Kalstad / Kragerø

Frydensborgveien 1

Felleskostnader
5 535 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1998
P-rom
58 ㎡
Bruksareal
60 ㎡
Tomteareal
4 110 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
1
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Praktisk 2-roms hjørneleilighet / Egen balkong / gode solforhold / Flotte fellesarealer

Om eiendommen

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje, og inneholder følgende: Gang, bod, bad, kjøkken, stue og soverom. I tillegg disponerer leiligheten en oppbevaringsbod i kjelleren.

Standard

Meget praktisk leilighet med alt på en flate som fremstår lys da dette er en hjørneleilighet og dermed har ekstra vinduer til kjøkken og stue som gir godt med naturlig lys. Leiligheten har egen uteplass og tilgang til velholdt og pent fellesareal med gressplen, beplanting og fin sittegruppe.

Gang.
Laminat på gulv, tapet og brystpanel på veggflater, og slette hvite himlinger. I enden av gangen er det originalt dør inn til kjøkkenet, men her har eier montert en ekstra skyvedørsgarderobe med speildører. Dette kan enkelt tilbakeføres dersom man ønsker å reetablere direkte adkomst fra gangen til kjøkkenet.

Kjøkken:
Lyst kjøkken med delvis åpen løsning mot stuen. Kjøkkeninnredningen består av en hvit, profilert innredning, laminert benkeplate og flis mellom benkeplate og overskap. Hvitevarer som er på kjøkkenet ved visningstidspunkt medfølger. Kjøkkenet har laminatgulv, malt tapet og brystpanel på vegger, slett hvit himling.

Stue.
Romslig stue med plass til både sofagruppe og spisebord. Fra stuen er det direkte utgang til egen balkong og kombinasjonen av balkongdør med glass og 2 vinduer gir mye lys i stuen. Stuen har laminatgulv, tapet på vegger, samt lysmalt slett himling.

Bad:
Romslig bad med dusjhjørne, wc, og servant med innredning og speil. Opplegg for vaskemaskin. Toalettet på badet er byttet, så det er helt nytt.
Flislagt gulv med varmekabler, flis på vegg og lysmalt betong i himling.

Soverom:
Romslig soverom med garderobeskap. Vinylbelegg på gulv, tapet på veggene og lysmalt slett himling.

Leiligheten disponerer også en egen bod i kjelleren, med ekstra lagringsplass.

Arealer med beskrivelse

2. etg: Bra: 60 kvm , P-rom: 58kvm , S-rom: 2kvm
P-rom inkluderer: Gang, kjøkken, stue, bad og soverom.

I tillegg kommer boden i kjelleren.

Byggeår og byggemåte

1998 ifølge Kragerø kommune.
Borettslaget er en blokk med 25 leiligheter i 2.-4. etg og forretningslokale i 1. etg. Oppført i mur- og betongkonstruksjon.

Oppvarming

Varmekabler i badegulvet, ellers elektrisk oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Det er ikke innhentet tilstandsrapport av leiligheten, og interessenter oppfordres dermed til å gå nøye gjennom boligen ved visning, gjerne i samråd med fagpersonell.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Dødsbo

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Sentralt beliggende leilighet på Kalstad med kort vei til barnehage, videregående skole, idrettshall m.m. Dagligvarebutikk og bensinstasjon ved Kalstadsenteret rett over veien. Fine turområder i umiddelbar nærhet, med bl.a. Kalstadtjenna, Studsdalen og Storkollen. Fra utsiktspunktet på Storkollen er det nydelig utsikt utover skjærgården og ut mot havgapet og innseilingen til Kragerø.

Leiligheten ligger høyt og fritt i byggets 2. etg med utsikt ut mot flotte fellesarealer. Det er gode solforhold med ettermiddag-/kveldssol på egen balkong på sommeren. Fra leiligheten er det ca. 20 minutters gange til Kragerø sentrum med sine sjarmerende gater, butikker, restauranter etc. Fra fergekaia i Kragerø sentrum har du enkel adgang til den fantastiske Kragerøskjærgården.

Det er bussforbindelse utenfor leiligheten med hyppige avganger til Kragerø sentrum, Helle og Sannidal/Tangen.

Tomt

Areal: 4 110 kvm, Eierform: Fellestomt
Stor, felles tomt tilhørende borettslaget. Pent opparbeidet uteområde med stor gressplen og spredt beplantning med blomster og busker. Det er i tillegg satt opp en egen platting med mulighet for grilling etc.

Parkering

Felles parkeringsplass tilhørende borettslaget.

Borettslaget har også carporter/garasjeplasser til utleie, men det er ikke plasser til samtlige leiligheter, og plasser tildeles av styret etter venteliste og tilgjengelighet. Regler rundt garasjer er oppdatert 25/5-23 og ligger i prospektets vedleggsdel.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 24/9-1998. Ferdigattesten gjelder boligdelen av nybygget. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger innenfor reguleringsplanen "Biørnehaven" fra 2004. Leiligheten er regulert til boligformål. Reguleringsplanen har følgende formål: byggeområde for boligbebyggelse område E og område A1 og A2, byggeområde for forretning/service område C, byggeområde for blandet forretnings- og boligformål område B og område D, byggeområde for offentlige formål område H, friområde og fellesbestemmelser.
Kontakt megler for kopi av reguleringsplaner. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om adkomstrett tinglyst 18/11-1998 dok.nr. 1469
Gammel bestemmelse om adkomstrett som ikke har noen betydning for bruken av eiendommen.
Seksjonering tinglyst 6/8-1998 dok.nr. 2318.
Seksjoneringen av bygget med næringslokale i grunnplan, og bolig i etasjene over.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere, og dernest medlemmer i boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten er annonsert parallelt med annonseringen av leiligheten. KBBL annonserer forkjøpsretter tirsdag og torsdag hver uke, og forkjøpsretten skal være annonsert i 5 virkedager.

Husdyrhold

Husordensreglene tillater ikke husdyrhold. Borettslagslovens § 5-11 (4) åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Kjøper plikter å følge borettslagets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.
Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Kragerø Bolig og Byggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

650 000,- (Prisantydning) 272 022,- (Andel av fellesgjeld) 922 022,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 250,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 15 110,- (Omkostninger totalt) 937 132,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt er inkludert i kommunale avgifter som igjen er inkludert i felleskostnadene.

Faste løpende kostnader

Felleskostnader: Kr. 5.535 pr. mnd.
TV/Internett: Telia kollektiv Flex Premium 50 er inkludert i felleskostnadene. Eventuelle oppgradering betaler eier selv.
Strøm: Ca. 12-15.000 kwh. pr. år. Faktisk forbruk vil variere avhengig av bruken av leiligheten.
Innboforsikring: Kostnad vil variere avhengig av type avtale og størrelse/verdi på innbo.

Felleskostnader

Kr. 5 535,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

inkluderer renter/avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, forsikring av bygningen, vedlikehold av fellesareal og utvendig vedlikehold, Telia kollektiv Flex premium 50, KBBLs forretningsførsel og andre driftsutgifter

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 272 022 pr. 01.07.23
Andel fellesformue kr. 74 526 pr. 01.07.23

Lånevilkår fellesgjeld

Felleskostnader pr. mnd:                  kr. 5 535,-
Herav andel betjent fellesgjeld:        ca. 51 % (iht. borettslagets budsjett 2023)
Andel renter fellesgjeld pr. mnd:      ca. kr. 1 299,-
Andel avdrag fellesgjeld pr. mnd:    ca. kr. 1 524,-
Andel fellesgjeld pr. 01.07.2023:     kr. 272 022,-
Rentesats lån pr. i dag:                      6 % Sparebanken Sør
Fellesgjeld innfris:                              2034
Annen formue pr. 31.12.2022:          kr. 74 526,-

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 377 351,- for år 2021. Sekundær: Kr. 1 358 462,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Frydensborgveien 1, Andelsnr. 301 Orgnr. 979990200 i Kragerø kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Selger

Arne Gregersen's bo v/fullmektig Geir Gregersen.

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 46 80 63 69.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-23-0087

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-23-0087. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig Heljar Hogner, tlf. 46 80 63 69

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 600) Energimerking av eiendom (Kr.1 500) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.5 150) Provisjon (Kr.45 000) Oppgjør (Kr.6 900) Overtakelse av eiendom (Kr.1 500) Tilrettelegging (Kr.13 900) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 500) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Tingl. hjemmelserklæring (Kr.480) Totalt kr. (Kr.85 010)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt

Kontakt megler

Produktnr: 3074297