Frogner

Frognerkroken 3A

Felleskostnader
1 309 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2004
Internt bruksareal (BRA‑i)
69 ㎡
Bruksareal
69 ㎡
Tomteareal
4 224 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Bolig med attraktiv beliggenhet på Frogner i Skien. Meget pent bad fra 2017. Fantastisk utsikt. 2 soverom.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Leiligheten inneholder følgende:
1.etg: Entré, trappegang, vaskerom, kjøkken, stue og soverom 1.
2.etg: Trappegang, bad, soverom 2 og bod.

Egen parkering utenfor boligen og romslig sportsbod.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og peisovnovn. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Egen parkeringsplass sør for leiligheten. Ellers parkering etter områdets bestemmelser. Gjesteparkering.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget veletablert og attraktivt boligområde på Frogner i Skien. Kort vei til nærmeste dagligvarebutikk på Frogner. Leiligheten har en høytliggende beliggenhet og har særdeles flott utsikt mot Gjerpensdalen. Området er barnevennlig og har lekeplass like ved leiligheten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger midlertidig brukstillatelse gitt 07.08.2003. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen. Selger opplyser at sameie er i en prosess med å søke om ferdigattest i kommunen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
Adkomst over annen manns eiendom til sameiets tomt. Det er ikke tinglyst adkomstrett.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse - nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, gul sone iht. T-1442 og hensyn landskap i Kommuneplan (25.05.2023).

I reguleringsplan for Nordre Frogner B2/F2 er området regulert til konsentrert småhusbebyggelse.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel. Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3807/62/462/11:
09.06.2004 - Dokumentnr: 8697 - Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Denne seksjon har tilleggsdel - areal.
Gjelder denne registerenheten med flere

09.06.2004 - Dokumentnr: 8697 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 11
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 71/1352
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1-20

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 55 000,-
Tinglysning av skjøte: kr 585,-
Tinglysning av pantedokument kr 585,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 400,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 67 370,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Vinduer:
Det er i hovedsak innslående malte trevinduer med isolerglass i boligen.

Ytterdører:
Hoveddør/ytterdør er formpresset malt ytterdør med 2L.glass og sylinderlås. Balkongdør er malt tredør med 2l. isolerglass.

Balkong/veranda:
Utvendige terrasser er bygget med trebjelkelag og gulv med terrassebord av tre.

Standard

Velkommen til Frognerkroken 3A!

1.ETG:
ENTRÈ
Hyggelig entré som gir et godt førsteinntrykk. Her er det god plass til å henge og sette fra seg yttertøy. Her er det parkett på gulv, malte vegger og takess, samt downlights i himling. I gangen finner du det elektriske anlegget.

VASKEROM
Praktisk vaskerom i tilknytning til gangen. Vaskerom er utstyrt med vv-tank, opplegg til vaskemaskin og utslagsvask. Her er det fliser på gulv, tapet på vegger og lysmalt himling.

SOVEROM 1
Soverom av god størrelse. Denne delen var tidligere en del av stuen, men nåværende eier ønsket et ekstra soverom i 1.etg. Det er muligheter for å fjerne vegg mellom soverom og stue - dersom mann ønsker en større stue. Her er det parkett på gulv, tapet vegger og mdf i himling.

STUE
Stue med fantastisk utsikt utover Gjerpensdalen - flott bilde å ha på "veggen" hele året. I stuen er det store vindusflater som rettferdiggjør utsikten og som slipper inn rikelig med naturlig lys. Her er det parkett på gulv, tapet på vegger og takess i himling. Peisovn til kalde og koselige stunder. Fra stuen er det dør ut til østvendt balkong med nydelig utsikt. Her kan du nyte morgenkaffen.

KJØKKEN
Åpen kjøkken- og stueløsning gir en deilig romfølelse. Kjøkkenet har godt med benkeplass og solide oppbevaringsmuligheter i over- og underskap. God plass til spiseavdeling mellom kjøkken og stue. Her er det parkett på gulv, tapet vegger og takess, samt downlights i himling. Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.

2.ETG
BAD
Meget pent bad som ble renovert i 2017 av fagfolk. Her e de fliser og varme på gulv, fliser på vegger og takess i himling. Badet er utstyrt med klosett, servant med underskap, speil med oppbevaringsmuligheter og dusjkabinett.

SOVEROM 2
Romslig soverom med god plass til garderobeskap. Her er det parkett på gulv, mdf på vegger og takess i himling. Garderobeskap medfølger i handelen. I tilknytning til soverommet er det en bod. På innsiden av denne har du muligheter for lagring i knekott.

TRAPPEGANG
Eier har utnyttet plassen godt og satt opp kontor i trappegangen. Her er det parkett på gulv, malte vegger og takess. På innsiden er det knekott for lagring.
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
TILSTRANDSRAPPORT
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Terje Sandersen den 26.10.2023, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
TG3
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger

TG 2
Utvendig > Vinduer
Innvendig > Radon
Våtrom > 1 Etasje > Vaskerom > Overflater Gulv
Våtrom > 2 Etasje > Bad/wc > Overflater Gulv
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.

Diverse

Boligen er en del av et boligsameie. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82230193. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3807/62/462/11:
09.06.2004 - Dokumentnr: 8697 - Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Denne seksjon har tilleggsdel - areal.
Gjelder denne registerenheten med flere

09.06.2004 - Dokumentnr: 8697 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 11
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 71/1352
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1-20

Info strømforbruk

Lede opplyser at stipulert strømforbruk i Frognerkroken 3A er: 7203 KwH

TV/Internett/Bredbånd

Bredbånd ligger klart, men er ikke en del av fellesutgiftene for leiligheten. Eier opplyser at de i dag betaler kr 399,- pr. måned for tv og internett,

Sammendrag selgers egenerklæring

Eiere opplyser følgende:
Våtrom:
- Forrige eier hadde vannlekkasje på bad. Bad er derfor renovert i november 2017. Ingen kjente feil etter dette. Renoveringen av badet ble utført i 2017. Info fra Comfort rørlegger: Gulvet på badet er revet opp og støpt nytt, ny toppmembran på gulv med oppkant 10 cm og nye fliser. Vegger er primet på eksisterende veggflis, smøret toppmembran og nye veggflis. Det ble montert nytt dusjkabinett , og remontert klosett. Ny utforing og lister rundt døren.

Tak, yttervegg og fasade:
- Vi oppdaget et lite område med noen gamle fuktmerker i himling i soverom nede (nær badet oppe) når vi flyttet inn i 2019. De skal ha kommet av vannlekkasjen som forrige eier hadde på badet i 2017. Vi valgte derfor å sette over MDF-plater i himling på soverommet i 1.etg. Fasade på alle bygninger i sameiet malt i 2018-2019. Arbeid gjort av faglært.

Elektrisitet:
- Flyttet bryter for taklys v/soverom i 1. etg til andre siden av veggen. Jobb utført av Elektro Partner Skien AS.

Skjevheter og sprekker:
- Installert konvektsjonsovn (Asgård 9) i 2019. Sprekk i røykplate og 1 brenneplate i ovn, bør byttes.

Planer og godkjenninger:
- Midertidig brukstilatelse datert 13.08.2004 foreligger. Men det er ikke søkt om ferdigattest på boligene i sameiet. Sameiet er i en prosess for å søke
om ferdigattest.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Provisjon: 40 000,-
Tilrettelegging: 14 500,-
Markedspakke: 16 000,-
Produktnr: 81A98D09-7CE0-40ED-87F1-A5FBF32786D1 Kategori: