Kragerø

Frydensborgveien 12A

Felleskostnader
4 240 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1973
Internt bruksareal (BRA‑i)
92 ㎡
Bruksareal
92 ㎡
Tomteareal
13 690 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
3
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Romslig leilighet beliggende i 1. etasje med 3 soverom, egen balkong og fine fellesarealer.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Leiligheten inneholder følgende
Gang
Kjøkken
Stue
Bad
Toalettrom
3 soverom

Det er i tillegg en stor bod i kjelleren med god lagringsplass.

Oppvarming

Det er montert varmepumpe og vedfyring i leiligheten.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Barnehage, skole og fritid

Leiligheten ligger i et svært rolig og meget barnevennlig boligområde på Kalstad i Kragerø kommune. Her er det umiddelbar nærhet til Kragerø videregående skole med idrettshall. Det ca. 10-12 min å gå til Kragerø barne- og ungdomsskole hvor det også er svømmehall.

Offentlig kommunikasjon

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass ligger ca. 3 minutter å gå fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 4-5 min til sentrum, 15 min til Sannidal hvor Amfi Kragerø ligger og som er et meget godt alternativ med sitt varierte utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

Parkering

Felles parkering for borettslaget. Det er muligheter for å leie garasje, som tildeles av styret i borettslaget etter venteliste

Beliggenhet

Leiligheten ligger nært til flotte tur- og friluftsområder, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter sommer og vinter. Lyssatt turløype i Studsdalen, Tjennaområdet med fin rundløype for en rolig spasertur eller en god treningsøkt, og for den som ønsker mer krevende terreng ligger toppene Lovisenbergkollen og Bjørneknuten ikke langt unna. Toppen på Lovisenbergkollen har en høyde på 186 m.o.h. med kanskje Kragerøs fineste utsikt. Fra toppen ser man Lifjell i nord og hele skjærgården i sør. Like ved siden av Lovisenbergkollen ligger Bjørneknuten som med sine 172 m.o.h. har nesten like bra utsikt som nabotoppen. Så en topptur til disse utsiktspunktene gjøres gjerne unna på en og samme utflukt. Kjempebra turområde med mange fine stier.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi Kalstad eller Rema 1000. Butikkene har et meget godt utvalg. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Kragerø sentrum ca. 2 km unna og byr på et stort utvalg til hele familien gjennom sine mange spesialforretninger.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest, men midlertidig brukstillatelse, datert 14.06.1971. De gjenstående arbeidene er:

- Maling av trappeoppganger
- Noe innredning i kjeller
- Div. innredning i tilfluktsrom

Det utstedes ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 01.01.1998, jf. plan- og bygningslovens § 21-10, femte ledd.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som boligbebyggelse, og er en del av kommuneplanens arealdel. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Festekontrakt tinglyst 15.09.1971 dagboknr 1745. Festeavtalen mellom grunneier og borettslaget.
Bestemmelse om veg tinglyst 03.03.2010 dagboknr. 161068. Tilstøtende borettslag har adkomstrett til sin parkering via dette borettslags tomt.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommentar konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet, som megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
Forhåndsvarsling av forkjøpsrett kr 6 900,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 5 400,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 16 100,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Praktisk leilighet beliggende i 1. etasje med alt på en flate. Leiligheten har normal standard hvor store deler av leilighetens overflater er byttet/oppgradert de siste 6-7 årene. Det er blant annet lagt nye gulv i hele leiligheten (med unntak av baderomsgulvet), nye veggflater, oppgraderte himlinger, skiftet kjøkkeninnredning etc.

Kjøkken:
Det et skiftet innredning på kjøkkenet, og det er også lagt nye laminatgulv og panelplater på veggene, samt panel i himlingen. Innredningen har godt med skapplass, og det er montert flis på vegg mellom benkeplate og overskap. Det er opplegg for oppvaskmaskin på kjøkkenet og oppvaskmaskin medfølger. Hvitevarer

Vaskerom:
Det er satt opp en delevegg på kjøkkenet, med eget vaskerom på innsiden med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Stue:
Romslig stue med store vindusflater og direkte utgang til egen balkong med sen kveldssol på sommeren. Stuen har godt med plass til både sofagruppe og spisebord. Stuen er utstyrt med både varmepumpe og vedfyring, og det er skiftet overflater i himling, på gulv og vegger.

Soverom:
Leiligheten inneholder totalt 3 soverom, hvor alle rommene har nye gulv og veggflater. Det er integrert garderobeskap på det ene soverommet, som medfølger. De andre rommene har plass til både dobbeltseng og garderobeskap.

Bad:
Badet har forholdsvis enkel standard, og fremstår med flis på vegg og gulv. Badet er utstyrt med et dusjkabinett og servant med skuffer og speilskap. Det er en stråleovn som oppvarming.

Toalettrom:
Leiligheten er utstyrt med eget toalettrom separat fra badet. Rommet er pusset opp med nytt gulv, nye våtromsplater på veggene, og nytt toalett og innredning.

Bod:
I kjelleren disponerer leiligheten en romslig bod. Her er det god plass til oppbevaring.

Hvitevarer

Hvitevarer på kjøkken medfølger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Festekontrakt tinglyst 15.09.1971 dagboknr 1745. Festeavtalen mellom grunneier og borettslaget.
Bestemmelse om veg tinglyst 03.03.2010 dagboknr. 161068. Tilstøtende borettslag har adkomstrett til sin parkering via dette borettslags tomt.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter, inkludert eiendomsskatt, er inkludert i borettslagets felleskostander.

Byggemåte

Med unntak av dører/vinduer i yttervegg og terrasser så er ikke utvendige forhold vurdert i denne rapporten. En viser til sameiet og forretningsfører ang opplysninger om utvendige forhold. Bygningen er oppført i teglstein, med trevinduer med isolerglass og tredører hvor noen er med glass.
 
For rapporter som gjelder leilighet i et større sameie eller aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene hovedsakelig begrenset til innvendig i leiligheten. Utvendige forhold anses å være del av sameiets eller borettslagets felles forpliktelse og vedlikehold. Dette anbefales ytterligere kontrollert av interessent

Polisenummer

SP588071

TV/Internett/Bredbånd

Grunnpakke TV/internett fra Altibox er inkludert i felleskostnadene, men dersom man ønsker større tv-pakke eller raskere internett, så kommer dette i tillegg.

Sammendrag selgers egenerklæring

2 Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
Svar: Ja, nytt arbeid 2024. Monter aquastop, utført av Ole og Tores Rørservice AS via borettslaget.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Solgt
Produktnummer: 70A85A63-0F16-45DE-BEF1-293D8B98D540 Kategori: