Brokke

Furåsen 34

Prisantydning
3 190 000 kr
Omkostninger
38 370 kr
Totalpris
3 228 370 kr
Kommunale avgifter
8 890 kr / år
Byggeår
2021
P-rom
86 ㎡
Bruksareal
90 ㎡
Tomteareal
473 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Ny flott innholdsrik hytte med solrik beliggenhet, utsikt, stort gårdsrom. Lave kjøpsomkostninger! VISNING ETTER AVTALE!

Om eiendommen

Innhold

Hytta er innholdsrik og praktisk og har følgende planløsning:

1. etasje:  Gang, 1 soverom, dusjbad/wc, stue/kjøkken med stor støpt platting utenfor, stor bod/vaskerom.

2. etasje:  2 soverom, loftstue med nydelig utsikt, dusjbad/wc.

I tillegg følger utvendig sportsbod med inngang fra overbygget inngangsparti.

Standard

Hytta holder en god tidsmessig standard og her er det bare å flytte rett inn i ei ny og lekker hytte!

Gulv:  Moderne store fliser i gangen, boden og badet nede.   Belegg på badet oppe.  Ecowood tregulv i øvrige rom.
Vegger:  Beiset panel.  Våtromsplater på badet oppe.
Himlinger:  Beiset panel m / downlights.

Kjøkken:  Gråbeige moderne skapinnredning med avtrekksvifte og integrerte hvitevarer: 
AEG kjøl/frys, stekeovn og induksjon platetopp, Bosch integrert oppvaskmaskin.

Bad 1. etasje: Romslig bad med vegghengt wc, servant m/ underskuff, dusjkabinett.
Bad 2. etasje:  Badet har wc, servant m/ speilskap og underskuff, dusjkabinett.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 86 kvm, Bruksareal: 90 kvm, Bruttoareal: 104 kvm Sekundærrom: 4 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 64m²  - 2. etg. 26m².

1. etasje P-rom inkl: Entré, bad, stue, kjøkken, soverom
1. etasje S-rom inkl.: Bod

2. etasje P-rom inkl: Loftsstue, bad, 2 soverom
(Areal målt etter NS 3940, gulvarealet er betydelig større (39 m2) p.g.a. skråtak.)

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2021 i følge Valle kommune.

Oppvarming

Elektrisk.  Varmekabler.  Peisovn i stuen.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Årlige kostnader:
Vintervedlikehold og brøyting (av hovedvei) kr. 2 875,-
Sommervedlikehold (av hovedvei) kr. 600,-
Løypekjøring kr. 1 380.-

Kjøper må ta høyde for evt endringer i prisene.
Pliktig medlemskap i områdets velforening.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Knut Rysstad den 29.12.21, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Nybygget hytte fra Eiken hytter med normal standard for et bygg fra 2021. En del mindre justeringer må til på dørene og dette bør senest utføres på ettårsbefaringen. Badene er bygget med dårligere fall på gulvet enn TEK17 krever og det er også avvik fra TEK når det gjelder materialbruken på veggene i alle våtsoner. Badene vil allikevel fungere dersom man beholder dusjkabinettene og er forsiktig med vannsøl rundt servanter. Jeg har heller ikke sett FDV-perm (minnepinne) for tekniske installasjoner heller ikke utfyllende dokumentasjon på produksjonsgrunnlag eller utført arbeide på badene. Utvendig er det noe gjenstående arbeider med takrennenedløpene så vann skal bli ledet vekk fra grunnmur.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

Nedløp og beslag - TG2:
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp og grunnmur. Utkastere er ikke montert. Ett nedløp treffer ikke drensrør helt. Bør monteres løvsil. Det er lekkasje ved endelokk på takrenne ved inngang.

Radon - TG2
Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Skal være med radonsperre iht TEK17.

Innvendige dører - TG2
Det er påvist at enkelte dører er feilmontert / tar i karm e.l. Det er litt store glipper mellom dørblad og karm slik at dørblad ikke treffer demplist ordentlig. Enkelte dører må justeres. Dette er noe som bør meldes Eikenhytter og tas senest på ettårsbefaringen. Det gjelder mange dører.

Overflater gulv - TG2
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

Stedvis flatt gulv. Det er vanskelig å se om det er laget oppbrett på membranen mot dørterskel. Hvis dette er gjort så er høydeforskjell mellom luk og topp membran ved døra ok. Løsning for sikring av eventuelt lekkasjevann fra innbygget sisterne er ikke dokumentert. Alternativt lekkasjevarsler tilknyttet waterguard.

Bad i 2. etasje er helt flatt. Oppbrett rundt avløp fra servant er mindre enn 25 mm. Det er vanskelig å se om det er oppbrett av membran mot terskel i bad i 1. etasje. Hvis det ikke er oppbrett av membranen som er det ikke 25 mm ved terskel som er godkjent. Det er kun ca 8 mm fall fra dørterskel og til dusjkabinett. Badene vil fungere greit hvis man beholder dusjkabinettene.

Det bør fremlegges dokumentasjon på utførelse av membran ved terskel. Jeg har sett en samsvarserklæring, men den viser ikke hvordan det faktisk er utført.


For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se veibeskrivelse på finn.no.

Beliggenhet

Hytta ligger flott til på toppen av Brokke panorama / Furåsen.

Fra hytta er det fin sydlig utsikt mot det idylliske Furåstjønn og fjellene rundt.  Det er kort vei til alpinanlegget og oppkjørte langrennsløyper. 

Her kan du spenne på deg skiene med det samme og gå rett inn i langrennsporet. 

Brokke byr på fantastisk turterreng sommer som vinter.  Alpinanlegget har stolheis.  Lysløype med start ved Brokkestøylen, en koselig kafé som har åpent hver første helg i måneden og dessuten i ferier.

Utenom skisesongen byr Brokke på nydelig turområde med både merkede turløyper og mulighet for vandring i urørt natur.  Flotte fiskevann i nærheten.

Ny rulleskiløype og pumptrack åpnet høsten 2022.
Ballbinge og frisbeegolfløype.

Brokke er virkelig en flott helårsdestinasjon!

Hjemmesiden for Brokke anbefales:  www.brokke.com

Tomt

Areal: 473 kvm, Eierform: Eiet tomt

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 18.01.2022. Ferdigattesten gjelder fritidsbustad på gnr. 61, bnr. 134, tomt 34, Furåsen. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til frittliggende fritidsbebyggelse, tilhører detaljregulering for L2A - Kvisle, datert 26.10.2016. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet privat vei. Privat vann og avløp (Brokke Vatn- og avlaup AS).

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 148732 Tinglyst: 20.02.2014 - Bestemmelse om veg
rettighetshaver:Knr:4221 Gnr:61 Bnr:3  
Overført fra: 4221-61/49
Gjelder denne registerenheten med flere
"Gnr. 61 bnr. 3 i Valle kommune og framtidige tomter som vert utskild frå denne, har vegrett over gnr. 61 bnr. 49 i Valle kommune."

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Hytten har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten for energi- og oppvarmingskarakter og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Prosjektet bygges etter teknisk forskrift etter plan og bygningsloven, gjeldende fra 2010 (TEK 10).

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 22 500,- (Dokumentavgift (beregnet av tomteverdi: 900 000,-)) 38 370,- (Omkostninger totalt) 3 228 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 8 890 pr. år

Beløpet inkluderer:
Årlig vann- og avløpsavgift til Brokke Vatn og Avlaup (privat anlegg - avgiften faktureres halvårlig), kr. 6 276,-
Hytterenovasjon, kr. 2 139,-
Feiegebyr, kr. 475,-

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Furåsen 34, Gnr. 61 Bnr. 134 i Valle kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring iht vilkår.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med
megler på tlf 40 40 80 50.

Finn.no: Visningstekst

TA KONTAKT MED MEGLER PÅ TLF 40 40 80 50 ELLER VIA "VISNINGSPÅMELDING"  FOR VISNING I HØSTFERIEN!

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING.
Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen.
Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning .

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Boligen er nyoppført, men ikke tatt i bruk, og selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave med tilhørende vedlegg. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Dersom boligen selges til forbruker innen 6 måneder etter at den var ferdigstilt, vil det bli stilt entreprenørgaranti på linje med reglene i bustadoppføringslova.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

13-21-0034

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/13-21-0034. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Gro Lillian Netland Hulløen, tlf. 40 40 80 50

Vederlag

Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no iht mail 11.08.22 (Kr.2 200) Annonsering Synlig iht mail 11.08.22 (Kr.2 900) Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no iht mail 29.09.22 (Kr.2 200) Annonsering Synlig iht mail 29.09.22 (Kr.2 900) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 190 000,-) (Kr.39 875) Oppkjøp Finn.no iht. mail av 16.08.21 (Kr.1 500) Annonsering Synlig iht selgers mail av 02.05.22 (Kr.2 900) Totalt kr. (Kr.61 910)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3045222