950,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatt er inkludert i de kommunale avgifter

Nøkkelinformasjon

Standard

Boligen har blitt vedlikeholdt og oppgradert i de senere år og fremstår som lys og moderne.
2.etg: Yttergang m/fliser, varmekabler og lyse vegger. Videre inn i gang med skyvedørsgarderobe og et tilstøtende garderoberom med god plass til sko og klær. Det er to stuer, den ene med spisestue, lyse vegger og peisovn, samt nyere varmepumpe. TV-stue med malt gulv og utgang til stor solrik terrasse. Lyst kjøkken med integrerte hvitevarer og ny vifte som trekker luften ned, spiseplass, innredning fra Kvikk og en matbod. Badet er romslig og det er flislagt på gulv og rundt badekar, ellers panel. Det inneholder baderomsinnredning, dusjkabinett og badekar.
1.etg: gangen er flislagt, pent lyst bad med baderomsplater og dusjkabinett, romslig vaskerom som er nymalt, 3 soverom hvor hovedsoverom har utgang til hage.
1.etg hybel: flislagt gang, 2 soverom, stue m/åpen kjøkkenløsning - eldre kjøkkeninnredning, et eldre bad med opplegg for vaskemaskin

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Henrik Løvdal den 23.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Enebolig med hybel i Lillesand. Boligen har hatt diverse oppgraderinger, men noen bygningsdeler trenger etter hvert å byttes. Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør
beskrivelse under konstruksjoner. Bygget er jevnlig vedlikeholdt

Følgende avvik har fått TG3:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn -målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Våtrom > Underetasje Hoveddel > Vaskerom > Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Våtrom > Underetasje Hybel > Bad/vaskerom > Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Elektrisk anlegg: Eier informerer om at det meste av elektrisk ble byttet i 2016. Automatsikringer fra 2016. Ettersom det ikke har vært en elektrisk kontroll de siste 5 årene, anbefales det å få gjort.
Tomteforhold > Forstøtningsmurer Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren. Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.

Følgende avvik har fått TG2:
Utvendig > Vinduer - 2 Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vinduer er å regnes som eldre. På grunn av vinduenes alder (glass) må det kunne forventes/tas høyde for noe risiko for å at glass kan punktere eller er punktert.
Innvendig > Innvendige dører Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Våtrom > 1.etasje > Bad > Overflater vegger og himling Det er uegnede materialer i våtsoner Panel og fliser på vegger. Ved badekaret er det ikke tilstrekkelig fuktsikret i våtsonen (vindu i våtsonen).
Våtrom > 1.etasje > Bad > Overflater vegger og himling Det er uegnede materialer i våtsoner Panel og fliser på vegger. Ved badekaret er det ikke tilstrekkelig fuktsikret i våtsonen (vindu i våtsonen).
Våtrom > 1.etasje > Bad > Overflater Gulv Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Våtrom > 1.etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Våtrom > 1.etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Våtrom > 1.etasje > Bad > Ventilasjon Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrom > Underetasje Hoveddel > Vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det ikke påvist indikasjoner på fuktskader.
Våtrom > Underetasje Hoveddel > Bad > Overflater Gulv -Det er mulighet for at det kan forekomme
vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Våtrom > Underetasje Hoveddel > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Ved inspeksjon i sluket er fliselim og diverse gjort det vanskelig å se hvordan det er gjort med utførelse av slukmansjett i klemringen.
Våtrom > Underetasje Hoveddel > Bad > Ventilasjon Våtrommet mangler ventilering, som spalte/ventil ved dør.
Kjøkken >Underetasje Hybel > Stue/kjøkken > Avtrekk Det er avvik: Eldre kjøkkenvifte.
Tekniske installasjoner > Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Tekniske installasjoner > Ventilasjon Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
Tomteforhold > Drenering Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje.
Tomteforhold > Terrengforhold Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: koketopp, komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap

Diverse

Det er fradelt en tomt fra denne boligen hvor selger nå har bygget ny bolig. Den nye boligen ble godkjent under forutsetning av at det skal være samme innkjøring til begge hus. Derfor er det nå ikke lov med innkjøring ved inngangspartiet til boligen.
Utvendig tak ble skiftet i 2018. Hybel blir i dag utleid for kr. 8.000,- i måneden

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

EIENDOMMENS RETTIGHETER Servitutter: 2022/807937-1/200 21.07.2022 21:00
BESTEMMELSE OM VEG Rettighet hefter i: KNR: 4215 GNR: 18 BNR: 553 KAN IKKE SLETTES UTEN SAMTYKKE FRA: LILLESAND KOMMUNE ORG.NR: 964 965 40

Info kommunale avgifter

Eiendomsskatt, vann, avløp og feier
Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 er kr. 5.110,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Byggemåte

Grunnmur av betongblokker. Liggende og stående kledning i tre.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Fiber

Sammendrag selgers egenerklæring

Bad : 2004 - Olav Eigeland AS snekret nytt bad i 2.etasje Einar Sundsdal AS gjorde alt rørarbeid. Grarup Mur og flis gjorde arbeid med flis og membran. Tak: Tak ble byttet på hele 2 mannsbolig med ny duk, lekter, sløyfer, taksetting av byggmester Roy Sandnes. Byttet vinduer soverom underetasje av snekker Per Stoveland. Byttet til automatsikringer i hele sikringsskap i 2016 av Lillesand Elektro. Bad i 1.etasje - rør delvis lagt av pappa og koblet til av Einar Sundsdal AS i 2017. Bygget bad med fliser membran osv i tidligere bod (ikke omsøkt).

Visning

torsdag 27. juni
kl. 16:00-17:00
Produktnummer: 2AE02BBC-0E97-4B6B-AE81-1FDA9F5F3606