Fiane / Gjerstad

Furuheim 23

Prisantydning
2 290 000 kr
Omkostninger
73 720 kr
Totalpris
2 363 720 kr
Formuesverdi
341 105 kr
Formuesverdi sekundær
1 227 977 kr
Kommunale avgifter
20 813 kr / år
Byggeår
1963
P-rom
146 ㎡
Bruksareal
170 ㎡
Tomteareal
1 409 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Romslig enebolig over 2 plan, med egen garasje. Stor, usjenert uteplass. Solrikt

Om eiendommen

Innhold

Boligen går over 2 plan og inneholder følgende:
Kjeller: Gang, bad, vaskerom, 3 soverom og 3 boder.
1. etasje: Gang, 2 bad, kjøkken, stue og 2 soverom.

Standard

Stue:
Romslig stue med store vindusflater som gir godt med naturlig lys inn i rommet. Stuen har rikelig plass til både sofagruppe og spisebord, og det er utgang direkte til en vinterhage og veranda fra stuen. Stuen er utstyrt med både vedovn og varmepumpe til oppvarming. Stuen er de senere åren oppgradert med nye gulv og mye nye/malte overflater, og fremstår som en lys og koselig stue.

Kjøkken:
Kjøkkenet har en innredning bestående av malte, profilerte fronter og laminert benkeplate, og fliser på vegg mellom bekeplate og overskap. Det er godt med skap og benkeplass på kjøkkenet, og det er opplegg for oppvaskmaskin.  Det er nyere laminatgulv på kjøkkenet, og veggflatene er nylig malt.

Bad:
Hovedbadet i huset er pusset opp i 2016 og fremstår som et lyst og pent bad, med dusjkabinett, toalett og servant med tilhørende skap.
Badet har belegg på gulvet (med varmekabler) og panel på veggene.

I huset er det også ett ekstra bad i 1. etasje, samt ett i kjelleren. Badet i kjelleren må renoveres før bruk, se tilstandsrapport. Det andre badet i 1. etasje brukes i dag som en garderobe/bod, men toalett og revant er tilkoblet og fungerer, men må renoveres dersom det sakl benyttes som et fullverdig bad.

Soverom:
Dert er totalt 5 soverom i huset med dagens utforming, og flere av rommene er pusset opp med nye overflater. Flere av rommene har god plass til både dobbeltseng og garderobeløsninger. Garderobeskap som befinner seg på eiendommen ved visning medfølger.

Boder:
Det er rikelig med bodplass i kjelleren, og det er i tillegg god lagringsplass i garasjen.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 146 kvm, Bruksareal: 170 kvm Sekundærrom: 24 kvm.
Arealer pr. etasje:
Kjeller: Bra: 80 kvm, P-rom: 56 kvm, S-rom: 24 kvm.
1. etg. Bra: 70 kvm P-rom: 90 kvm.
 
P-rom inkl:
Kjeller:Gang , Bad , Soverom , Soverom 2, Vaskerom , Soverom 3
1: etasje: Bad , Soverom , Soverom 2, Bad 2, Gang , Kjøkken , Stue
 
Garasje:
Bra: 38 kvm,  S-rom: 38 kvm

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1963 i følge Gjerstad kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Roy Paulsen den 11.09.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Innholdsrik bolig over 2 plan. Mulighet for leilighet i under etasje. Noe manglende vedlikehold.  Stor terrasse. Og en inneglasset del. Garasje over 2 plan. Fin beliggenhet. Se ellers rapportens punkter.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3 / Store eller alvorlige avvik
Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrom > Generell > Bad 2
Våtrom > Generell > Bad
Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad

TG2 / Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Taktekking
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Dører
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Utvendig > Utvendige trapper
Innvendig > Overflater
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Innvendig > Radon
Innvendig > Pipe og ildsted
Innvendig > Rom Under Terreng
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Tekniske installasjoner > Varmesentral

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eneboligen ligger landlig til i Gjerstad kommune, snaut 4 km fra Brokelandsheia og 11 km sørøst for Gjerstad sentrum. Eiendommen omkranses av store skogsområder og en rik natur. Samtidig er det er kort vei til påkjøring til E18, noe som gir gode forbindelser inn til flere byer.

Området byr på god rekreasjon i skog og mark, men kommunen har også flott kystnatur. Her finnes flere vann og elver, skogsområder og kyststi med et mangfold av opplevelser. Fra eiendommen er det omtrent 5 km Gjerstadvatnet med ferskvann. Her er det fint å padle gjennom vassdraget og helt ned til havet. Rundt vannet og ellers i området er det et godt nett med turstier.

På Brokelandsheia ligger Den Lille Dyrehage, hvor du kan vandre i regnskog, se giftige slanger eller hilse på snille gårdsdyr. Videre er det vel 20 min til Vegårshei ski- og aktivitetssenter, som har alpinbakke, skiskytteranlegg, akebakke og skiløyper.

Kragerø ligger bare en kort kjøretur unna og byr på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Øyhopping i skjærgården er en annen populær sommeraktivitet som kan gi gode sommerminner for liten og stor. Jomfruland besøkes av titusener av mennesker i sommerhalvåret, som kommer for å se det enestående landskapet rundt Eikeskogen, den nydelige rullesteinstranda og den spektakulære utsikten fra fyrtårnene. Det er heller ikke langt til Portør havn med spennende historie.

Gautefall Skisenter ligger om lag 1 times kjøring unna, med muligheter til å utfolde seg i et majestetisk fjellandskap. Anlegget er en yndet familiedestinasjon med fokus på barn og barnefamilier. Her er det 14 nedfarter, 2 stolheiser, 3 skitrekk og 1 rullebånd. I tillegg er det Ski Lodge, kafé, lekeplass, SkiShop og selvfølgelig fasiliteter for afterski. Foretrekkes langrennsski har området også oppkjørte skiløyper.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema 1000 og Eurospar på Brokelandsheia, samt Coop Prix Gjerstad. Brokelandsheia har også flere spisesteder og forretninger, som Europris, frisør og apotek. Videre er det kort kjørevei til Kragerø og Risør. I Kragerø sentrum er det flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Amfi Kragerø i Sannidal innehar 20 butikker og virksomheter.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Det er kun ca. 5 km til nye Abel barne- og ungdomsskole i Gjerstad. Nærmeste barnehage ligger i sentrum.

Tomt

Areal: 1 409 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er på ca 1,4 mål, og består av grøntarealer med gressplen på fremsiden mot veien og gruslagt parkering og adkomst til garasjen og boligen. Ellers er det en hyggelig uteområde ved inngangspartiet til boligen med steinheller, som går videre til en terrasse som strekker seg langs endeveggen og hele fronten av huset.
Tomten her lite innsyn fra omkringliggende boliger og har gode solforhold.

Parkering

Det er parkeringsmuligheter i egen garasje, samt på egen tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Megler har bestilt dokumenter relatert til ferdigattest/midlertidig brukstillatelse, men har ikke fått dokumenter i retur fra Gjerstad kommune. Det antas dermed at det ikke foreligger ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det er avvik mellom godkjente tegninger dagens planløsning. Soverom i kjeller er innredet og bruksendret. Rommene er byggemeldt som henholdsvis "blindkjeller". De ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål, tilhører reguleringsplan "Hageroa", datert 23/6-1983. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Odel

Nei, det er ikke odel

Konsesjon

Gjerstad kommune har ikke nedsatt konsejonsgrense/boplikt, og eiendommen areal overstiger ikke 2 mål. Det vil dermed ikke være nødvendig å søke konsesjon på denne eiendommen.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 290 000,-)) 73 720,- (Omkostninger totalt) 2 363 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 20 813,45 pr. år inkluderer offentlig vann, avløp, feiing, renovasjon og eiendomsskatt. Kostnad vann/avløp vil variere etter faktisk forbruk, så årkostnad kommunale avgifter kan variere.

Eiendomsskatt

Eiendommskatten utgjør kr. 3.777,- for år 2022 og er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter
TV/Internett: Ca. kr. 1.000-1.200,- pr. mnd. (Pris avehenger av leverandør/pakke)
Strøm: Ca. kr. 1.500-2.000,- pr. mnd. (Basert på "normale" strømrpiser. Vil variere avhengig av forbruk/pris)
'Forsikring: Ca. kr. ____??? pr. år (Vil variere avhengig av avtale)

Formuesverdi

Primær: Kr. 341 105,- for år 2020. Sekundær: Kr. 1 227 977,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Furuheim 23, Gnr. 1 Bnr. 44 i Gjerstad kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler
på tlf 46 80 63 69.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0162

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0162. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig Heljar Hogner,
tlf. 46 80 63 69

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Energimerking av eiendom (Kr.500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 290 000,-) (Kr.68 700) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.106 935)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3044240